Şimdi Ara

YERLİ OTOMOBİL - TOGG - ANA KONU (644. sayfa)

7 Kayıtlı Üye (3 Mobil) ve 9 Misafir (1 Mobil) - 12 Masaüstü4 Mobil
5 sn
13.434
Cevap
327
Favori
575.469
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
68 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
17. Sırada  bugün en iyi #4
Sayfa: önceki 642643644645646
Sayfaya Git
Git
sonraki

YERLİ OTOMOBİL - TOGG - ANA KONU

(En Son Oy Tarihi: 13.1.2025)
Giriş
  • Harunun 18 aralık uzunyol otoban kullanım testi , 10 gün önceki test

Rejen 1 de tek pedal ve 120 ile kullanım Isıtma 23 derece açık ortalaması

17.6kw ortalama

ama son testte hemde daha düşük hızla kullanımda , havada güneşli :) ısıtma da 20.5 derece yani sıtma daha az devrede

ama ortalama 21.6kw çıkmış ,yoruma gerek yok ,şimdi menzil savaşında neden Rejeni bilerek kapattığını anladınız mı ? videonun tamamı en alta linki ekledim  YERLİ OTOMOBİL - TOGG - ANA KONU 

YERLİ OTOMOBİL - TOGG - ANA KONUHarun Özeryoutube
    TOGG Kış Tüketimi Testi | Gerçek Verilerle Menzil ve Enerji Kullanımı” Bu videoda yerli ve milli gururumuz TOGG’un kış aylarında enerji tüketimini test ettik! Soğuk havalarda elektrikli araçların performansı nasıl etkileniyor? Gerçek bir sürüş deneyimiyle TOGG’un: • Şehir içi ve uzun yol tüketimini, • Şarj duraklarındaki enerji dolum sürelerini, • Isıtma sistemi ve diğer etkenlerin menzile olan etkisini inceledik. 🚗 TOGG kış aylarında beklentileri karşılıyor mu? 🔋 Karlı ve soğuk hava koşullarında menzil kaybı ne kadar? ⚡ TOGG’un elektrik tüketimi Tesla gibi diğer elektrikli araçlarla kıyaslanabilir mi? Tüm bu soruların yanıtlarını ve kış şartlarındaki deneyimlerimizi bu videoda bulabilirsiniz! Videonun sonunda düşüncelerinizi yorumlarda bizimle paylaşmayı unutmayın. 💬 Abone olmayı ve beğenmeyi unutmayın! Yeni içeriklerimizde daha fazla elektrikli araç testi ve tarım teknolojisiyle buluşmak için takipte kalın!
    https://www.youtube.com/watch?si=qJOKQ_V8MJj7fnic&v=fCSsHzbJw5U&feature=youtu.be

• Aracimi 2 ay önce aldım 1.5 sürüm yüklü
    Aldıgım günden itibaren
    Sol ön taraftan kasislerden geçerken gıcırdama
    Tv plus uygulaması açılmıyor
    Trumore uygulamasından bilgileri göremiyorum
    120 km üstü hızlarda firene basınca direksiyon titriyor
    Sağ çekme problemi var
    Bazen uykusuzluk algılandı diyerek performans kısıtlaması yapıyor
    İlk bagajı aç kapa yapınca kapı kollarındaki anahtarsız giriş çalısmıyor
    Araç içinde 10 dakika bekleyince immobilizer hatası verip araç çalışmıyor

Defalarca dct resetleme soket çıkarma yaptım tv plus ve araç bilgileri göremiyorum güncelleme %78 sonrası bulunamadı yazıyor

Servisi defalarca aradim 20 gün sonrasına randevu verdi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • alfa-x kullanıcısına yanıt
    Bilerek carpitiyorsunuz her veriyi ve her gerçeği.

Gönderdiğiniz resimlerde ortalama hız 45, menzil savaslari videosunda ise ortalama hız 104. Şu aradaki fark ortadayken algı yapmaya çalışan sizsiniz. Ortalama hız 104 ve 45 iken araç aynı mı yakar? 120 ile gittiği resim üzerinden algı yapmaya çalışıyorsunuz. Önemli olan anlık olarak 120 km hızla veya 130la gitmesi değildir, ortalama hızdır.

Toggun nedir hikmeti de Tesladan az yakacak? Daha ağır, sürtünme katsayısı çok daha kötü, hem ısı pompası yok. Sebebi nedir dayanağınızın? Motoru mu çok verimli. Tesladan daha verimli bir motor mu var Toggda.

Veriler ortada. Ee yukarıdaki bilgiler de ortada. Toggun az yakması hiçbir koşulda mümkün değil.

Togg daha uzun menzil verebilir o ayrı konu. Çünkü bataryası çok büyük.

Togg verimli tasarlansaydı bugün benzer menzildeki bir araç için çok daha küçük bataryaya ihtiyaç olacaktı. Bu da maliyetleri düşürecekti.

T10F'te bu hatalarından vazgeçmiş gibi duruyorlar. Merakla bekliyorum.

Bu tek videoda değil, menzil savaslarinin 2. Videosunda da benzer veriler çıktı ortaya.

Harun bey son derece faydalı ve güzel içerikler üretiyor. Togg araç da kendisine ait. Niye bilerek Togg'u kötülesin.

Gözünüzle gördüğünüzü inkar edecek seviyeye gelmişsiniz.

Yol bilgisayarı verisini baz almıyorlar zaten. Tabloda da yazıyor. "İstasyondan alınan toplam enerji" diye.

Yol şartları nedir iki videoda onu da bilmiyoruz.

Kaldı ki gönderdiğiniz videonun ilk yorumuna bakın mesela. Bir togg kullanıcısı uzun yolda rejen kullanmanın menzili kısalttığından bahsetmiş, ki gerçekte de uzun yolda rejen kullanılmaz. İlk yorumu okuyun. Detaylıca çok güzel açıklamış.

Adam gidip araçta oturup film izlemiş, ısıtıcı da kullanmıştır muhtemelen bu soğuklarda saatlerce. Sonra Tesla 26 kw yakıyor diyor. Tesla 40 da yakar böyle kullanırsanız. Ama bu verinin bir geçerliliği olmaz.

Edit: Bu arada mesele 200 300 tl fazla vermek ya da vermemek değil. Araç ne kadar verimliyse menzil de o kadar uzuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QRX -- 28 Aralık 2024; 22:28:41 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• sadays S kullanıcısına yanıt

Almanlar iyisi bilir diye arabayı Mercedes EQ serisine benzettiler diye düşünüyorum bilerek Türk halkı gösterişli heybetli araçları sever ama dediğiniz gibi elektrikli araçta aerodinamik tasarım önemli

Togg da bu değer 0.29 iken Model Y de 0.23 Model X de 0.22 mesela T10F de kötü sayılır Model 3 0.20 iken bu değer yada Xiaomi de 0.19 iken T10F 0.22 değere sahip birde pininfarina da hazır tasarım vardı muhtemelen hiç uğraşmayalım diyerek direkt bunu seçmiş olabilirler

• Apsny A kullanıcısına yanıt
    T10fin de burnu küt.

Sedanlar arasında en kötüsü. Ama tabi t10x ile arasında baya fark var.

Koskoca merceses bile teslaya benzer tasarım yapmış, araç verimli olsun diye, bizimkiler hala eski tip araç yapıyor.

• alfa-x kullanıcısına yanıt

abi boşver laf anlatamazsın bu tesla fanboy'larına. bi bunlar, bi de apple fanboy'ları zaten, resmen tapıyorlar markalara. instagramda yabancı otomotiv sayfalarından her gün önüme videolar düşüyor. kiminde gözleri kapalı araçların bagajını kapatıp sesinden tahmin etmeye çalışıyorlar, çöp kutusunun kapağını kapatıp tesla diyorlar, alenen dalga geçiyorlar arabanın kaporta-trim dandikliğiyle. bunlar da burada başımıza ferrari yaptılar bu kurbağayı. koltukları kalas gibi, yalıtımı zayıf, dış tasarımı berbat, iç tasarım zaten yok bomboş. yazılımı dışında övülecek tek bir şeyi yok, onu da bir zahmet yapsınlar 15 senelik şirket anasını satayım.

togg'a da sürekli kendi zayıf oldukları noktadan saldırıyorlar. herkesin dilinde togg'un servisinin az olması var. lan teslanın hiç yok? koca ülkede 2 tane var topu topu. parça lazım oluyor 2-3 ay bekliyorlar. togg'un 10 tane servisi vardı, istanbul ve ankara'ya birer tane daha açtılar, konya-antep-muğla vs için eleman ilanları açtılar, bugün yarın oralara da açarlar. servis olmayan şehirler için de Bosch Car Service'ler ile anlaşıyorlar bir bir. Çoğu şehirde rahatlıkla servis hizmeti alınabiliyor. ve bu araba daha 1.5 senedir yollarda.

tesla mobil servis gönderir, oo helal harika firma mükemmel hizmet, alkışlar kıyametler... fenomenleri hemen videolar çeker teşekkürler eder. e togg'da da var aynı hizmet? telegramda facebookta yüzlerce kez gördük okuduk. bugün arıyorsun, aynı gün geliyor adamlar, tamiri yapıp gidiyor. ben kendim togg care'a yazdım, ufak bir sorunum var bunun için antalya servise gelmeden denizli'de halledebilir miyim diye. aynı gün aradılar, denizli'deki bosch car service ile anlaşma aşamasındayız, şu an gidemezsiniz ama kısa süre içinde gidebileceksiniz. size hemen mobil servis yollayalım mı dediler. gerek yok o kadarcık şey için, yaptırırız bi ara dedim. illa yollayalım mağdur olmayın dediler de zor ikna ettim. yoğunluktan yaşanan sorunlar olabiliyor ama kesinlikle aşırı iyi niyetli servisler. 35-40 bin aracını adas için geri çağırdı servislere. 1 ay bitmeden 12 binlere dayandı aranıp çağrılanlar. bir yandan da bununla uğraşıyorlar, o şartlarda hizmet vermeye çalışıyor servisler.

togg'un menzili ile sürekli model y-sr'nin menzilini kıyaslıyorlar. bi atmalar bi tutmalar 400 gitmişler 500 gitmişler. abartın abartın. istanbul avrupa yakasından bolu highway'e ucu ucuna yetişme hikayeleri, otobandan çıkıp susurlukta şarj almak zorunda kalma hikayeleri dinliyoruz ama sürekli. 300 km menzili gören öpüp başına koyuyor. batarya kapasitesi konusunda da bi güzel kandırdılar bunları. 60 kw dediler vazgeçtiler 57 kw dediler. ama gerçek tüketimle bakıldığında herkes 53 kw olduğunu fark etti. al bak harun da sondaki tabloda 53 kw olarak yazmış. ki kendisi büyük bir tesla fanboy'dur.

tüketim konusunda da kandırıyorlar bunları. ekrana sadece yol gitmek için harcanan enerjiyi koyuyor, ne klima var ne aydınlatma var. ondan sonra 15ler 17ler havada uçuyor. ama 150 km gidince batarya kalıyor %50. ee hani 17'ydi?

nöbetçi modu da nöbetçi modu. cepten kameralara bakabiliyoruz da bilmem ne. kaçı kullanıyor peki? 3ü 5i. neden? hayvan gibi şarj tüketiyor da ondan. zaten kuş kadar da batarya olunca youtube sentinel mode nasıl kapatılır videoları ile dolu.

togg'a salladıkları başka bir konu da şarj kampanyaları vs. vay efendim niye bedava şarj vermiyormuş togg ilk bilmem kaç bin kişiye, tesla veriyormuş. lan tesla'nın kaç tane şarj istasyonu var da gidip o bedavanı kullanacaksın? ben mesela denizli'de yaşıyorum. bana en yakın tesla supercharger akhisar'da, 240 km. ben 240 km yol mu yapacam bedava şarjımı kullanmak için? dönene kadar biter be. ama trugo'nun bana en yakın istasyonu 3 km. neden? çünkü 81 ilde 1000 civarı istasyonu var. neden? çünkü bu ülkeye yatırım yapıyor. neden? çünkü bu ülkenin markası. tesla bedava veriyormuş, peh! cumhuriyet bayramında ücretsiz şarjı sadece togg kullanıcılarına verdi diye zıpladınız ama? video falan çeken fenomenler oldu. bi de ağlamaklı bi sesle togg benim de markam bana da hizmet etsin diyor. ahahaha. lan iki yüzlü, madem istiyorsun sana hizmet etmesini, o zaman git togg al. almıyorsan da konuşmayacaksın. adamın 50.000 tane arabası var yollarda, kendi müşterisini mi mağdur edecek sen beleş şarj kullan diye. yallah koca ülkede 2 elin parmaklarını geçmeyen superchargerlarınıza. gitmeden batarya ısıtıcınızı açmayı da unutmayın. ya da açmasanız da olur, en yakın supercharger yüzlerce km ötede olduğu için gidene kadar ısınır zaten.

tesla'ların şu korna sesi için çıkmıyor diye arabanın altına açılan delikleri gördünüz mü? rezalet bir işçilik. ama bakıyorum bakıyorum kimse laf etmiyor ya! bildiğin tornavidayı ısıtıp sokup çıkarmışlar plastiğe. kimsenin gık dediği yok. bi düşünün ya, şu arıza togg'da olsaydı, şu işlemi togg yapsaydı? kıyamet kopardı kıyamet.

mercedes bu kadar elektrikli araç sattı. internete bağlamıyor. yeni gelenler bağlanacakmış. eskiler e biz nolacağız diyor, size yok diyor. ama bizimkiler hala merso da merso. zıkkım afedersin.

diğer tarafta da yok pilli araba mı olur yok araba dediğin bastın mı bağıracak yok menzil 1.5 milyon kilometre olmadan almam diyen (alamıyorum demiyor da) teknoloji özürlü vizyonsuzlar...

velhasıl hocam, laf anlatmakla uğraşmayın. bizim ülke insanında bu marka hayranlığı ve kendi malını kötüleme hastalığı olduğu sürece anlatamazsınız.

not: togg'u savundum diye hemen bir partinin adamı ilan edeceklere de peşinen söyleyeyim, hem vallahi hem billahi hiçbir ilgim yok onlarla. arabayı da milliyetçi duygulardan ziyade kredi kolaylığı, tasarımı ve özellikleri hoşuma gitti diye aldım. alırken de yeni bir marka olduğunu, geliştirilmesi gereken eksiklerinin olduğunu bilerek aldım, o yüzden normal karşılıyorum. ülkemin markasının da o kadar kredisi olsun bi zahmet.

markayla ilgili tek ve en şiddetli eleştirdiğim konu da, firmanın iletişim konusunda gerçekten rezalet durumda olması. birçok isyanın dedikodunun önünü bir basın bülteni ile alabilecekken suskunları oynuyorlar sürekli. ama aracı da 7 aydır kullanıyorum, bu bilmem kaçıncı arabam, o kadar farklı aracı test ettim, ben böyle keyifli sürüşü olan bir araba görmedim.

kimsenin arabasına da laf edeceğim yoktu. herkes beğendiğini alsın kullansın. ama özellikle bu teslacılar sürekli çamur atıp duruyor togg'a. telegramda grup açmışlar sabah akşam togg çekiştiriyorlar. bugüne kadar kim ne araç aldıysa

beğensem de beğenmesem de hep hayırlı olsun güle güle kullan demişimdir. çünkü adam beğenmiş almış, bana niye laf düşsün ki? ama bunlar sürekli çamur atınca dayanamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ftftftftftft -- 28 Aralık 2024; 23:24:19 >

• ftftftftftft F kullanıcısına yanıt

İyi de adam Togg'u kötülemiş gibi yorum yazmışsınız. Fanatikler her zaman insanı irite eder, bir ürünü iyisiyle kötüsüyle ortaya koyarsın, tartışırsın. Fanatikle tartışılmaz, o sadece savunur, savunur da savunur. Birisi göz göre göre saçmalıyorsa ya karşılık verirsin, ya da durumu anlar "konuşsun kendi kendine" dersin. Ama bu savunmacı fanatik tavır insanları üründen uzaklaştırır, ters tepki yapar. Birisi gelip 0.3 sürtünme kat sayısını savunuyorsa ister istemez canın sıkılır, soğursun...

Gelelim bugünkü deneyimlere:

- Günlerdir uygulamadan veri alamıyordum, hem DTC sıfırlama yaptım, hem de telefonun internetine bağlayıp güncelleme kontrolü yaptım. Sanıyorum güncelleme kontrolü aracın internet bağlantısını tetiklediği için verileri yeniden almaya başladı. DTC sıfırlama ne lastik basınç sensörü sorununa, ne de ADA Sistem Hatasına çözüm olamadı, ikisi de aynen devam ediyor maalesef.

- Muhtemelen aynı sebeple planlı iklimlendirme çalışmıyor. Bağlantı sonrası yeni haftayı programladım, bakalım ne olacak.

- Tru Store güncellemesi geldi, artık indirilen uygulamalar kaldırılabiliyor, rezil "erkek asistan" sesini hemen kaldırdım. Ayrıca artık reklam kartları geleceğini yazmışlar sözleşmeye, umarım can sıkıcı bir şeyler çıkmaz altından.

- Sürekli internet hızınız yavaş hatası veriyor, Turkcell'i yıllardır kullanmıyorum ama şehir merkezinde bu kadar kötü olamaz diye düşünüyorum, ya uyarı limiti çok yüksek ya da sim veya simin konumuna bağlı bir sıkıntı var.

- Kapının uzunluğu çok fazla alttaki plastiğin başına her an bir şey gelebilir, kapı tasarımı değişmeyecekse Togg bu kısmı plastik yerine kauçuk bir malzemeye geçerek koruyabilir.

- Üç arkadaş T10X'i denedi, hepsi doğal olarak hayran kaldılar ve dualar ettiler.

- Elektriği sanki evde bedava santralimiz varmış gibi sömürüyor, hiç acımıyor cihaz.

Kalan batarya %42, harcanan %58

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilgi@sayar -- 29 Aralık 2024; 0:11:58 >

Ben tesla fanboyu değilim. Teslam yok. T10f, t10x kadar sorunlu çıkmazsa almayı düşünüyordum. Menzil ve kredi kampanyalarından dolayı.

Ama daha da bu konuya gelip yazmam. Aynı şeyi Facebookta da yapıyorsunuz. En ufak eleştiriyi kabul edemiyorsunuz. Kul yapısı bu cihazlar. Yanlışını, eksiğini söyleyeceğiz ki daha iyi olacak. Ama siz söyleyeni linç ediyorsunuz hemen.

Facebook grubunda daha da ileri seviyede bu durum. Vatan haini ilan etmeye kadar gidiyor iş.

T10fi de öyle çıkar çıkmaz almam. 6 ay gözlemlerim. Yine benzer sorunlar varsa kısa menzil de olsa gidip başka araçlar alırım.

Togg iyi ki t10x ile Avrupaya açılmamış. Bizim insanımız çok anlayışlı davranıyor markaya karşı. Avrupa'da piyasadan çekilmek zorunda bile kalabilirdi bu kadar sorunla. Aynı anlayışı orada bulamaz.

Herkese aracıyla sorunsuz sürüşler.

• QRX kullanıcısına yanıt

Birkere o videoyu izlememişsin orada ortalamanın neden öyle olduğunu da açıklıyor İstanbul trafiği diyor , otoban kullanımı yapıyor ve izlersen 120 üzeri

daha adamın testini izlememişsin neyse ,baştan sona izle öyle yaz olayları çarpıtma adam kendisi söylüyor ben böyle kullanmıyordum 3.kademe tek pedal uzun yol yapıyordum diyor ,kullanıcıların söylemesiyle bu değerleri elde etmişti.

SR ile uzun menzil togg karşılaştırması bunlar youtuber değil full şarjlı karşılaştırma

ya niye kabullenmek zor geliyor togg tesladan az yakabilir çünkü yürüyen ve rejen yazılımı tesla dan iyi ,çünkü toggun bataryası daha iyi ,çünkü toggun araç içi ısıyı tutma kabiliyeti çok daha yüksek ,tesla çerçevesiz camdan vazgeçsin ,kapı içi izloasyonları bagaj içi izolasyonları artırsın o zaman toggdan az yakabilir ama şuan yakmıyor 0.22 ye 0.29 a rağmen -250kg hafifliğine rağmen yakmıyor

toggu kullanıyoruz biliyoruz sende togg da yok tesla da , rejenli ne tüketir rejensiz ne tüketir biliyoruz üstelik aynı değerleri alan çok kullanıcı var , buraya teslacı arkadaş korkmadan yorumunu yazdı o bile eleştiriliyor

ben sana neden yazın teslaların togg kadar gidemediklerini yazayım , tesladaki o aero tasarım nedeniyle çok büyük ön cam var ve cam tavan perdesiz üstelik tesla cam kalınlıkları togg kadar değil ,büyük cam ve cam perdesi olmayışı aracın içinin siyah olması bizim gibi sıcak ülkelerde tesla için dezavantaj ,içi çok ısınıyor soğutmak için klima aşırı çalışıyor buda teslanın tüm verimini alıyor ,üstüne maliyetten kaçmak için kullandıkları çerçevesiz cam iç ısıyı tutamıyor yazında kışında ,tek fitil üzerine cam fikri yanlış karar.Büyük ön cam yanlış karar ,çatlamasını saymıyorum bile

evet kardeşim bizde yapabiliyoruz nasıl sihada ihada hepsini geçtik bunda da yakındır ,togg otonom dışında tesladan iyi, tusaş tan ekip çalışmış togg da neden olmasın , sende araç olmadığı için inanamıyorsun youtuberlar o kadar yanlı veri veriyorki bende ilk aldığımda hep acaba dedim sonra kullandıkça gerçekleri gördüm

ilk 2000km gibi şarj oturuyor kullanıma alışılıyor ,içten yanmalı gibi kullanmıyorsun rejen nasıl kaçıncı kademe çözüyorsun ,yazın İbo Adana da ş.içi 600 gördü İzmirde 600 gören var videolu ,ben 550+ Ankara da gördüm ilk aldığımda 500 ü geçenlere hayret ediyordum bende geçtim , togg sahibi olup bizede şüpheyle yaklaşanlar oldu sonra onlarda aynı verileri aldı , herkes yazıyor ekran atıyor gerçekler ortada Togg a güven YERLİ OTOMOBİL - TOGG - ANA KONU 

YERLİ OTOMOBİL - TOGG - ANA KONUOtopark Kurallarıyoutube
    🔻Marka gözüktüğü için #reklam🔻 Herkese selam; - Togg V2 Uzun Menzil - Tesla Model Y Sr Test sonuçları hakkında görüşlerimiz; - 101 km testimiz boyunca yaklaşık 25 km'si otoyol geriye kalanı köy yolu ve şehiriçi trafik dahil kullandık.Testi yaptığımız şehir Ankara -Tesla Model Y şarjdan itibaren ekran da 15,4 KW tüketim yaptı. -Togg V2 Uzun Menzil şarjdan itibaren ekran da 17,7 KW tüketim yaptı. - Ekran sonuçlarına göre Togg,Tesla'dan yaklaşık %15 daha fazla tüketim yaptı. - Test bitimin de araçlar tekrar aynı marka istasyona alındı ve %100 yapıldı. - Şarj istasyonu verilerine göre Togg 19,3 KW alırken, Tesla 18,5 KW enerji aldı. - Esas olan istasyon sonuçlarına göre Togg,Tesladan yaklaşık %4 daha fazla tüketim yaptı. - Şarj hızlarında 0-80'e kadar Togg,Tesla'dan hızlı iken , LFP Batarya avantajı ile 80'den sonra Tesla ,Togg'a göre daha hızlı şarj oldu. - Togg %100 Batarya ile çıktı %80 ile tamamladı. Tesla model Y %69 ile tamamladı. Togg : 500 km menzil verirken Tesla : 325 km menzil verdi. Yapılan bu test bütün gerçekçi koşullara uygundur. -Emeklerin'den dolayı Hasan kardeşime çok teşekkür ederim. - Kanalıma Abone olun ve yorum yapın dostlar... 0:00 Giriş 0:29 Araç Teslim 3:17 Togg-Tesla Test 15:27 Tesla Dönüş Çapı 15:44 Rejen Testi 16:21 Yokuş Yukarı Yapuştur :) 17:59 Togg 19:23 Test Sonuşları.Togg %100 Batarya ile çıktı %80 ile tamamladı. Tesla model Y %69 ile tamamladı. Togg : 500 km menzil verirken Tesla : 325 km menzil verdi. https://www.instagram.com/ismailbayramoglu01/ #togg ,#tesla ,#teslamodely
    https://www.youtube.com/watch?si=J7e_MR9uLFPQwRHq&v=yv04UrDmNtQ&feature=youtu.be

+1453

her kelimesine katılıyorum

olsun bizde sabırla anlatacağız

bunların amacı bu zaten ,biz bıkalım tek onlar konuşsun ama yok öyle , otomobil sevdalısı olarak sonunda milli markamız çıkmış hemde çok iyi çıkmış gerçekleri hep yazıcaz , tüm yayın kanallarından da destek alıyorlar , Toggun sessizliğini de her fırsatta iyi kullanıyorlar olsun bizde yılmayacağız , benim çevremde Togg sayısı artıyor  YERLİ OTOMOBİL - TOGG - ANA KONU 

şunada katılıyorum bizim küçük gördüğümüz hataları yabancı kullanıcı hoş görmez zaten Türk Markasına mesafeli olacaklar , iyi hazırlanmak şart gerekirse bir yıl daha geç girsinler ama tam girsinler ,ben avrupada Toggu teslanın üzerinde tutacaklarına eminim  YERLİ OTOMOBİL - TOGG - ANA KONU 

• korcin K kullanıcısına yanıt

Yalnız hocam elektrikli araç kullanan için çok yakıyor!

Bizim çok dediğimiz km de 2 lira bilemedin 2.2 lira. 2,5-3,5 yakanlar ayrı bence çünkü bir sorun olmalı, normal değil, istisna görünüyor. Ya da klima yüksek hızda çalışıyorsa sürekli, normal olabilir o durumda.

2 lirayı geçince çok diyoruz da arkadaşta 1.6 motor 130 beygir araç var, ortalama tüketimi 12.5 litre benzin. Ev iş arası 2 km olduğu için. Km de tüketim 6 lira onun. 2-3 lira çok iyi ona göre.

Benim de ilk 2 km iş çıkışı yokuş olduğu için tırmanırken araç 25-30 la başlıyor hatta 55 gördüm yokuş yukarı ani hızlanınca. Evim orda olsa ortalamam 35 olabilirdi. Ama günün sonunda eve varınca ortalama 12-14 oluyor çünkü yolun geri kalanı yokuş aşağı. İşe gidiş de 18-20 oluyor, nadiren 21.(bunu çok yazıyorum ama kusura bakmayın) ortalama toplamda 15-17 oluyor günlük rutini.

Bu arada t10x in 220 beygir bir araç olduğunu da unutmayalım. Benzinli araç içer bu kadar güçlü motorla.

Günlük 2 km de gitseniz elektrik yine tasarruflu olur.  YERLİ OTOMOBİL - TOGG - ANA KONU 

Ayda 500-1000km yol yapan adamın yakıt tasarrufu düşünmesi doğru olmaz bence o ayrı bir konu.

• QRX kullanıcısına yanıt

Tabii ki az yakacak hocam, dediğiniz gibi hafif araç.  YERLİ OTOMOBİL - TOGG - ANA KONU 

Ama yakıtla menzil konusu karışıyor bence burada.

Tesla Sr aynı şartlarda 17 yaksa 57kw batarya ile 330km gider

Togg T10x aynı şartlarda 21 yaksa 88kw ile 420 km gider.  YERLİ OTOMOBİL - TOGG - ANA KONU 

Tesla Sr ile Togg uzun menzil benzer fiyatta araçlar. Togg masraftan kaçmamış büyük batarya koymuş menzili uzatmış.

Tesla masraf kısıyor sürekli, düşük batarya, az tüketsin diye kötü tasarım, ucuz konforsuz koltuklar, multimedya ekranı tek bir tablet, sensörleri kaldırıyor kamera yeter diye.

Tesla alınmaz bir araç benim için çünkü birincisi tipsiz ikincisi bataryası düşük. Biz 150 kW olsun 1000km gitsin elektrikli araçlar diyoruz adamlar halen 50kw batarya ile bir ton model çıkarıyor.

Katı hal hafif batarya yaygınlaşırsa 150kw batarya görürüz inşallah ilerde, yoksa şimdiki teknoloji ile 1 ton batarya taşımak akıl işi değil zaten, Elon haklı.

•  YERLİ OTOMOBİL - TOGG - ANA KONU

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt

Hocam toggun buyuk bataryasi bir avantaj gibi gorunebilir ama yarin birgun batarya degisiminde bizim batarya degisimleri daha maliyetli olacak. Isi pompasi olup daha kucuk bir batarya olsa degistirme maliyeti daha dusuk olacakti. 15bin km oldu toggla beraberim. Ankarada 3 derece havada 1 bucuk saat trafikte yolculuk yaptim. 22 derece klima ve sofor koltuk isitmasi acik sekilde 31 KW'dan asagi dusemedik. ortalama hiz ise 31 km/s isteyene ekran goruntusu atabilirim. Hatta buraya genel bir ozet yazacagim.

• Prototip Togg'da bakın ne var 😎

Prototip ve benim araç 😇

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Source -- 29 Aralık 2024; 17:6:23 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt
    Eyvallah hocam, benim odak noktası tasarruftan çok sürüş keyfi ve yeni teknolojiye erişim diyelim. 9 yaşındaki aracımı yenilemek istiyorum sadece.
    İçten yanmalı veya elektrikli, hangisini tercih etsem de benzin/şarj masrafım olmayacak. Ancak hem işyerimin tasarruf etmesi hem de temiz enerji adına elektrikli daha iyi bir seçenek tabi.

• 1 aydır falan yüz tanıma ile ilgili sıkıntı yaşayan var mı?

• b4s4y3v kullanıcısına yanıt
    Bu halde bir aracı hayatta kullanmam. Bu ne be.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • tayfundursun kullanıcısına yanıt
    Benim oldu ayarlardan yüz tanıttım yine sıkıntı yok şuanda

• 
Sayfa: önceki 642643644645646
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.