Şimdi Ara

YEŞİLLENİRİM!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
584
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Benim -sanırım- ekran kartımla bir sorunum var. Sistemim AMD 3000+ Venice, 1GB Twinmos DDR400 Ram, Leadtek Geforce 6600GT vs.. Oyun oynarken sağda solda bir iki texture yeşil gözüküyor. Yani görünüyor, kayboluyor. Hani Matrix'te akan yazılar vardı ya, işte o renkte, monitörde 2cm kadar yer kaplayan ufak yeşil kutucuklar beliriyor. Bunlar zamanla çoğalıyor, çoğalıyor. Bir süre sonra oyun oynanmaz hale geliyor. Öyle ki her yer yemyeşil oluyor. Hangi oyun olduğu fark etmiyor, her oyunda oluyor -FM gibi grafiğe ihtiyaç duymayan oyunlar hariç-. Bundan bazı oyunlarda Alt-Tab yapıp tekrar oyuna dönerek bir süreliğine kurtulabiliyorum ama oyuna döndükten kısa bir süre sonra yine aynı sorunla karşılaşıyorum. Quake 4 gibi kasan oyunlardaysa Alt-Enter yapıp sonra tekrar tam ekran yaparak bir süreliğine kurtulabiliyorum. Yine, yeni bölüm yüklemelerinde bu sorun bir süreliğine ortadan kalkıyor. Ama daha sonra yine başıma bela oluyor.

Yardımcı olan olursa sevinirim. Acil cevap bekler saygılar sunarım.

• Ekran kartın a overclock yaptınmı eğer yaptıysan saat hızlarını biraz düşürmelisin çünkü yazdıklarından anladığım kadar ı ile ekran kartı artifak verıyor ve oyunlarda ve bazen de masaüstün de bu tür sorunlar çıkarabilir eğer overclock yapmadıysan ekran kartın büyük bir ihtimal çok ısınıyodur o yüzden de artifak verebilir bunları göz önünde bulundur ekran kartının fanınbı falan bı temızle tam olarak sorunsuz şekilde döndüğüne emin ol eğer düzelmesse garantiye yolla
  • bundan olduğunu sanmıyorum..driver problemi olabilir mi?

not: sadece grafik olarak kasan oyunlarda ara sıra oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Barut_ -- 29 Temmuz 2006; 1:25:47 >
  • Monitorun ne durumda? LCD ise ölü piksel olabilir
  • sen oc yaptınmı yapmadınmı.ekran kartın artifact veriyor anlattııına gore.sen zannetmeyebilirsin ama yuksek oc yaptıgında kartta artifact sorunu cıkar.madem driverdan supheleniyorsunwww.nvidia.com dan indir en son driveri bi dene.
  • LCD değil. OC yaptım mı hatırlamıyorum, nereden eski haline döndürebilirim?
  • nereden eski haline döndüreceğini bilmiyorsan overclock yapmamışsındır. Sen sök ekran kartını fanını bi temizle arkadaşın dediği gibi driverını da güncelle
  • Ekran kartının oyun içi sıcaklıklarına bir göz at yazıver buraya.
    Arkadaşların dediği gibi artifact veriyor kart, fanını iyi temizle.
    Sorun yine devam ederse kartı aldığın yerin teknik servisine götür bi..

Çok ısınıyor sanırım kart..
  • Çıkarıp fanını temizlemeyi deneyeceğim, tekrar buraya yazarım, sevgiler.
  • bence sen direk al ekran kartını gotur teknik servise bi incelesinler.simdi bi de kalkıp sana sen bunu acmıssın etmissin garantisi gitmiş demesinler.
  • yok, benim bilgisayarcım öyle garanti stickerı fln yapıştırmıyor yani garantisi gitmek diye bisi yok.. yarın yapcam bunu, lütfen yardımlarınızı esirgemeyin, teşekkür ederim.
  • bu sorun ekran kartının fazla ısınmasıyla alakalı
    ekran kartınızın fanını , sogutucusunu , ısı pastasını ve sıcaklıgını kontrol edin
    kasa ici sicakligi ve hava sirkulasyonunu gozden gecirin
  • Beyler bu sorunla hala boğuşuyorum, çözemedim o yüzden uplıyorum. Lütfen yardımcı olun. Şu anda ne yapmalıyım?
  • ekran kartının sürücüsünü kaldır. yeniden yükle.
    bir dene...
  • Artifact. OC yaptıysan kaldır. yapmadıysan güç yetmiyo demektir. gereksiz fan cd sürücüsü varsa çıkar yada yeni bi PSU al
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.