Şimdi Ara

Yerli Otomobil - Türkiye'nin Otomobili Grişim Grubu (TOGG)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
701
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yerli Otomobil ile ilgili tüm içerikleri DH forum üzerinde toparlamayı düşünüyorum. Güncellemeler sürekli olarak ilk mesaja eklenecektir.

Yerli Otomobil Instagram

TOGG Web Sitesi

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) 11 Mayıs 2019 tarihinde kuruldu. Yerli otomobil tamamen elektrikli olacak. İçten yanmalı motor veya hibrit motor kullanılmayacak. Aralık 2019'da konsept model gösterilecek.2022 yılında yollarda görmeye başlayacağız. Prototip gösterildikten sonra fabrika kurulumuna geçilecek. Büyük ihtimal marmara bölgesi olur diye düşünüyorum.

Ortaklar
    Anadolu Grubu
    Zorlu
    Turkcell
    BMC
    Kök Grubu
    TOBB

CEO
    Mehmet Gürcan Karakaş

Yatırım Maliyetleri
    5 ana firmanın yüzde 30 kendi sermayelerini, yüzde 70 de kredi kullanacaklarını ve yaklaşık 2,5 milyar euroluk yatırımın öngörüldüğü belirtildi.

Zorlu Holding

Meta Nikel Kobalt A.Ş.; nikel ve kobalt üretiminde,
    Vestel; pil üretiminde,
    Zorlu Tekstil; taban ve yan panellerinin kumaşları üretiminde görev alacak.

Turkcell

Multimedia sistemleri, gösterge paneli, dijitalleşmeye yönelik her şeyin yazılımı Türk mühendisler tarafından yapılacak.

BMC-Kök Grubu-Anadolu Grubu

Elektrik motoru tasarımı, şasi, karoser, aks, ve buna benzer mekanik parçaları yapacak.

*Yerli Otomobilin çeliğini ise Kardemir üretecek

Araç Özellikleri

%100 elektrikli
    C-Suv(ilk tanıtılacak araç)
    %50'nin üzerinde yerlilik
    3.Seviye otonom olacak.

Yerli Otomobil ve Elektrikli otomobillere yönelik merak ettiklerinizi bildiğim kadarıyla cevap vermek için bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ashauto -- 7 Eylül 2019; 0:45:48 >

• Şu ana kadar baya yerli otomobil çıkardık yeniside 2021 de geliyor. Hadi bakalım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ey İstanbul sen nelere kadirsin be. Neler yaptırıyorsun böyle
  • Şer'li otomobil...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.