Şimdi Ara

YERLİ OTOMOBİL - TOGG - ANA KONU (666. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar: b1lh4n
1 Kayıtlı Üye ve 13 Misafir (3 Mobil) - 11 Masaüstü3 Mobil
5 sn
13.363
Cevap
326
Favori
571.220
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
68 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
25. Sırada  bugün en iyi #1
Sayfa: önceki 664665666667668
Sayfaya Git
Git
sonraki

YERLİ OTOMOBİL - TOGG - ANA KONU

(En Son Oy Tarihi: 13.1.2025)
Giriş

Merhaba. Ben de sorun yaşadım elbette ama aracı aldığıma pişman olacak bir durum olmadı. Hiç sigorta sökmedim ama 2-3 defa DTC sıfırlama, 1-3 defa da ekran resetleme yaptım. Hatta bir sabah aküyü sıfırlanmış da buldum ama teslimatta aksesuar modunda şarj edin dedikleri halde beklemede şarjda bıraktığım için (bu zorunluluğu mantıksız bulsam da) Togg'u suçlayamam.

Togg'un diğer tüm markalardan daha fazla toleransa ve desteğe ihtiyacı var. İki tane ergen oğlum var; nasıl ki (Allah muhafaza) hırsızlık, madde kullanımı, vs. gibi kabul edilemez suçlar dışındaki hatalarını görmezden geliyor ya da kolayca affediyorsam; Togg'a da bu şekilde yaklaşmamız gerekir. Milliyetçilik aidiyeti gerektirir. Aksi halde kurunun yanında yaşları, hatta tüm ormanı yakmış oluruz. Çoğu arkadaşla bakış açımızın farklı olduğunu görüyorum ama benim karakterim, hayat görüşüm, yaşım ve tecrübelerim bunu gerektiriyor.

• Mrblar çok nadir de olsa arada sürüşü tamamlayıp aracı bekleme moduna aldıktan sonra kapıyı açar açmaz alarm çalıyor var mı bir önerisi tavsiyesi olan ?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • VethekBK V kullanıcısına yanıt

Çocuk varken yolda kalmak gerçekten sıkıntılı, hava sıcaksa ayrı dert, soğuksa ayrı dert. Allah kimsenin başına vermesin.

Maalesef ki otomotiv sektöründeki işgücü havuzu ortak ve kalifiye eleman sayısı gerçekten az. Yetkili servislerde maaşlar da düşük olduğundan işi bilen, kalifiye eleman da pek kalmıyor. Parmak sayısı kadar iyi personel var, kalanı vasat.

Heyecan dedin aklıma geldi, bir hikayemi paylaşayım. O zaman komik gelmemişti ama şimdi gülebiliyorum :)

Bir sefer citroen servisine aracımı bırakmıştım, onlarda bana ikame araç verdiler. Araçta çeyrek depo yakıt var, eve mesafe 10 km olduğundan yakıt alma gereği duymadım. İstanbul'u bilenler bilir, Haliç köprüsünden Topkapı istikametine giderken tam Edirnekapı çıkışının orada rampa yukarı çıkarken araç silkeledi ve soldan ikinci şeritte stop etti. Bilmeyenler için söyleyeyim, o bölüm 4+1 şerit denilebilir, çok geniş bir yol. Ne yaptıysam araç çalışmadı. Akşam trafiği zaten adım adım ilerliyor, ben de bir şeridi kapadım. Rampa yukarıyım, aracı itemiyorum. Trafik iyice durdu. Diğer sürücüler geldi, trafiği tamamen kestiler, beni en sağa aldılar eksik olmasınlar.

Ben servisi aradım hemen. Aracı alıp çıkarken personel de paydos ediyordu ama yine umudum var birisi açar diye. Bekçi açtı telefonu, herkes çıkmış. Mekanikçinin cep telefonu numarası aldım, aradım arkadaşı. Aaa biz size söylemeyi unuttuk o aracın yakıt göstergesi arızalı, aslında depo boş dedi. Kafamdan aşağı kaynar su boşaldı, ağzıma geleni saydım ama yapacak bir şey yok kaldım yolda. O yolda taksi buldum, çevirdim, benzinciye gidip bir bidon satın aldım, bidona yakıt aldım ve aracın başına geri geldim.

Ben o sinirimle kendi ateşimle benzini tutuşturacak durumdaydım. Sonradan konuştuk, ikame araç hiç serviste kalmıyor ki tamir edelim, müşteriye yok deyince de kızıp bağırıyor, bizde veriyoruz ama söylüyoruz, size söylemeyi unutmuş arkadaş dedi.

• QRX kullanıcısına yanıt

Böyle tahayyül ediyorum, teşbihte hata olmaz. Kapanın arkasında saklanmış ve yere çömelmiş, bir eli kapının kolunda, göz ucuyla ortalığı seyredip bir fırsat olsa, sinirli ve mağdur bir togg kullanıcısı yazsa da ortaya çıkıp yangının üstüne benzin döksem diye bekleyen.

Herşeyden önce, madem öyle düşünüyorsun, almazsın güzel kardeşim aracı. Togg sahibi değilsen ne bu gerginlik, bu celal! Zorla getirip anahtarı eline mi veriyorlar lütfen kullan diye, psikolojik baskı mı yapıyorlar sensiz olmaz mutlaka aramıza katıl diye?

Başka araçta fren problem yaşayan yok öyle mi? Ben bu sayfaya defalarca attım, bmw onbinlerce arabayı fren servosu arızalı olarak üretmiş ve yollara salmış, satışta. Yolda freni kilitlenenden, hiç tutmayana kadar binlerce araç var, bununla ilgili bilgi paylaşıyorum tık yok kimseden. Buyur aşağıda paylaşıyorum. Bu arıza fren servosunun güç kaybedip, frenlerin tutmamasına sebep oluyor.

Şimdi lütfen git şikayetvar.com sitesine, bütün sorunlu araçları oku, sonra onların forum sayfalarına gidip böyle yarınlar yokmuş gibi haykır olur mu! Biz de diyelim kim togg ile bir derdi yok arkadaşın, genel olarak ülkedeki tüketici sağlığını ve bilinçli toplumu geliştirmeyi amaçlıyor. Onun dışında ilk yazdığım cümle baki.

www.sikayetvar.com
    BMW X1: Güvenlik Sorunları Ve Borusan'ın İlgisizliği
    https://www.sikayetvar.com/bmw/bmw-x1-guvenlik-sorunlari-ve-borusanin-ilgisizligi

Borusan'dan sıfır 2023 yılında BMW-x1 araç satın aldım. 1 yıl sonra 2024 eylül ayında aracın fren sistemi ile ilgili sorun olduğu için Borusan servis tarafından araç çağrıldı. Aracımda gerekli inceleme yapıldıktan sonra fren sisteminde parça değiştirilmesi gerektiği söylendi. Yaklaşık 3.5 aydır parça gelmedi, aradığımda ise tatmin edici bir cevap alamıyorum. Fren sistemi aracın en hayatı bölümü iken bu gecikme benim ve arabama binen herkesin can güvenliğini tehlikeye sokmaktadır.

Ayrıca kasım ayında direksiyondaki ses nedeniyle servise gittiğimde parça değiştirilmesi gerektiği söylendi. 1.5 yıllık aracım da bu kadar değişim olması aşırı derece canımı sıktı.

Nasıl güveneceğim Borusan'a BMW?

Çözüm bulmak için kesinlikle yardımcı olmuyorlar

www.sikayetvar.com
    BMW X1 İle Ölümden Döndük
    https://www.sikayetvar.com/bmw/bmw-x1-ile-olumden-donduk

2023 Aralık ayında almış olduğum henüz 5500 km deki X1 aracımızla 30.08.2024 tarihinde yola çıktıktan birkaç dakika sonra uyarılar gelmeye başladı. Ekrana baktığımda fren sistemi ile ilgili uyarılar olduğunu gördüm. Fren pedalına dokunduğumda frenlerin tutmadığını fark ettim. Panik yapmamaya çalışarak aracın hızını düşürmeye çalıştım. Bu sırada önümdeki araçların durmaması veya fren yapmaması benim için bir şanstı. Aracın hızı biraz azalınca sağa doğru yanaşıp frene tekrar bastım fakat yine aynı şekilde frenler tutmadı. O sırada arkamdan gelen bir araç sağa döndü ve o araçla çarpışmama ramak kaldı. Fren pedalına biraz daha sert bir şekilde basınca araç ani bir şekilde kayarak durdu ve araçtaki ben, eşim, çocuğum ve kayınvalidem öne doğru savrulduk. Aracı birkaç kez çalıştırıp kapatarak uyarıların devam edip etmediğini gözlemledim fakat uyarılar silinmedi. Hafif şekilde hızlanıp freni tekrar denediğimde yine tutmadı ve bir önceki durumdaki gibi ani bir şekilde kayarak araç durdu. Şayet daha yüksek bir hızda olsaydım ve önümdeki araçlar durmuş olsaydı şu an belki de hayatta olmayacaktık. BMW gibi bir markanın sıfır alınmış aracında böyle bir durumla karşılaşmış olmamız ve daha da önemlisi ölümden dönmüş olmamız nedeniyle aracımızı bu saatten sonra güvenerek kullanamayacağız. Aracımız şu an serviste ve ne olacağı belli değil. İlla ki aracın arızası giderilir fakat yaşadığımız bu durum bizde travmatik durumlara yol açtı. Çünkü sıradan bir arıza değil ve bu arızanın bedelini canımızla ödeyebilirdik. Yaşadığımız bu durumun telafisi olmaz fakat Borusan tarafından bu araçların geri çağırılarak fren sistemlerinin kontrol edilmesini ve yaşadığımız mağduriyetin giderilmesini talep ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi greentooth -- 14 Ocak 2025; 13:13:18 >

Hocam oradaki araçların içinde silecek güncellemesi bekleyen de vardır söylediğin gibi.. Onu da OTA ile göndermeyip ya da 1.5 güncellemesine dahil etmeyip insanları servise ayrıca çağırmak hata.

1.5 güncellemesine AHL'ye, diğer güncellemeye İHL'ye git demek hata.

Ya bari bir çözüm merkezi kurup tecrübeli mühendisler ile sadece çok sorunlu araçları inceleyip çözüm üretseler, o da yok.

Hata, koca İstanbul'a her şey için bir tane servis açmak. Bu şehirin bir ucundan bir ucuna gittiğin mesafede anadoluda iki şehir geçiyorsun, ülkenin 1/4 ü bu şehirde yaşıyor ve tek servis. Şimdi Pendik servis açılıyor çok şükür de, onun da işe yara hale gelmesi yine Şubat-Mart bulur sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi greentooth -- 14 Ocak 2025; 13:16:4 >
  • xxl3346 X kullanıcısına yanıt

Aracı aksesuar veya hazır modda kilitliyor musunuz?

Bende hata bu şekilde tetikleniyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi greentooth -- 14 Ocak 2025; 13:16:35 >
  • greentooth kullanıcısına yanıt
    hız 10 km/h ın üzerine çıkınca otomatik kilitle açık bende. Bencede bu kilit olayı sorunu tetikliyor

• quote:

Trumore ile akıllı cihazınızın entegrasyonunu sağlayan Akıllı Cihazım özelliğinin kesintisiz ve kalıcı bir deneyim sunması için ilgili iş grubumuz ve mühendislik ekibimiz kapsamlı çalışmalar başlatmıştır. Bu çalışmaların yazılım güncellemesiyle birlikte tamamlanması planlanmakta olup, özelliği kesintisiz şekilde sizlere sunmayı hedefliyoruz. Anlayışınız ve desteğiniz için teşekkür ederiz.

14.01.2025 13:26 Veri akışı durdu. Güncelleme kontrolü de yapamıyor. Başarısız diyor. İki üç defa dtc ve reset yaptım ama düzelmedi.

Sonunda bu konuya bakmak istemişler, keyifleri öyle buyurmuş.
    Hayırlısı bakalım, az sabırla bekliyoruz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt
    Bu mesajı kaç aydır herkese gönderiyorlar. Yeni bir şey değil yani. Pek umutlanmayın derim.

Her türlü çözümü deneyip sonuca ulaşmıyorsa twitter den aracın şasi numarası ve trumore mail adresini ekleyip öyle yardım isteyin. Onlar uzaktan bir şey açıp düzeltiyorlar. Benim bu şekilde çözülmüştü.

• xxl3346 X kullanıcısına yanıt

togg'dan normal arabadan iner gibi inemezsin bu araba mı değil akıllı cihaz akıllı cihazdan akıllı ineceksin 

1. araç menüsünden çocuk ve evcil hayvan alarmını kapat
    2. pye al
    3. kapıyı aç sonra stop
  • Ankara servise ulaşabilmek için bir numara vs var mı. Geçen hafta aracıma çarptılar bir türlü servise ulaşamadım trumore üzerinden açtığım talebi kapatıp geçmişler. Kaskodan aldığım telefonlara bakan yok ya da meşgul çalıyor sürekli. Randevu almak hasar dosyası açtırmak için kalkıp Ankara'ya mı gideceğim. Servise nasıl ulaşıyorsunuz?

• Aracım şuanda istanbul yeni havalimanı serviste geçen cuma bıraktım 5 gündür uzaktan takip cihazım var takip ediyorum benim parkettiğim gibi hala içeriye girmeyi bekliyor.Yerli milli ama bu esa arızaları servislerin telefonları açmaması,truemore üzerinden danışman bana dönsün diye talep açıyorum kapatıyorlar.10-15 gün servis süreleri artık gına getirdi banada yeni tesla geldiğinde geçmeyi düşünüyorum ciddi ciddi.Aracın kalitesine lafım yok hatta araçdaki arızalarıda normal görüyordum yeni marka diye ama bu satış sonrası ilgisizlik gerçekten gına getirdi.Sanki bedavaya almışım gibi muamele görmem falan yetti artık.Eminim esa arızasından çoluk çocuk dağın başında kalsam bi gece vakti kesinlikle ulaşmak zor olucak.Yeni tesla geldiğinde inceleyip almayı düşünüyorum artık.

• adam94 kullanıcısına yanıt

telefonla servislere ulaşmanız imkansız gibi bişi hocam ben 9 aydır biniyorum ne zaman servisten birisiyle görüşmek istesem ulaşamadım.Twitter-X den yazın truemore ve toggu etiketleyin onlar talep açarlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fsm0066 -- 14 Ocak 2025; 15:44:57 >
  • GAYRI kullanıcısına yanıt

Onlar geri çağırıyor, bizimki ölü taklidi yapıyor. Aradaki fark bu zaten.

• muratt29 M kullanıcısına yanıt

Tesla bu çağırdığı 2 milyon aracı kaç yılda sattı ve bu çağırma için kaç kişinin ölmesini bekledi?

Yani Tesla ölümle sonuçlanan kazalara rağmen çağırmak için 5 yıl beklediyse Togg da 5 yıl beklerse Tesla ayarında mı olacak 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alfa-x -- 14 Ocak 2025; 17:34:52 >

Benimki DC ile hocam,hep DC ve 98-100 e fulllemeli

AC ile 2 kez şarj ettim,biri 3.5kw 2 saat, diğeri dışarıda 22kw 3 saat

Evin tek aracı, çok şükür severek kullanıyorum,sigorta sök tak hiç yapmadım, Mayıs 2024 çıkışlı,1.4 yazılımlı,10bin km olacak.

Şu an Erciyes teyim zirvede , Ankara Kayseri, dışarısı 3-5 derece, ısıtıcı 23 derece full açık 22 ortalama ile geldi Kayseri girişe, üstelik lastiklerim 4 mevsim daha fazla sürtünmeye sahip

Umarım sizin şikayetleriniz çözülür  

• Uzun zaman sonra yine esa verdi araç. Fren start yapınca da çalışıyor ekranda uyarı olmasına rağmen.

• MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt
    Birkaç aydır aynı mesaj iletiliyor insanlara.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • QRX kullanıcısına yanıt

Teslada kendiliğinden freni çok okudum, Togg da burada yazan bir arkadaş yaşamış,1.5 le beraber bunlar olabilir çünkü tamamen durma özelliği yeni geldi,bizde daha aktif değil

bu iş kamera ile yapıldığı için bence bu sıkıntılar oluyor, bu iş lidar sensörü ile yapılınca sorun olmuyordu ama pahalı diye Tesla kameraya geçti kazalar hatalar başladı, tamam kameralar çok gelişti ama mesela tesla yan yatmış kamyona frensiz çarptı sebep kasa beyazmis kamera algilayamamis dedi tesla , sürücü sanırım öldü , kamerada gün ışığı,sinekler hepsi problem

Togg en iyi kamerayı kullanıyor diye biliyorum ama lidar değil kamera sonuçta diğer Avrupalı üreticiler gibi,australde yaşayanlarıda okudum

Tesla da daha geçenlerde yazıyordu,adam çoluk çocuk batarya bitecek istasyona yanaşmış, şarj kapağı açılmamış,reset yapamamış çünkü araç kilitlenmiş,model y SR, iki saat ulaşmaya çalışmış sonra uzaktan resetlemislerde normale dönmüş şarj kapağı açılmış, teslanın sorunlarını da okuyoruz, çok özellikli elektrikli araçlarda bilgisayar gibi oluyor,risk almak isteyen Tesla alır , ABD ürünü gelişsin diye teslaya kobay olur,ABD nin en çok ölümlü kazaya karışan markasını alır,ABD ye kazandırır ..

• 
Sayfa: önceki 664665666667668
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.