Şimdi Ara

Yetkili serviste boyama vs sanayide boyama????

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.778
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar ufak bir kazaya karistik aracin sol arka kapisi ve arka camurlugu hasar gördü, bizde dogrudan yetkili servise götürüp hasarı görmek istedik yetkili servis düzeltip boyarim dedi, suçlu olan karşı taraf ise sanayide düzeltip boyatalım trameri yükselmesin dedi. Bizimde aklimiza takildi tekrar servise sordugumuzda bu arabayi sanayiye birakmayin orada macunu cekiyolar dedi anlamadigim nokta ise yetkili servis boyamasinda macun kullanmiyo mu?

Araç 2015 a3 sedan

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Sanayide ve serviste yapılacak işlem neredeyse aynıdır.
    Servis de bazen sanayide yaptırıyor bu işleri.
    Ama doğru ustayı bulmak, güvenmek gerekir. Sıkıntı olunca sanayide muhatap bulma şansın daha az.

Ben hasar tramerde görünmesin mantığını anlamıyorum.
    Araban modelli, ben alıcı olsam, ekspertizde boyayı görüp tramerde görmeyince aklıma soru işaretleri gelir, soğurum.
  • Sanayide isini ciddi yapan usta gocugu olabildigince alir metalde uzama vs varsa macunu ceker ustunu boyar. Yetkili servisin de anlasmali bi gocukcusu vardir. Mumkun oldugunca seklini aldirir, ustunu boyar.

Servis sanayi de ustun koru yaparlar demek istemis, tanidik gocukcu yoksa dogru da demis.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sanayide ve serviste yapılacak işlem neredeyse aynıdır.
    Servis de bazen sanayide yaptırıyor bu işleri.
    Ama doğru ustayı bulmak, güvenmek gerekir. Sıkıntı olunca sanayide muhatap bulma şansın daha az.

Ben hasar tramerde görünmesin mantığını anlamıyorum.
    Araban modelli, ben alıcı olsam, ekspertizde boyayı görüp tramerde görmeyince aklıma soru işaretleri gelir, soğurum.
  • Kaporta durumu nasıldır bilemiyorum ama önerim, profesyonel bir göçükçüye gidip önce onlardan görüş alman şeklinde olacaktır. Ne kaporta hasarlarını toparlayıp orijinal hale getiriyorlar bir görseniz. Sırf acemiliğimden aracımın sol ön kapısını sürtme kaynaklı göçükten dolayı yetkili serviste boyatmıştım ama renk tutturma bile sorunlu. Şimdiki deneyimimle göçükçüye gitmiş olsaydım kesin sorunsuz şekilde düzeltirdi.
  • Saaolun arkadaslar, benim korkum sanayide acemi oldugumu anlarlarsa gecistirip yollarlar o yuzden guvenemedim

• Tamamen ustalık işi. Yetkili servisde master yapmış adamlar kaynamıyor fakat olası bir problemde muhatabı bulmak daha kolay. İşlemler resmi kayıt altında tüketici mahkemesi yolu açık. Sanayide de çakal çok ama cidden kapısının önüne tükürmeyeceğiniz dükkanda öyle boyalar çıkıyor ki akıllara zarar boyalı olduğu bile ayırt edilemiyor. Karar tamamen size kalmış
  • Sanayi ve servis hiç farketmiyor,adamına denk gelmek gerek.Aracımın sağ iki kapısı serviste boyanmış benden önce ve boyayan herif kapı kolunun içinde bulunan sensörleri bile boyamış,reno grubu aracı olanlar bilir kapı kolunun altında siyah bi kapak var ve onun icinde eller serbest ozelliginin sensorleri var,herif o kapagı cikarip sensoru boyamış,insan olan o sensörün üzerine bi küçük bant çeker öyle boyar kapıyıEller serbest bu yüzden çalışmıyor.Sorsan o herif ben ustayım der

Kendimde iki defa serviste kaporta boya işlemi yaptırdım,birinde camurlugu takınca kaput ayarı çamurluk ayarı yapılmamıştı ve çamurlugun bi civatası takılmamıştı,gittim hallettiler,diğerinde arka tamponu boyadılar kenarda kıyıda boya damlacıkları kalmıştı.Bunlari yapan yetkili servis güya

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Burada asıl önemli olan işinin ehli ustayı bulabilmek ilk arabamı ehliyetimi yeni aldığım yıllarda sağa sola çok sürttüm, saçma sapan kazalar yaptım. Sanayi ile de Muhammed Deli (Deli Kaporta) ile de o zaman tanışmıştım. Adam gerçekten deli paket olmuş arabayı ver sıfır olarak geri al.
    Ama işine karışma soru sorma mükemmel bir şekilde arabanı geri al. Demem o ki yetkili servis veya Sanayi nin bir önemi yok.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.