Şimdi Ara

YGS VE LYS ILE ILGILI AKLIMA TAKILANLAR YARDIMMM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
2
Favori
672
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu sene artik üniversite sinavlarina girecegim. Girmek istedigim bolum ee muhendisligi ya da pc muhendisligi odtu bilkent bogazici en az 3k yapmayi hedefliyorum. Gelelim sorunlarima... 9 ve 10. Siniflarimin yeterince saglam gectigine inanmiyorum ozellikle sozel dersler icin ve biyoloji icin. Ayriyeten geometride de fena degilim karekok lys cozuyorum ama gelisme katetmiyorum sanki.. Geometri calisma konusunda taktikleriniz varsa paylasirdaniz sevinirim. Ayrica tarih cografya ve biyolojiye falan yazin calismasam kisin rahatlikla halledilir mi??
    Ve paragraf soru tiplerinin degistigi kpss ales tarzi kitaplar cozmem gerektigi soylenmekte bu yonde bir kitap onerisinde bulunabilir misinizz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• YGS İÇİN
    Kardeş bence bu yaz biyoloji ve fizik 9-10 konularını öğrenmeye çalış ygs mat soru kas.Geometri için yanlış kaynak seçmişsin o kaynaktaki soruların bazılarını olimpiyat sorularında gördüm o derece zor bu da senin şevkini kırar. Zaten geometri çözmek tamamamen motivasyon işidir ne kadar bilgin olursa olsun görmeyince görmüyorsun. Sözeller için ise bence okul başlayınca dil bilgisi çalış( özellikle yazım-noktalama yanlışları ve ses bilgisi ) ve paragraf çöz ama ikinci planda olsun önce sayısal derslerini hallet . Son iki ay sözelleri ön plana alabilrsin. O arada da biraz coğrafya ve felsefe çalışması seni iyi bir yere getirir.
    Edit : ben öyle yaptım ygs Türkçe 36-4 sosyal 39-1

LYS İÇİN ise
    Umarım 11.sınıf fizik kimya biyolojin iyidir. iyi değilse bu yaz daha çok tempo yapmalısın ki ygs den sonra 3 ayda hepsi başına yıkılmasın. Ayrıca ygs fizik biyoloji konularını da öğrenmeye çalış çünkü 12 de türev integral organik kimya öğrenmeye çalışırken bunlar başına bela olmasın

• Geometri de lys karekök çözüp gelişme katetmiyorum diyorsan aklıma ilk gelen sorularını her hangi bir şekilde sormadigindir.(wp grupları ya da soru çözüm uygulamalarını deneyebilirsin).Geometri ve YGS matı ağustos ayında halletmeni öneririm.Sorunlu olduğun dersin de temelini atabilirsin ,atiyorum bu kimya ise sene içerisinde değil bu zamanlarda sıfır seviye kitaplarını çözmek gerekir.Günlük paragraf ve geometri sorularına şimdiden başlamak güzel katkı sağlar.Sene içerisinde istemeden YGS fene abanacaksin çevrenin de etkisi büyük oluyor.YGS sosyal için okulu takip etmeni "aman zaten kolay ben sonra hallederim" diye salmadan tekrar +soru çözüm olarak işlendiği gün ve haftada düzen içinde çalışmalısın.Lys biyoloji ve fiziği YGS konularını daha kapsamli calisirsan bi miktar halledersin Lys matematik icin onerim ise okuldaki hocani yaklaşık 4-5 ders saati ileriden takip ederek goturmen.(limit türev integral için)

Acikcasi aklıma gelenleri siraladim ,karışık biraz farkındayım .Kendimden çıkardığım boyle olsaymis ya da iyi ki boyle yaptım dediğim şeylerdi.

• Karekok lys den once 1 2 ucgen fasikulu ve karekok ygsnin bir kismini yapmistim dersane rehber hocam da lys onerdi aslinda fena gitmiyor cozemediklerimi cozenadamdan hallediyorum falan ama sanki ogrendiklerim birikim haline gelmiyormus gibi hissediyorum belki surekli farkli basliklar altinda devam ettigimden dolayi yaniltici bir yargiya kapilmis olabilirim tabi

Ygs fizigim gayet iyi nihat bilgin tamam

Ygs biyoloji ve kimya planima gore okul acilana kadar tamam

Lys fizik icin de nitelik yayinlarini yaptim

Lys kimya ve biyoloji birtakim eksiklerim var ozellikle son konulari yarim kaldi

Cografyada mantiksal seylerim oturmus durumda ezberleri sona biraktim

Tarihim kocaman bir 0 genel kultur olarak bile yok

11 matematikten ise trigonometrim sorunlu gibi geliyor acaba bir fasikul bitirecek bulabilir miyim bilmiyorum yil icinde...

Ve asil sorunum turkce

Paragrafta yeni osym soru tarzi yani kpss ye yaklasmis sekli beni baya zorladi

Yazim bilgisi falan onlari zaten senenin basinda halledecegim

Ygs matta ise gecen sene karekoku yapmistim bu sene ise esen den gidiyorum endemik baslamistim yemedi o

• Hocam sence sene icinde trigonometri ye 1 kital bitirilir mi zaman olur mu??

• DaveMurray D kullanıcısına yanıt
    Hocam olan sureyi azimsama emin ol biter ,ama eksiklerini bilmen iyi onlar üstüne gidebilirsin.geometri de de elbet ilerleme kaydetmissindir başlarken ve bu zamanlarda çözdüğün(çozduysen ) denemeleri karşılaştırsan anlarsin

• Sosyalden deneme çöz. Coğrafya iyi tekrar et.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: reyb

Hocam olan sureyi azimsama emin ol biter ,ama eksiklerini bilmen iyi onlar üstüne gidebilirsin.geometri de de elbet ilerleme kaydetmissindir başlarken ve bu zamanlarda çözdüğün(çozduysen ) denemeleri karşılaştırsan anlarsin

Hadi bakalim ustune gitmeye calisiyorum artik

• quote:

Orijinalden alıntı: LordOfPantulon

Sosyalden deneme çöz. Coğrafya iyi tekrar et.

Henu konularim tam degil hele bi tamamlayim cozerim

• quote:

Orijinalden alıntı: Emekli Amiral

Sistemli ve disiplinli ol çok fazla kaynaktan soru tara

Zaten benim en buyuk sorunum sistemsizlikti ama yavas yavas yenmek uzereyim bir ara cozdugum soruyu kontrol bile etmeden birakiyordum sanki bir ise yarayacakmis gibi

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.