Şimdi Ara

YGS-LYS MATEMATİK DETAYLI KİTAP TAVSİYELERİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
52
Favori
4.822
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • evet arkadaşlar öncelikle kendimi tanıtayım gyte bilgisayarı bıraktım ardından 22 bininci oldum yarım obp ile bu sene ygsde beklentilerin altında kalıp 12 bin olmama rağmen lysde 4 bine çektim okul puanı ile 6 bininciyim. Bu başlıkta umarım faydalı olur az çok deneyimlerimi paylaşmak istiyorum.İstek geldikçe geometri fizik kimya ve biyolojide de bu tarz başlıklar açmaya çalışacağım.

YGS MATEMATİK
    Ygs matematikte en önemli şey hız ve dikkat çok pratik olmalısınız sınav sırasında stres altında doğru hareket etmelisiniz bu yüzden bol bol deneme çözün ama en başta tabi ki de konu anlatımı ve test kitapları bitirmelisiniz.Kendi programınızı yapın ve son 1 ay kesinlikle denemeyle geçmeli aman konu bitmedi eksik kaldı falan diye konu çalışmayın bırakın denemeyle uğraşın ayrıca problemler dediğimiz konu önemli bol bol zor ve karışık sorulardan oluşan problemler çözmeyi unutmayın.

Matematik temeli çok iyi olmayan sıfırdan başlamak isteyen arkadaşlar için birebir.Konu anlatımları mezunlar ve temeli olanlar için biraz uzun ve sıkıcı gelebilir.O yüzden durumunuza göre tercih edin derim.

Simetriye göre biraz daha basitten alan bir kitap ama temel atmak için güzeldir.Simetri genel olarak daha iyidir bence.

Gür yayıncılık fasiküllerini şahsen çok beğeniyorum matematikte nerdeyse çoğu fasikülü bitirdim.Mesela olasılık kombinasyon ebob ekok bağıntı gibi sıkıntılı konuları güzel anlatıyor.Anlatım olarak adım adım bol örnek çözdürerek gider tavsiye ederim.
    Ayrıca sonundaki testlerin neredeyse çoğunun çözümleri var dersane olmadığı için çok içinize yarayabilir.çözümleri mat kalesi diye bir sitede vardı göz atarsınız.

Kesinlikle ama kesinlikle bu kitabı bitirin aşırı derecede tavsiye ediyorum.Ygs matematik için piyasadaki açık ara bence en iyi kitap.Soruları kolaydan başlar zora doğru gider zoru da zordur :)
    Ayrıca çözümleri teknofemde var mezun arkadaşlar için kaçmayacak bir nimet.Zaten bu kitabı bitirdikten sonra ygs adına başka soru bankasıyla uğraşmayın deneme atın.

Yine çözdüğüm bir kitap fem konu özetli gibi sağlam soruları var hatta daha sağlam sorularda çıkıyor zor bir kitap ama fdd genel soru yapısı hoşuma gitmediği ve çözümleri olmadığı için çok sıcak bakmıyorum.Seçim sizin.

Çözmedim ama çok arkadaşım bitirdi memnun kalmışlardı çok soru var içinde zaten karekökün soru tipleri de güzeldir.Düşünebilirsiniz ama çözümleri yok.

YGS-LYS MATEMATİK DETAYLI KİTAP TAVSİYELERİ YGS-LYS MATEMATİK DETAYLI KİTAP TAVSİYELERİ
    Deneme için ikiside çok güzel kitaplardır seçimi siz yapın soru bankalarınız bitince hemen bunlardan birine başlayın ve bitirin derim ayrıca hepsinin çözümleri var buda çok avantajlı oluyor.

çok fazla bilinmez ve bulunmaz bir kitap arada hatalı sorular olsada genel olarak kaliteli ve özgün soruları olan bi kitap mezuna kalıp deneme isteyenler çözebilirler.

Behzat Rasulinin ygs matematik denemeleri bu.25 tane kendi sitesinden alınıyor.Hepsini çözdüm ve çok hoşuma gitti.Uğraştırıcı ve özgün değişik sorular koyuyor içine bu yüzden kesinlikle tavsiye ederim bana çok şey katmıştı.Mezunlar için çözümlerinin olması da ekstra avantaj.

Evet ygs adına tavsiye edeceklerim bu kadar arkadaşlar.önce bır soru bankası ardından bol bol deneme atın çok faydasını goruceksınız.Eksik konuları da fasiküllerden falan halledebilirsiniz.

LYS MATEMATİK

Üniversite sınavında eğer zorlandığınız bir bölüm olacaksa bu kesinlikle lys matematik olacak.Gerek sınav süresi gerekte sorular gerçekten zorlayıcı.İntegralde falan bu sene yine 12. sınıflar için ekstra zor sorular geldi.Sınavın yine genelide baya uğraştırıcıydı çoğu arkadaşta süre sıkıntısından sınavın sonunu bile göremediler.Bu yüzden tüm sene lys matematiği çok sıkı tutmalısınız arkadaşlar.Konu olarak türev integral hariç diğer konular çok uzun değildir.Bu konularda kendi notlarınızı çıkarıp çalışabilirsiniz böylece daha hızlı konu tekrarı yapmış olursunuz.Yine ygsde olduğu gibi konu bankası bitirip hemen denemelere başlayın ama türev integral trigonometri ve limitte sınava kadar yandan sorular çözmenizi tavsiye ederim.

Genel olarak güzel anlatır ama bence soru sayısı yeterli değil.Konulara sıfırdan başlayacaklar için birebirdir.ayrıca son fasikül hariç diğer konulara burdan çalışmanızı tavsiye ederim güzel anlatır notlar çıkarın ama kesinlikle o konulardan da sonrasında bol bol sorular çözmeyi unutmayın.

Görselde türev var ama diğer lys konuları içinde fasikülleri var.Çok eksik olduğunuz bir konuda alın o fasikülü bitirin.sonunda bol testler var ve çoğuda çözümlü o yüzden çok büyük avantaj arkadaşlar.

YGS-LYS MATEMATİK DETAYLI KİTAP TAVSİYELERİ YGS-LYS MATEMATİK DETAYLI KİTAP TAVSİYELERİ YGS-LYS MATEMATİK DETAYLI KİTAP TAVSİYELERİ YGS-LYS MATEMATİK DETAYLI KİTAP TAVSİYELERİ

Evet arkadaşlar yüzdeyüz yayıncılık fazla bilinmez ama bu fasiküller kesinlikle harika.Hedefiniz ne olursa olsun ama 40 üstü için özellikle bunlar çözülmeli.
    Türev integral limit ve trigonometride konuları güzel anlatır ama hiç bilmeyen birisini çok az zorlayabilir yani simetri kadar temelden ve açıklayıcı bi anlatımı yok ama
    temeliniz varsa direk çözün içinde çok sağlam sorular ekstra sorular bunlar gerçekten çok şey katar size ve çoğunun sonunda çözümlü testler bol bol örnekler var.
    Bunları bitirin çok şey kazanacaksınız.

Tek kelimeyle 10 üzerinden 10 luk bir kitap piyasadaki en güzel soru bankası bence türevde integralde falanda baya sağlam sorular mevcut.Kesinlikle çözmelisiniz arkadaşlar her seviye için en iyisi bu kitap.Çözenadam denen sitede çözümleri paralı satılıyor isteyenler için.Ayrıca femden daha farklı kendine özgün bir soru yapısı vardır karekökün ve bence bu yapı artık sınava femden daha çok yaklaşıyor ondan çözülmeli .

Güzeldir ince olduğuna bakmayın sorular sıkışık ve küçük punto o yüzden bayada soru var.karekök kadar olmasada.tüm çözümleri teknofemde mevcut.karekökten sonra çözülebilir ama seviyesi çok iyi olmayan arkadaşlar daha orta şeyler hedefliyorsanız kareköke bulaşmadan bunu bitirin derim.

Fena sayılmaz standarttan daha zordur ben fem beyazdan bir tık kolay diyorum.kitabı kalmayan çözebilir ama çözümlerinin olmaması falan biraz sıkıntı.

Çok konuşuldu bu sene bence abartı bi kitap bazı noktalarda zor yapalım diye b..kunu çıkarmışlar bu yüzden tavsiye etmiyorum soru kalıbı pek hoşuma gitmedi ama zorluk olarak türeve kadar baya zor şeyler var ama türev integral için o kadar güzel soruları yok bence.

****Behzat rasulini soru bankasınıda tamamen bitirdim.Şunu söyleyebilirim genel olarak güzel bi soru bankası karekök seviyesinde olmasa da güzel soruları var.Türev integral ve fonksiyonlar için özellikle çok güzel sorular eklemiş.Diğer başlıklarda güzel aslında çok soru yok kitapta ama hepsinin çözümleri mevcut bu mezunlar için baya
    avantaj bence.karekökten sonra tekrar ıcın cozulebılır.
    Ayrıca bu sene çok fazla başlık gözüme çarptı behzat rasuli ile ilgili.Küçük bir açıklama yapayım kendisini bizzat tanırım mezuna kalınca çok zamanım olduğu için çoğu dersini de dinledim ve kaflarının çözdüm.Ders anlatımı ve kafları piyasanın en iyisidir en küçük ayrıntısına kadar yazar örnek çözer anlatır.Bu yüzden konu öğrenmek için bence düşünebilirsiniz.25 Ygs denemesi gerçekten kaliteli.Ayrıca soru bankası da dediğim gibi güzeldir.

Soru bankaları bitince ilk buna başlayın derim.Zorluğu iyidir bence ideal bi seviye ayrıca hepsinin çözümlerinin olması büyük avantaj.he sınav kadar zor değil ama bu sene basıldığı için türev integralde falan özgün güncel sorular var.

Dengeyegöre daha basit ama kaliteli denemeler.Çözümleride var yine.ama denge çözüyorsanız arkasına buna başlamayın tekrar eden sorular var içinde.

Kallavi deneme diyorsanız işte buldunuz.Bu sene basıldı kitap ufak tefek hataları mevcut ama sorular cidden sağlam sınavda 45-3 yapmama rağmen apotemide hiç o kadar iyi yapmamıştım genelde 43-44 kalıyordu.Baya uğraştırıcı sorular var son konulardanda.Hedefi yüksek olanlar kesinlikle çözmeli ama sınavdan 2 hafta önce falan bitirin son zamanlarda moral bozukluğu yapmasın :) ayrıca çözümleride sitesine eklendi bu da mezunlar için iyi bir avantaj.

ileri seviyesi Apoteminin bir üst zorudur.İçinde garip ve baya baya zor sorular bulacaksınız ama hedefi yüksek olanlar kesinlikle çözsün çünkü soruları baya ufuk açıyor.Hepsinin sitesinde çözümleride var.Son 2 hafta kala başlamıştım ve etkisini gerçekten gördüm değişik soru yapısı olması çok hoşuma gitti.Çözülmeli gerçekten.

**Evet arkadaşlar gündüzleri çalışıyorum o yüzden akşamları müsait oldukça geometri fizik kimya ve biyolojide de bu tarz açıklamalarda tavsiyelerde bulunucam takipte kalın.Umarım faydası olur.Ama unutmayın ki en iyi kitapları da çözseniz en zor soruları da yapsanız iş sizde bitiyor.Matematik için ayrıca konular fenlere göre daha kısadır bu yüzden konu çalışırken notlar çıkarırsanız sınava dogru tekrar etmek çok daha kısa sürer ve iyi olur.EN ÖNEMLİSİ de yapamadığınız soruları kesinlikle çözdürün.İçinde binlerce soru olan kitabı bitirip yapamadığınız soruları boş bırakır çözdürmez iseniz inanın o soru bankasını boşuna çözdünüz demektir.Bu yüzden lütfen yapamadıklarınızı kesin bı deftere yapıştırın çözdürün ve ardından tekrar edin.İyi matematiğim olmasına rağmen 100 sayfa yapamadığım sorulardan oluşan bi defterim olmuştu ve zamanım oldukça tekrar yapardım bunlardan çok faydasını gördüm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Destro3285 -- 10 Temmuz 2015; 22:57:36 >

• eline sağlık
  • Appotemiyi cozun hiz kazanirsiniz ben cozmedim pismanim acikcasi cozmeme sebebim islem kalabaligi var diyolardi ama zaman kazanma acisindan bence iyi bir kaynak
  • quote:

Orijinalden alıntı: Erselow

eline sağlık
    eline sağlık hocam
    fen dersleri için bu tarz bir rehber hazırlayacak mısın ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: bilinmeyenekosankiz

Appotemiyi cozun hiz kazanirsiniz ben cozmedim pismanim acikcasi cozmeme sebebim islem kalabaligi var diyolardi ama zaman kazanma acisindan bence iyi bir kaynak
    Ellerine sağlık çok iyi anlatmışsın.

Bir de birşey sorucam. Gür yayınları hangi sırayla gitmemi önerirsin? En baştan :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mart Kedisi -- 9 Temmuz 2015; 2:43:21 >
  • Çok teşekkürler oncelikle.
    Ben 12ye geçtim ağustosta mat1 tamamen bitmiş olacak. Fem konu ozetli cozuyorum yapamadklarma bakıyorum teknofemden.
    Sizce karekök YGS çozmeli ve denemelere öyle mi baslamaliyim yoksa cozmemeli miyim?
    Eger cozmeliysem konu ozetlinin bitmesini mi bekleyeyim yoksa birlikte mi cozeyim?
  • Ygs-Lys 2016 ya hazirlananlar icin kitap tavsiyesi yazdim. Yalnızca 10bin ve daha üst siralamalari hedefleyenler icin. Okumak isteyen buyursun.
    https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=107023345&p=1
  • Elinize sağlık hocam devamini bekliyoruz :)
  • eline sağlık hocam biyolojiyi de görmek isteriz
  • Eline sağlık güzel konu
  • Elinize saglik geometriyi bekliyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ehb8

Elinize saglik geometriyi bekliyorum
    eline saglik
    fen için takip
  • Eline yüreğine sağlık

Takip
  • quote:

Orijinalden alıntı: T h r a c i a n

Eline yüreğine sağlık

Takip
    Çok teşekkürler.Eline sağlık.
    Fenide tanıtırsan çok sevinirim.
  • Cok tesekkurler
  • quote:

Orijinalden alıntı: BenDexter

eline sağlık hocam biyolojiyi de görmek isteriz

Mebin kitapları + palme soru bankası
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kontrollee

quote:

Orijinalden alıntı: BenDexter

eline sağlık hocam biyolojiyi de görmek isteriz

Mebin kitapları + palme soru bankası

Alıntıları Göster
    up bu konuyu yukarda tutalım lütfen yararlansın arkadaşlarımız
  • Destro3285 D kullanıcısına yanıt
    devamını bekliyoruz teşekkürler
  • up diğer dersleride yaparsanız çok büyük ikrama geçer hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: glatuz66

up diğer dersleride yaparsanız çok büyük ikrama geçer hocam
    Geçen yıl Karekök çözdüm, bu yıl yeni basımı almak mantıklı mı? Karekökü sağlam altyapısı olanlara tavsiye ediyorum, çok çok zevkli bir kitap.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.