Şimdi Ara

Yetkili Servis Araç İkamesi (Gümrük Bakanlığı'na şikayet)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.707
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kazalı araç yurtdışından parça bekliyor 20 gündür. Kaskonun kiralık araç süresi doldu. Ancak servis araç tahsis etmiyor.

Belirli bir süre teslim edilmeyen araçlar için ikame araç gibi yasal bir hakkımız var mı ? Bilgisi olan var mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gugukkuşu -- 9 Mayıs 2013; 12:42:02 >

• eğer aracın garanti kapsamında ve arızalı olsa sevis sağlayıcısı ikame araç vermelidir. yasal süre 10 gün yani 10 günün üzerinde onarımı sürecekse ikame araç alabilirsiniz. ancak sizin aracınız kazalı olduğundan distribütör sorumluluk üstlenmek istemeyecektir tüketici kanununa bakmak lazım. benim aracımda gösterge paneli arızalanmıştı 21 gün sürdü onarım yurt dışından parça vs 10. gün araç verdiler aracımı teslim alana kadarda kullandım.
  • Cevanız için teşekkürler öncelikle. Aracın garanti süresi bitti.

Kasko sorumluluk üstelenmiyor, yetkili servis sorumluluk üstlenmiyor. Nasıl bir saçmalık anlamak mümkün değil.

Kasko araç vermiyosa taksi parası ödemesi gerekmez mi ? Bu servisler ulaştırma bakanlığının hangi birimine bağlı acaba ? Orayla görüşmek lazım. Yasal bir dayanak varsa direk tazminat davası açmak gerek.
  • kasko poliçenize bakmalısınız genellikle kasko firmaları 7 güne ya da 10 güne kadar ikame araç tahsisi yapıyor. bu madde poliçede yazar ve üstünü vermez.

bence siz aracınızın marka modeline göre distribütor firma ile görüşün benim aracım seat ve doğuz oto ile halletmiştim servis vermemişti araç. bence distribütörle görüşün. aşağıdaki madde işinizi görebilir.

Satış Sonrası Hizmetler

Madde 15- İmalatçı veya ithalatçılar, sattıkları, ürettikleri veya ithal ettikleri sanayi malları için o malın Bakanlıkça tespit ve ilân edilen kullanım ömrü süresince, yeterli teknik personel ve yedek parça stoku bulundurmak suretiyle bakım ve onarım hizmetlerini sunmak zorundadırlar.

İmalatçı veya ithalatçıların bulundurmaları gereken yedek parça stok miktarı Bakanlıkça belirlenir.

İthalatçının herhangi bir şekilde ticari faaliyetinin sona ermesi halinde, kullanım ömrü süresince bakım ve onarım hizmetlerini, o malın yeni ithalatçısı sunmak zorundadır.

Bakanlık, hangi mallar için servis istasyonları kurulmasının zorunlu olduğu ile servis istasyonlarının kuruluş ve işleyişine dair usul ve esasları Türk Standartları Enstitüsünün görüşünü alarak tespit ve ilânla görevlidir.

Garanti belgesiyle satılmak zorunda olan bir sanayi malının garanti süresi sonrasında arızalanması durumunda, o malın Bakanlıkça belirlenen azami tamir süresi içerisinde onarımı zorunludur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ceycey11 -- 1 Mayıs 2013; 23:28:40 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.