|
Bildirim
Bir kere de deyin ki yapmışlar... İğrenç muhalefet anlayışınız kurusun.
|
Bir kere de deyin ki yanlış yapmışlar... İğrenç iktidar anlayışınız kurusun.
|
Ben diyorum zaten merak etme. Yerli yazılım diyor adam sen gelmiş kasper olmasın iyi bakın diyorsun. Adamlar kendi mobil işlemcimizi ürettik dese iyi bakın mtk'dır o dersiniz. Sizin kapasite buna çalışıyor zaten fazlasını beklememek lazım.
|
100'lerde Linux sürümünden biri olan Pardus'a 100% yerli diyen, buna da yerli der. Dün marketten Unilever'in sabununu aldım, ambalajında Made in Egypt diyor fakat raftaki fiyat etiketinde Yerli Üretim ve logosu vardı! Bu yerli propagandası iyice kontrolden cıktı. Olaya bu sekilde yaklaşınca "ne o yerli üretime karşı mısın" "akp'ye muhalefet mi yapıyon" şeklinde tepki gösteren oluyor, fakat konu o değil, konu doğru olmak. Türkiyemiz yazılım alanında cok geri. Yazılım calışanlarının maaşlar asgari maaşla karşılaştırılabilir düzeyde. Bunu deyince de devlet destekli Pardus ekibinin maaşlarını, bakanlıkta çalışan memur bilgisayar mühendislerinin maaşlarını getirip önümüze koyuyorlar. Türkiyemiz kronik şekilde yazılım alanında geridir. Özal, Demirel, Ecevit döneminde de geriydi, AKP döneminde de geri. Kronik sorun. Böyle yerli yazılım haberleri, reklamları da bu kronik sorunu düzeltmez.
|
Cevap çok basit, şov ve reklam yani burada iş güvenlik değil zaten güvende olduklarını düşünen kendi dünyalarında yaşamaya devam etsinler.
|
Yerli yazılım reklamı yapmak için kendi kendilerine bir siber saldırı yapmış olmaları oldukça yüksek ihtimal.
Bu arada yerli veya yabancı olsun, tek başına bir yazılım siber saldırılara karşı duramaz, o yazılımı kullanan yöneten eleman asıl önemlidir. 2010'da TC nüfus ve ikamet bilgileri veritabanı basit bir siber saldırı sonucu ele geçirildiğini unutmayalım. Siber koruma sadece yazılım ile olmaz işe uygun eleman ile olur. |
ahtopot degil kaskersky engellemistir .iyi bakin
![]() |
Böyle birşeyi niye açık ederiz anlamam, bi de nato ya verin rahat rahat incelesinler açıklarını bulsunlar.
|
Ben seninle tartışmadım ki? Sadece sen Pardus "millileştirilmiş" Linux çekirdeği kullanır dedin ben de aşağıda gördüğün analiz ile dediğin şeyin külliyen yanlış olduğunu ispatladım.
Linux çekirdeği geliştirme sayfasıhttps://github.com/torvalds/linux/raw/master/CREDITS 'da Linux çekirdeği geliştiren her yazılımcının isim ve ülke bilgilerini bir Perl betiği ile çekerek, örneğin N: Dragos Acostachioaie E: dragos @ iname.com W: http: / / www . arbornet . org/~dragos D: /proc/sysvipc S: C. Negri 6, bl. D3 S: Iasi 6600 S: Romania daki Romanya gibi,Linux cekirdeğini geliştiren kişilerin ülke bilgilerini ileterek Linux cekirdek geliştirmesinde Türkiye'mizden maalesef hiçbir kimse olmadığını belirterek forumu bilgilendirdim, ortada herhangi bir tartışma yok, veriler var. bunun üzerine sen bir GNU/Linux Debian sürümü olan Pardus için "eğitim, kurulum,tanıtım gibi iş gücünün yerli imkanlarla sağlandığını vurgulayan slogan nasıl olmalı" diye sordun ben de slogan ile yazılım sektörümüzdeki vahim sorunlar çözülmez dedim. Tartışma yok, cunku sıfır katkımız olan Linux cekirdeğini ısrarla yerli milli göstermeye çabalayan biri ile cok tartışılacak birşey yok. Orada destek almaya çalıştığın Laxsor da hayal görüyor sen de nitekim o yüzden onu siper aldın. Fakat sizin gibi 1000 kişi gelse yine de yabancı bir yazılımı yerli ve milli yapamaz. Yerli teknoloji, yerli yazılım böyle olmaz. Ülkedeki yazılım sektörünün vahim sorunlarını böyle hareketler çözmez. |
|
|
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
|
|
|
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |