Şimdi Ara

yetkili servis mi,özel servis mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
32
Cevap
0
Favori
8.896
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar,yetkili servislerin talep ettikleri ücretler malumunuz.Adamlara selam versen faturaya 20 tl yazacaklar nerdeyse.
    Bunlara alternatif servisler de pek masum değiller hani.Kaputu açıp 2 tane kalfayı gönderiveriyolar otonun başına,sağlam parçayı bile söküp yenisini parçacıdan alacağız deyip epey masraf açıyorlar.Bu arada parçacıya gidip gelmeyi de el emeğine sayıp bizleri yoluyorlar.
    Şu yağ değişimini bazı petrol istasyonları bedavaya yaparken sanayide ustalar 50-100 tl istiyorlar utanmadan.
    En ufak bir civatayı söküp takmaya bile el emeği isteyecekler nerdeyse.
    Aşam akşam bu ustaları kınıyor ve saygılarımı sunuyorum....(maaşımı direk bunlara veriyom be..)

• biz özel servise gidiyoruz bostancıda
  • Garanti süresince = Yetkili Servis
    Garanti sonrasında = Özel Servis

• quote:

Orijinalden alıntı: honda04

biz özel servise gidiyoruz bostancıda

Valla bizim ki memur işi..hangisi ucuz ise oraya yönel...Antep,Adana işimizi görüyor gibi
  • aracınız kaç model garantisi bitti ise özel servisten şaşmayın derim ama şöyle bişey var onlarda orjinal değil yan sanayi parça takıyorlar
  • Kesinlikle özel servis...

Tecrübe ile sabit...
  • özel servislerinde yetkili servisten bir farkı yok ki..

en iyisi usta bulmak, yağı da yağcıda değiştirmek
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: dkerem2

aracınız kaç model garantisi bitti ise özel servisten şaşmayın derim ama şöyle bişey var onlarda orjinal değil yan sanayi parça takıyorlar

Aracım 11 yaşında astra 1.4
    artık aracımın gdo su değişe değişe at arabası oldu.Yeni almaya çalışacaz bakalım.
  • 1000 defa açıldı bu konu kusmuk.gif
  • tadınıdıgınız herhangi ustada olur. araba zaten 11 yaşında ben olsam ustalarla arkadaş olurdum
  • quote:

Orijinalden alıntı: over and under

1000 defa açıldı bu konu kusmuk.gif

1001 oldu o zaman.Helal olsun iyi saymışsın dostum..
  • eniste berlingoyu carptiginda parcacidan yan sanayi mal alirken sordum dedim orjinaliyle arasinda fark var mi(yetkili servisde takilan parcalardan)adam yok dedi tabi ben inanmadim dedim olamaz adam yok dedi hic farki yok adamla epey tartistik sonra adam dedi ben sana kanitiycam atladik arabasina gittik yetkili servise bir cift on far istedi 316 tl verdi fari aldik geri dukkana geldik adam orjinal fsrin tekinin icini acti(kirdi direk)diger yan sanayiyide kirdi elime verdi icindeki kodlar falan ikisininde ayni hic fark yok kutu bile ayni dedi anladinmi simdi dedi bende tabi sastinm kaldim adam ayrica yan sanayi diye sattigi farin ciftini 100tl ye satiyor ogun bugundur hic yetkili servise ugramam ayrica servisin sirf 3750 parca parasi istedigi seyi biz 1250 tl ye hallettik(isteyene p)m yoluyla adresini verebilirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: frisby06

eniste berlingoyu carptiginda parcacidan yan sanayi mal alirken sordum dedim orjinaliyle arasinda fark var mi(yetkili servisde takilan parcalardan)adam yok dedi tabi ben inanmadim dedim olamaz adam yok dedi hic farki yok adamla epey tartistik sonra adam dedi ben sana kanitiycam atladik arabasina gittik yetkili servise bir cift on far istedi 316 tl verdi fari aldik geri dukkana geldik adam orjinal fsrin tekinin icini acti(kirdi direk)diger yan sanayiyide kirdi elime verdi icindeki kodlar falan ikisininde ayni hic fark yok kutu bile ayni dedi anladinmi simdi dedi bende tabi sastinm kaldim adam ayrica yan sanayi diye sattigi farin ciftini 100tl ye satiyor ogun bugundur hic yetkili servise ugramam ayrica servisin sirf 3750 parca parasi istedigi seyi biz 1250 tl ye hallettik(isteyene p)m yoluyla adresini verebilirim

vay be bir iddia ugruna 500 lira heba eden parçacılar var demek ki..

• Yetkili servisin ilk yatırım maliyeti ile özel servisin ilk yatırım maliyeti, yetkili serviste bulunması gereken kriterler ile özel servisin bu tür kriterleri barındırmaması, aynı hizmete farklı maliyet çıkmasına neden oluyor. Fiyat farkının temelinde bu yatar.
  • ben birtürlü yetkili servisten kopamıyorum

sanki daha güvenli geliyor bana ne bileyim psikolojik heralde
  • quote:

Orijinalden alıntı: Taner Göde

Garanti süresince = Yetkili Servis
    Garanti sonrasında = Özel Servis

Taner Hocam belirttigin bu hususa aciklik getirmek istiyorum.

Sifir alinan bir aracin periyodik bakimlarinin yetkili servis disinda yapilmasi araci garanti disi birakir muhabbeti kesinlikle yanlistir.
    Bunu kim ortaya atti bilmiyorum ama kesinlikle boyle birsey yok.

aracin bakimlarini disarda ustaniza yaptirabilirsiniz ancak hangi km de yapildigina dair bir belge alirsaniz aracin ariza durumunda , yetkili servis araciniz garanti disi oldu diyemez. yeterki periyodik bakimlarini yaptiginizi ispat edin yeter..

bu hususla ilgili mahkeme kararlari mevcuttur.
    kimse sizi illa benim servisimde bakim yapin yoksa araciniz garanti disi kalir diye zorlayamaz..

Kisacasi herkes yanlis biliyor. Ozel servisde bakim yaptirmak araci garanti disi birakmaz...

• Garanti bitene kadar servis bitince özel
  • garanti var yetkili servise götürüyorum ancak fiyatlar arasında 100/20 fark oluyor özelle

ben memnunun şahsen yetkili servisden

ancak şöyle bir durum var artık özel servislerde kurumsallaştı verdikleri hizmete 2 yıl garanti veriyorlar

bir cok özel servis var bayi şeklinde hizmet veren bunların başında da bosch servisleri geliyor

ilerleyen zamanda eğer memnuniyetim eksilirse bende yukarda belitttiğim özel servislere giderim...
  • Özel servis.
  • benim de servisim var.

şimdi dediklerinizin bazısı doğrudur bazısı yanlıştır.

yetkili servis dediğinz gibi selama bile para yazar. tamir yetileri körelmiştir hatta çıraklık yapmamış, okuldan direk geçen ustalarda hiç yoktur. sürekli parça değişimine odaklıdırlar. en ufak birşeyde parça değişirler. bu da onları ustadan çok parça montajcısı durumuna sokar.

özel servisler ise tamir yoluna giderler hep. ufacık birşey için parça değiştirmezler. tamir etmeyi öğrenirler çünkü. tamir demek el emeği demektir. ancak 15 tl lik bir parça da 30 tl ye tamir edilmez. o terbiyesizliktir. genellememek lazım.

parça konusuna gelince... ben de müşteriye aldırırım parçayı. kendim alıp gelsem üstüne koydu öyle fiyat çıkardı derler. en iyisi müşteri alsın kaça aldığını bilsin.

yağ değişimine gelince bakım ücretidir o para. sadece yağ değişimine alınmaz. benzinliklerdeki adam yukarıdan daldırır çubuğu yağı üstten çeker. ne kadar pislik varsa karterin dibinde kalır. özel servis karter tapasını açarak boşatır ve bütün pisliği alır.

yanlış düşünce ve genellemenizden dolayı ben de sizi gündüz gündüz kınıyor, saygılarımı sunuyorum...

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.