Şimdi Ara

Yetersiz depolamayla ilgili içinden çıkamadığım sorum için yardımlarınızı bekliyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
187
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Yaklaşık 3-4 gün önce Asus’ un FX502VE model notebookunu satın aldım. Performansından gayet memnunum o açıdan bir sıkıntım yok. Ancak ne yazık ki depolama alanı sıkıntım mevcut. Çünkü notebookta yalnızca 256GB SSD mevcut. Aslında bu durumu bilerek satın aldım çünkü ekstradan 1TB’lık HDD ekletme düşüncem vardı. Bugün asus teknik servisini bu konu için aradığımda benden cihaz seri numarası istendi. İstenilen bilgileri verdim ve cihazımda 2. bir harddisk slotunun olmadığını, depolama alanını yükseltmek istiyorsam içindeki SSD yerine başka bir HDD veya SSD takabileceğimi söylediler. Yeni bir SSD almak istemiyorum fiyatları malum. SSD’ den tamamen vazgeçip HDD almak da istemiyorum açıkçası. Bu durumda ne yapmalıyım. Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Bu arada bilgisayarı daha çok oyun için kullanıyorum çözüm önerilerinizi yazarken bunu dikkate almanızı rica ediyorum.

Seçenekler şunlar olabilir:

1) Usb 3.0 harici HDD almak (Bu çözüm olur mu emin değilim çünkü sürekli yanımda gezdirmem ve bilgisayarımla harddisk arasında sürekli veri aktarmak zorunda kalabilirim.)

2) Bilgisayarı iade edip bu sorunu yaşamayacağım yenisiyle değiştirmek (Bu yönde de çekimserim çünkü bilgisayarı aldığım fiyatın f/p açısından uygun olduğunu düşünüyorum. Özelliklerini sayayım: i5-7300HQ 8GB RAM, GTX 1050 Ti 4GB VRAM Fiyat : 3530₺ Şuanki mevcut fiyatlara göre iyi olduğunu düşünüyorum. )

Bunlar benim aklıma gelen çözümler bunlar hakkındaki yorumlarınızı ve başka tavsiyelerinizi bekliyorum.

NOT: DVD-RW yerine harddisk takma olayını duydum. Ancak şöyle bir olay var ki notebookda optik sürücü de bulunmuyor. Önerilerinizi buna göre yazarsanız sevinirim.

Şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yunuseyuksel -- 22 Aralık 2017; 18:40:0 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• hARİCİ HDD ALIN.
  • Hocam laptopunuzda m2 ssd slotu varsa, m2 ssd alınıp 2.5'lik slota da harddisk takabilirsiniz.

Ama ben sizin durumunuzda kalsam böyle masraflar yerine harici harddisk alır usb 3.0 ile çatır çatır kullanırım. Mouse'dan hallice bir şey. Gayet çantaya atılır kullanılır. Kasanın içine takınca lazım olmasa bile ses ve ısı yaratacak.

Ufak bir araştırma yaptım. Eğer laptopınız bununla aynı mı;http://laptopmedia.com/review/asus-fx502vm-review-an-outcast-republic-of-gamers-laptop/

Aynı ise aşağısındaki fotoğraflara bakınca içinde m2 slotu bulunmakta.https://i1.wp.com/laptopmedia.com/wp-content/uploads/2017/01/IMG_20170130_160748.jpg (Sağ fanın hemen altında)
    Buraya m2 ssd takıp, 2.5'luk yere harddisk takabilirsiniz.

Ben kendi laptopımı aldığımda sadece 2.5'luk harddisk vardı. Sonradan kendim m2 ssd alıp taktırdım. (Havadan 250-500gb ssd gelse içindeki harddiski çıkarır harici kullanırdım. )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Saab9000 -- 22 Aralık 2017; 19:46:52 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Saab9000

Hocam laptopunuzda m2 ssd slotu varsa, m2 ssd alınıp 2.5'lik slota da harddisk takabilirsiniz.

Ama ben sizin durumunuzda kalsam böyle masraflar yerine harici harddisk alır usb 3.0 ile çatır çatır kullanırım. Mouse'dan hallice bir şey. Gayet çantaya atılır kullanılır. Kasanın içine takınca lazım olmasa bile ses ve ısı yaratacak.

Ufak bir araştırma yaptım. Eğer laptopınız bununla aynı mı;http://laptopmedia.com/review/asus-fx502vm-review-an-outcast-republic-of-gamers-laptop/

Aynı ise aşağısındaki fotoğraflara bakınca içinde m2 slotu bulunmakta.https://i1.wp.com/laptopmedia.com/wp-content/uploads/2017/01/IMG_20170130_160748.jpg (Sağ fanın hemen altında)
    Buraya m2 ssd takıp, 2.5'luk yere harddisk takabilirsiniz.

Ben kendi laptopımı aldığımda sadece 2.5'luk harddisk vardı. Sonradan kendim m2 ssd alıp taktırdım. (Havadan 250-500gb ssd gelse içindeki harddiski çıkarır harici kullanırdım. )

Öncelikle verdiğiniz cevap için teşekkür ederim hocam.

Attığınız linkteki bilgisayar benimkinin bi üst modeli ama kasaları aynı ve kendi bilgisayarımın kullanım kılavuzunda m2 portu olduğu yazıyor.

Merak ettiğim bişey var siz aldığınız m2 ssdyi ne kadara aldınız ben biraz bakındım fiyatları çok uçuk gözüküyor çünkü. Bir de yanlış biliyorsam düzeltin ama bu m2 ssdler boyut olarak normallerinden daha küçük diye biliyorum. Mevcut ssdmi orda kullanmam mümkün olmaz yani. Onu elden çıkarmam gerekicek eğer böyle yaparsam. Bir de okuma yazma hızları normal ssdlerden daha mı düşük daha mı yüksek onu da yazarsanız sevinirim hocam.

Fiyat çok uçarsa 3.0 harici hdd en ideali gözüküyor 😀

Zahmet olmazsa 3.0 harici hdd tavsiyelerinizi de alabilirim 😀

Ben bunu buldum:
    http://www.hepsiburada.com/seagate-expansion-1tb-25-usb-30-tasinabilir-disk-stea1000400-p-BD803335?magaza=teknoraks

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yunuseyuksel -- 22 Aralık 2017; 21:19:27 >

• Yunuseyuksel Y kullanıcısına yanıt
    Öncelikle şunu belirteyim. Attığınız taşınabilir harddisk gayet güzel.

Ben ssd'yi biraz yüksek fiyata aldım.(Biraz zaman geçti üzerinden.) Samsung 850 Evo sata M2 sdd diye geçiyor. 120gb ve yaklaşık 350 liralara almıştım. Şuan 250GB olanı boyuta rağmen daha uygun.http://www.hepsiburada.com/samsung-850-evo-250gb-540mb-500mb-s-m-2-sata-ssd-mz-n5e250bw-p-BD803960

M2 SSD'ler SATA ve NVMe olmak üzere iki farklı varyasyonu bulunuyor. Sata olanlar bildiğimiz ssd hızları, 450-550 MB/sn aralarında. NVMe olanlarda bu rakamlar bayağı uçuk, 3GB/sn olanları mevcut.http://www.hepsiburada.com/samsung-960-evo-nvme-250gb-3200mb-1500mb-s-m-2-pci-e-ssd-mz-v6e250bw-p-HBV000003TUWI gibi.

Ben sizin yerinizde olsam ne yapardım? Harici harddisk alır işime gücüme bakardım hocam. Çünkü sizin mevcut ssd'nizi elden çıkarıp, yeni m2 ssd ve harddisk almanız bayağı maliyetli. Ülkemizin ekonomisi de malum. Para kazanmak kolay değil. Hem cihaz içinde gereksiz ses ve ısı yaymaz. Kullanacağınız zaman çantanızdan çıkarır kullanırsınız. Başka cihaza söküp takması da kolay oluyor. Tabi para sorun değilse direkt olarak yeni ssd ve harddisk alır takabilirsiniz. Bu tamamen size kalmış.

Ben m2 ssd taktım. Çünkü ben cihazı aldığımda sadece harddiski vardı ve bu windows'un çok ağır çalışmasına sebep oluyordu. M2 slotu boştu ve alıp taktım. Dediğim gibi sizin durumunuz biraz farklı hali hazırda fena olmayan boyutta ssd'ye sahipsiniz. Ve tekrar dediğim gibi taşınabilir harddisk alır devam ederdim.

• Saab9000 kullanıcısına yanıt
    Hocam sizi de yordum kusura bakmayın ama son bir sorum olucak.

Bu m2 sata ssd ile benim şuan mevcut ssd arasında sadece boyut farkı mı olur? Performans farketmez mi onu merak ediyorum. Eğer performans farketmezse ve elimdeki ssd’yi iyi fiyata elden çıkarabilirsem (sıfır sayılır zaten nerdeyse) m2 sata ssd + hdd kombinasyonu yapmayı düşünebilirim.

Olmazsa da hariciyle yolumuza bakarız

• Yunuseyuksel Y kullanıcısına yanıt
    Sata m2 ssd alırsanız hızlar çok yakın olacaktır birbirine. NVMe ssd alırsanız hızlar uçar. Fakat bu hızı windows ortamında hissedemeyebilirsiniz. Genelde test programlarında hissettirir kendisini.

Samsung 850 serisi m2 ssdler satadır. Samsung 960 serisi ise NVMe m2 ssddir. Mevcut olanı elden çıkarabilirim derseniz m2+2.5'luk harddisk kombinasyonu da yapabilirsiniz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hocam sanırım biraz boşa uğraşmışız .

Aygıt yöneticisinden ssd model numarama baktım. Model numaram bu: hfs256g39tnd-n210a google’ a yazınca gördüm ki bu model numarasındaki ssd zaten m.2 imiş .

Yani eğer öyleyse asıl klasik sata portum şuan boş olmalı .

Sanırım teknik servis beni yanıltmış oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yunuseyuksel -- 23 Aralık 2017; 0:53:12 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.