Şimdi Ara

Yevgeni Zamyatin- Biz yayın evi önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.651
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    kitap : biz

• Ben ithakiden okudum hocam. Başlarda bazı cümleler acayip geldi sanki devrik gibiydi ama sonra alıştım. İthakiden alabilirsiniz.
  • Çeviri direk rusçadan mı yoksa
    ingilizce çeviri metnin çevirisi mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Eskel

Çeviri direk rusçadan mı yoksa
    ingilizce çeviri metnin çevirisi mi ?

rusçadan çeviri direk sanırım çünkü kapakta "Rusçadan Çevirenler" demiş ve çeviren kişilerin adını yazmış.
  • Burada İthaki çevirisinin detaylı bir incelemesi var. Epey kötü bir çeviri olduğunu söylüyor özetle. Versus baskısının çevirmeni için pek iyi olmadığını söylemişler. Ayrıntı ve İmge çevirmenleri için pek bir yorum bulamadım. Ama Ayrıntı 5-6 lira daha ucuz olduğu için onu tercih etmek daha mantıklı geliyor.

Ayrıca çıkış zamanı belli değil ama İthaki klasiklerde de basacakmış kitabı. Seriyi topluyorsanız onu beklemek de mantıklı olabilir. Belki çeviriyi gözden geçirip öyle basarlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tabibitosan -- 11 Haziran 2017; 15:39:38 >
  • Aylak Adam'ın çevirisini okumuştum, öneririm.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ithaki okumustum. ceviri 10/6

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İthaki kadar kötü çevirileri olan başka bir yayın evi daha Yok kesin uzak dur bence
  • Pardon konuyu hortlatıyorum ama bunu söylemem lazım, başka okuyacak arkadaşlar için:
    İthaki'nin çevirisinden uzak durun. 130. sayfaya kadar zar zor gelebildim. Çıldırdım resmen. Hayatımda okuduğum en kötü çeviri kitap. Şimdi VERSUS yayınlarından çıkan çeviriyi okumaya başlayacağım kaldığım bölümden. Umarım o iyidir. Sakın İthaki çevirisini okuyayım demeyin. Bu kadar baştan savma ve rezil bir çeviri olamaz. 10 üzerinden 0.

Bir daha İthaki'den çeviri kitabı alırsam...
  • İthakinin çevirisi çok kötü.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.