Şimdi Ara

Yerli Oto 1000 km'yi 20 lt Benzinle Gidecekmis. (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
152
Cevap
0
Favori
3.742
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    2 litre yakması mumkun ancak piller tam dolu iken mumkun ve bitene kadar mumkun, piller bittikten sonra butun iş jenaratorun verimine kalacak o zaman hybrid bir arac ne yakıyor ise o kadar yakacak, oda motor honda yada toyota kullanılırsa arac hafif tutulursa belki 4 litreye ulasır. 2 litre demek insanları kandırmaktır.
  • amadeus99 A kullanıcısına yanıt
    ben sana beyefendi dedim, sen bana hayatın yalan dedin;adam çıkmadın ,maalesef yapacak birşey yok
    araç fiyatları tüm dünyada düşüyormuş;hangi endekse baktın,hangi karşılaştırmayı yaptın.pardon unuttum sallamak bedavaydı.
    kendi markamızın olmamasından şikayet edersiniz. en ufak bir yerli otomobil girişiminde demediğinizi bırakmazsınız.ya düşünsene koca memlekette kimse bu işi başaramamış en son devlet bu işe kalkışmış siz ona bile b.k atar durursunuz.
    dolar yükseldi,antalya darbe yedi.sen reel dolar endekslerinden ve fed politikalırından haberin varmı ki konuşuyorsun. antalyada turizmin darbe yediğini kastettin galiba.ama haberin yok ki yüksek kur her zaman turizme katkı sağlar.eğer turizmde bir problem varsa bunun sebebi yüksek kur değildir.tekrar tekrar ekonomi bilgine hayran olmaktayım.
    ana muhalefet demişsin konuyu saptırmamak için kaynakları pmden yakın zamanda göndereceğim.
    senin ifadenle ''liseli'' olabilirim. fakat sen de bir liselinin sana karşı yazdığı mesajdaki hiçbir şeye cevap veremeyen bir boşluktan ibaretsin.sözde özala tapıyormuşum.haberin yok bir liseli özal zamanında kaç yaşındaydı(!).
    Yinede Turgut Özal dönemi hakkında:
    https://tr.wikipedia.org/wiki/Turgut_%C3%96zal#Ekonomi
    http://arsiv.ntv.com.tr/news/413668.asp
    Allah akıl fikir versin...

• quote:

Orijinalden alıntı: Cihat_,

quote:

Orijinalden alıntı: Kaygerya

Yerli otoda devlete giren cikan yok. Devlet her aractan aldigi otv kadar bu arabadan da otv alacak. Bu yuzden devlet icin yerli arac satilmasindan sa mercedes bmw satilmasi daha iyi

teoride öyle gözüküyor ama öyle değil işler, ülkenin parası yine ülkede kalacak döviz kaybı olamayacak

Sikinti doviz kaybi degil ki. Sikinti asiri alinan vergilerle devlete giden ama devletten tekrar bize yansimayan hizmet kaybi.

Yoksa ithal eden 8x euroya getiriyor. Kariyla 10x e satiyor 5x devlet aliyor. 8x euro yurtdisina cikiyor ama 7x euro gene ulke icinde kaliyor. Ama biz bu parayi goruyormuyuz ? Hayir. Sikinti burada. Biz ihracatla turizmle bu giden 8x euroyu yerine koyabiliyoruz. Ama 2x euro ve 5x euro gidiyor. Dolasimdan cikip yandasa ve luks harcamaya gidiyor. Sorun burada.

Sonradan yurtdisi mallara harcanan paradan cari acik 15x gozukuyor ama rakam yanlis aslinda biz yurtdisindan gelen mala 8x harcadik. O cari acik devletin aldigi vergilerden dolayi buyuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kaygerya -- 5 Mayıs 2016; 17:39:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: _AsDeRf_

quote:

Orijinalden alıntı: flowerhorn

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: flowerhorn

quote:

200 cc motosiklet okadar az yakamiyor. Zemzem mi carpti, haci kolonyasi mi kafa yapti anlamiyorum.

toyotanın hibrit otomobılı şehir içinde 3lt/100 km yakıyor .Yani 1000 km'de 30 litre . Şehirdışı olunca 25 litre yakar

Evet teslalarda 0 lt tüketime sahip

her şeye muhalefet olun zaten başka işiniz yok
     Yerli Oto 1000 km'yi 20 lt Benzinle Gidecekmis.

hocam ben muhalefetlik olsun diye yazmıyorum. Hybrid araçlar çok da hoşuma gidiyor. Keşke zamanında şimdiki aracım yerine hybrid bir yaris alsaydım da diyorum. Fakat bahsi geçen milli aracımızın hybrid olacağına dair herhangi bir açıklama yok. Keşke hybrid ve hatta direk elektrikli olsa. Ama kurulan sistemden petroldeki vergi gelirlerinden okadar memnunlar ki sanmıyorum elektrikliyi, tüketimi düşük bir araç bile gelmeyebilir bazı sebeplerden dolayı..

haberde net yazmışlar

''Türk otomobilinde kullanacağımız bazı teknolojileri ve teknik özellikleri de sizlerle paylaşmak istiyorum. Öncelikle, TÜBİTAK'ta geliştirdiğimiz batarya teknolojilerini Türk otomobilinde kullanacağız. Bu araç 2 TL'lik şarj maliyetiyle büyükşehir trafiğinde 100 kilometre yol yapabilecek. Şehirler arası yolculuklarda ise arabadaki küçük jeneratör devreye girerek bataryayı şarj edecek. Burada da 20 litrelik yakıtla 1.000 kilometre mesafenin kat edilmesini öngörüyoruz.

• Başlığı açan arkadaş haberi okumadan sallamış.İçeriği değil sadece bahsettiği kısmı okusa bu konuyu açmazdı.Veya kasıtlı olarak mı açtı acaba konuyu.Haberde benzin ile alakalı hiçbirşey geçmiyor.Şu başlığı lütfen değiştirin.
  • Ciksin da piyasaya 5lt yaksin anasini satayım

• Patron çıldırdı
  • Yeter baydi bu yerli araç muhabbeti ve dedikoduları. Yaw he he millet 50-100 yildir arac üretiyor biz sonradan girip müthiş Türk zekası ile km de 5 kuruş yakacak araç tasarlayacaz. Ulan bunu yapacak kapasite olsa zift medyasının bir kac sayfası yerli otomobil Haberleri ile dolardı.
    Davutoğlu bile bu kadara yalana tahammül edemedi ve istifa etti.

• Tarihinde araba yapamamışın,ilk yapacağın arabayla yüzyıldan fazladır araba yapan yedi düveli tokatlıcaksın.yaw he he

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hangi oto yerli oto
    Hangi oto yerli oto
    Hangi oto yerli oto
    Hangi oto yerli oto
    YERSEN

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dardanel16

Yerli otomobilin adı akmobil olaçakmış akmobil alana körfez köprüsü 10dolar olaçakmış akmobil alana 20 tl lik yakıt ile deposunu doldurabilecek vs ...yeni secim yatırımları

Akmobil alana duble yollarda gitmek bedava üstüne üstlük sürücüsüne duble yollarda giderse para verilecek.

• açıklama geldiyse erken seçim yakın demektir. Arkadaş cak cek ile biten cümleleri bırakıp da ne zaman işte yaptık buyrun kullanın diyecekler merak ediyorum. Yoksa at cek i cak ı nasıl olsa yutar bizimkiler soınra unutulur gider zaten . maksat günü kurtarsın. Neyse kıssadan hisse EĞİTİM ŞART.
  • Evet yeni kimliklerde 10 yildan bu yana çıkacak :)

• quote:

Orijinalden alıntı: omerr89

Başlığı açan arkadaş haberi okumadan sallamış.İçeriği değil sadece bahsettiği kısmı okusa bu konuyu açmazdı.Veya kasıtlı olarak mı açtı acaba konuyu.Haberde benzin ile alakalı hiçbirşey geçmiyor.Şu başlığı lütfen değiştirin.

Elektirikle yazıyor. 1000 km 20 TL diyor. Tesla' nın arabasından daha iyi olacakmış

Bu mesaja eklenen görseller:

Yerli Oto 1000 km'yi 20 lt Benzinle Gidecekmis.

• quote:

Orijinalden alıntı: xchg

quote:

Orijinalden alıntı: 4007

Yaw he he. Size kalsa kriz var her gün

Ülke kendi helikopterini kendi tankını gelmiş geçmiş en iyi silahlardan birisi üretir hale geldi. Siz hala boş muhabbet peşindesiniz. Sırf hükümeti eleştirelim diye güzel ülkemi küçük duruma düşünüyorsunuz.

Kendi tankımız, kendi helikopterimiz laflarına hala inanan var mı merak ediyordum. Yapılan ülkedeki otomobil fabrikalarında diğer ülkelerin markalarının araçlarını yapmaktan farklı değil. Helikopter İtalyanların, Tank ve obüs Korelilerin.

Şu örneği vereyim, milli piyade tüfeği diye lanse edilen, sunumlara çıkarılan silah bile HK418 çakması. Ülkenin alayı çakma. Film platolarındaki binalar gibi her şey. Dışı var, içi boş.

Yahu biraz savunma sanayii hakkında bilgi sahibi olun.Atak altay fırtınada yerlilik oranına bakın. Yazılımlar silah sistemleri mühimmatlar hepsi yerlidir.Üretim yeri yerlidir.Motor çalışmalarıda yapılmaktadır.Baya baya yerli olarak geçmektedir.

Savunma sanayii dışa bağımlılık oranı %85 lerden 45 lere gerilemiş hala sizin gibi sırf muhalefet olsun diye önündeki doğruları görmek istemeyenler var.

TÜrk savunma sanayii şirketleri artık ilk 100 de dünyada.Bırakın artık içi boş eleştrileri.

• ex_silver kullanıcısına yanıt
    Atak helikopterinde silahlar hariç yerli olan neresi var ?
    belki gövde olarak bir şeyler olabilir ,ki zaten uh-1 zamanından beri gövde konusunda iyiyiz
    tabi bazı elektronik aksamlarda eklenmiş olabilir
    lakin helikopter denilince ilk akla gelenler bunlar mı ?

yalnız patentinin ve tüm haklarının alınması ülke için çok güzel bir iş (bu konuda haklarını verelim)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C.CEMİL -- 6 Mayıs 2016; 4:07:01 >
  • omerr89 O kullanıcısına yanıt
    Hocam konuyu ben actim bence siz bi daha dikkatli okuyun hatta bugun baska sitelerde bile haberi var http://www.memurlar.net/haber/582381/

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ex_silver

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: 4007

Yaw he he. Size kalsa kriz var her gün

Ülke kendi helikopterini kendi tankını gelmiş geçmiş en iyi silahlardan birisi üretir hale geldi. Siz hala boş muhabbet peşindesiniz. Sırf hükümeti eleştirelim diye güzel ülkemi küçük duruma düşünüyorsunuz.

Kendi tankımız, kendi helikopterimiz laflarına hala inanan var mı merak ediyordum. Yapılan ülkedeki otomobil fabrikalarında diğer ülkelerin markalarının araçlarını yapmaktan farklı değil. Helikopter İtalyanların, Tank ve obüs Korelilerin.

Şu örneği vereyim, milli piyade tüfeği diye lanse edilen, sunumlara çıkarılan silah bile HK418 çakması. Ülkenin alayı çakma. Film platolarındaki binalar gibi her şey. Dışı var, içi boş.

Yahu biraz savunma sanayii hakkında bilgi sahibi olun.Atak altay fırtınada yerlilik oranına bakın. Yazılımlar silah sistemleri mühimmatlar hepsi yerlidir.Üretim yeri yerlidir.Motor çalışmalarıda yapılmaktadır.Baya baya yerli olarak geçmektedir.

Savunma sanayii dışa bağımlılık oranı %85 lerden 45 lere gerilemiş hala sizin gibi sırf muhalefet olsun diye önündeki doğruları görmek istemeyenler var.

TÜrk savunma sanayii şirketleri artık ilk 100 de dünyada.Bırakın artık içi boş eleştrileri.

Savunma sanayii hakkında yeterli bilgim var, merak etme. O tank "milli" denecek durumda değil, lisanslı üretimdir sadece. Milli olarak lanse etmek, tüm teknoloji Türkiye'de geliştirilmiş gibi göstermek de insanları salak yerine koymaktan başka bir şey değil.

Milli piyade tüfeği adı altında bile kopya üretim yapılırken, yani aslında tüfeğimizi bile üretemezken, dışa bağımlılık azaldı yalanlarına inanmak da ayrı bir saçmalık. Doğru dediğin bu mu oluyordu? Böyle sahtekarlıklarla, göz boyamalarla dışa bağımlılık bitmez, bitiyor gibi gösterilip insanlar kandırılır sadece.

Bu şakşakçılığı, insanları salak yerine koyanlara kayıtsız şartsız desteği bırakın artık.

Arkadaşım şakamısın sen.Uluslar arası veriler var ortada tai aselsanın projeleri var hayata geçirilen.Senin elinde ne var yahu.İhracat rakamları var ortada savunma sanayiinde. ilk 100 e girdi tarihte ilk defa diyorum.Amerikalı kuruluşlar açıkladı hatta. ilk defa 2011 de F16 lar milli yazılıma kavuştu.O kadar çok şey varki.Hala şakşakçılık diyorsunuz yahu iyice komik olmaya başladınız hakikatten.

SOM J seyir füzemiz dünyanın en büyük savunma şirketi Lockheed tarafından F35 lere konulacak.Yahu ne desek boş size.

Daha füzeleri ışıl pillerini insansız hava araçlarını milli gemi projelerini saymıyorum bile.

Muhalefet edicem diye komik duruma düşmeyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ex_silver -- 6 Mayıs 2016; 10:02:04 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Cemal CEMİL

Atak helikopterinde silahlar hariç yerli olan neresi var ?
    belki gövde olarak bir şeyler olabilir ,ki zaten uh-1 zamanından beri gövde konusunda iyiyiz
    tabi bazı elektronik aksamlarda eklenmiş olabilir
    lakin helikopter denilince ilk akla gelenler bunlar mı ?

yalnız patentinin ve tüm haklarının alınması ülke için çok güzel bir iş (bu konuda haklarını verelim)

Atakta şuan milli oran %60 tır.Buda savunma sanayi literatüründe gayet yerli demektir.DÜnyada artık %100 yerli diye bir olay yoktur.
  • Ne kostarika ne de çin ne de sambaci brezilyaaaaaaaa

Duysun sesimizi simdi dunyaaaaaaaaa yerli otomobilimiz geliyor sallaya sallayaaaaaaa

Bakan Bey hani yerli Suv 2015 aralikta prototip tanitilacakti ne oldu ?

Secim yaklasinca basladiniz yine . Bir kesim var garibim ciddiye aliyor bunlari secim oyunu oldugunu goremiyor Allah yardimcilari olsun

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.