Şimdi Ara

YERLI OTOMOBIL Subat´ta tanitiliyormus. MADE in CORUM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
125
Cevap
2
Favori
8.421
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2008'den bu yana üzerinde çalıştığı projenin tüm hazırlıklarını tamamlayan Derindere Motorlu Araçlar A.Ş., üretim için yeni bir şirket kurarak, 1 Şubat 2013'te otomobili kamuoyuna tanıtacak. Yeni kurulan DMA Derindere A.Ş'nin Yönetim Kurulu Başkanı Önder Yol'un anlaşmalarda adını 'DMA ALL ELECTRIC' olarak nitelediği arabanın marka adı lansmanda açıklanacak.

YERLI OTOMOBIL Subat´ta tanitiliyormus. MADE in CORUM

SERMAYE YÜZDE YÜZ YERLİ
    Derindere şirketi, distribütörlüğünü yaptığı Japon Toyota ile anlaşarak, otomobilde Corolla kasasını kullandı. Ancak diğer bütün aksamlar yüzde yüz yerli sermaye ile hem yerli hem yabancı üreticilerden karşılandı.

TÜBİTAK'TAN TAM NOT
    Tamamı Türk mühendislerce geliştirilen Türkiye'nin ilk yerli elektrikli otomobil markası olarak kayıtlara geçecek aracın, test aşamaları da tamamlandı. 6 yıl önce başlatılan projeyle ortaya çıkan otomobili, TÜBİTAK'tan 40 kişilik uzman ekip inceledi. Kurum, otomobile tam not verdi. Sanayi ve Ticaret Bakanlığı ise otomobile 'trafiğe çıkabilir' anlamına gelen 'TİP' belgesiyle sertifikalandırdı. Sanayi ve Ticaret Bakanlığı ile şirket yetkililerinden alınan bilgiye göre Nihat Ergün de ilki 7 Ocak 2012'de olmak üzere iki kez aracı test etti. Bakan, Kocaeli'nde basına kapalı yapılan test sürüşünden memnun kaldı.

6 YILDIR ÇALIŞMA YAPIYOR

İş hayatına toptan gıda sektörüyle başlayan Derindere Şirketler Topluluğu halen İstanbul'da Toyota bayiliği yapıyor. Sabah'tan İbrahim Acar'ın haberine göre, şirket 6 yıldır yerli oto üzerine çalışmalar yapıyor. Önceki gün Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Başkanı Nail Olpak'ın "Üyelerimiz içinde yerli otomobil üretimi konusunda ciddi çalışma yapan var. Şahsen test dahi ettim. Başkanımız da gördü hatta kısa bir tur da attılar" dediği ancak ismini vermediği Derindere şirketine ulaşıldı. Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Özkan Derindere, otomobille ilgili detaylı bilgi vermezken, birkaç model üzerinde çalışma yaptıklarını söyledi.

300 KM HIZA ÇIKIYOR
    300 kilometre hıza çıkabilen elektrikli otomobilin lansmanı 1 Şubat'ta yapacaklarını belirten Özkan Derindere, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın denediği otomobilin halen şirket merkezlerinde bulunduğunu vurguladı. Özkan Derindere'nin detay vermediği araçla ilgili otomotiv sektörü temsilcilerinden övgü geldi. İşadamları, Derindere'nin ürettiği otomobilin Türkiye'nin enerjiye olan bağımlılığı göz önüne alındığı çok önemli ve akıllıca bir stateji olduğunu belirttiler.

(Bu biraz garip geldi, galiba 300km menzil demek istediler)

• Uzak olsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 300 Km menzildir o insallah yoksa Turkiye nufusu yari yariya azalir.

• Şener Bey'e selamlar olsun
  • Sessizce güldüm...
  • Kasasını Toyota'dan almış. Kasayı üretemeyin motorunu nasil üretmiş

• Bunun neresi Turk 6 senelik eski corolla kasasına elektrikli motor koymuşlar. Ben bunu kabul etmem.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Gülün ağlanacak halinize ...
    Devrimin arkasından gülenler gibi ...
  • Aracın tasarımını beğendim ama corollaya benziyo sanki. Sanayide logo iptali yapıp piyasayamı sürecekler yoksa.
  • 180 km hız, 300 km menzil.

• Beyler bilmiyorum ama TÜBITAK tam not verdi ve TIP Belgesi de aldi deyince bana ciddi bir seymis gibi geldi. Bence ilk model engellerle karsilasmadan ciksin da nasil cikarsa ciksin. Sonraki modellerde gerekli iyilestirmeler yapilabilir.
  • Yüzde yüz yerli sermaye.

• Yüzde yüz yerli ama sermayesi yerli...
  • Yüzde yüz yerli oto diyebilmek için önce gereken şartlar ne bir öğrensinler. Ondan sonra gelip yüzde yüz diye lanse etsinler Aaaa durun durun sermaye yüzde yüz yerliymiş ama
  • Haber link'i:
    http://www.aktifhaber.com/yerli-otomobil-subatta-yola-cikiyor-710791h.htm

Çok ciddi bir haber gibi gelmedi bana.

Aracın seri üretim mi, prototip mi olduğu belli değil.

Ortaya 1 adet araba ile çıkıp işte bundan yapacaz demek başka birşey, tüm üretim bandımız hazır, seri üretim yapmaya başlayacağız demek ise bambaşka.

2. şık olduğunu ümit ederek bekleyelim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nihilist76

Haber link'i:
    http://www.aktifhaber.com/yerli-otomobil-subatta-yola-cikiyor-710791h.htm

Çok ciddi bir haber gibi gelmedi bana.

Aracın seri üretim mi, prototip mi olduğu belli değil.

Ortaya 1 adet araba ile çıkıp işte bundan yapacaz demek başka birşey, tüm üretim bandımız hazır, seri üretim yapmaya başlayacağız demek ise bambaşka.

2. şık olduğunu ümit ederek bekleyelim.

Ben de ensonhaber´den aldim haberi. Baska sitelerde de vardi ama. Arabanin prototip oldugunu düsünüyorum ama gerekli testler falan yapildi dedigine göre tanitimin ardindan üretim tarihi verilecektir. Yüzde yüz yerli vurgusu gercekten komik olmus, herkes herseyi yerli sermaye ile almiyor mu zaten? Hersey yerli mali o halde..

Acikcasi bazi parcalarin yabancilardan aliniyor olmasi ilk etapta sorun degil. Uzun vadeli sözler verilmiyorsa, su parcalari belli yerlerden alacagiz diye, bir bagimlilik söz konusu degildir. Bugün Mercedes bile bir cok elektronik parcayi baska firmalardan tedarik ediyor. Motor konusu baska birsey tabi, motor senin degilse araba senin degildir. Neyse bekleyelim, bakalim ne cikacak..

• Corolla değilmi bu? Herhalde markasıda KOROLA olur.
  • direk kestirip atmak istemiyorum ama çok ciddi ve inandırıcı bir haber, gelişme gibi gelmedi hatta hiç gelmedi kısaca cacık olmaz bu işten
  • milliyet.com.tr den alıntı;

İşte yerli otodan detaylar
    Derindere, dışarıdan da şarj edilebilen hibrit (plug-in hybrid) teknolojili sedan otomobilde, Amerika’nın önde gelen elektrik ve hibrit motorları üreticisi Remy’den alacağı HVH 250 kodlu elektrik motorunu kullanacak. Bu amaçla, DMA ile Remy arasında uzun dönemli işbirliği anlaşması, bu yılın haziran ayında imzalandı.
    Söz konusu motor, “cer motor” olarak adlandırılan ve hibrit motor sistemlerinde kullanılan cinsten. DMA’nın üzerinde çalıştığı aracın yaklaşık 56 km sadece elektrik motoruyla gidebildiği, hibrit sürüş konumunda ise (hem elektrik hem benzin motoru bir arada çalıştığında) 640 km’lik menzile ulaşabildiği, aracın maksimum 160 km/s hız yapabildiği belirtiliyor.
    Yaklaşık 6 yıldır elektrikli araçlar üzerinde çalışmalar yapan DMA’nın, bu amaçla standart bir Toyota Corolla’yı dönüştürerek testler yaptığı belirtiliyor. Şirketin, üzerinde çalıştığı araçları bireysel kullanıcılara satmanın yanı sıra filo kiralama yöntemiyle şirketlere de kullandırmayı amaçladığı belirtiliyor. Nitekim Derindere firmasının, 14 bin araçlık bir de filo kiralama şirketi bulunuyor.
    Farklı hibrit sistemleri bulunurken, “plug-in hybrid” olarak anılan sistem, elektrik motoruna güç sağlayan akülerin, araçtaki benzinli/dizel motorun yanı sıra istenildiğinde şehir cereyanından da şarj edilebilmesine olanak tanıyor. Bu sayede aracın yakıt tüketimi daha düşük seviyede kalırken, daha çevreci bir nitelik kazanıyor.

her haber sitesinde farklı bir şey yazıyor. gerçek gibi gelmedi bana

• quote:

Orijinalden alıntı: Eoudoxias

milliyet.com.tr den alıntı;

İşte yerli otodan detaylar
    Derindere, dışarıdan da şarj edilebilen hibrit (plug-in hybrid) teknolojili sedan otomobilde, Amerika’nın önde gelen elektrik ve hibrit motorları üreticisi Remy’den alacağı HVH 250 kodlu elektrik motorunu kullanacak. Bu amaçla, DMA ile Remy arasında uzun dönemli işbirliği anlaşması, bu yılın haziran ayında imzalandı.
    Söz konusu motor, “cer motor” olarak adlandırılan ve hibrit motor sistemlerinde kullanılan cinsten. DMA’nın üzerinde çalıştığı aracın yaklaşık 56 km sadece elektrik motoruyla gidebildiği, hibrit sürüş konumunda ise (hem elektrik hem benzin motoru bir arada çalıştığında) 640 km’lik menzile ulaşabildiği, aracın maksimum 160 km/s hız yapabildiği belirtiliyor.
    Yaklaşık 6 yıldır elektrikli araçlar üzerinde çalışmalar yapan DMA’nın, bu amaçla standart bir Toyota Corolla’yı dönüştürerek testler yaptığı belirtiliyor. Şirketin, üzerinde çalıştığı araçları bireysel kullanıcılara satmanın yanı sıra filo kiralama yöntemiyle şirketlere de kullandırmayı amaçladığı belirtiliyor. Nitekim Derindere firmasının, 14 bin araçlık bir de filo kiralama şirketi bulunuyor.
    Farklı hibrit sistemleri bulunurken, “plug-in hybrid” olarak anılan sistem, elektrik motoruna güç sağlayan akülerin, araçtaki benzinli/dizel motorun yanı sıra istenildiğinde şehir cereyanından da şarj edilebilmesine olanak tanıyor. Bu sayede aracın yakıt tüketimi daha düşük seviyede kalırken, daha çevreci bir nitelik kazanıyor.

her haber sitesinde farklı bir şey yazıyor. gerçek gibi gelmedi bana

eger böyleyse yine hayal kirikligi.. "uzun dönemli isbirligi anlasmasi" kulaga hic hos gelmiyor

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.