Aynen hocam ,byd de sorunlar olacaktır ,Togg gerçekten büyük iş yaptı ilk üründe çok iyi araç çıktı ortaya ve yazılımı çok iyi şekilde gelişiyor LFP de sıkıntılar büyük , ucuz olduğu için geçtiler ama araçlar için hala geliştirilmesi gerekiyor , şuan oturmuş en güvenilir batarya NMC dir ,ama pahalıdır.tesla bile SR dışında hala nmc nin alt versiyonu nma kullanıyor ,sadece SR da lfp kullanıyor. tesla geçenlerde lfp ile nmc karışımı yeni bir batarya geliştirdi haberi vardı , ama yeni bir bataryanın test edilip seri üretime alınması en az 3-5 sene sürüyor ,yani hala nmc elektrikli araçlar için en güvenilir batarya , togg doğru zamanda doğru bataryaya geçecektir ,bugüne kadar verdikleri kararların doğru çıkması bana bu güveni veriyor hocam |
YERLİ OTOMOBİL - TOGG - ANA KONU (614. sayfa)
YERLİ OTOMOBİL - TOGG - ANA KONU
(En Son Oy Tarihi: 15.12.2024)
-
-
Bugün ödeme ekranı açıldıktan sonra kredi için bankalara gittim. Ziraat dediki zorunlu hayat sigortası var onun dışında masraf yok. İşbankasından aldım ben de, 2300tl masraf aldılar. (İlk önce 4600gibi bir şey söylediler sonra togg a özel yarısı alınıyor dediler ama inş yanlış anlamamışımdır) Hayat sigortası zorunluluğu yoktu. Tabi anadolu sigortadan kasko ve sigorta zorunluluğu oldu. 10m immli kasko 25200 e geldi. 10800 de trafik çıktı. Sigorta işi geç kalınca bankabın togga ödeme işi yarın sabaha kaldı. Yarın ödemeler tamamlanıcak. Bundan sonra araç ne kadar sürede teslim ediliyor bilen var mı?
-
Bu konuyu 15 gün önceden başlayarak okuyabilirsiniz, mesajlarımda tescil aşamasına kadar geçenleri anlattım.
-
Araç %100 şarj olmuştu. ( Tam dolu batarya buna sebep mi bilemiyorum )
Rejenerasyon 3. kademe açıktı.
Hızım 30 km/h civarlarındaydı ve daha da yavaşlıyordum ki bir anda enerji kesti ve sarsıntı-titreme ile durdum.
Acaba yüksek hızda olsam direksiyon hakimiyetim devam edecek miydi ?
Araç bir anda kontrolsüz yavaşlayacak mıydı ?
Bu soruların cevabı çok önemli..
Ayrıca servis beni aradı.
Güya bu enerji kesme hatası ile ilgili bir güncelleme varmış onu yüklemek için beni çağıracaklarmış.
"7 gün önce yanınızdaydım neden yüklemediniz" dedim...
Efendim bu daha yeni bir güncelleme imiş..
Umarım doğrudur.
Arabayı satsam mı diye düşünüyorum vesselam..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drmert -- 11 Aralık 2024; 10:23:50 > -
selamlar arkadaşlar,
togg da %8 indirim hakkım var, kendi aracım c5 aircross. aşağı yukarı aynı fiyatlarda araçlar togg a geçmeye değer mi sizce ?
sitede oturuyorum, prizden şarj etme imkanı yok, izmir için togg kullanan varsa yorumlarını merak ediyorum.
-
Aracınızdan memnunsanız böyle kalın bence. Yeni marka modeller (T10S dahil) gelinceye veya T10X makyajlanıncaya kadar beklemeniz daha doğru olabilir. Önümüzdeki yıldan itibaren otomobil piyasası Çinli markalar, kar edemeyen Avrupalılar, vs. yüzünden iyice karışabilir, pusuya yatmak daha doğru olur araç değişimi ihtiyaç değilse.
-
Ödeme ekranları aralıkta açılıpta aracını teslim alan var mı,şarjı yatırıyorlar mı? -
Yazi neden yatay? kör olduk :) -
merhaba arkadaşlar. Araçta stepne yok malumunuz. Bu durum için nasıl ilerliyorsunuz?
Satın aldığınız bir yer var mı? tamir kiti koymuşlar araca sadece stepne yeri bile yok ama yolda kalırsak büyük sıkıntı maalesef
-
quote:
Orijinalden alıntı: Riiddickmerhaba arkadaşlar. Araçta stepne yok malumunuz. Bu durum için nasıl ilerliyorsunuz?
Satın aldığınız bir yer var mı? tamir kiti koymuşlar araca sadece stepne yeri bile yok ama yolda kalırsak büyük sıkıntı maalesef
Kafaya takmıyoruz
Son yıllarca pek çok model stepnesiz veya opsiyon olarak geliyor. Yayla, gizli koy, vs böyle absürd yerlere gitmediğim için bagajda her daim hazır bulunan sırasıyla şarjlı pompa, lastik tamir spreyi, tamir kiti ve fitil seti çözüm silsilesine güveniyorum. Bagajda stepne havuzu olan araçlarıma bile kendim sonradan stepne almayı düşünmedim ki Togg'da böyle bir yer olmadığından zaten mantığı da yok.
Tabi belki de daha önce hiç lastik yarmadığım için bu kadar rahatım. Umarım böyle de devam eder
-
Merhaba,
Otomobil markaları, maliyet/gereklilik düşüncesi ile şimdilerde stepne koymuyorlar. Hem yollar hem de lastikler eskisi gibi değil. Şöyle bir düşündüm; yılda yaklaşık 25 bin km yol yapan birisi olarak son 10 yılda neredeyse hiç stepne kullanmadım. Lastik yanağında ciddi bir sorun olmadıkça patlayan lastiği şişirip en yakın lastikçiye gidiyorum.
-
Kaldırıma araba yanaştırırken çok dikkat edin yeterki :) Ben beşiktaşta yağmurlu bir günde kaldırıma sert yanaştırıp lastik yarmıştım. Allahtan stepne yedek lastik vardı :)
-
Ben kaldırım taşına çarpıp lastiği yardım. Kaskodan çekici çağırdım.
Bazı zorunlu trafik sigortalarında da yılda bir ücretsiz çekici hakkı oluyor.
Artık stepne kullanımı pek kalmadı.
-
katılıyorum
-
Garanti Bankası uygulama 600 bin için 30 ay vadeye %1.78 faiz oranı gösteriyordu ama şube yanlış olmuş diye %2.29'a çekti :/
-
Sistem doğru göstermiş 800 bin 30 ay 2.29 yarın gidip düzeltin bence 600 bin olunca faiz düşer
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SFXYZ -- 11 Aralık 2024; 22:37:57 > -
hocam teslimatta bi gelişme var mı sizin? Bende ödemeler tamamlandı vekâleti yükledim. Telefonda 1 hafta 10 gün sürebilir teslimat süreci demişlerdi.
-
5 Aralıkta faturam kesildi . Ben de hala teslimat bekliyorum.
-
Ankara bölgesi yoğun, iki haftaya kadar uzayabilir dediler. Ben bu Cumartesi bekliyordum ama olmama ihtimali var. Adana istemiş olsaydım belki durum değişebilirdi ama nasip diyelim. Bildiğimiz bir şey var, araç teslimat noktasına gelmiş ve güncelleme için bekliyor.
Ayrıca yeni açıklanan 1.5M ticari kredisi de yoğunluğu artırmış.
-
3 aralıkta da bizim aracın faturası kesilmişti. Araç dün e-devlete düştü, bugün de yarın Bursa teslimatı için aradılar. Bilginize.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi antibiyotik91 -- 12 Aralık 2024; 14:37:14 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X