Şimdi Ara

Yerli Oto 1000 km'yi 20 lt Benzinle Gidecekmis. (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
152
Cevap
0
Favori
3.742
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Benzinde vergiyi düşürseler her araba 20 lt benzin parasina zaten 1000 km yapar
  • quote:

Orijinalden alıntı: 4007

Açtırma şimdi eskileri sırf hükümete atayım diye devletin çıkarlarını hiçe sayamazsın. Eskilerde tankı 4.5 milyon euro ya israil denilen topluluğa bakım için ihalesiz veriliyordu. O zaman tankın sıfırı 5 milyon euroydu. O kobraların parçaları kaçakçılar yardımıyla temin ediliyordu.. Şimdi daha yazarım ama burada sırt hükümeti eleştirelim diye sırf boş ses çıksın diye devlete laf atanlar tarih boyunca bir işe yaramadı..

Artık ülkede devlet politikası yok hükümet politikası var, bu nedenle olumsuz olanları tabi ki eleştireceğiz. Eleştirince devlet yada halk düşmanı olunmaz. Emin ol en az sizin kadar memleketini seven bir insanım. Ama şimdikilerin yaptıklarını, eskileri yerden yere vurarak yüceltmeye çalışmak doğru değil. 14 yıldır iktidarda olan bir hükümet maalesef ne ekonomide, ne teknolojide nede eğitimde ve bir çok alanda, bir santim yol kat edemedi, bu nedenle kusura bakma ama eleştirmek en doğal hakkım.

• quote:

Orijinalden alıntı: shadowgeist

araç benzin+elektrikli olursa mümkün,yalnız o arabayı önüne gelen alır ve trafiğe çıkarsa gidebileceği bir yol kalmayacak şehirlerde.umarım bu hayal gerçekleşir,ülkemizin buna çok ama çok ihtiyacı var.

Hybrid olsa da 2 litre olmasının imkanı yok. Bunlar anca yokuş aşağı sürdürüp bak bak nasıl 2 litre yaktı derler.
    Ayrıca benzin+elektrik değil dizel+elektrik yapmak yakıt tüketimini daha da azaltacaktır
  • si......
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kaygerya

Yerli otoda devlete giren cikan yok. Devlet her aractan aldigi otv kadar bu arabadan da otv alacak. Bu yuzden devlet icin yerli arac satilmasindan sa mercedes bmw satilmasi daha iyi

teoride öyle gözüküyor ama öyle değil işler, ülkenin parası yine ülkede kalacak döviz kaybı olamayacak
  • yerli oto benzin üretecekmişbirazda saman
  • Deep Hypnosis kullanıcısına yanıt
    Konudaki en son mesajıda da bir forumdaşa eleştirilmesi gerektiğini söyledim hocam. Ama önemli olan yıkıcı yerine yapıcı bir eleştiri yapılması gerektiğidir. Bu millet 90 lar gibi bir felaketi gördüğü için iktidara bu kadar sarılıyor. Imf denilen o illetin yasalarımıza dahi karıştığı günleri biliyor. Hastahaneye gidince galoşların para ile satıldığını ilaç bulamadığı günleri biliyor. Gaz şeker su kuyruklarını biliyor. O nedenle bu kadar sarılıyor. Eksiklikler var mı.. Daha çok fazla eksiği var. Yanlışları yok mu.. Bence oda var. Ama iş ki muhalefetin adam akıllı iş yapıp hükumet ile birlikte canım ülkemi daha fazla nasıl ileri götürebiliriz demesi gerekiyor. Ama gel gör ki ülke tarihinin en lanet aylarında hükümeti kuramadılar..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-F1AA365A6

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Aman tanrım didim
  • ufuk-34JD58 kullanıcısına yanıt
    En kararlı gördüğüm bakan niye sanayi bakanı biliyor musun.. Senin gibi zırtapozları pek iplemiyor. Devrime de aynı şey oldu.. Eğer gereken önem verilseydi şu an dünyanın en iyilerinden olurduk doğruya doğru yanlışa yanlış demeyi doğru yerde bilmek lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 4007

En kararlı gördüğüm bakan niye sanayi bakanı biliyor musun.. Senin gibi zırtapozları pek iplemiyor. Devrime de aynı şey oldu.. Eğer gereken önem verilseydi şu an dünyanın en iyilerinden olurduk doğruya doğru yanlışa yanlış demeyi doğru yerde bilmek lazım.

dostum adını sormadımki,onlar yalan dolan hırsızlıktan başka neyi ipliyorlarki
  • ufuk-34JD58 kullanıcısına yanıt
    Profil fotoğrafına saygımdan daha fazla yazmayacağım..
  • Daha ortada araç yok ne kadar yakacağını öğreniyoruz. Keşke böyle saçna sapan açıklamalar yerine, işte araç bu özellikleri şunlar vs deselerdi.

Yeroi oto haberleri ilk çıktığınsa ne kadar sevinmiştim. Yazık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayhani -- 5 Mayıs 2016; 14:07:23 >
  • Başlığı kazayla 100km'yi 20 lt benzinle gidecek diye okudum dedim ne oluyoruz kafaları cidden güzelmiş güle güle kullansınlar
  • quote:

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Cok iddaali sözler , yapacaklariniz sanmiyorum. 3 yil icinde Tesla nin suanki teknolojisinin önüne gecmek... biraz atiyor gibi geldi bakan . bekleyelim cikinca görürüz. yalniz üretim tesisleri vs hic haber yok. bir arabanin sadece parcalarinin birlestirildigi fabrikalar bile devasa olur. siradan bir arabada yaklasik 2000 parca birlestirilerek yapilir ve bu 2000 parca ufakli parcalarida hesaplarsak en az 10000-20000 parcadan olusuyor. benim calistigim mercedes fabrikada sadece Fren sistemi icin yüzlerce makine ve binlerce parca var. yaklasik 20-30 ülkeden parca geliyor. yüzde yüz yerli diye bir kavram yok zaten . yerli otomobil büyük ihtimal gm den alinan haklar ile eski arabanin parcalari gelistirilip belirli araba parca üreten sirketlere yaptirilacak. tek kalan dedigim gibi büyük bir montaj fabrikasi. elektirik motoru basit , pil ise Teslanin hakimiyetinde piyasada , motor ise tamamen ithal olacaktir yerli motor imkansiz gibi olur. bakalim 3 yil icinde iyi birsey yaparlar umarim.

• quote:

Orijinalden alıntı: _AsDeRf_

200 cc motosiklet okadar az yakamiyor. Zemzem mi carpti, haci kolonyasi mi kafa yapti anlamiyorum.

toyotanın hibrit otomobılı şehir içinde 3lt/100 km yakıyor .Yani 1000 km'de 30 litre . Şehirdışı olunca 25 litre yakar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi flowerhorn -- 5 Mayıs 2016; 15:17:37 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: flowerhorn

quote:

200 cc motosiklet okadar az yakamiyor. Zemzem mi carpti, haci kolonyasi mi kafa yapti anlamiyorum.

toyotanın hibrit otomobılı şehir içinde 3lt/100 km yakıyor .Yani 1000 km'de 30 litre . Şehirdışı olunca 25 litre yakar

Evet teslalarda 0 lt tüketime sahip
  • quote:

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    KTM Duke 200 kullanıyorum.
    Ben kendi şahsıma konuşuyorum;
    100 Km'de 3.00-3.50 Lt arası gidip geliyorum
    11 Litre deposu var ve çoğu zaman 300 km'yi zorlukla görüyorum.
    Nasıl bir motor kullanarak bu işi becerecekler gerçekten merak ettim.
    Yine işkembeden (dolayısıyla şaşırtmayan) yapılmış bir açıklama daha geldi.

Otomobil firmalarının ölçüm tesislerinde 60 km hıza sabitleyerek alınan filanca litre ortalama yakıt değerleri bile çok iyimser geldi bu rakam yanında.
    Çocuk kandırıyorlar resmen.

• quote:

quote:

quote:

her şeye muhalefet olun zaten başka işiniz yok
     Yerli Oto 1000 km'yi 20 lt Benzinle Gidecekmis.

• quote:

quote:

quote:

quote:

hocam ben muhalefetlik olsun diye yazmıyorum. Hybrid araçlar çok da hoşuma gidiyor. Keşke zamanında şimdiki aracım yerine hybrid bir yaris alsaydım da diyorum. Fakat bahsi geçen milli aracımızın hybrid olacağına dair herhangi bir açıklama yok. Keşke hybrid ve hatta direk elektrikli olsa. Ama kurulan sistemden petroldeki vergi gelirlerinden okadar memnunlar ki sanmıyorum elektrikliyi, tüketimi düşük bir araç bile gelmeyebilir bazı sebeplerden dolayı..

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

hocam ben muhalefetlik olsun diye yazmıyorum. Hybrid araçlar çok da hoşuma gidiyor. Keşke zamanında şimdiki aracım yerine hybrid bir yaris alsaydım da diyorum. Fakat bahsi geçen milli aracımızın hybrid olacağına dair herhangi bir açıklama yok. Keşke hybrid ve hatta direk elektrikli olsa. Ama kurulan sistemden petroldeki vergi gelirlerinden okadar memnunlar ki sanmıyorum elektrikliyi, tüketimi düşük bir araç bile gelmeyebilir bazı sebeplerden dolayı..

Hocam arastirmiyorsunuz heralde, arac elektrik motorlu,komple elektrikli bir arac olacak.Bunun yani sira menzili uzatmak ve sarj bittiginde zorda kalmamak icin , icinde bir jenerator bulunacak ve akaryakit ile elektrik uretecek.Tahminim bunu standart yada ekstra donanim olarak koyacaklar.Yani sarj bitti yolda kaldim olmamasi icin. Zaten elektrikli araclarda kaputun alti da bos oldugundan yeri sorun olmaz sanıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ays Ays Beybi -- 5 Mayıs 2016; 16:58:28 >

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.