Şimdi Ara

Ygs lys de küçücük bir yardımınız lazım arkadaşlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
279
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Yine ben yine ders ile ilgili bir konu
    Ben yaz kursu öğrencisiydim Fem dershanesinde. Dershaneler kapanma kararı alınca bizi dönem içine atacaklardı fakat MEB' in gerekçeli kararının ne zaman ve ne tür bir şey olacağını bilmediğimiz için devam edecekmişiz.
    Karabük'te oturuyorum, çok sıcak haliyle biraz boşladık o kararla da. Tatil planı yapıyordum şimdi de ders planı. Insanın morali bozuluyor haliyle ve tartışmalar ebeveynlerle. Bosuna para falan bilirsiniz işte.
    Nolur bana yardım edin 90-100-106 net yapıyorum genelde ve daha konuların yarısını bitirdik diye saçmalamalarına rağmen başında da böyleydim.
    Harcanmak istemiyorum ama moralimin dayanacak pek gücü kalmaz diye korkuyorum.
    Hedefim ilk 5-10.000 arasında yer almak İNŞALLAH.
    Matematikte ve fen de Sayısal olmama rağmen sınavlarda süre yetmezliği ve telaştan 20 falan yapıyorum Türkçe'm hep 30 üstü ALLAH'a şükür, sosyalim biraz kötü.
    Tavsiyelerinizi bekliyorum.
    Teşekkürler.
    İyi günler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bosladiki bosaldik anladim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkçe max 45 dk da çözmen lazım

• Daha antremansız olduğun için yetiştirememen çok doğal,deneme çözdükçe kasım gibi süre tam oturmaya başlayacak,bir kronometre edin sınava onunla gir Kasım ayına kadar nerede çok takıldığını çözersin.
    Benim tavsiyem Mat-Fen-Türkçe-Sosyal sıralaman ile gitmen. Matematik 1 saat, Fen 40dk, Türkçe 45-50 dk, Sosyal 10-15 dk. Sosyalde dinden başlayıp tarihle devam et 10 dakikada 20 soruyu çok rahat cevaplarsın hızlıca oku ama net kaygısı gütmeden tek seferde işaretle,eğer tarihin iyi değilse yavaş oku soru seçerek 4-5 tane işaretle dinle beraber 10 soruda bırak süren yeterse devam et ama mutlak sosyale bakmanı tavsiye ederim,matematikte 1 soru ile uğraşacağına sosyalden 5 soruyu çok rahat yaparsın,din soruları ve tarihin 6-7 sorusu üstteki okuduğunu anlama,kısa paragraf sorusu yani. Başka sormak istediğin bir şey varsa yardımcı olurum.
    NOT: Eğer ki matematiğe 1 saat verdiysen boşun kalsa dahi geri dönmeni tavsiye etmem,bırak kalsın sosyalden yardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KASAP1910 -- 28 Temmuz 2015; 0:53:30 >

• Çok sağolun duyarlılığınız için teşekkür ederim
    Dediklerinizi uygulayıp sizle iletişime geçmek isterim.
    Sonuçlarımı buradan söyleyeceğim iyi günler

• nicksizbiridaha N kullanıcısına yanıt
    Çok iyi olur ben buralardayım foruma bakarım her gün. Kafana takılan falan bir şey olursa yazabilirsin.
  • Türkçe 35,25
    Matematik 21,5
    Sosyal 25,5
    Fen 21,75

Hoca bu denemenin zor olduğunu söyledi fem 5a denemesi
    Toplam 104 net son sınavım bu şekilde
    Özellikle matematik zordu 25-30 arası çıkardı şimdi iyice düştü bu sınavda
    Biyoloji de fark ettiğime göre pek iyi değil ve bu dershane çapında biraz böyle sınıfta biyoloji yapan yok gibi
    Yorumunuzu bekliyorum teşekkür ederim tekrardan ilginiz için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nicksizbiridaha -- 6 Ağustos 2015; 21:01:08 >
  • Ben de zamanında çok sayıda Fem ve Zaman denemesi çözdüm. Öncelikle bunların kolay denemesi yoktur fazla. Varsa bile piyasada ki çoğu yayından daha üst düzeydir soruları. En kolay denemesi bile ölçme yapabilecek düzeyde yani orta seviye zorluktadır.
    Şimdi öncelikle her şeyin başı Türkçe. 35,25 çok iyi. 32den düşürmemeye bak Türkçeyi, 34D 6Y diyelim en fazla bu da 32,5 net yapar. Gayet iyidir. Zaman zaman 28-29'lara gerileyebilir arada olur böyle endişelenme toparlarsın zamanla. Tüm derslerden kayıplarını Türkçe telafi edecek,puan ve süre olarak. Dediğim gibi arada dalgalanma olacak ama eminim 28den aşağı düşmeyecek,ve genel ortalama olarak 32 lerde seyredeceksin,ben de böyleydim :)
    Matematik başlangıç için gayet iyi. 11.sınıfta ygs falan baktın mı hiç bilmiyorum ama,Fem saçma sapan mod işlem falan sorar daha ilk denemelerde konu eksiğinden dolayı 20-25 arası gezersin ki bence bu çok iyidir eksikler olmasına rağmen,ben tam olduğu halde 28 falan yapardım ama gerçi geometrim 0 net olurdu ondan :)) Şimdi bana sorarsan 21 net iyidir,ne yapıp yapamadığını bilmiyorum ama büyük ihtimal geometrin zayıf ve matematikte mantık,işlem,mod vs. hatırlamıyorsun ve problemleri de tam yapamıyorsundur. Ona göre gayet iyi.
    Sosyal 25 olması şaşırttı beni süren yetişiyor olması gayet iyi,sosyalinde iyiymiş gayet güzel sosyale de her deneme en az 20 net demekte fayda var. İnsanı bir yere getirirse hedefleri getirir. En az 20 net diyelim sosyale de her deneme.
    Fen 21 net başlangıç için iyidir. Kimya'yı yakında fullemeye başlayacaksın ya da 1-2 tane kaçıracaksın çünkü Kasım gibi falan biter ygs kimya hem az konu vardır hem de hep aynı kalıp soru verir ve kolaydır. Kimyadan +10, fizik durumunu bilmiyorum ama fizikte de hep konunun en başındaki temel şeyi sorarlar hem denemelerde hem ygs de çok nadir belki 1 soru falan detay çıkar ygs de gerçek sınavda, bunu da 9-10 net yapacağını varsayarak, biyolojide konu eksiğin olması normal fakat bioda üstteki paragrafı okuyup cevaplandırdığın,tablo okuma,ekosistem,besin zinciri vs. gibi basit okuduğunu anlama soruları var . İlk etapta 5-6 net kesin olması daha sonrada bunun 8-9 a çıkmasını bekliyorum senden. Yani Fen'e de zamanla ilk hedef 25 sonra 28-30 aralığı diyelim ki gerçekten yeterlidir.
    Şimdi sen bana PM yoluyla istediğin ünileri,şehirleri,bölümleri falan yaz PM'den konuşalım. Sormak istediklerini de yazarsın. Öneri vermeye çalışırım.
    Kolay gelsin

EDİT : Ben 2 sene sonucunda üniye girdim. İlk hazırlandığım sene ilk denememde 60 net yapmıştım. Senin 100lerde başlaman çok iyi. Maşallah böyle devam et, 130 lara çıkarsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KASAP1910 -- 6 Ağustos 2015; 23:45:05 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.