Şimdi Ara

yerel ağ - internet sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
505
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    3 bilgisayar arasında bir ağ oluşturmaya çalışıyorum. Bu üç bilgisayar da xp işletim sistemli. Modem de airties rt 111. 3 bilgisayarda da ağı kurduktan sonra 2 bilgisayar internete bağlanabilirken üçüncü bilgisayar internete bağlanamıyor. IP ayarı otomatikte iken bağlantı yok veya sınırlı hatasını verirken ayarları manuel olarak yaptığımda ise yerel ağ simgesinde herhangi bi hata göstermiyor ama yine internete bağlanamıyor. Eternet ve kabloları test ettim herhangi bir sorun gozukmuyor.Ana bilgisayardan modem ayarlarına girdiğimde şöyle birşey dikkatini çekti. Modeme reset attığımda DHCP kira süresi internete bağlanan iki bilgisayar için 1 saatten geriye doğru sayarken, internete bağlanamayan üçüncü bilgisayarın kira süresi 1 dakikadan geriye doğru sayıyor. Bu süreyi arttırmak istedim ancak kira süresi ayarda zaten 3600 olarak gözüküyor. Bu üçüncü bilgisayarın kira suresini nasıl artıtırabilirim. Ve ayrıca bu bilgisayarın internete bağlanamamasının nedeni bu kira süresi midir?

• modem ayarlarında dhcp ayarlarını kontrol etmende yarar var
    ip havuzu boyutunu arttır

birde her üç bilgisayara ip adreslerini el ile vermeyi dene

veya
    modemi fabrika ayarlarına yükle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrecansahin11 -- 14 Mayıs 2011; 15:49:28 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrecansahin11

modem ayarlarında dhcp ayarlarını kontrol etmende yarar var
    ip havuzu boyutunu arttır

birde her üç bilgisayara ip adreslerini el ile vermeyi dene

veya
    modemi fabrika ayarlarına yükle.

DHCP sunucusu aktif olarak işaretli, IP aralığı ise 192.168.2.2 ile 192.168. 2.254 olarak ayarlı idi.
    modemi fabrika ayarlarına döndermemiştim onuda akşam deneyelim bakalım ne olacak
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.