Şimdi Ara

Yerel Disk D kayboldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.436
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar acil yardım lazım. usb ile xp format programlarını denerken pc mavi ekran verdi. açtığımda d yoktu. ubuntu üzerinden baktım yine yok. ekran görüntüsü vereyim:

Yerel Disk D kayboldu

• Undelete /unformat programları ile geri getirmeyi bir deneyin
  • undelete plus programı denedim. yerel disk'in sadece 25GB'lık bölümünü gösteriyor. geri kalanı göstermiyor.
  • Acronis Disk Director Suite ile diskin parititonlarını düzenlerseniz d yi kendiniz oluşturabilirsiniz ama dosya kurtarmak istiyorsanız bilemiyorum.
  • çok önemli dosyalarım var içinde kurtarmam gerekli. işin ilginçi format atcam diye bütün dosyaları d'ye yedekledim 2 gün sonra d kayboldu.
  • Resident arkadaşın dediği gibi Acronis Disk Directory Suite ile silinen partitionu kolaylıkla geri getirebilirsin. XP açıkken Acronis Disk Directory Suite ile ya da Acronis Disk Direcktory boot cd'si oluşturup pc'yi onunla başlatarak kaybolan partitionunu geri getirebilirsin.

Acronis Disk Directory Suite indirme linki
    http://www.inndir.com/Acronis_Disk_Director_Suite-33661i.html

Yerel Disk D kayboldu

Yerel Disk D kayboldu

Yerel Disk D kayboldu

Yerel Disk D kayboldu

Yerel Disk D kayboldu

Yerel Disk D kayboldu

Yerel Disk D kayboldu

• programı yükledim fakat şöyle bir şey dedi:

Acronis RecoveryExpert cannot find any unallocated space(s) on your hard disk drive(s)

kurtarılacak bölüm bulunamıyor diyor. hiçbir partition programı bölümü görmüyor. ubuntu yükledim o bile görmedi bölümü. ayrıcı pc minibook cd-rom'um yok :S
  • Unbuntu'yu nasıl yükledin? Anlamadım. Görünüş olarak, hem boş diskin yok hem de sanal kurmak için yeterli alanın yok!

1- Pardus çalışan CD ile deneyebilirsin.
    2- Windows XP kurulum cdsi ile açıp diskin görünüp görünmediğine bakabilirsin.
    3- iki ayrı diskin varsa kablolarını kontrol edebilirsin ya da diskin biri bozulmuştur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cagdas70

Unbuntu'yu nasıl yükledin? Anlamadım. Görünüş olarak, hem boş diskin yok hem de sanal kurmak için yeterli alanın yok!

1- Pardus çalışan CD ile deneyebilirsin.
    2- Windows XP kurulum cdsi ile açıp diskin görünüp görünmediğine bakabilirsin.
    3- iki ayrı diskin varsa kablolarını kontrol edebilirsin ya da diskin biri bozulmuştur.

ubuntuyu wubi ile kurdum.
    1 bilgisayar minibook malesef cd-rom yok sanal sürücü gibi bir yöntemle pardus çalıştırabilir miyim?
    2 üsttekiyle aynı sorun
    3 tek diskim var daha önce partition programlarıyla ayırmıştım.
  • Bir harddisk'te bir bölümün gözüküp diğerinin gözükmemesine ilk defa denk geldim. Normalde partition table'ın bozulmuş olması lazım ama disk ubuntu'da da gözükmüyorsa düzeltmekte mümkün değil gibi. Benim aklıma gelen diski(C:) onar işlemini çalıştırmak. (belki bir işe yarar :S)
  • easeus partition recovery diye bir program kurdum. buldu bütün kayıp bölümleri ve dosyaları ama kurtarmaya çalıştığım zaman:
    quote:

this partition cannot be undeleted because it will overwrite the existing system or boot partition and make the system unbootable
    yazıyor bunun manası ne?
  • sağolun arkadaşlar yardımlarınız için. 1 mb program ile işi çözdüm :) programın adı "partition find and mount"
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.