Şimdi Ara

Ygs ve Lys-5 hakkında düşüncelerinizi bekliyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
236
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle herkese merhaba. Bu sene 12. sınıfa geçiyorum ve sınavlarda yaklaşıyor. Ben üniversitede ÇOMÜ'de Japonca öğretmenliği okumak istiyorum. İstediğim bölüm dil-3 puanlama türünden 380 taban puan istiyor. Dolayısıyla lys'de ingilizce sınavına gireceğim. Bildiğim kadarıyla dil-3, %48 türkçe, %20 sosyal, %7 mat., %5 fen ve %20 ingilizce şeklinde hesaplıyor. Bu durumda benim yoğun olarak başta Türkçe olmak üzere sosyal ve ingilizce çalışmam gerekiyor. Ben küçüklüğümden beri kitap okumayı seven biri olarak düzenli kitap okurum. Ve günde 200 tane Türkçe sorusu çözüyorum bir kaç aydır. Ve her 100 soruda 4 yanlış gibi bir ortalama yakaladım. Anlayacağınız Türkçe benim için pek problem olmuyor tek seferde okuduğumu anlayıp hızlıca soru çözebiliyorum. Sosyale gelirsek bir süredir inkılap tarihi çalışıyorum ve yaklaşık günde 50 tarih sorusu çözüyorum. Ve din ile felsefemde iyidir ancak coğrafyam çok iyi değil. İngilizcem ise hali hazırda upper int. seviyesinde ve herhangi bir ingilizce kitabı anlayarak okuyabilecek seviyedeyim. Gramerim iyi bu yüzden kelime çalışması yapıyorum. Yaklaşık 1-2 ay da kursa gitmeyi düşünüyorum pratik açısından. Gelgelelim matematik ve fenim 0 denecek kadar kötü. Biyolojiyi istisna sayabilirim nispeten sözel olduğu için biyolojim iyi sayılır. Diploma notuma gelirsek büyük ihtimalle 80-85 arası gelecek ortalama konuşuyorum. Şimdi istediğim bölüm 380 puan istiyor ve 47 kontenjanı var. Ben ygs'de Türkçe'yi fulleyebileceğime inanıyorum ve sosyali de ortalama 30 net çıkartırım diye tahmin ediyorum. İlk önce türkçe ve sosyal sorularını çözüp sonra biyoloji sorularına geçeceğim. Fen'in kalan kimya fizik sorularını tamamen boş bırakmayı düşünüyorum çünkü cidden yapabilmemin imkanı yok. Puanımı düşürmek istemiyorum. Matematikte ise sadece emin olduğum basit soruları çözerim zamanım kalırsa. Lys'de en azından +60 net bekliyorum . Kısaca bu bilgilerim ve çalışmalarım ile 380 puan yapabilir miyim ?
    Yani;
    Türkçe: 40 net
    Sosyal: 30 net
    Mat: 5 net
    Fen: 10 net

Lys;
    İngilizce: 60 net

Ve 80 diploma puanımla 380 puanı tutturabiliyor muyum? Tahminimce sınav sonuçlarım buna yakın olacak. Ne dersiniz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi raichu10 -- 7 Ağustos 2015; 10:22:00 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.