Şimdi Ara

YERLI OTOMOBIL Subat´ta tanitiliyormus. MADE in CORUM (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
125
Cevap
2
Favori
8.421
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • dünyada hiçbir otomobil üreticisi yüzde yüz yerli otomobil yapamaz ama buna %20 demek bile ayıp, döşeme kumaşı yerli olabilir, birde petlas lastik taktınmı tamamdır
  • inşallah hayırlı bir adım olur .
  • HADI HAYIRLISI

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sermaye yüzde yüz yerliymiş beyler. gülermisin ağlarmısın.
  • Kaloriferdir o.

Saka bir yana Yaris Hybrid'in 50km ustu normal motora gecme ozelligi daha yukari cekilirse (70-80km) ve Prius'taki gibi 1800cc degil de ulkemizdeki vergi dilimine uygun 1299cc alti veya 1600 cc alti bir motor ile gayet cazip bir arac olacaktir.

Kasa japon; elektrik motoru kendini kanitlamis bir firmadan ve motor da Alman, Kore veya Italyan olursa ki bu kisim simdilik mechul gozukuyor geriye ovundugumuz ve tecrubeli oldugumuz montaj isciligimiz kaliyor.
    Simdiden hayirli olsun diyorum. Bu proje tutar, destekliyorum.
    Dunya global dunya artik kendi otomobilinin her civata ve teknolojisini kendisi yerli olarak uretmeye calisan bir ulke veya firma yok. U retebilecek olan var ama ureten yok. Kim daha uygun fiyata daha kaliteli urun tedarik ediyorsa o firma tedarikci olarak seciliyor. Olay bundan ibaret.

• Az önce motora ait dokümanı ararken 13 Haziran tarihli bir haber yakaladım:

Remy to supply HVH 250 motors to DMA in Turkey for PHEVs
    13 June 2012

Remy International, Inc. signed a long-term supply agreement with DMA (Derindere) in Istanbul, Turkey. DMA will use Remy’s HVH 250 motor to power their plug-in hybrid electric vehicle (PHEV) sedan.

DMA will install Remy’s HVH 250 machine as the traction motor in the 5-passenger plug-in hybrid sedan, which will be available during the third quarter of 2012. DMA expects an all-electric range of 35 miles and a hybrid operational range of 400 miles. The PHEV will achieve a top speed of 100 mph (161 km/h).

Link:http://www.greencarcongress.com/2012/06/dma-20120613.html

Uyumuşuz resmen.
    Milliyet'te geçen haber internete Haziran'da düşmüş.

• Motor dışarıdan geliyorsa nasıl %100 yerli oluyor bu araç. Kasa da Toyota'dan alınıyormuş.

Bir de şu var:"İşadamları, Derindere'nin ürettiği otomobilin Türkiye'nin enerjiye olan bağımlılığı göz önüne alındığı çok önemli ve akıllıca bir stateji olduğunu belirttiler. "

Bunlar nasıl işadamı ki Türkiye'de üretilen elektriğin %60 ı da ithal kaynaklarla üretildiğini bilmiyorlar?
  • kasa hariç bütün aksamları yerli madem okadar yapabiliyoruz bi tasarımcıyla anlaşılıp kasa yapamadıkmı da corolla kasası kullandık ben oraya takıldım.
  • Adam Toyota Corolla'yı incelemiş uzun zaman. Buradan yola çıkarsak yerli otomobil çirkin olacak...
  • Bu araçta'da batarya kirası varsa değişen birşey yokki gene satmaz gene alan olmaz.
  • bildiğimiz corolla bu. bari birazcık değiştirselerdi.
  • Toyota nin kasasi olsa ne olmasa ne arkadaslar. Yerli oto tasarimi daha emekleme seviyesinde. Dunyaca kabul goren bi tasarim uzerine girisimde bulunulmasi isabetli bir karar olmus. Lakin bizi asil ilgilendiren konu fiyati. Ne kadara tuketici ile bulusacak bekleyip gorecegiz

• Çorum'sa ben almayayım sağolun
  • Zamanla daha da gelistireceklerine inaniyorum.Sonucta kullanilan kasa eski de olsa saglam bir aracin kasasi.
    Bu isler buyuk yatirimlar gerektiriyor hemen %100 yerli olacak diye dusunmeyin.Gunumuzde hangi otomobil markasi butun parcalariyla %100 kendi ulkesine ait ?cevap hicbiri.Kapitalist ekonomiye daha fazla eklemlenmek demek maliyeti dusurmek demektir.Oyle hemen cup diye pazara atlanmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokhan99747 -- 27 Aralık 2012; 16:38:28 >
  • Resimdeki arabaysa bu ne ya sanki Corolla resmine fotoshop yapıp Toyota amblemini kaldırmışlar
  • Neden corolla kasası?
  • Birisi bana bu araçta yeralan yerli bir parça söylesin.
  • bizim millet araba da yapar, uçak da yapar, helikopter de... yeter ki kısa yoldan zengin olma derdine düşmesin. her şey adım adım olacak. zamanında japon araçlarını kötülerdik, zamanla düzeldiler, sonra kore araçları kötülendi düzeliyorlar, şimdi çin araçları tü kaka oldu onlar da ileride toparlayacak. işte aynı süreci bizde yaşayıp ayakta kalabilirsek bu iş olur. ama 2 sene dayanamayıp bu satmıyor denerek kapanırsa bir şey çıkmayacaktır.
  • başlığı görünce eyvah 2. şamil vakası dedim, sonra kasanın toyota olduğunu gördüm sevindim ve üzüldüm. olsun bi yerden başlamak lazımdı ama benzinli yapaydılar iyiydi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ayak kokusu

Neden corolla kasası?

tüm dünyada çok satan bir araç olduğu için olabilir. ama türkiyede beğenilmez. bir cruze, jetta, focus vb. kasasına benzeseydi daha iyi olurdu.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.