Şimdi Ara

Yerli kaynaklarla enerji faturası 5,5 milyar dolar azaldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
711
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Türkiye’de ve Türkiye tarafında yurt dışında doğal gaz ve petrol üretimi gerçekleşiyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkiye’nin ürettiği enerji kaynaklarının ithalata etkisini açıkladı.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’ndaki bütçe sunumunda milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Bakan Bayraktar, parasal karşılık olarak petrol üretiminin 3,4 milyar dolar, yerli doğal gazın ise 2,1 milyar doları bulduğunu söyledi. Bayraktar, “Toplamda ülkemizin doğal gaz ve petrol faturası 5,5 milyar dolar aşağıya çekildi” dedi.

Türkiye’de ne kadar doğal gaz üretiliyor?

Sakarya Gaz Sahası’nın devreye girmesiyle birlikte Türkiye’de günlük doğal gaz üretimi 8 milyon metreküpe ulaştı. Üretim kapasitesinin 2025 yılının ilk çeyreğinde 10 milyon metreküpe ulaşması hedefleniyor. Türkiye, yüzer doğal gaz üretim tesisi satın aldı. 2026’da üretime başlayacak yüzer tesisin devreye girmesiyle birlikte günlük üretim kapasitesi 20 milyon metreküpe ulaşacak.

Ayrıca Bkz.Akdeniz’de 1 TW’lık enerji hedefi: Türkiye için fırsat kapısı

Bayraktar, “Bugün biz Türkiye içinde günlük 8 milyon metreküp gaz üretimi yapıyoruz. Ama yurt dışındaki, Azerbaycan’daki varlığımızla toplam 20 milyon metreküpün üzerinde üretim yapıyoruz. İhtiyacımızın yüzde 15’ini karşılar vaziyetteyiz. Dolayısıyla bunu daha da artırmamız lazım” diye konuştu.

Bayraktar, Yeniköy ve Ke­merköy Termik santralleri­ne ilişkin ise şunları kaydetti: “Bu şirket yılda 7,9 teravatsaat elektrik üretiyor. Türkiye’deki toplam elektrik üretiminin yüz­de 2,5’ini bu iki santralden kar­şılıyoruz. Bu enerjiyi doğal gaz­dan üretsek, ithal kaynaktan üretsek yaklaşık 6 milyar met­reküplük doğal gaz ithal etme­miz gerekiyor. Bir cari açık kay­nağı daha oluşmuş oluyor ve bu­nun yaklaşık bedeli yıllık 700 milyon dolar.”

Kaynak:https://www.dunya.com/gundem/yerli-kaynakla-enerji-faturasi-55-milyar-dolar-azaldi-haberi-754031

• yardırma sebepleri belli ekonomi yerle bir olması işsizliğin artması asgari ücretin 17bin lira olan ülkede ev kiraları minimum 15k'dan başlaması memur olmaya çalışanları suçlamana gerek yok çünkü hz reisleri memura zam üstüne zam emekliye asgari ücretliye susamcık payı veriyor =) evet bildiğiniz susam kadar boyutunda bunları eleştirenler kızıyorsunuzda ülkenin bu hale gelmesine neden olanları niye eleştirmiyorsunuz ? girişimcilik filan derken hatırlatayım tubitaka hayvanat bahçesi müdürü atanması hoşaf makinesi birinci gelmesi gibi gibi 1000lerce rezillik var iken sadece eleştirenlere nefret kusmakta ne bileyim.
    Belki bizimde verimlilik üzerine bir bakana ihtiyacımız var çünkü yeni yapılan projelerin aslında genel üretim maliyetlerini azaltması lazım ki ülkede üretim maliyetleri düşsün. Benim memleketim demir çelik üretimi yapıyor ama üretilen çelikler demiryolu veya denizyolu ile değil binlerce tırlarla Kocaeliye taşınıyor. Hatta duruma göre iç anadoluya ve bütün bu petrole dayanan karayolu lojistiği ekstra maliyet, enflasyon olarak tüketiciye ve sanayiciye yansıyor.
    Ekonominin E'sinden anlamayan profiller yine yardır mod on durumuna gelmişler, haberin anlattığı ne? sizin yardırma sebepleriniz ne? yazık bize bu ülke'de yaşıyoruz bu ülke nasıl gelişsin.

Cari açığın büyümesine küfür eden adam imkan olsa her ihtiyacının yabancı/ithal mallarla görecek sonra dönüp ülkenin durumuna sövecek ne güzel ne parlak bir zihin :))

Linkedin'de sıkılmadan üretemiyoruz diyen IT dingil profiller önüne yerli bir çözüm geldiğinde düşümeyi bırak listeye dahi almadan pas geçiyor sonra sıkılmadan yeni bir başlık açıp siyasi mesaj veriyor. tıpkısının aynısı profiller burada ikamet ediyorlar memleketin durumuna sövüp verdiği faydaya bakmadan rahat rahat geriniyor laf atıyor sövüye hakaret ediyor ne güzel dimi ya :))

Yerli kelimesinden öylesine bir tiksinti var ki bir kısım insanlar için en azından durum bu, hiç bakmadan hemen yargı mod on durumuna geöiyor, üretmediğin şeyi tüketirsen ülkece zarar edersin bilgisi bu beyinlere 100 ışık yılı uzakta.

Neyse yeterince yazdım habere gelirsek; Yenilebilir enerjide yapılan çalışmalarda son durum nedir bilmiyorum fakat yatırımın miktarı ve bunun geri dönüşüyle alakalı pek bir haber okumuyoruz, bilgi kırıntıları dahi çoğu zaman olmuyor.
    Doğalgazın durumu net fakat rüzgar ve güneş enerjisi tarafında kullanılan ekipmanların + işletme ve bakım maliyetine dair rakamlarda verilmesi lazım.

Petrol'de de bir sıkıntı olmaz heleki nükleer'de keza aynı durumda, zaten böyle olmasa Amerika bu alandaki kapasitesini 3 katına çıkarmak için plan açıklamazdı.

Devletin yetişmiş insana ihtiyacı var fakat meslek liseleri pas geçiliyor bu işler için eleman yetiştirmek lazım, millet kolaya alıp öğretmen memur olma kafasında yaşıyor, Etrafımda amaçsızca öğretmenlik bölümünü bitirip memur olmaya çalışan onlarca insan oldu ve küçük bir kısmı dışında öğretmen atanabilen yok, bizim müşterilerin neredeyse hepsine meslek sahibi adam aranıyor ama bulabildikleri tipler işsiz profildeki umutsuz gayretsiz becerisi zayıf gençler, biraz iş görenler nerdeyse öğretmen kadar para kazanıyor, becerikli olanlar daha çok kazanıyor pozisyonda güçlü olunca maaşları da artıyor, tekno kentlerden birkaç müşterimiz oldu hepside yetişmiş eleman bulmakta zorlandıklarını ve bunlarda da kalite sorunu yaşadıklarını söylüyorlar. yeni nesil malesef zehirlenmiş tembelliğe yatkın haldeler. şimdi siz gelinde bu memleketten çıkartılan yer altı kaynaklarıyla bir yükselme bekleyin. yetişmiş ülke olmak filan istemiyor insanımızın ekserisi ve dert sadece birey olarak kurtuluş için kolay çözümler, herkes kolay çözümü seçince durumumuzu anlamak zorlaşmıyor.
  • niye zam gelip duruyor o zaman? 🤔 madem her şey yolunda para birimimizin artık değer kazanması gerekmiyor mu?

• Lan bırak Allah aşkına, fatura kol gibi geliyor. Aradaki farkı cebe indiriyorlar eğer gerçekse tabii.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Belki bizimde verimlilik üzerine bir bakana ihtiyacımız var çünkü yeni yapılan projelerin aslında genel üretim maliyetlerini azaltması lazım ki ülkede üretim maliyetleri düşsün. Benim memleketim demir çelik üretimi yapıyor ama üretilen çelikler demiryolu veya denizyolu ile değil binlerce tırlarla Kocaeliye taşınıyor. Hatta duruma göre iç anadoluya ve bütün bu petrole dayanan karayolu lojistiği ekstra maliyet, enflasyon olarak tüketiciye ve sanayiciye yansıyor.

• Halkın faturası hep artıyorsa bu aradaki para nereye gidiyor yahu? Her yerden para almaya çalışıyorlar mtv ikilettiler 750 tl katkı payı istediker boş her deliğe uzanıyorlar.
    Nerede bu paralar?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yenilenebilir daha önemli birde termik santralden bahsetmiş.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Ekonominin E'sinden anlamayan profiller yine yardır mod on durumuna gelmişler, haberin anlattığı ne? sizin yardırma sebepleriniz ne? yazık bize bu ülke'de yaşıyoruz bu ülke nasıl gelişsin.

Cari açığın büyümesine küfür eden adam imkan olsa her ihtiyacının yabancı/ithal mallarla görecek sonra dönüp ülkenin durumuna sövecek ne güzel ne parlak bir zihin :))

Linkedin'de sıkılmadan üretemiyoruz diyen IT dingil profiller önüne yerli bir çözüm geldiğinde düşümeyi bırak listeye dahi almadan pas geçiyor sonra sıkılmadan yeni bir başlık açıp siyasi mesaj veriyor. tıpkısının aynısı profiller burada ikamet ediyorlar memleketin durumuna sövüp verdiği faydaya bakmadan rahat rahat geriniyor laf atıyor sövüye hakaret ediyor ne güzel dimi ya :))

Yerli kelimesinden öylesine bir tiksinti var ki bir kısım insanlar için en azından durum bu, hiç bakmadan hemen yargı mod on durumuna geöiyor, üretmediğin şeyi tüketirsen ülkece zarar edersin bilgisi bu beyinlere 100 ışık yılı uzakta.

Neyse yeterince yazdım habere gelirsek; Yenilebilir enerjide yapılan çalışmalarda son durum nedir bilmiyorum fakat yatırımın miktarı ve bunun geri dönüşüyle alakalı pek bir haber okumuyoruz, bilgi kırıntıları dahi çoğu zaman olmuyor.
    Doğalgazın durumu net fakat rüzgar ve güneş enerjisi tarafında kullanılan ekipmanların + işletme ve bakım maliyetine dair rakamlarda verilmesi lazım.

Petrol'de de bir sıkıntı olmaz heleki nükleer'de keza aynı durumda, zaten böyle olmasa Amerika bu alandaki kapasitesini 3 katına çıkarmak için plan açıklamazdı.

Devletin yetişmiş insana ihtiyacı var fakat meslek liseleri pas geçiliyor bu işler için eleman yetiştirmek lazım, millet kolaya alıp öğretmen memur olma kafasında yaşıyor, Etrafımda amaçsızca öğretmenlik bölümünü bitirip memur olmaya çalışan onlarca insan oldu ve küçük bir kısmı dışında öğretmen atanabilen yok, bizim müşterilerin neredeyse hepsine meslek sahibi adam aranıyor ama bulabildikleri tipler işsiz profildeki umutsuz gayretsiz becerisi zayıf gençler, biraz iş görenler nerdeyse öğretmen kadar para kazanıyor, becerikli olanlar daha çok kazanıyor pozisyonda güçlü olunca maaşları da artıyor, tekno kentlerden birkaç müşterimiz oldu hepside yetişmiş eleman bulmakta zorlandıklarını ve bunlarda da kalite sorunu yaşadıklarını söylüyorlar. yeni nesil malesef zehirlenmiş tembelliğe yatkın haldeler. şimdi siz gelinde bu memleketten çıkartılan yer altı kaynaklarıyla bir yükselme bekleyin. yetişmiş ülke olmak filan istemiyor insanımızın ekserisi ve dert sadece birey olarak kurtuluş için kolay çözümler, herkes kolay çözümü seçince durumumuzu anlamak zorlaşmıyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Fatura alev alev

• Şuan enerji S.O.S. veriyor. Şebeke enerjisi anlık olarak düşüyor. Lambalar sönüp yanıyor, klima durma noktasına geliyor. Bu anlık düşme dediğim bazen 1 saniyeyi geçiyor.
    Bu tür dalgalanmalar yıllar yıllar önce olurdu. Eskiye döndük. Bir an evvel yeni enerji kaynaklarından şebekeye giriş olmalı.
    Rüzgar ve güneş gibi yenilenebilir enerji kaynakları kesintili kaynaklar. Nükleer gibi kaynakların olması şart.

• Tarikatları zor besliyoruz arkadaşlar kusura bakmayın

• mehmet_clk M kullanıcısına yanıt
    yardırma sebepleri belli ekonomi yerle bir olması işsizliğin artması asgari ücretin 17bin lira olan ülkede ev kiraları minimum 15k'dan başlaması memur olmaya çalışanları suçlamana gerek yok çünkü hz reisleri memura zam üstüne zam emekliye asgari ücretliye susamcık payı veriyor =) evet bildiğiniz susam kadar boyutunda bunları eleştirenler kızıyorsunuzda ülkenin bu hale gelmesine neden olanları niye eleştirmiyorsunuz ? girişimcilik filan derken hatırlatayım tubitaka hayvanat bahçesi müdürü atanması hoşaf makinesi birinci gelmesi gibi gibi 1000lerce rezillik var iken sadece eleştirenlere nefret kusmakta ne bileyim.

• bu haberden sonra yeni vergiler yolda demektir...

• Tfn-90 kullanıcısına yanıt

Cihani yonetecez diyoz sen faturadan bahsediyon..ayiptir ayip... 

• sething kullanıcısına yanıt
    Cihan benim neyime vermişler elime 😃

• thyr1234 kullanıcısına yanıt
    Doğal Gaz Ucuz Değil

• Hersey dewletimiz milletimiz icin sen fusunme.sadece calis.cocuklarimiz varya bal icinde yuzecek altin tasimaktan yorulacak.

Bu yy turkun yy li...

Mazlumlar bizi bekler..

Garibana hamilik agir yüktür.hafi sen şimdi sabr eyle..

Alm bu agizla cemaate devam etsem..uff.. 

• Akdenizden neden çekildi o gemiler bana bunu anlat. Doğalgaz faturasından daha mühim şeyler varken cambaza bak cambaza oynanıyor. Akdenizdeki en muhtemel müttefikinin teröristine neden kucak açarsın ?

• Kısacası halinize şükredin. Eğer bunları çıkarmasaydık siz o zaman zamları görecektinizin bürokratçası mı bu şimdi?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.