Şimdi Ara

Yerli otomobilin kokpitinden ilk görüntü! (32. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
747
Cevap
3
Favori
46.591
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
33 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Aksine benim çok hoşuma gitti.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Marka belli TOGG peki model ne? Bir isim vermedilermi?
    TOGG SUV 1
    TOGG SD 1 vb?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Test sürüşü nerde diye soranlar. Acele ettiniz gömmek için. Sürüş gerçekleştirildi. Araç dizaynı özellikleri vs harika. Prototip olduğunu unutmayın. prototip ne demek bilmeyen kara cahiller hiç konuşmasın.
  • Suv ayrı bir güzel sedan ayrı bir güzel.tasarımlar mükemmel.emeği geçenlerden Allah razı olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: ykaya1983

Bu mesaj silindi.
    göruşunuze aynen katılıyorum...
  • Görüntü itibariyle harika fakat benim en merak ettiğim nokta iç pazardaki fiyatı? Umarım tahmin ettiğim gibi pahalı olmaz...
  • Önümüzdeki birkaç yıl içinde hemen her benzin istasyonuna şarj istasyonları da yapılmalı. Ki bunu zaten düşünmüşlerdir.

Tasarımını çok beğendim. Kişisel görüşüm sedan modelinin daha güzel olduğu yönünde. Ama dünyada SUV sınıfı yükselişte olduğu için SUV model hazırlamak iyi düşünülmüş.

Bu kadar teşvike umarım uygun fiyatlı olur. Finansman kredileri için bankalarla anlaşma yapılabilir. Bazı elektrikli araç üreticileri batarya için aylık ufak ücret alıyorlar, otomobilin fiyatına eklemiyorlar. Bu tip satış stratejileri ile geniş bir kitleye yayılacağını düşünüyorum.
  • Reis bize bu gururu da yaşattın dediğini yaptın ya Allah senden razı olsun vatana millete hayırlı olsun ,ve böylece Reis yine tarihe adını altın harflerle yazdırdın , nice tarihe böyle ilklerin notunu atman dileğiyle.
  • 4 5 sene sonra ya göre yapılmıyor sadece 10 sene sonra çoğu araç elektrikli olacak. Bu yüzden teknolojinin başından kapıp başlandı 10 sene sonra ileride olcaz. Fiyatlar evet pahalı olcak ama şuan en tırt 0 araç 130 bin tllerde. Bu araçlar bence iç piyasada birazda dış piyasaya satılırsa çok iyi başlangıç olcak. Her şey sabır.

• Mütercim Bey kullanıcısına yanıt
    Para babalari cikti muhendisler değil

• liyakat yok arkadaşlar likayat. ülkenin hiç bir alanında liyakat yokken başarı nasıl olsun ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ike

Marka belli TOGG peki model ne? Bir isim vermedilermi?
    TOGG SUV 1
    TOGG SD 1 vb?
    Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) Ceo'su Gürcan Karakaş Gebze'deki lansmanda marka isimlendirmesi ile ilgili olarak ''Bu markanın isimlendirme ve adlandırma sürecini önümüzdeki senenin ortasında tamamlamayı düşünüyoruz. Bunu yaparken hedef pazarlarımızla testlerimizi yaparak ilerleyeceğiz'' dedi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: adem-123

4 5 sene sonra ya göre yapılmıyor sadece 10 sene sonra çoğu araç elektrikli olacak. Bu yüzden teknolojinin başından kapıp başlandı 10 sene sonra ileride olcaz. Fiyatlar evet pahalı olcak ama şuan en tırt 0 araç 130 bin tllerde. Bu araçlar bence iç piyasada birazda dış piyasaya satılırsa çok iyi başlangıç olcak. Her şey sabır.
    tırt aracın 130 binde olmasının sebebi üretici değil bizletim devletimiz yalnız. Araç türkiyeye 100 bine geliyor, son kullanıcıya 230 binden satılıyor.
  • Diğer konuya attığım mesajımı burayada koyuyorum.

Boş yapmaya gerek yok, isterse fabrikayı hindistanda kurup %100 hindistanlı mühendis ve işçilerle aracı üret, fikri hakları, marka ve geliri türkiyedeki şirketlere aitse türk markası diyebilirsin bunda hiç bir sıkıntı yok. Bugün alman markası mercedes fransız psa grubundan dizel motor alıp kullandığında nasıl alman markası hüviyetini kaybetmiyorsa ve bunu kimse tartışmıyorsa bu araçta bileşenlerin bir kısmını farklı bir ülkeden alınması bir şeyi değiştirmez. Yada türkiyede fabrika kurup üretim yapan honda renault markalarına milli araç/marka mı diyorsunuz yabancı marka mı diyorsunuz?

Hatta ben aracı alacak olsam bir müşteri olarak ilk serilerin batarya ve motor kısmının tesladan alınmış olmasını dilerdim. Dünyadaki en büyük elektrikli araç know how'ı bu adamlarda, aracımın en önemli 2 bileşeninin emin ellerden çıkmış olması müşteri lehine pozitif bir durum.

Gelelim asıl konuya bu aracın 2022 de seri üretimden çıkıp yollarda olması İMKANSIZ kimse kimseyi kandırmasın. Açıp teslanın tarihçesini okuyun, kaç yılda bu noktaya gelmiş, ciddi yatırımlarla gigafactory'ler vs. çok uzun bir süreçten geçti. Öyle pat diye fabrika kurup seri üretime geçmek çocuk oyuncağı değil, 3 günde olacak iş hiç değil. Protitip bile kaç yılda üretildi, daha bursada fabrikanın temeli bile yok ortada dolayısıyla hayal satmaya ve popülizme gerek yok. Hele hele batarya ve motor aksamlarınında türk firmaları tarafından üretilip bu tarihe yetiştirilmesi tamamen imkansız.

Zamanla oturacak şeyler bunlar, düşük üretim kapasitesine sahip ana parçaları tesla gibi bir firmadan ithal edip üretime başlarsın, zamanla finansal kaygılarla aldığın bileşenlerin bir kısmını kendin üretmeye başlarsın. Bu serbest ekonomi ve piyasanın yönlendirdiği çok faktörlü doğal bir süreç iktidar ve muhalefet çekişmelerine kesinlikle alet edilmemesi gereken bir süreç.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MrWrong -- 27 Aralık 2019; 18:21:32 >

• hondaci tayfa alip basmis bile arabayi

Yerli otomobilin kokpitinden ilk görüntü!
  • Protorip nerede üretildi?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • En düşüğü 450 bin altı olup 2022 de yollarda olsun namus sözü bu forumdan bir kişiye çekilişle bir tane alacağım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tatar 55

muhaliflik degil yerli ucak goklerdeydi bir zamanlar. Hayirdir nerede simdi o ucak ? 2 tane araba yapmakla olmuyor acaba seri uretilebilecek mi ? Bu yerli araba icin kimlere ne kadar odenek verildi ? Kimler bu isten cikar saglayacak ? Ben bunlari merak ediyorum.
    umalım da seri üretilsin hocam
    siz ne olmasını istiyorsunuz!

• seri uretildigini varsayalim...ki 2022 ye yetismez o is

yerli uretimin ilk amaci nedir? ucuz maliyet, dusuk satis fiyati, ithalat masrafi yok vs vs

gosterdikleri arabayi 2022de, bugunun parasiyla 200 bine versinler, herkese bi tane alacagim
  • MrWrong kullanıcısına yanıt
    Bu işin bu kadar uzaması arge çalışmaları yüzünden olabilir mi? Ben biraz o yönde düşünüyorum açıkcası yoksa prototip bu kadar geç sunulmazdı. Herşeyi yerli olsun diyenlere söylediklerinede katılıyorum fransızlar gerçek fransız 3-4 futbolcu ile avrupa ve dünya şampiyonu oldu, fb 1 türk oyuncu oynatarak euroleague kazandı sonuçta kupa hangi takım kazandıysa ona gitti. Buda aynı olay.

• 
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.