Şimdi Ara

Yerli otomobilin kokpitinden ilk görüntü! (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
747
Cevap
3
Favori
46.621
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
33 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 300.000 TL veren belki sıraya girer bekler belki alır.Şov amaçlı bir olay halktan uzak keriz silkeleme operasyonu yerli milli diye Bi taraflarını yırtanlar alsın.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yec44

bu israfın edelini kim odedi arkadaslar ?
    Orada israf yok 5 tane araç 42 milyon euro 'ya mı alındı sanıyorsunuz, fikri mülkiyet haklarından patentlere kadar birçok şey alındı ve oradaki fikir bilgi birikim yapmış olduğumuz aracın sisteminde denendi entegre edildi üstüne konuldu ve bu araç öyle çıktı piyasaya bilgim çok yok ama bilgisi olan arkadaşlar daha detaylı anlatırlarsa bilgi sahibi ve net bilgi sahibi oluruz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Rocqo

sizler kimler oluyorsunuz

Alıntıları Göster
    Vatanseverler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ön yargılıydım halen de öyleyim . Ama içi güzel gözüküyor gerçekten . Dışını şuana kadar gördüğümle çok beğenmedim. Eğer kronik sorun yada sıkıntı yok ve bataryası ömürlükse çok güzel satış yakalar. Hisse falan almak lazım

• Abdülhak Hamit Tarhan kullanıcısına yanıt
    toyota chr türkiyede üretiliyor onda takip yaya şerit anahtarsız koltuk ısıtma vs hepsi var, bunları beklerim bu araçta ama otonom 3 baya iddialı....
  • Fabrika bursa da açılacakmış gümrük vergisi muafiyeti, kdv istisnası, kdv iadesi, vergi indirimi destekleri verilecekmiş.
  • İzle öğren unutma

Cevheri Güvenyoutube
    25 Aralık nedir? Hap gibi anlatım...
    https://www.youtube.com/watch?v=3oQHnCaalzw&feature=youtu.be

Cevheri Güvenyoutube
    17 Aralık nedir? Hap gibi anlatım...
    https://www.youtube.com/watch?v=ZEk9kOgYl-4&feature=youtu.be

• Burda yapamazlar diyenler cok uzulecek. Umarim bunlari ilerde torunlarinizada anlatirsiniz nasil bir insan oldugunuzu onlarda ogrensin. Fabrika yeride belli olmus. Hayirlisi olsun.

• Asgari ucretlinin yurtdisindaki gibi 24 ayda alabildigi gibi araba yapsinlar bizde utanalim milli servet yurtdisina gitmesin hemde , bugun arabanin fiyati 200.000 tl olarak aciklaninca burda bizde alalim modundakiler ana baci sovmeye kalkarlar ?

• Birde su var adamlar 2 milyar dolara opeli satti ooelin elektrikli arabasi var yurtdisinda satan bizde 40 milyar dolara suriyelileri besledik ve halen bu otonun uretilebilecegi sevdalisi olanlar var , la opel dunyada duyulmus marka onu alip isletmek yerine boyle sifirdan otomobil yaptim ben sattacagim desen kim inanir , suriyelilere yedirdigimiz paralara birak opeli yaninda reno ile fiati alir 3 lu grup yapardik bu millet gercekten ucmus ekmegi yog yemeye 200.000 lik araba alip gezecekmis yersen beyin bedava asgari ucrete yapilan zamdan varin siz dusunun gerisini

• Yav arkadaş bir araba alalım dedik daha fabrika yok. 2 yıla yapılır sanırım. Biriktiriyorum 100 bin ona göre. 2 yıl sonra sahalarda görmek istiyorum 😳

• X5 gibi gorunuyor tasarim

• x2yk X kullanıcısına yanıt
    Söylediğin şeyin yanlış olduğunu direkt olarak söyleyebilirim. Orada para ödenen şey saab 9-3 platformunu kullanma ve yurtdışına pazarlama hakkı. Ancak maalesef ki biz bunu beceremedik. İki araç arasında herhangi bir bağlantı yok sadece Saab 9-3 üzerinde çalışırken tecrübe kazanan bazı TÜBİTAK çalışanları bu projeyede dahil oldu.

O paranın tamamı maalesef boşa gitmiş oldu. Oradan alınıp buraya aktarılan bir done yok çünkü zaten bu da tekrardan hazır alınan bir platform.

• 2010 da gösterdikleri Altay tankı hala seri üretime geçemedi

Altay bi seri üretime geçseydi de görseydik, bu araba ne zamana geçer seri üretime Allah bilir

2030?

• Hareket mi ediyo la bu?...

• quote:

Orijinalden alıntı: edgar1899

Söylediğin şeyin yanlış olduğunu direkt olarak söyleyebilirim. Orada para ödenen şey saab 9-3 platformunu kullanma ve yurtdışına pazarlama hakkı. Ancak maalesef ki biz bunu beceremedik. İki araç arasında herhangi bir bağlantı yok sadece Saab 9-3 üzerinde çalışırken tecrübe kazanan bazı TÜBİTAK çalışanları bu projeyede dahil oldu.

O paranın tamamı maalesef boşa gitmiş oldu. Oradan alınıp buraya aktarılan bir done yok çünkü zaten bu da tekrardan hazır alınan bir platform.
    Memurlar.Net
    Yerli oto yüzde 100 yerli mi? Neden İtalyanlar?
    https://www.memurlar.net/haber/875753/yerli-oto-yuzde-100-yerli-mi-neden-italyanlar.html

- Saab ne oldu?
    Saab bu ortaklıktan önce başlanan bir süreç ancak merak etmeyin alınan hiçbir know how boşa gitmez hepsinden mühendislik olarak birşeyler öğrenilir. Misal airbag teknolojisi

Hocam bu haberin içinde altlarda sanayici Baran Küçük 'ün böyle bir iddiası var ve bende bunu daha önceden böyle okumuştum haberlerde o yüzden böyle yazdım bende ve dediğim gibi çok bilgim yok okuduğumuz yazılara göre konuşuyoruz. Yapacağınız ekleme olur mu bu iddianın üzerine.

Ben mesela saab 'taki bir patentin ya da tam bilmiyorum işte o aracın bir mekanizması vardır işte klimayı açan bir devre sistemi ve o sistemi şuan ki yapılan yerli araca benzer şekilde eklenmiş olabilir ya da benzer teknolojide veya hakları bize ait olacak şekilde devreye alınmış olabilir gibi diye düşündüm.

• x2yk X kullanıcısına yanıt
    Şöyle ifade edeyim ben, know-how tabi ki her zaman kazançtır ancak bazı çalışanlarınız tecrübe kazansın diye 40 milyon euro vermeye gerek yok bende onu ifade ediyorum. Mevcut tanıtılacak araç zaten hazır bir araç biz bu aracın üretiminde, tekniğinde, tasarımında vs izleyici konumunda bulunabiliriz şu ana kadar. Bundan sonra platformu satın aldıysak üzerinde değişiklikler ve millileştirme yapabiliriz. Yeni araca entegre ettiğiniz bir teknoloji yok ki zaten hali hazırda elinizde, sadece bazı TÜBİTAK çalışanlarının tecrübesi var bu konuda. Daha önce de söylediğim gibi bir araç üzerinde tecrübe sahibi olmak için 40 milyon euro verip pazarlama haklarını ve kullanım haklarını almanıza gerek yok, TÜBİTAK'a istediğiniz araçtan istediğiniz adette alıp üzerinde arge çalışması yapabilirsiniz.

Ben bugün hybrid araç üzerinde tecrübe kazanmak istiyorsam gider bir önceki kasa corolla alır ve bunun üzerinde hybride dönüşüm çalışmaları yaparım, test yaparım, arge yaparım, neden bir önceki corollanın platformunu ve pazarlama haklarını almak için TOYOTA'ya 40 milyon euro ödeme yapayım o platformu üretimde kullanmayacak ve satmayacaksam. Sanırım örnek üzerinden anlatınca açıklayıcı olmuştur. 40 milyon euronun 39,9u maalesef atıl hale geldi kalan 100 bin euro 3-5 aracın fiyatı ve nakliyesi diyelim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edgar1899 -- 27 Aralık 2019; 9:13:18 >

• nietzsche55 kullanıcısına yanıt
    Yahu oralarda yeteri kadar fabrika yokmu şunuda iç anadoluda açsalar.. Hayret bir şey.

• quote:

Orijinalden alıntı: Eriond

Keşke düğmelerde de "start-engine" yerine Türkçe kelimeler görebilsek..
    byle şeylerde ulusal ve ortak dil olan ingilizce kullanılıyor bu araçları sadece türkiyeye satmayacaklar en azından planları bu yönde
    mesela alman arabalarında almanca yazmıyor o Start-Stop
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.