Şimdi Ara

yere düşen harici disk kurtarılabilir mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.013
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • seagate backup plus 1 tb hd bilgisayara baglı iken yere düştü şimdi de bilgisayara bagladıgımda 15-20 defa dıt sesi çıkarıyor sonra onu da kesiyor bunun dışında hiçbir şey yapmıyor, bekledim belki geç tanır diye, başka pc de denedim, kablo değiştirdim hiçbir şey sonuç vermedi, kurtarma şansım var mı? bilen arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim

• Merhaba,

Yere dusen hard disklerde genellikle kafa arizasi olur. 2.5" disklerde disk calisirken dusmusse okuyucu kafalar disk yuzeyine yapisabilir. Bu durumda motor donme sesini duymazsiniz.

Mekanik arizali disklerin tamiri mumkun degildir ancak veri kurtarma yapilabilir.

Veri kurtarma icin bu bahsettigim arizalarin tamaminda diskin laboratuvar ortaminda acilip mudahale edilmesi gerekir. Diskte bulunan verileriniz sizin için onemli ise kesinlikle profesyonel yardim almanizi oneririm.

Diskin icerisinde sizin icin maddi veya manevi degeri olan dosyalariniz yoksa youtube vs. mecralarda anlatilan (head sticktion) yontemleri deneyebilirsiniz.
    Diski actiginiz icin diskin garanti kapsamindan cikacagini bilin.

Kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hd_doctor -- 28 Ekim 2016; 23:58:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hd_doctor

Merhaba,

Yere dusen hard disklerde genellikle kafa arizasi olur. 2.5" disklerde disk calisirken dusmusse okuyucu kafalar disk yuzeyine yapisabilir. Bu durumda motor donme sesini duymazsiniz.

Mekanik arizali disklerin tamiri mumkun degildir ancak veri kurtarma yapilabilir.

Veri kurtarma icin bu bahsettigim arizalarin tamaminda diskin laboratuvar ortaminda acilip mudahale edilmesi gerekir. Diskte bulunan verileriniz sizin için onemli ise kesinlikle profesyonel yardim almanizi oneririm.

Diskin icerisinde sizin icin maddi veya manevi degeri olan dosyalariniz yoksa youtube vs. mecralarda anlatilan (head sticktion) yontemleri deneyebilirsiniz.
    Diski actiginiz icin diskin garanti kapsamindan cikacagini bilin.

Kolay gelsin.

cevabınız icin cok tesekkur ederim, önerebileceginiz bu tarz isleri yapan bir yer var mı acaba

edit: hocam düzeltme firması fiyatları 2000$ civarı denince bende sizin dediginiz islemi yapmaya karar verdim ve oldu, cok ama cok tesekkur ederim

Bu sorunu daha sonra yasayan ve kendi cozmek isteyen olursa diye bana yardımcı olan videonun linkini de paylasıyorum
    https://www.youtube.com/watch?v=F5Y7BniaRXg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ervenko -- 30 Ekim 2016; 3:10:28 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.