Şimdi Ara

Yerli otomobilin kokpitinden ilk görüntü! (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
747
Cevap
3
Favori
46.561
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
33 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Apple telefonları da fabrikanın olduğu Çinli Foxconn dizayn ediyor.Kafalar bi milyon hep.Ne güzel ya...

Burada nihayi maksat marka üretebilmek aracın cıvatasına kadar kadar Türkiyede üretmek değil.Öyle bir üretim tarzı kalmadı zaten.Mercedesi ,Peugeotyu ,Volkswageni senelerce Murak Günak isminde bir Türk tasarladı ,ekibin başında o vardı.Ne direlim şimdi bunlar Türk markası mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: bio technolog

Fiat fastback google da biraz araçtırın aynısı
    Evet hocam demin alıp kontrol ettim tıpa tıp aynı, özellikle ikisinin de 4 tekerleğinin olması tamamen ben çalıntı tasarınım diyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • D.Baran kullanıcısına yanıt
    Niye biliyor musun saf zeka? Dışa satıldığında oynat neymiş demesin adamlar diye

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İptal değil de 2021 hedefleri gecikebilir büyük ihtimal gecikecektir

• İyi veya kötü olması önemli değil bence. Bir yerlerden başlanması gerekiyordu, başlandı. Daha gelişmiş, daha yerli ve daha uygun fiyatlı sini da yaparlar umarım.

• Hadi hayırlısı. Acaba bu özelliklere sahip muadil araçlar kaç paradır. Oradan yola çıkarak ortalama bir fiyat çıkarabilir miyiz tahminen

• Kopkitine hayran kaldım baya baya bi lüks olacak gibi. %100 elektrikli böyle kopkitli bir SUV aracı vw, falan yapsa fiyatına 350-400 bin dese ucuzmuş diye alacak büyük bi kitle var. Şu araç 200k civarı gelsin yok satar, müthiş bir iş olur. Allah bizede nasip eder umarım. Elektrikli araç konusında dünya henüz emekliyor, direk buradan piyasaya giriş yapmak çok akıllı bir hamle oldu, rakiplerin önüne geçme şansı var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi freshwind -- 26 Aralık 2019; 18:0:56 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tarlabasi

Bu ülkede kuş serisi yok sattı. üstelik bedavayada değil. mantıklı bir araç yapıldıktan sonra niye satılmasın hocam?

Alıntıları Göster
    Ben amaçlarının gerçek manada bir otomobil üretmek olduğunu düşünmüyorum da diyelim ki benim gibiler yanıldı ve ortaya çok mantıklı bir araç çıktı. Dediğiniz gibi, kuş serisi kadar satsa bile sıfırdan marka üretmek, seri üretmek, satmak, vs. kolayca Kara geçilebilecek şeyler değil. Tesla'dan görüyoruz bunu kara çevirmek ne kadar zor, dünyanın her yerinde satmasına rağmen. Bu tanıtılan şeyin arkasında olanların ise bugüne kadar yaptıkları ortada. Yani bu işin başından sonuna, ne kadar satılırsa satılsın, milyarlarca dolar zarar (birilerine cukka) halka satış garantisi olarak yansır. Işin kötüsü, bu paralar halktan çıkacak ve ortaya bir ürün de çıkmayacak büyük ihtimalle.

• Onlarda belki çift ekran vardır. Altta klima ve ses sistemi için, üstte ise navigasyon için. Her şeye rağmen ekran çok aşağıda. Belki bunda da öyledir. Değilse de mutlaka değişmesi gerek.

• Off harika

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cam kumandaları da ters lale biçiminde.

• Atatürk Havalimanı, Fransız TAV şirketi ile yapılan sözleşme süresinden 1,5 yıl önce kapandığı için şirkete 389 milyon avro ödenecek. Bu miktar 2 milyar liraya denk geliyor.
    Biz sırf 50 milyon dolar için tank palet fabrikasını Katarlılara verdik.
    Yazık günah değil mi?

Vestelin teknoloji devi (!) olduğu ülkenin hezeyanı :)) toplama türk malı araç, benden uzak

• Steelo S kullanıcısına yanıt
    Hocam 100 bin çok iyimser bir rakam olur. Benim temennim en boş paket minumum 160 bin civarı olması. En dolusu da 300 bine kadar gidebilir.

• Hakikaten bu ülkenin vatandaşı tez konusu. Kardeşim siz saf mısınız yoksa öyle mi davranıyorsunuz? Adamlar yerli araba diye İtalya'dan hazır prototip getirtiyor siz de hala yerli araba bilmem ne diyorsunuz ya. Gerçekten aklım almıyor. Ben makine mühendisi olarak üretim yapan fabrikalarda çalışmış biri olarak şaşırıyorum.

Ortada fabrika yok, mühendis yok, ekip yok. Sadece bir İtalyan tasarımcının ürettiği hazır prototip var. Bu aracın tüm hakları satın alındı mı o bile bilinmiyor. Hadi diyelim tamamıyla bize ait bir tasarım, hadi diyelim Türkiye'de üretilecek. Sizin bunun seri üretim için banda çıkmasının kaç yıl alacağından haberiniz var mı? Volkswagen hazır platformları getirip Türkiyede üretecek kaç yıl planlama yapmış baktınız mı? Biz güya sıfırdan kuracağız. Sadece ve sadece montajın Türkiyede yapılacağını varsaysak bile tedarik zincirinin oluşturulması, üretim bantlarının alınması, fabrikanın kurulması, teknik eleman yetiştirilmesi, servis ağının kurulması gibi işler ne olacak düşündünüz mü? Basit bir güneş paneli üretim hattını kurmak yıllar alıyor, hatta üretim dediğim sadece montaj hattı aslında. Açın araştırın Kalyon Sincan Organizede fabrika kuruyor ne zaman başlamış?

Hayır Cadillac prototip faciası varken bu kadar tantanayı yapmak için pollyanna olmak lazım.

Doğru düzgün çıkın bir şeyler anlatın da inanalım. Biz de diyelim vay be gerçekten olacak biz de yerli araca bineceğiz. Ama şu şartlarda buna inanmak için gerçekten kör olmak lazım.

• İyi, kötü, elektrikli ve ya değil, tasarımı falan da umrumda değil. Kanlı canlı görmek istiyorum göz boyamalardan bıktık.

• quote:

Orijinalden alıntı: PeTeRPaNN

Niye biliyor musun saf zeka? Dışa satıldığında oynat neymiş demesin adamlar diye
    Peterpan kardeş,ismini kendine nick olarak taktığın karakter gibi çocuk kalmışsın gibi safça msjlar atıyorsun, biraz derin düşünmeni tavsiye ediyorum.Saygımızı sevgimizi bozmayalım.

• spinattimyalnizliga kullanıcısına yanıt
    Hocam iyi bakın ters laleyle alakası yok Twitter'dan açıp tekrar bakın fotoya cam açma kapama düğmeleri farklı.

• beklemedeyiz bakalım fiyatı nasıl olacak en çok merak ettiğim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: StrangerLovely

bak anlams sorunları olan cahil kardeşim. togg'un linkedin sayfasına gir çalışanlarına mühendislerine bak. bu arabayı onlar üretiyor italyanlar değil. şu projede çalışan 1 kişinin yüzüne karşı böyle konuşup da emeklerini aşağılayacak cesareti bulamazsın burada boş boş konuşma gözünü seveyim. sen kimsin ne yetkinliğin ne bilgin var ahkam kesiyorsun?

Alıntıları Göster
    ön panjura lale koy deyince, o arabayı togg yapmış olmuyor italyanların yapmış olduğu custom bir arabayı Türkiyede üretecekler.Bu olay bu kadar basit.ama sen de haklısın, arabaya lale eklemek çok büyük emek, yüzlerine karşı söylememek lazım

• Yıllardır dijital çizimlerle kandırılıyoruz bakalım gerçek olacakmı.
    Kuş serisi araçları yeniden üretsek yine kafi ama yok yapamıyoruz.

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.