Şimdi Ara

Yerli araba üretilse alır mısınız? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
156
Cevap
0
Favori
5.882
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • fiyat performans oranı iyi olursa neden olmasın ( ha birde üreten kişiye bağlı ) giderde jet fadıl üretirse s..evseler almam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xchampionx -- 29 Eylül 2011; 11:46:44 >
  • Herkes "kaliteli olursa, fiyatı uygun olursa alırım" demiş. Öyle olsa ben de alırım.

Yerli bir araba üretilse ilk başta Golf, Focus, Corolla, vs. kalitesinde olmaycağı, EuroNCap'ten 5 veya 4 yıldız falan alamayacağı kesin. Yerli araç üretilebilirse muhtemelen ilk başta en fazla Chery, Geely kalitesinde olacaktır. İlk başta 60-100 yıllık şirketlerin yılların deneyimi ile ürettikleri kalitede bir araç beklemek gerçekçi olmaz.

Şimdi gelelim soruya. Chery veya Geely kalitesinde üretilecek bir yerli aracı alır mısınız ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: barisozyurt

Herkes "kaliteli olursa, fiyatı uygun olursa alırım" demiş. Öyle olsa ben de alırım.

Yerli bir araba üretilse ilk başta Golf, Focus, Corolla, vs. kalitesinde olmaycağı, EuroNCap'ten 5 veya 4 yıldız falan alamayacağı kesin. Yerli araç üretilebilirse muhtemelen ilk başta en fazla Chery, Geely kalitesinde olacaktır. İlk başta 60-100 yıllık şirketlerin yılların deneyimi ile ürettikleri kalitede bir araç beklemek gerçekçi olmaz.

Şimdi gelelim soruya. Chery veya Geely kalitesinde üretilecek bir yerli aracı alır mısınız ?

kesinlikle alırım..
  • http://www.memurlar.net/haber/206414/
    yerli otomobilin fiyatı belli olmuş
    maliyeti bize mi üreticiyemi anlamadım
  • Yerli otonun fiyatı vergiler hariç belli olmuş arkadaşlar.

http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/18860174.asp

Kaynak: Hürriyet.com
  • yıllık 200 bin adet üretim düşünüyorlarmış.
  • alınır 20 25 e olurs aalırız kuş serisi şeklinde olur oda zaten. golf ayarında birşeyin fiyatıda o kadar olur aşağı yukarı o zaman cazibesi olmaz çunku o kadar parayı no name bir ürüne yatırıyorsunuz. üreticiyi destekleyecezde o kadar da değil
  • Sanmıyorum..Arabamı daha kaliteli araba almak için satarım,şimdilik bizim araçlarımızda öyle bir kalite olmayacağı kesin.
  • Almak gerek destek için ama anlayamadığım bi kitle var yerli malı işe yaramaz mantıklı önce bu düşünceyi ortadan kaldırmak lazım ben gezdiğim 3. dünya ülkelerinin tamamında bu anlayışı gördüm bu yanlış yerli malı desteklenmeli...
  • f/p yapsınlar, o zaman alırım yani bir focus seviyesinde falan olursa ama daha ucuz olduğu için alırım, daha kötü olsa satılmaz, daha pahalı olsa satılmaz.
  • anadol
     Yerli araba üretilse alır mısınız?

soyle olup ucuz olsa alınır herhalde
  • Fiyatı diğer model emsallerine göre uygun,donanımlı olursa neden olmasın.
  • haberlere göre yapılan açıklamada 25-30 bin tl maliyeti olacağını söylemiş bakan.ötv şu bu alınmasa 1000 tl kar konulsa ve %9 (yarı oranında kdv) olınsa fiyat 30 bin liralık araç 33 bine falan geliyor.ama tabi vergi ve teşviği bu kadar küçük tutarlar mı bilemiyorum. gidip yabancılardan aldığımız verginin yarısını alıyoruz deyip %25 vergi yaparlarsa ve üzerine de kar oranını 5 bin falan derlerse çok ilginc rakamlar da çıkabilir.

dolayısı ile önce bir çıkarsınlar f/p oranına bakar sonra alıp almayacağımıza karar veririz. ucuz kahramanlığa gerek yok
  • ssangyong alırım türk malı almam
  • quote:

Orijinalden alıntı: corleone_1980

anadol

soyle olup ucuz olsa alınır herhalde

hocam bu işi bir Türk yaptı ise eğer biz bu işi başarmışız diyeceğim hayırlı uğurlu olsun

tasarım: Eralp Noyan
    edit resim ek;

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nazır -- 29 Eylül 2011; 17:40:23 >

• C segmentinde dizel ve otomatik bir araç olursa alırım..donanımı da iyi olacak tabii...
  • 1) İthallerden hatırı sayılır derecede ucuz olmalı
    2) Sağlam olmalı
    3) %100 yerli olmalı, montaj değil.
    4) F tipi olmamalı
    5) Bu kafayla biz otomobil uretemeyiz
    6) Bu da palavralardan birisi olmaya aday
    7) Jet Fadıl işin içinde olmamalı.
  • Neden almayayım. sorun araba üretemiyoruz da değil sorun üretmiyoruz yıllar önce anadol'u üretmişiz devrim hernekadar satışa geçmesede üretmişiz ki şimdiki teknolojimiz o zamankini 10a katlar çinlilerin kağıt gibi arabaları varken iranlılar hintliler bile araba üretip satarken bizde üretsek yeterli donanım ve kalite ile gerekirse orta asya türk devletlerine mısır, libya cezayir vb gibi ülkelerede satarız. birçok dünyaca ünlü tasarımcıyada sahibiz onlarla çalışılsa çok iyi bir araç çıkacağına eminim.
  • şu fotolardaki gibi arac olursa harbiden süper ötesi olur. ama dört kapılı ve station araç tutar bizim ülkede
  • Alanlar memnun kalırsa alırım tabii.Neden alınmasın.Elin adamı kazanacağına ülkemin insanı kazansın.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.