Şimdi Ara

YERLİ OTOMOBİL - TOGG - ANA KONU (634. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar: Multistrada , Multistrada , Ceo000
3 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 10 Misafir (3 Mobil) - 9 Masaüstü4 Mobil
5 sn
13.727
Cevap
326
Favori
588.323
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
69 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
27. Sırada  bugün en iyi #7
Sayfa: önceki 632633634635636
Sayfaya Git
Git
sonraki

YERLİ OTOMOBİL - TOGG - ANA KONU

(En Son Oy Tarihi: 23.1.2025)
Giriş

Orijinalden alıntı: valorank

Sonunda aracı bugün teslim aldık. İlk izlenimler gayet olumlu. Ailede çeşitli arabalarımız var, bir çok markayla karşılaştırmış oldum. Sürüşü falan gerçekten çok güzel, pürüzsüz gidiyor. Ancak bu güvenlik sistemleri araba sürmekten soğutuyor insanı gerçekten, her bindiğimde tabela sesli uyarısını kapatmakla uğraşıyorum, şeritten çıkma uyarısı da aynı zamanda sesli. Trafikte park ekranı açılıyor sürekli motorlara ötüyor. Her seferinde müziği kısıp bu sesleri dinliyorum. Kör nokta sinyal verince ötüyor. Bu kadar ses ile bugün kafam şişmiş artık. Bazı ayarların kalıcı olması gerekiyor. Ufak tefek ekran sorunları oldu. Bi keresinde aeo mu öyle bi uyarı çıktı şerit takip gibi sistemler deaktif oldu. Kapatıp açınca düzeldi. Aracı teslim eden kişi aracın her seferinde önce aksesuar modu sonra hazır moda geçilmesini söyledi. Bana biraz saçma geldi. Ama sıkıntı çıkarmasın diye öyle yapıyor. Şuan için en büyük problemim aracın boyutuyla alakalı. Berbat tasarlanmış bir otoparkımız var . 2 kat bodrumda dönerek inmek zorundayım ve bu araç tek katı manevrasız inemiyor. Manevra için dönerken yokuş yukarı geri geri 50cm gelmem gerekiyor onu da ya çok yavaş yavaş gidiyor ya da patinaj çekiyor. Çok stresliydi otoparka iniş. Geri geri gidemeseydi öylece kalmış olacaktı rampada. Çıkarken de aynı şekilde dönel rampada hızımı alıp çıkmama rağmen rampanın sonuna doğru yavaşlıyor ve zor çıkıyor. Park yerim de iki kolon arası en son cupra park ediyordum, audi a3 e göre daha zordu. Şimdi togg cupradan da zor sığıyor. Her gün 2 kat çıkış 2 kat iniş , bi de kolonlar arası park zulmü beni bekliyor artık.
    Esp kapatmazsan zorlanırsın tam yerini hatırlamıyorum ancak otoparka girer ve çıkarken kapatmazsan patinaj yapar kayar vurursun Allah muhafaza otoparktan çıkınca açarsın

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• VethekBK V kullanıcısına yanıt

Geçmiş olsun

• Site otoparkında otoparkı elektrik saatine yakın olanlar yer altından kablo uzatıp şarj istasyonu kurdular bu şekilde şarj edenler mevcut.

Ancak otoparkı dairesine uzak olanlar var haliyle elektrik saati de uzak. Bu durumda tedaş siteye gelen elektrikten direkt otoparkın olduğu yere yeni bir saat takabilir mi ? Yani dairesinden ayrı olarak bir aboneliği daha olacak gibi bir ayarlama mümkün mü ?

• alfa-x kullanıcısına yanıt

Lütfen konu hakkında bilginiz olmadan yazmayın Google maps istendiğinde istasyon verisini şarj planlamasını yapabiliyor Togg un kullandığı HERE navisyonu Nokia döneminden kalma Nokianın zamanında desteklediği çağ dışı kalmış bir uygulamadır mesela Polestar markası bırakın android autoyu tamamen Google automotive yazılımını kullanıyor nasıl planlama yapıyormuş bi bakın istersen ayrıca veri bahanesi olamaz mesela Netflix neden yok Togg da yada Spotify ben size söyleyim Netflix için L1 lisansı almanız ve bunun içinde yıllık para vermeniz gerek Togg bunu en azından Avrupa da satışa çıkmadan vermek istemiyor geri kalan şeylerin hepsi fasa fiso

Hadi onlar veri istiyor Plugshare ile anlaşabilir veya abetterrouteplanner (ABRP) ile anlaşabilir seçenek çok yani

It's Electricyoutube
    Polestar 2: How to find CHARGING stations using Google MAPS! In this video, I’ll show you How to find Polestar 2 charging stations using Google Maps with a quick Step-By-Step Guide. 🎥 2024 Polestar 2 Review: Performance, Details and Pricing! 👉 https://youtu.be/w6uq9kkqv-o My How to find Polestar 2 charging stations using Google Maps - Quick Step-By-Step Guide! on a Polestar 2 video will make it easier for you to understand how you can plan your trip with your Polestar 2 and to find charging stations using Google Maps in the infotainment screen in your Polestar 2. 😍 My favorite 10 Polestar 2 accessories: 1. TEMPERED GLASS 11.15 INCH SCREEN PROTECTOR FOR POLESTAR 2 2020-2023 👉 https://bit.ly/3SsPe7n 2. 3D MAXpider Custom Fit All-Weather KAGU Series LHD Floor Mats For Polestar 2 👉 https://bit.ly/40wCqyJ 3. Electric Car Charger Rain Cover Magnetic for All electric vehicles 👉 https://bit.ly/3ugbN4U 4. 4Pcs Splash Guards Mud Flaps for Polestar 2 2021-2023 👉 https://bit.ly/3sp8AQ4 5. CUSTOM LED COURTESY DOOR PROJECTOR PUDDLE LIGHTS FOR VOLVO & POLESTAR 👉 https://bit.ly/475GrfV 6. Portable Car Vacuum Cleaner (Brushless) USB-C 15000PA 👉 https://bit.ly/47jARXL 7. Folding Vegan Leather Trunk Organizer 👉 https://bit.ly/3MAbwR0 8. ABS Door Lock Covers 👉 https://bit.ly/3FXrdh3 9. Dual Rubber Strip Wiper Blades For Polestar 2 👉 https://bit.ly/3ugdCyM 10. 2PCS Diamond Shaped Car Storage Bin for All Cars 👉 https://bit.ly/3QTFbXW 🔔 Subscribe: https://t.co/5WGdV4Ermu ⚠️ Copyright Disclaimers This channel may use some copyrighted materials without specific authorization of the owner; but content used here falls under the "Fair Use" Copyright Disclaimer under Section 107 of the Copyright Act 1976. Allowance is made for "fair use" for purposes such as criticism, comment, news reporting, teaching, scholarship, and research. Fair use is a use permitted by copyright statute that might otherwise be infringing. Non-profit, educational or personal use tips the balance in favor of fair use. 📝Contact us at itselectric78@gmail.com for any copyright issues or anything else. #polestar2 #polestar #howtopolestar
    https://www.youtube.com/watch?si=S_dm_6Vd3pms_X-D&v=GxwOa6sPNoI&feature=youtu.be

Araç içindeyken anahtarla falan mı oynadınız bunu akrabam ilk aldığında yapmıştı aracı incelerken ya kumanda tuşundan bir şeye basmıştı veya başka yerden bir şeye tam hatırlamıyorum araç aynen böyle vites değişmedi beklemede kaldı. Dtc sıfırlamayla direkt çözmüştük. Daha da bu sorunu hiç yaşamadı dikkat ederek kullanıyor. Prosedürlere sadık kalmak gerekiyor şu an yazılımı çok iyi değil stabil şekilde binip inmek gerekiyor. Extra bir şeyler yapıldığı zaman veya hızlı çalıştırma özellikle vurguluyorlar yapılmaması lazım. Araç yazılımı saçmalamaya başlıyor. Yazılım stabilleşene kadar sade kurcalamadan ilk biniş ve son inişi yapmak lazım böyle olunca sorun yaratmıyor genel olarak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi N2366 -- 24 Aralık 2024; 2:46:7 >
  • valorank kullanıcısına yanıt
    EOL sanırım dediğiniz, sistemler kalibrasyon yapıyor bundan dolayı arıza ışıkları yanıyor ama geçiyor sonrasında. Bunları test etmeden verdikleri belli oluyor burdan zaten sistem kullanıcıda kendini kalibre ediyor.

• bilgi@sayar kullanıcısına yanıt
    Yılsonu geldi abi sipariş almaya devam ediyor bu arada hala sipariş verebiliyorsunuz ama 2025 de vericez diyorlar doğal olarak yıl bitti çünkü şu an durum bu. Kampanyayı da bitirdiler bu yüzden. Test etmedikleri belli zaten sistem kalibrasyonu kullanıcıdayken yapıyor ve araç tanıtımı bile yapılmıyor şu an veriyorlar direkt yoğunluktan. Süreci sağlıklı götüremiyorlar da bari bu arada yazılım ekibi ara güncellemeler atsa araca da bazı şeyleri sorun olmaktan kaldırsa benim anlamadığım bu aylardır 1.5 üstüne sürüm gelmedi. Parça parça silmeleri lazım bu hataları. Ocakta büyük bi güncelleme bekliyorum ben bu hatalara dair. T10 F de çıkıyor şimdi onu da mı bu hatalı yazılımla sürecekler piyasaya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi N2366 -- 24 Aralık 2024; 2:58:6 >
  • N2366 N kullanıcısına yanıt

Hayır hocam. Süreci bilseydiniz aracım zaten 1 ay serviste kaldı. Vites seçici arızalı deyip değiştirdiler. Amfi falan değiştirdiler. Aracın kullanım alışkanlıklarıma hakimim. Burada sorun yazılımdan ziyade donanım. Elektrik yönetiminde sorun var bu bariz belli. Ayrıca aracı sonrasında şarj etmek istedim şarjı kesti. Bir yerde bir sorun var. Sıfırını istedim. Bu yüzden. İyidir kötüdür bilemem. Ya sigortalarında sorun var ya başka birşey. Aracı halen seviyorum. Ama müşteri hizmetlernin acil değişmesi lazım. Hakaret etmekten imtina ediyorum ama gerçekten teknik servidten birileri baksa çağrılara daha hızlı çözülür. Bakalım servis yarın ne diyecek

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sadays S kullanıcısına yanıt
    Bi de öyle deneyeyim hocam

• metinTasci M kullanıcısına yanıt

Hocam Tesla direkt Google'ın altyapısını kullanıyor haritalarında zaten :)

• tsfirtina kullanıcısına yanıt

Merhaba,

Müstakil bir abonelik için talep ettiğiniz yerin ya DASK'a kayıtlı bir mesken, ticari sicile kayıtlı bir işletme, vs yani belediyede tanımlı ayrı bir bağımsız bölüm olması gerekir. Binalarda hidrofor, merdiven, asansör, vs. için de ayrı abonelik talep edilebilir ama bunun da yetkilendirilmiş bir yönetim tarafından talep edilmesi lazım. Yani otoparkınız için, dubleks evinizin ikinci katı için, vs. ayrı abonelik yaptıramazsınız.

Böyle bir imkan olsa idi yıllık 5000 kWh aşma olayından sonra herkes sayacına uzak veya yakın bakmadan şarj cihazı için yeni abonelik isterdi zaten.

• burki_rock kullanıcısına yanıt

mükemmel ya 😅

togg’un son sayfalarda okudugum sorunlari endise verici. neyse ki hepsi yazilimsal ve uzerine egilindiginde hizlica cozulebilir gorunuyor.

• CemUsUs C kullanıcısına yanıt

Ben de togg alma arifesindeyim, araç ilanda, yeni finansman koşullarını bekliyorum.

Ancak bu sorunlar ciddi anlamda gözümü korkutuyor.

Aslında bu kadar çekinmem ancak Kütahya'da yaşıyorum.

Bu da bir miktar problem oluşturuyor. Servislerin uzak oluşu vs. ciddi sıkıntı benim için.

Dua edeceğiz sorunsuz azınlıktan olalım diye. :)

ben benzer fiyat olmasina ragmen baska marka tercih ettim. o da olmasaydi teslaya yonelirdim.

yine de togg’un iyi olmasi lazim. ici bos milliyetcilik yapmiyorum, butun ulke piyasasinin selameti icin, hazir elektrikli araclarla yepyeni bir dunyanin kapilari acilmisken bu ulasilabilir markanin en azindan belli kalitenin uzerinde eli yuzu duzgun, kullanilabilir modelleri olmasi gerekiyor.

biraz abartarak soyluyorum ama yoksa sovyet rusya doneminin lada’lari gibi araclara veya vietnam gibi tuktuklara kalacagiz. bunlarin da gunumuzdeki karsiligi cin pazarinin en uyduruk, estetikten ve kaliteden uzak elektrikli arabalari olacak.

• CemUsUs C kullanıcısına yanıt

Ben TOGG'un siyaset üstü görüyorum. Hatta seçim malzemesi yapılması beni üzüyor.

Hem olumlu hem olumsuz anlamda sçeim malzemesi yapılmamalı ve desteklenmeli düşüncesindeyim.

Ancak aracın tarzı, sundukları ve sunmayı vaat ettikleri benim isteklerimin karşılığı durumunda.

Ayrıca kesinlikle desteklenmeli. Zaten şu var aldığım zaman 5-6 sene başka araca geçmeyi düşünmeden kullanmak amacım.

İnşallah bu desteği görürüz hem TOGG hem markadan. Bir çekincem de olası iktidar değişikliğinde tukaka yapılıp kenara atarlar mı düşüncesi.

Ancak şu anki ivme ile buna fırsat kalmaz diye düşünüyorum. Zaten elde hazır oluşmuş bir marka varken kim olursa olsun bu markayı sahiplenerek ileri taşımayı amaçlamalı.

Yurt dışına çıkamadı eleştirisi görüyorum, fabrika iç piyasayı ancak karşılıyor.

Önce ürün gamı burada oturup, T10F ve T8X de piyasaya sürülüp, sonrasında bir ikinci fabrika devreye alındıktan sonra yurt dışı amaçlanmalı. Bu noktada da yazılım mükemmelleştirilmeli.

Biz milli duygularımızla bir şeyleri sineye çekeriz, ancak bir başka ülkede en ufak kusur zarar yazar.

Valla hocam ben şöyle söyliyim araba çok güzel ama sorunlarıda öyle. Her zaman dediğimiz erken piyasaya sürülen araç. Togg deneme yanılma ile ilerliyor gibi şuanda. Bazı sorunları çözüyorlar bazıları aynı kalıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VethekBK -- 24 Aralık 2024; 11:14:56 >
  • Sorun yaşamayanların (en azından ciddi sorun) doğal olarak sesi çıkmazken problem yaşayanlar (artık en etkili iletişim aracı olduğu için) internette ve sosyal medyada şikayetlerini anlatmaya çalışıyorlar. Mağdur kişi sayısını bilmiyorum ama binlerce olmadığına eminim. 40 binden fazla Togg teslimatı yapıldı, ciddi sorun yaşayan kişi sayısı atıyorum 400 kişi olsa bu %1 demek.

Otomotiv sektörü için %1 bile yüksek bir oran ama neticede sorunsuzların azınlıkta olmadığından eminim.  

• m.k.o. kullanıcısına yanıt

Sıfır sorunlu hiçbir zaman olmayacak. Ama çoğu şeyin çözüme kavuşması lazım. Yada en basitinden tamam yazılım ama şöyle bir bakıp ya bu cihazın tekrar tekrar test edilmesi lazım. Togg un iletişim kabiliyeti sıfıra yakın önce bunu düzeltmesi lazım. Bizim halkımız konuşma işlerinide sever. Sorunu çözülmesede iletişim kurmayı ister. Ben şuan yine servistetim bakalım ne olacak

Haklısınız, Togg'un alması gereken çok yol var daha. Ama vaziyet sorunsuz araçların azınlıkta olduğunu düşündürecek kadar da vahim değil, o yüzden arkadaşa cevap yazmak istedim. Sizin sorunlar da artık çözülür umarım.

• m.k.o. kullanıcısına yanıt

bunu test etmek kolay ben test ettim etrafımda 10 kişide togg var 9unda esa problemi var oranlarsak %90 sorunsuzlar azınlıkta yani

siz de çevrenizde varsa sorun hiç kimse benim gibi istatistik yapmıyor bakalım sizin etrafınızda kaç kişide togg var kaçında sorun var

• 
Sayfa: önceki 632633634635636
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.