Şimdi Ara

YERLI OTOMOBIL Subat´ta tanitiliyormus. MADE in CORUM (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
125
Cevap
2
Favori
8.421
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Kinglbj23

300 Km menzildir o insallah yoksa Turkiye nufusu yari yariya azalir.

• Yerli otomobil konusunun uzun zamandır sürüncemede olduğunu bildiğimden, buna da şükür diyorum. Bu otomobil yerli midir değil midir tarışmasına şöyle bir katkıda bulunayım. Arabanın kalbinin amerikan ve dış görünümünün toyota olması akla zamanındaki tofaşın montaj mantığını getirse de bana göre bu araç yerlidir. çünkü yerlilik oranı eğer haber doğruysa daha yüksek olacak. ikincisi de araba yeni ve yerli bir marka olarak piyasaya çıkacak. eğer piyasada tutnabilirlerse kasayı da tasarlarlar motoru da yaparlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: korsallar

Birisi bana bu araçta yeralan yerli bir parça söylesin.

paspasları türk malıdır şimdi yerin dibinede sokmayalım

• valla insanlar bu masallara kandikca daha cok 'yerli otolar' uretiriz.sirf yerli oto uretiliyor demek icin bu calismalar belli,birilerinin amaci para kazanmak ve rant saglamak.hani nerde buyuk firmalar senelerce Türk insanini somurenler nerde? doğuşu koçu nerde? yerli oto diyorsun motor yabanci hadi hepsini gectim kaporta corallanın eh yani siz bizi keriz sandınız heralde,Türkiye bir kaporta üretemeyecek durumdami ,bir kaporta dizayn edemeyecek durumda mı,ne zamanki Türk mühendisler baştan aşağı kaportadan motora tüm aksamını kendi dizayn eder,tasarlar,o zaman yerli oto yaptik dersiniz,parcalarinin nerde uretildiginin ya da nerde birlestirildigininde önemi yok,ha bunun icin para harcamak lazim baya para harcamak lazim ama bu o sozde Türk sermayeli 'otomotiv devlerimizin ' kazandıklari yanında birşeyde sayılmaz ama yinede para harcamaktan cekiniyolar,yuz milyon euro az kazanırız diye korkuyolar.aslinda bunlari boykot protesto etmek lazim ama insanimiz hala bu masallara kanma derdindeler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blackzeros -- 27 Aralık 2012; 21:36:08 >

• Araç çıkınca bu sayfayı güncel tutalım.

Buyur buda yerli tramvay ipekböceği Bursada üretilmiş.

İlk sayfada yazmıştım ANKA uçağına yerli motor yapılıyor arabaya mı yapılamıcak siz Türkiyeyi nerelerde görüyosunuz bilmem ama az kaldı devrim gibi seri üretime geçemeyecek araçtan bahsetmiyoruz özel sektörün geliştirdiği uak motorlarından araçlardan bahsediyoruz.Yerli uyduda yapılamaz deniyordu ne oldu yapıldı tankyapılıyor.

Cruise Füzesi yapıldı,Cirit yapıldı ortak helikopter yapıldı araba yapmak çok mu zor hiç mi discovery seyretmediniz.Arka bahçede araç yapılıyo çok zor değil.

Önemli olan pazarda tutunması yoksa araba yapmak çok çok kolay.PAncar motoru koyup yerli olsa %00 yerli olacakta ne olacak.

Marka oluşsun üretim başlasın gerisi gelir zaten özel sektörün girişimi önü açık üretenlerle gurur duyuyoruz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alfa-x -- 27 Aralık 2012; 21:43:40 >

• Bence o temsili bir resim arkadaşlar, amaç sedan ve Corolla tarzı aile arabası üreteceğiz izlenimini vermek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alfa-x

Araç çıkınca bu sayfayı güncel tutalım.

İlk sayfada yazmıştım ANKA uçağına yerli motor yapılıyor arabaya mı yapılamıcak siz Türkiyeyi nerelerde görüyosunuz bilmem ama az kaldı devrim gibi seri üretime geçemeyecek araçtan bahsetmiyoruz özel sektörün geliştirdiği uak motorlarından araçlardan bahsediyoruz.Yerli uyduda yapılamaz deniyordu ne oldu yapıldı tankyapılıyor.

Cruise Füzesi yapıldı,Cirit yapıldı ortak helikopter yapıldı araba yapmak çok mu zor hiç mi discovery seyretmediniz.Arka bahçede araç yapılıyo çok zor değil.

Önemli olan pazarda tutunması yoksa araba yapmak çok çok kolay.PAncar motoru koyup yerli olsa %00 yerli olacakta ne olacak.

Marka oluşsun üretim başlasın gerisi gelir zaten özel sektörün girişimi önü açık üretenlerle gurur duyuyoruz

iyi diyorsun da kardeşim bunları halka nasıl tanıtıyorlar? halka çıkıp yüz de yüz yerli dersen ardından toyota nın kasasını alırsan nasıl bakar sana bu toplum?

TÜRKİYE BİLİMDE O KADAR MI GERİ Kİ KENDİ KASASINI YAPAMIYOR. ben şahsen toyota nın kasasını alıp yerli demeye utanırdım inan.

ha bu arada biz bi 50-60 yıl önce uçak üretmiştik. sağ olsun hükümet marshall yardımını alıp fabrikayı kapattı.

neyse sonuç olarak anka düşüp duruyordu sonra anlaşıldı ki uçak yapılan bilgisayarlar israil malıymış.

• quote:

Pancar motoru otomobile konsun diye üretilmemiştir.Yapılan uydu ile ilgili Yılmaz Özdil'in köşe yazısı mevcutTIKLA . Bu köşe yazısını çürütecek bir emareniz varsa buyrun dinleyelim.

Burada insanları sanki yerli üretime, girişime karşı gibi göstermenin manası yok. Alıp vidalarını birleştirip yerli otomobil diye lanse edilmesi bana ters, size uygunsa bilemem.Yerli kavramlarından anladığımız farklı sizinle.

• japon işi fatma girik

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evoXr -- 27 Aralık 2012; 22:02:30 >
  • quote:

Cruise füzesi usa ait Türk yapımı olan seyir füzesinin ismi SOM
    Ayrıca dahada başarılı olduğumuz en az bunun kadar önemli sage hassas güdüm kiti ile herhangi bir füzeyi çok ufak sapmalar ile seyir fuzesi özelliği katabiliyoruz

• quote:

Türkiye üretemez diye birşey yok,elbetteki üretir ,üretim yetişmiş insan gücüne ,argeye ve dolayısıyla bunlara harcanacak paraya bakiyor,ama bu iş karlı değil problem orda , bugun yerli otoyu uretsen kar etmek icin en az 20 sene gecmesi lazim,ayrica zarar edip bu isi birakma sansinda cok buyuk.boyle oluncada ozel sektor elini tasin altina koymuyor,iste motoru amerikan kaportasi japon arbayi yüzde yüz yerli malı diye millete kakalamaya çalışıyor.
    sen diyonki pazarda tutulsun ,marka olusup para kazansinlar yavas yavas hepsini yerli yaparlar 20 sene sonra yuzde yuz yerli otomuz olur,dogrudur olabilir eger bu arabayi yapan insanlar bu misyonu gercekten bu şekilde başarmak istiyorlarsa herkes destek olmali zaten ama olayin boyle olacagini anlatacaklar o zaman,yuzdeyuz yerli oto urettik diye piyasaya cikmayacaklar.Oyle olunca insanin aklina ranttan baska birsey gelmiyor,rant elde etmek isteyen adamlarda 20 sene sonra yerli oto uretmez,yabanci otolari uretip yerli diye satar yada dobloya yerli derler.benim esas kizdigim buyuk zenginler onlar istesinler 3 yila adam gibi bir araba yapip 10 seneyede en baba arabalari yaparlar ama paralari gidecek,devletten yardim bekliyolar.

• Evet Cruise den kastım yerli Cruise yani SOM du teşekkürler.

Yılmaz Özdilin bana göre saçma yazısınıda okudum.Tabii Özdilin dedelerinin kurduğu fabrikalardan niye uydu parçalarını temin etmemişlerde koreden yardım almışlar veya daha önceden mezun olan ODTÜ lelerin yaptığı uçakları (Tabii o sadece bu dönemde yetişen ODTÜ mezunlardan birşeyler bekliyor galiba o başka) uçurmamışlarda ANKA gibi insansız hava aracı üretmiş bir firmadan eğitim uçağı yapmasını istemişler o firmada hiç mi ODTÜ lü yokmuş yoksa tüm ODTÜ lüler protesto eylemindemiymişler .

Saolsun ODTÜ mezunlarının sanayiye ülkeye büyük katkıları vardır.Tıpkı İTÜ gibi diğer üniversitelerimiz gibi.Yılmaz Özdil gibi Türkleri yaptıkları işlerden dolayı aşağılamaya çalışanları pek dikkate almam.

Aynı kişiler ANKA içinde motoru yerli değil diyorlardı ANKA motoruda yerli oldu.POD larıda yerli üretim.

Uyduya gelince hakları kullanımı sana ait olan yukarıdan gözetleme imkanına sahip bir uydun var artık hep çeliştiği için Özdil israilin vermek istemediği yazmış sonra bunu Kore yardımıyla da olsa bizimkiler yapınca kızmış .Yoksa oda israil gibi israil olmayınca yinede uzaydan gözetleyecek üstelik israili bile diye mi kızıyor???

Bugibi yazarlara kalsak hiçkimse kıpırdamasın yıllar önce yanlışlar yapılmış aman bir daha yerli birşeyler denenmesin.

Ortada ürün var mı var Göktürk -2 gönderildimi uzayda artık gözümüz var mı var neymiş Göktürk 1 ne olmuş yani Göktürk 1 olmadan 2-3-4-5 olmaz mantığa bak ??

Artık uzayda dünyayı gözetleyen gözümüz var hani şu abd filmlerindeki gibi

Habere geri dönersek Ortada araçla ilgili resmi tanıtım yok tanıtılınca konuşmak verileri görüp konuşmak lazım ama teşebbüs edilmesi bile bir adımdır.

Benim yerliden kastım ANKA gibi başarılı milli projeler.Onuda çok eleştirdiler şimdi motorda yerli oluyor ve şimdilik yabancı motorlada olsa uçuyor uçmayan yabancı herondan iyidir .

• Ve açıklama Derindere şirketinden gelmiş

http://ekonomi.milliyet.com.tr/derindere-sirketler-grubu-ndan-yerli-otomobil-aciklamasi/ekonomi/ekonomidetay/27.12.2012/1647876/default.htm

Derindere Şirketler Grubu'ndan "yerli otomobil" açıklaması
    - Otomotiv sektöründe faaliyet gösteren Derindere Şirketler Grubu, ”yerli otomobil üretimi” konusunda şirket hakkında çıkan haberleri, ”bilgi kaynağı olmadıkları ve ağırlığı duyuma dayalı yorumlar” olarak nitelendirdi.

Derindere Şirketler Grubu’ndan yapılan açıklamada, ”Bazı medya kuruluşlarında bilgi kaynağı olmadığımız ve ağırlığı duyuma dayalı yorumlardan oluşan birtakım haberlere yer verilmektedir. Girişimci ve dinamik bir yapıya sahip olan Derindere, her dönem kendi işi ile ilgili gelişmelere ve yeniliklere açık olmuştur. Kurumumuz, faaliyetleri ile ilgili kamuoyunu ilgilendiren her konuyu doğru zamanda ve tüm detayları ile paylaşacak kadar şeffaftır” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada ayrıca şirketin konu ile ilgili yakın gelecekte bir bilgilendirme toplantısı düzenleyeceği de kaydedildi.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: hard_hacker

quote:

quote:

Bizim millet boyle bı ... beğenmez çık sen bisey yap dersin onuda yapamaz BMW ye ... atar vw arabamı der ... atar sen bugüne kadar limon sikacagi yaptın mı diye sorsan yok der bos verin araba üretimini biz hazır alalım hazır yiyelim sagilip rahatlayalim

Haberi okunuz mu? Motor GM, Kasa Corolla...

Acaba yerli kelimesinin anlamını mı yanlış biliyorum dedim, Türk Dil Kurumu web sitesinden kelime anlamına baktım yine örtüşen bişey bulamadım TDK LiNK.

Haberin linki diğer konuda mevcut.

http://forum.donanimhaber.com/m_69619977/tm.htm

orneklerıme baktıysanız ne demek ıstedıgımızı az cok anlamıs olmalısınız formun genel tutumu bu hıc bıseyı begenmıyoruz hemde hıc bıseyı elestırmeye gelınce en ondeyız ortaya bı fıkır atmaya gelınce ortada kımse yok bızım mıllet olarak olaylara bakıs acımız bu benımde dıle getırmek ıstedıgım elestırmeyı bırakta ortaya bıseyler sen koy

Hocam benim mesleğimle alakalı otomotivin hiçbir yanı yok ama sermaye bulursan gel ortak yapalım. Yürürü Ford, motoru Fiat, kaporta VW, şanzımanıda ZF koyduk mu süper bir aracımız olur.Ama yerli olmaz!

Yeni bir fabrika açılması, yerli sermaye ile birşeyler yapılması, yerli işçi çalıştırılması güzel lakin reklamı haberi YERLİ OTOMOBİL diye yapıldığı zamanda BEN SALAK DEĞİLİM.

Beğenilmeyen Etox'ta bir kaporta var, kendine göre dizayn var. Çeşitli hususlarda eksiklikleri yapar edersin, geliştirirsin de bunda ne var?Motor yok, kaporta yok.

Sorum açık ve net; Bu araçta yerli ne var?Belki ben okumadım, yanlış idrak ettim, neresi yerli?

Hocam türkiyede montajlanan renolar hyundailer bile vergi maaş vs derken ülkeye hiç yoktan ithal etmektense en azından bi katkı yapıyor.

Bu marka olarak da türk markası olacağından montaj üzerine ayrıca firma geliri de ülkede kalmış oluyor.

Nesini eleştiriyosuniz bunun anlamıyorm

Gidip ithal alınca daha mi iyi oluyor.

Bugün buyapilir bi sermaye bi marka oluşmaya başlar. Derken yarın kendi tasarımlari olur vs.

Ayrıca artık büyük markalar bile yerli değil artık. Kendi markamiz olsun da en azından kâr ülkede kalsın arkadaşlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkadaşlar bu kadar ön yargılı olmayın belki ülkemizdeki potansiyel keşfedilir bir çok üretici fabrika açarak Türk işçi alımı gerçekleştirir, sokakta çok işsiz adam var geniş düşünmek lazım biraz.
  • bir yerden başlamak gerekiyor.

zamanında ağır sanayi hamlesi yapamamış ülkemiz.
    yapmaya niyetlenmiş olmamış.

bazı sebepler var fakat onları deşmenin anlamı yok zaten hepimiz biliyoruz.
    her neyse..

adamlar öncelikle bir ürün piyasaya çıkarmak için uğraşıyorlar.
    motoru yabancı kasa yabancı olabilir.
    ilerde mecburiyetten kendi özgün tasarımı ortaya çıkacaktır.
    belirli satış rakamlarına ulaştıktan sonra motor da yerli olacaktır, şanzıman da..

motor yabancı imiş.
    tam teşekküllü bir motor fabrikası kursan çeşit çeşit motor üretsen nerene takacan takılacak ürünün olmadıktan sonra. diğer firmalara mı satacağız.
    onların zaten bağlantıları var.
    en fazla büyük firmaların sömürgesi oluruz o motor fabrikasıyla.
    şu fiyata verirsen alırım yoksa almam diyeceklerdir.

öncelikle toyotanın parçaları kullanılır.
    onun kalıpları (eski kasanın) uygun fiyata alınıp kendin üretirsin.
    daha sonra kendi kalıplarını üretirsin.

tamamen yerli dediğimiz arçelik tüm motorları kendisi mi üretiyor?
    makinelere konulan beyinler kendi üretimi mi?
    lcd panel fabrikası mı var da lcd tv üretiyor.

dünya artık küçük.
    bazı ürünleri bazı yerlerden alırsın.
    kendi markanı basarsın.
    senin olur.
    üzerine de made in türkiye yazarsın
    kimse de bir şey demez, diyemez.

sonuna kadar destekliyorum.
    eğer imkanım olursa ilk müşterisi de ben olurum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Xenom

Hocam türkiyede montajlanan renolar hyundailer bile vergi maaş vs derken ülkeye hiç yoktan ithal etmektense en azından bi katkı yapıyor.

Bu marka olarak da türk markası olacağından montaj üzerine ayrıca firma geliri de ülkede kalmış oluyor.

Nesini eleştiriyosuniz bunun anlamıyorm

Gidip ithal alınca daha mi iyi oluyor.

Bugün buyapilir bi sermaye bi marka oluşmaya başlar. Derken yarın kendi tasarımlari olur vs.

Ayrıca artık büyük markalar bile yerli değil artık. Kendi markamiz olsun da en azından kâr ülkede kalsın arkadaşlar.

Beyler ortak bir noktada anlaşalım;

-Yerli girişim ve sektöre yatırım işimize gelir.Yeni yatırımlar ve fabrikalarla bölgede ekonomi canlanır ve ikame ürün oluşturularak cari açığın azaltılması konusunda aşama kaydedilir.Yerli girişime karşı, sevmeyen, beğenmeyen tukaka diyen bir insan değilim.

-Haberi geçen araç YERLİ OTOMOBİL, başlıktaki resimde YÜZDE YÜZ YERLİ OTO ŞUBAT'TA YOLLARDA yazıyor.
     YERLI OTOMOBIL Subat´ta tanitiliyormus. MADE in CORUM

-Konu ile ilgili bir gazetede KASASININ TOYOTA COROLLA'dan alındığı, MOTORUNUNDA GENERAL MOTORS'A BAĞLI REMY INTERNATIONAL'DAN ALINDIĞI YAZIYOR.

YERLI OTOMOBIL Subat´ta tanitiliyormus. MADE in CORUM

-SORUM AÇIK VE NET BU YERLİ OTOMOBİL Mİ? YOKSA YERLİ MONTAJ OTOMOBİL Mİ?

-Ben bu konuda hassasım, benim gibi hassas olan bir sürü vatandaşın yerli otomobile olan zayıf karnının kullanılmasına KARŞIYIM.

-Yerli otomobilin araştırma, geliştirme ve bu arge yetmez ise uluslararası firmalarla işbirliğiyle üretileceğini KELİME OYUNLARIYLA ÜRETİLEMEYECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM.Kaçıncı mesajım, anlamamış dinlememiş bir bana yazmışsın.

-Benim eleştirdiğim girişim değil bu girişime olmayan içeriği koyan HABER BAŞLIĞI.

-Bu araç yerliyse BMC, TOFAŞ, HONDA TR, TOYOTA TR, MERCEDES BENZ TR, RENAULT TR, MAN TR YERLİ ÖTESİ.

Saygılar

• helal araba değilse binmeyiz. Ha bir de helal yakıtla çalışmalı.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Bizim millet boyle bı ... beğenmez çık sen bisey yap dersin onuda yapamaz BMW ye ... atar vw arabamı der ... atar sen bugüne kadar limon sikacagi yaptın mı diye sorsan yok der bos verin araba üretimini biz hazır alalım hazır yiyelim sagilip rahatlayalim

Haberi okunuz mu? Motor GM, Kasa Corolla...

Acaba yerli kelimesinin anlamını mı yanlış biliyorum dedim, Türk Dil Kurumu web sitesinden kelime anlamına baktım yine örtüşen bişey bulamadım TDK LiNK.

Haberin linki diğer konuda mevcut.

http://forum.donanimhaber.com/m_69619977/tm.htm

orneklerıme baktıysanız ne demek ıstedıgımızı az cok anlamıs olmalısınız formun genel tutumu bu hıc bıseyı begenmıyoruz hemde hıc bıseyı elestırmeye gelınce en ondeyız ortaya bı fıkır atmaya gelınce ortada kımse yok bızım mıllet olarak olaylara bakıs acımız bu benımde dıle getırmek ıstedıgım elestırmeyı bırakta ortaya bıseyler sen koy

Hocam benim mesleğimle alakalı otomotivin hiçbir yanı yok ama sermaye bulursan gel ortak yapalım. Yürürü Ford, motoru Fiat, kaporta VW, şanzımanıda ZF koyduk mu süper bir aracımız olur.Ama yerli olmaz!

Yeni bir fabrika açılması, yerli sermaye ile birşeyler yapılması, yerli işçi çalıştırılması güzel lakin reklamı haberi YERLİ OTOMOBİL diye yapıldığı zamanda BEN SALAK DEĞİLİM.

Beğenilmeyen Etox'ta bir kaporta var, kendine göre dizayn var. Çeşitli hususlarda eksiklikleri yapar edersin, geliştirirsin de bunda ne var?Motor yok, kaporta yok.

Sorum açık ve net; Bu araçta yerli ne var?Belki ben okumadım, yanlış idrak ettim, neresi yerli?

Alıntıları Göster

markasının yerli olması yetmezmi ?

sanki fiat marka otomobillerin motorlarındaki parçaların hepsimi italyan , hiç bosch tan alınan parça yok mu ? ( abs.esp.asr vs hepsi bosch )

veya tata :

kasa hint motor alman veya italyan ama dünya ne olaral biliyor ' hindistan malı '

• yerli tamam ama % 100 yerli malesef mümkün değil ,yapılamaz değil ama maliyet çok yüksek olacağından ve maliyetinin altında da satılamayacağından şimdilik hayal olarak kalsın

zaten dünya % 100 yerli olayını bırakalı yıllar oldu ,örnek olarak verilen füze,uydu vs. tasarım Türk olsa bile kullanılan malzemenin % 80 ninden fazlası yabancı kaynaklı

montaj ,yan sanayi malı üretmek başka sıfırdan üretim başkadır ,bir civata üretmek kolaydır ama o civatanın belli şartlara dayanıklılığı ,ağırlığı vs. için bile bir sürü arge çalışması gerekmektedir ,bir civata dahi işi berbat edebilir o nedenle hazırı varken özellikle bu ülke insanı yıllar alacak araştırma işlerine gireceğini zannetmem

meşhur söz ,Amerika'yı yeniden keşfetmeye gerek yok ,elbetteki başka başka firmalardan model,donanım tasarım almak şart ,zaten araba için çok geç kalınmış bir durum varken birde şuna benziyor ,şu parçası şundan alınma gibi kaprisler yapacaksak bu işe hiç girmemek en iyisidir

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.