Şimdi Ara

Yetkili Servis Araca Çıkma kapı taktı. (Kaskodan)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
42
Cevap
1
Favori
3.128
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar merhaba. aracımla yaklaşık 1,5 sene önce karda kaymadAn dolayı kaza yaptım. yol kenarındaki tabela aracımın kapılarını kesti. neyse kaskodan aracım tamir edildi ve aban teslim edildi. daha sonra 3 ay önce aracım ile tekrar kaza yaptım. yetkili servis bana aracın daha önce kaza yaptığını söyledi ki bende kendim kaza yaptığımı ve 2 kapı sacının da deiştiği söyledim. neyse fakat bana burada söylediği araca çıkma parça takıldığı, başka bir araçtan (kırmızı renkte) alınan çıkma kapıyı boyamak suretiyle benim araca takıldığını söyledi.

tabi ben şok oldum çünkü iki servis te (ilk srevis kahramanmaraş hyundai servisi, ikincisi ise yani bana çıkma kapı takıldığını söyleyen servis adapazarı hyundai ferhat ). neyse daha sonra olayı teyid etmek için kocaeli servisi ile de görüştüm ki onlar da çıkma kapı olduğunu teyid etti.
    şimdi birincisi kasko bu araca sıfır parça takmak zorunda değil mi ? bana öyle söylenmişti ilk kazada
    ikincisi bu durum karşısında benim haklarım nelerdir tecrübeli arkadaşlardan yardım istiyorum. bu olayın sonuna kadar gideceğim.
    not: araca çıkma kapı takıldığını her türlü ıspat edebilirim. çünkü boyanın altında zaten kırmızı renk bulunabilir.

• orjinal sıfır parça takmak zorunda değil diye biliyorum yan sanayi takıyorlar. aradaki farkı öderseniz orjinal takıyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mercedes-SLK

orjinal sıfır parça takmak zorunda değil diye biliyorum yan sanayi takıyorlar. aradaki farkı öderseniz orjinal takıyorlar.

yanlız işin kötüsü yan sanayi falan değil. direkt çıkma parça
  • servis eğer özel servisse orjinal parça beklemeden ve ucuz da olsun diye çıkma parça takıp kaskodan o şekilde parasını alabilir, ama yetkili servis çıkma parça takamaz, ben olsam hakkımı arardım.
  • belki çıkma değildi ama kırmızı idi boyayıp taktılar
  • Yan sanayi olsa hadi neyse ama çıkma parça takılması resmen terbiyesizlik.
    Binlerce lira alıyorlar senelik kasko için,bir zahmet tamiri orjinal parça ile yapsınlar.
  • Çıkma takamaz banada teklif etmiş di kasko direk red ettim pert etmişlerdi,çıkma takacaksa kaskoya ne gerek varki
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hocam cikma parca derken nasil cikma parca

Aracin kapisi tamponu zaten boyasiz cikar fabrikadan araciniz hamgi renk ise her firmanin ayri bir rengi ve kodu var o renge gore once astarlanir sonra boyanir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar araç mavi

ama alttaki renk kırmızı. böyle astar olmaz.
    ayrıca hyundai sakarya yetkili servisi aracın kapısının çıkma olduğunu, orjinal kapının siyah boyasız geldiğini söyledi. yani oj kapı kırmızı olamaz dedi
  • quote:

Orijinalden alıntı: cihanair

Hocam cikma parca derken nasil cikma parca

Aracin kapisi tamponu zaten boyasiz cikar fabrikadan araciniz hamgi renk ise her firmanin ayri bir rengi ve kodu var o renge gore once astarlanir sonra boyanir

Kırmızı renli kapı üste boya vurup takmışlar diyor, çıkma olması kuvvetli muhtemel. Önce kasko firması ile irtibata geçip durumu bildirin derim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BenGiDeR

quote:

Kırmızı renli kapı üste boya vurup takmışlar diyor, çıkma olması kuvvetli muhtemel. Önce kasko firması ile irtibata geçip durumu bildirin derim.

İs karisik biraz oncelikle bilen anlayan birine gostermek lazim kapiyi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kasko firmasına mail attım. işin kötüsü kasko firması da fiba sigorta. yani şimdiki sompo japan. bakalım birşeyler elde edebilecekmiyiz.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: BenGiDeR

quote:

İs karisik biraz oncelikle bilen anlayan birine gostermek lazim kapiyi

kapıyı sakarya yetkili servisin kaporta ustası inceledi. çıkma bu dedi. orjinal kapı bu şekilde olmaz dedi. daha kime göstermeye gerek var ki

• kaskodan şimdi mail geldi. kaskoya verilen faturada kapının orjinal kullanıldığını söylemişler. şimdiiiiii işler karıştı. bu durumda ne yapabilirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: akyildizemre

kaskodan şimdi mail geldi. kaskoya verilen faturada kapının orjinal kullanıldığını söylemişler. şimdiiiiii işler karıştı. bu durumda ne yapabilirim.

O fatura ile kapıyı takan şahsı bulup güzellikle halletmeye çalışacaksınız. Olmadı mı ? toplayacaksın 3 5 arkadaş iyi bir dayak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Styric

quote:

Orijinalden alıntı: akyildizemre

kaskodan şimdi mail geldi. kaskoya verilen faturada kapının orjinal kullanıldığını söylemişler. şimdiiiiii işler karıştı. bu durumda ne yapabilirim.

O fatura ile kapıyı takan şahsı bulup güzellikle halletmeye çalışacaksınız. Olmadı mı ? toplayacaksın 3 5 arkadaş iyi bir dayak.

güzel diyorsun da hocam dayak atarak elime hiçbirşey geçmez. ayrıca kapıyı takan 1000 km uzakta şu anda
    benim derdim öncelikle o yetkili servis, daha sonra ,ise hyundai yi bir güzel öttürmek.

• kasko çıkma parça ve-re-mez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sissil

kasko çıkma parça ve-re-mez.

evet hocam normalde dediğiniz gibi.
    kasko firmasına mail attım firma bana orj parça kullanıldığını söyledi.

ayrıca

hem sakarya hem de kocaeli hyundai yetkili servisi kaporta ustaları bana kapının çıkma olduğunu, göstererek belirttlier. alt taraftaki boyanın kırmızı olduğunu, orjinal kapının kesinlikle kırmızı renkte olmayacağını, siyah renk olacağını belirttiler.
  • Kasko çıkma parça takabilir bu sözleşmede ( muadil/yan sanayi parça olarak geçebilir) çıkma parça ya da yan sanayi takmalarının nedeni ise sigorta primlerini düşük tutmak. Kaskolar eskiden riski genele bölerken şimdi biraz özele bölmeye başladı, ilk hasardan sonra kafadan primler artıyor ama bunu da abartmamak için ucuz parça ya da anlaşmalı servis ile yapıyor bu işi. Yok ben illa orjinal değişim isterseniz ya kaskonuzun primini atıyorum 1.000 lira iken 2000+ yaparlar ya da bir daha sizinle kasko anlaşması yapmaz böyle bir hakları da var. Tabi hangi şirkete giderseniz gidin kayıtlar olacağından 3 aşağı 5 yukarı aynı fiyatı yani uçmuş primleri uygularlar. Kaskonun 7 tane sayfası var orada her tür detay mevcut ve biz bunları okumayabiliyoruz. Bir de sürekli yüksek prim uygulayıp tüm parçaları serviste ve orjinal 0 ile değiştiren firmalar mevcut ki bu tamamen sizin kaskodaki oranlarınızla alakalı. Maliyet düşürmek için bazen klozlar düşürülüyor.

• Yetkili servisin öyle bir şey yapmaması gerekir fakat aradan geçen bu sürede yapılanı kesinlikle kanıtlamanız biraz güç. Aradan geçen zamanda bir kaza daha geçirip çıkma kapı taktırdığınızı ileri sürebilirler. Kapı aynı renkte çıkma olsa bence sorun olmaz.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.