Hocam teşekkürler ♥️, Togg çok tüketiyor diyenlere kapak bir cevap olmuş 😅 S.ici tüketim üstelik , demekki ısı pompası ve aero iyi olmasına rağmen Togg ile aynı tuketiyorsunuz ki ısıtmayı 21 derecede kullanmışsınız Tesla yol bilgisayarında 17-19 ama gerçek ortalama 26. Diğerleri gibi yapmayıp gerçek veri paylaştığınız içinde teşekkürler, özellikle youtuber teslacilar bu sapmayi saklıyorlar 51,6kw enerji almışsınız ekranda kalan batarya yüzdesi kaçtı zaten tüm batarya 53-57 almıyor mu:) neredeyse sona kadar zorlamışsınız ek- bizde de rejen soğukta ilk çalıştırmada az güç veriyor hava sıcaklığına göre rejen gücünü düşürüyor gibi ,batarya ısındıkça artıyor mu onu da gözlemleyelim , daha çok dış ısı ile alakalı gibi geldi < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alfa-x -- 28 Aralık 2024; 12:19:26 > |
YERLİ OTOMOBİL - TOGG - ANA KONU (642. sayfa)
YERLİ OTOMOBİL - TOGG - ANA KONU
(En Son Oy Tarihi: 6.1.2025)
-
-
sağanak yağmurda da denedim şaşırtıcı derecede iyi çalışıyor. Genel anlamda çok memnunum, tasarruf noktasında bir olumsuz durum olarakta mesela adas açık belirlediğiniz hız sınırı 110 km/h olsun önde de bir araç var 70 km/h ile takip ederek gidiyorsunuz diyelim, öndeki araç sağ şeride geçerek size yol verdiğinde 70 den 110 km/h hıza çıkmak için çok hızlı ivmeleniyor konfor modda, ancak eko da bu ivmelenme daha dengeli. Bunlar ufak tefek şeyler güncelleme ile yakinda duzeltilecektir. Yoğun trafiktede çok başarılı çalışıyor. -
ID4 en verimsiz araçlardan kış sapması %45 filan test ettiler onu
-
Standard menzil Togg da benzer sonuç verir gibi geldi. 50kw batarya ile 200km, şehir dışı olsa neise de şehir içi daha iyi olmalıydı.
Ortalamaya dururken izlediğiniz filmi, bekleme tüketimini ortalamaya eklemiyormuş tesla. Aslında çok da mantıksız değil ama.
-
sabırsızlıkla güncellemeyi bekliyoruz
-
1.5 tl ye de düşüyor ama hocam.
Günlük işe gidiş 18 20 dönüş 12 14, rakım farkından dolayı. Toplam ortalamam 15 17 arası.
1.5 sonrası fark edecek mi, Adas o kadar yakar mı bilmiyorum. Deneyeceğiz kısmetse.
Çarşamba günü iş dönüşü, güneş yüzünü gösterdi Adana'da o gün, hemen yüzde 10 15 düştü. Soğukta 14 oluyor en fazla.
-
Dün %100 şarj etmiştim. 110 km kullandım. %50 şarj kaldı. Klima açıktı hep. Normal mi?
Model: Kısa menzil V1
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scientia -- 28 Aralık 2024; 12:55:44 > -
Burda teslanın her zaman %100 doldurabileceğiniz lfp bataryası öne çıkıyor.
Ben her hafta %100 yapıyorum.
200km sürüş sonrası kalan menzilim 75km idi.
Sıfırdan sonra da 40km den bahsediliyor. Bence herşeye rağmen 270km leri rahat görür.
Dizi sinema izlerken de araç iç sıcaklığı 21 derecede tutuyor.
-
Benim değerlerle(şehir içi, kısa mesafe, 4-10 derece)paralel, yapılan km 102, kalan şarj %53.
Not: V2 Uzun Menzil. Cevap verdiğim arkadaş sonradan versiyon bilgisi eklemiş, onu görmemiştim. Bu haliyle elbette normal değil. Ama ben de 102km'yi tek seferde gitseydim belki 25kW ve altını görebilirdim diye düşünüyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilgi@sayar -- 28 Aralık 2024; 16:9:46 > -
Bu Adana'nın güzelliği. @ESER14 ün kullandığı gibi kullansak çok daha fazla çıkar bence.
-
@burgazz ın verileri , 2-3 gün önce paylaşmıştı. Kısa menzil Togg , oda benzer sıcaklık ayarlarında kullanıyormuş , kullanım yeri İstanbul muydu ?
tabii iki aracı aynı kişi aynı alışkanlıklarla kullanmadığı için @ESER14 de aracında daha az tüketebilir burada önemli olan istasyonda %100 yapılınca çıkan değer ,üstelik sıcaklık 10 derecelerdeydi diyor ,yani 10 derecelerde , bizim uzun menzilden ve +250kg daha ağır togg dan da fazla harcamış
eser14 arkadaşımız ne diyor tesla için ekranda 17-19 görüyorum ama istasyonda aldığı enerjiye bakınca ortalama 26 çıkıyor.Ama tüm testlerde tüm teslacılar ioniq çiler ,torresciler yol bilgisayar verisini söylüyor ve onların yol bilgisayarı verileri gerçekle örtüşmüyor , şimdi tesla sr 200km menzil dese onu topa tutarlar
daha önce de paylaşmıştım youtube da var , uzun menzil togg ve kısa menzil tesla SR %100 şarj edip arka arkaya gidip 104 km sonra yine %100 şarj ediyorlar togg 15.9kw ,tesla 16kw enerji alıyor yani harcıyor .
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alfa-x -- 28 Aralık 2024; 13:13:44 >
-
evde şarj imkanı varsa ne ala lfp bataryalar çok övülüyor ama dışarıda şarj etmek için değil ayrıca kış şarj performansları bizim NMClerden bile kötü
-
Sizin araç kısa menzil mi hocam
Diğer arkadaş kısa menzil demiş.
-
Görüntüde uzun, içine binince kısa menzil(veya parası uzun, kendisi kısa). Teşbihte hata olmasın, Çin bellekleri gibi 1TB görünür, içine dosya atınca 128GB olduğunu anlarsın ya, öyle işte.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilgi@sayar -- 28 Aralık 2024; 13:53:19 > -
Elektrikli bana hiç uymuyor o zaman üstad, evle iş arası 2 km. Tüketimi kwh yerine kcal hesabıyla yürüyebilirim bile
Haftaiçi o rotadan pek çıkmıyorum zaten, haftasonu da genelde istanbul anadolu yakasındayım cts+pazar 100 km.yi bulmaz seyahatim, avrupa yakasına geçmedikçe.
Mevcut aracımın yaşı geçtiği için arayıştayım aslında.
Kendi yazdıklarımı okudukça sadece elektrikliden değil her türlü araba kullanmaktan vazgeçeceğim... Evimin karşında da metro durağı var bu arada
-
+ ağırlık büyük etken togg 2237 kg. Çok ağır, evx bile 1915 kg -
sıkıntı yok yahuu kışın 300 olsun yazın yumuşak kullanımla 550 oluyor araç ortlamay vurursan yine dizelden benzinden kat kat iyi sorun togg mu yoksa başka bir model mi ona karar ver ID7 %60 ötv diliminden gelmeyecekti ki ahh ahhh hemen al geç bir araç hiç araştırma
-
Ben hep zes ac de şarj ediyorum. Benim acelem olmuyor ama kasımda uzun yolda ön ısıtmalı olarak tesla sj girdim direk 200+kw ile dolum başladı.
Daha önce de İzmir yolunda zes'e ön ısıtmasız, togg ile yan yana şarja girdik. Tog 85kw, benimki 145kw ile doluma başlamıştı. Adam da şaşırdı.
-
.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alfa-x -- 28 Aralık 2024; 21:54:32 > -
Tesla da sonradan fark ettiğim şöyle bir güzellik var.
Uzun yolda örneğin ist- İzmir yolunda Oksijen178 de mola vereceksiniz. Navigasyon açarsanız Araç varış noktasında kalan pil yüzdesini sıfır hata ile hesaplıyor. İlaveten oksijen 178 yerine orada ki şarj istasyonunu seçerseniz size bataryayı hazırlamayı tavsiye ediyor. Böylece batarya ısıtması tamamlanmış bir şekide şarja giriyorsunuz. Vardığınızda çok daha hızlı şarj alıyorsunuz.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X