Şimdi Ara

YERLİ OTOMOBİL - TOGG - ANA KONU (12. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar: Tuncer YAMAN
1 Kayıtlı Üye ve 4 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13.156
Cevap
321
Favori
559.338
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
68 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
45. Sırada  bugün en iyi #14
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki

YERLİ OTOMOBİL - TOGG - ANA KONU

(En Son Oy Tarihi: 6.1.2025)
Giriş

Orijinalden alıntı: miskin_yek

Adam acıkca pılı dısardan alıyoruz ve bırlestırıyoruz burada demıs. Sende %100 bız uretıyoruz demısın senın 50 farklı ıddana cevap veremem.

Ayrıca senın dedıklerının 1 tanesı dogru cıktı dıye 50 tane sallamanı dogru sayamayacagımzı gıbı...
    Adamında bır dedıgı yanlıs dıye 50 tane dogrusunu yanlıs sayamayız...

Pil konusunda yanılıyorsun dısardan alınıyormus ıste uzatma konuyu...
    Anlamadığın konularda yorum yapma.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: max0007

1. ben senin kardeşin değilim.
    2. bence senin 2 kuruşluk dahi zekan yok. çünkü olsaydı okuduğunu anlardın.
    3. o mesajımın ana konusu prototip maliyetinin ''1.000.000.000 euro'' olduğu iddiasıydı. pili şusu busu değildi
    3. dolayısıyla sen bana laf yetiştirmeyi bırak, prototipin maliyetinin 1.000.000.000 euro olduğunu iddia edenlere (benim bi tarafımla güldüğüm, senin taptığın) bi sor öğren bakalım ''aga bu nasıl oluyor ? nereden çıktı bu 1.000.000.000 euro ? '' diye.
    4. sonra bunu gel burada bize anlat, hep beraber tapalım o arkadaşlara.
    5. nasihat vermek pek haddim değildir ama bu sefer vereceğim. asla aklını kiraya verme, körü körünede kimseye bağlanma.

not : ha bi ara da boş vaktinde de google ''vestel, 2018, 4.5 milyar usd ve aspilsan, yerli oto'' yaz pil konusunu iyice bir öğren. zaten şirket ceo'su da o videoda o konuda (pil) farklı bir şey söylemiyor. sadece firma isimlerini vermeden, detayına girmeden o konuyu geçiştiriyor. elektrikli otomobilin en hassas konusu bu pil ve batarya konusu. yerli otomobilde dünyadaki diğer örneklerinde olduğu gibi lityum değil nikel cadmiyum pil kullanılacak. ve açıkçası bu konuyu yerli imkanlarla çözemezlerse zaten bu iş patlar.
    Piller lityum iyon, hücreler yurtdışından gelip burada paketlenecek.

• selodonanımhaber kullanıcısına yanıt
    Sen anliyorsun heralde? Meslek nedir acaba yuksek elektirik muhendisi mi. Kocaeli mekatronik mezunu olarak bilmediklerimiz neymis soylede aydinlanalim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim merak ettiğim birşey var, burada bilen arkadaşlara sormak istiyorum, gerçekten öğrenmek adına.

Forum da okumuştum diye hatırlıyorum; bazı firmaların üst donanım araçlarının seri üretimini durdurup, sipariş usulü üretim yaptığı yazılıyordu. Bugünün şartlarında böyle midir acaba?
    Benim bu tanıtılan araçtan beklentim bu şekilde açıkcası. Cumhurbaşkanının tanıttığı araç herkesi heyecanlandırıyor ama PR çalışması olarak yüksekten girdiler gibi. Ondan ziyade daha ucuz, daha az donanımlı araçların seri üretimi ile başlayacakmışlar gibi geliyor bana.

Bu konu da bir açıklama bilgi varmı acaba? 5 farklı versiyonun üretileceği söyleniyor ama onlarda donanımsal olarak var mı özellikler ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: miskin_yek

Sen anliyorsun heralde? Meslek nedir acaba yuksek elektirik muhendisi mi. Kocaeli mekatronik mezunu olarak bilmediklerimiz neymis soylede aydinlanalim.
    Boşuna okumuşsun.

• Arkadaşlar türkiyedeki elektrikli şarj istasyonlarının olduğu bi harita var mı nerden görebilirim nerelerde şarj istasyonlarının olup olmadığını?

• selodonanımhaber kullanıcısına yanıt
    Haklısın senle muattap olmamam gerekirdi :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dwayne35

Ne bekliyorsun? ALLAH aşkına illa b+k atıcam dersen bahane çok, tasarım cok iyi ve zaten şuan bütün kasalar olmasada benzeyen var ama onlara laf yok?!
    Benziyor demek suç mu? Benziyor işte kötü birşey diyen yok ki

• 2022 ağustos ilk satış için çok geç bence. O zamana kadar piyasayı boğar otomobil üreticileri.

Subvansiyon yapılmadan da çok kişi alamayacak bence.

• Efkarlanan Adam kullanıcısına yanıt
    Yani bilemedim
    Baksana arkadaş kızmış

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yerli otomobil CEO'su onu yaptık bunu yaptık falan dedi ama biraz fazla atıp tutmuş.
    Paylaştığım bu araba 2018'de mayıs ayında çinde tanıtılan bir araç.
    Sanırım şu an satışı da bulunuyor. Muhtemelen onlar da pininfarina ile çalışmışlar.
    Arabada ön ızgara, ön tampon, iç kokpit ve arka stoplar farklı.
    Genel itibari ile bizim araç bu arabanın %80 kopyası gibi görünüyor.
    Bizimkiler ne yapmış ? Lale figürleri yerleştirmişler, iç tasarım farklı ve birkaç ergonomik diyebileceğimiz özellik eklemişler.
    Tabi bizim aracın yazılımı vs kullanılacak olan malzemeleri tamamen farklı olacak ama benim anlamadığım sonuçta bir bütçe ayırıyorsun.
    En azından gün yüzüne çıkmamış yine bu tarzda bir tasarımı alıp tanıtamaz mıydınız ?

Araç : Hongqi HS5
    Model : 2018
    Araç elektrikli değil çok araştırma fırsatım olmadı ama özelliklerinde dizel ve benzinli motor seçenekleri var.
    http://chinamobil.ru/eng/faw/hongqi/hs5/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Teknode -- 17 Ocak 2020; 11:31:51 >

• Burada aracı yerden yere vuran taşlayanlar acaba muadili bir araçtan ucuz şekilde piyasaya çıkınca hangi yüzle gidip alacaklar;aldiklari vakit burada ne yazacaklar meraktayim ne olur en fazla iki yüzlü yalancı olur üstesinden öyle gelirsin.

• Hürriyet Gazetesi Ekonomi Müdür Yardımcısı ve Otoyaşam Gazetesi’nin yayın koordinatörü Emre Özpeynircinin paylaşımına göre TOGG yetkilileri otomobil muhabirlerine hiçbir şekilde yanıt vermiyorlar. Yetkililerden kimseyle iletişime geçemiyorlar. TOGGun medya ilişkileri sorumlusu Fatih Altaylının yakın arkadaşı ve Altaylının yazısı oldukça dikkat çekici:

27 Ocakta toplantı varmış son bir umut olarak o toplantı görünüyor. TOGG projesi büyük ihtimalle yalan olacak gibi. Yine elde patladı.

• quote:

Orijinalden alıntı: selodonanımhaber

Boşuna okumuşsun.

Alıntıları Göster
    Boşuna olur mu hiç bakın ne güzel etiket yapmış klavyenin kemiği yokki

• Ben, her gün TOGG kullanıyorum. En azından iki parçasını...

Direksiyon üstündeki tuş takımlarını 3008'den almışlar.

• Bursa'daki fabrikanın temelleri atıldı mı bilen var mı?
  • Dün basın toplantısı yapıldı CEO Gürcan Karakaş'ın verdiği detaylar şöyle;

- Aracın elektrikli motoru için Bosch ile görüşüyoruz.
    - Aracın bataryası için Çin ağırlıklı 6 firma ile gizlilik sözleşmesi imzaladık. Bunlardan biri ile anlaşacağız.
    - Araç entegrasyonu konusunda teknoloji partneri olarak Alman mühendislik firması EDAG’ı seçtik.
    - Myra, İngiltere’nin kabul gördüğü, özelikle mekanik akşamlarda şasi sistemleri konusunda partnerlerimizden birisi.
    - Tasarım için İtalyanlarla anlaştık. Nisan mayıs gibi tedarikçi seçimlerimizi tamamlamış olacağız.
    - Fabrika temeli mayısta atılacak.
    - Ön sipariş henüz mümkün değil.
    - Elektrikli güç ünitesi konusunda her türlü alternatifi düşündük. Lisans alalım bir şirketle geliştirelim, teknoloji partneri bulalım ya da hepsini kendi çabamızla üretelim şeklinde alternatiflerimiz vardı. Ancak bu yolu seçseydik 10 seneye ihtiyacımız vardı. Birden fazla teknolojik partnerle elektrikli güç ünitemizi geliştirelim fikri mülkiyet hakkı da biz de olsun dedik.
    - Fiyatları paylaşmak çok doğru olmaz çünkü rakiplerimize bu konuda bir bilgi vermek istemeyiz. Ancak piyasadaki C-SUV segmentinde yer alan ve içten yanmalı motorlarla çalışan klasik otomobillerle rekabet edebilir düzeyde olacak.

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.