Şimdi Ara

Yerli otomobilin kokpitinden ilk görüntü! (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
747
Cevap
3
Favori
46.622
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
33 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İtalyanlar la işbirligimiz sonucunda daha öncelerinde malumunuz Tofaş kuş serileri dünyayı kasıp kavurdugu gibi hala muptelalari var.bence tutar bu iş gibi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mendieta58 kullanıcısına yanıt
    Fiyatin rekabetci olmayi birakin baya bi ucuz olmasi lazim ki insanlar onlarca yillik markalari birakip yerli otomobil alsin ve surdurulebilirlik saglansin. Yoksa zorunlu tutulan kamu kurumlariyla anca 3 ay falan gidersin. Mesela yerli otoda ötv ve kdv muafiyeti olabilir ama o zaman da Ford, Hyundai, Renault hatta Türkiye'ye davet ettigin Vw gibi cok onemli ihracatcilari ve istihdam saglayicilari nasil burada tutacaksin o da ayri mesele

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mendieta58

Yurtdışından gelecek en ufak parça ve burada üretilecek parçaların hammaddesi fiyatta etkili olacak.Fiyatı aracın ne kadar yerli olacağına bağlı.Bugunden fiyat belirlemek hayalperestlikten başka bişey değil

Alıntıları Göster
    Ne kadar yerli olsada limiti belli. Aracın Bataryası ve para eden muhtemel birkaç parçası Ekran Sensörler vs İthal gerisi şasi vs zaten Yerli. Batarya maliyetin %20 si ve Yerli olması olsa bile daha ucuz olması mümkün değil Almanlar da bile yok. Ekran Sensörler vs de max %10 Toplam %30 yapıyor. Şasi gibi asıl maliyeti oluşturan etken Yerli ama Tüm Dünyada Çelik fiyatları belli Egea Yerli diye çok mu ucuz olabiliyor. Tüm Dünyada üretim maliyetleri belli Hammadde fiyatları zaten dolar a endeksli İnşaat maliyeti bile dolara endeksliyken haliyle Dolar üzerinden olacak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bu ilk arabamız. Eksikleri olacaktır. Ama zamanla daha güzel olacaktır. Bizler inandık sizde inanın... Allah utandırmasin

• Şimdi normalde bu ülkede araba alınca bir tanede devlete alıyoruz ya peki yerli arabayı alınca devlete kaç araba tane alacağız?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sorun şu, herşeyi yapmış olmak için yapıyoruz. DEv köprüler yapıyoruz geçen yok, dev havalimanları yapıyoruz uçan yok, dev hstaneler yapıyoruz o kadar hasta yok. Hepsi zarar ediyor. Bu projenin sonu da budur. Milletin sırtına kalacak bir kambur. Bu milletin yerli üretimi beklemesinin amacı ilk aşamada ucuz arabaya binmektir kardeşim, bu arabayı bu konuşulan fiyatlarla kime pazarlayabilirsin ki para kazanıp dünya markası oalcaksın
  • lost in turkey kullanıcısına yanıt
    Sizin kafanız çalışmıyor mu? İHA lar ne yapıyor sanıyorsun o yazılımı kim yazıyor. Ben elimizde hazır otonom sürüş var dedim mi onu yazıyoruz bunu her türlü yazarız o mühendislik bizde var dedim. TOGG bunun sadece otomobil değil Tesla gibi bir Plarform olacağını evdeki çamaşır makinesi ile bile iletişim halinde son teknolojik bir araç olacağını söyledi firma sadece Araba değil Teknoloji üretecek. Bu konuda Karel Elektronik ilk adımı atmıştı be durumdalar bilmiyorum lakin bugün başlasak 6 ayda yazacak Baykar Teknoloji zaten var. Merak etmeyin nasıl Almanlar yazabileceklerinden şüphe duymuyorsa bizim de duymamıza gerek yok daha zorunu yapan Firmalarımız var

• MehmetDH5355 M kullanıcısına yanıt
    Yalnız o motor TAI değil TEI tarafından geliştirilen ve şu an için turboprop değil turboşaft olan bir motor. Üstelik atak 2 de kullanıldı demek için ortada uçan bir Atak 2 platformu olması gerekiyor. İnşallah önümüzdeki dönemlerde Atak 2 platform oluşturulduktan sonra bu motor projesi ile beraber yürüyecek demek daha doğru olur.

• https://www.saabplanet.com/nevs-9-3-and-nevs-9-3x-officially-presented-new-concepts/

Buyur işte yazdık 2 tanesi hemen kudurdu. 2017'de araç yaptırılmış. Getirip yeni gibi önümüze sürüyorlar utanmadan.
  • lost in turkey kullanıcısına yanıt
    Dünyaya pazarlanacak siz çok düşünmeyin TOGG düşünsün. İç pazarda ise 1 yıllık üretimi çoktan İstanbul Taksi Esnafı sipariş verdi devamı da gelir. Sizin mantığınızla ülkede Otomobil satılmaması lazım ama 300.000 tane satmış %67 si 200.000tl üzeri yani iç pazara yetişemezler bile bu millet Yerliye sevdalıdır fazla verir yine alır

• ironeagle129 kullanıcısına yanıt
    Doğru henüz Atak2 uçmadı lakin sonuçta onunla uçacak ama siz de haklısınız. Motor ilk olarak Turbo şaft dı Atak 2 de o var lakin şuan 75bg lik Turbo Prop hali de var Anka ve Bayraktar için olan. 125 bg lik versiyon da 2020 de hazır 200bg lik de Akıncı için 2022 de Hazır

Çok özür dilerim kafası süperçalışan arkadaş. Çindeki startup firmalarının ürettiği elektrik motorları ile araba yürütüp, havada çalışan otonom sistemi 6 ayda yerdeki bir çok değişkene uyarlayan süper deha. Tesla halt etmiş kaç yıldır kendini harcayarak. 6 ayda otonom yazılım uyarlıyoruz biz.
    Taksi esnafı alacaksa yandık, Egea seviyesinde olacak o zaman araç.
  • https://www.nevs.com/en/partnerships/

In June 2015, NEVS began a collaboration with the Scientific and Technological Research Council of Turkey to develop the Turkish National Electric Car. In the long-term, the partnership means creating industrial synergies in development and manufacturing, and in the short-term, NEVS will provide IP and support during the development process – from the design of vehicles, products and services to production facility set-up and go-to-market capability.
    https://www.saabplanet.com/nevs-9-3-ev-images-leaked-before-shanghai-premiere/

• oLgan kullanıcısına yanıt
    Hocam know-how o know-how.
    Normalde bunda hiçbirşey yok, Çin ile ortak arabada geliştirirsin, yaptırırsın da, ama milletin gözüne soka soka "yerli ve milli", biz yaptık diye niye yalan söylüyorsun arkadaş. Tamamen kompleks, başka birşey değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: veri_denizcisi

Ben beğendim valla. İnşallah her şey yolunda gider, fiyatı da uygun olur da alırız. Bir Tesla 500.000₺ bandındayken, %100 elektrikli hem de yerli araba uygun fiyatlıyken ben alırım.
    Fiyati ne kadar olacakmis ki?

• Şu ülkeye gram aidiyet hissetmem lakin ülkenin muhalifleri resmen sığır sürüsü.

İha ve siha işi de böyleydi. Bilenler hatırlar.
    Çinde çocuklar falan yapıyor migrosta var yok işte artık her ülke yapıyor bilmem ne.

Sığır dedim az kalır hani.
    Bayraktar tb2 ihraç ediliyor yurtdışı ve yurtiçi operasyonda terörist avlıyor daha geçen gün sırf muhalefet olsun diye yine eleştirmişlerdi.

• Amphitritel kullanıcısına yanıt
    İki fabrikanın işleyişi farklıdır tahminimce.Sıfırdan batarya üretmek var bir de hücreleri yurtdışından getirip paket haline getirmek var.
  • 2022'de seri üretilmesi planlanıyor zaten togg'un sitesine gir bak. Araştırmayan, haberleri üstünkörü okuyan sizsiniz.Yarın bir gün hani yerli araba tanıtıldı yollarda bir tane görmedim dersiniz 2020'de.Ahahahaha
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.