Şimdi Ara

YGS6/5yıllık Uluslararası Ticaret-Y.B.Sistemleri düşünenler!!!(Burdur-Bucak)Her türlü bilgilendirme. (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
367
Cevap
6
Favori
19.081
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ênigma

Beyler merhaba.Bu konuyu gördüğüm iyi oldu.
    Ben Bilkent İşletme Bilgi Yönetimi bölümünü düşünüyorum.Araştırmamı yaptım.Siz de bilgi sahibiyseniz yorumlarınızı duymak isterim(Burayı tutturamazsam nereye giderim onu tam olarak bilmiyorum)
    Bir de yönetim bilişim sistemleri var aklımda ama Boğaziçi'ni tutturacağımı sanmıyorum ve daha çok Ankara'da okumak istiyorum..Bu yüzden ilk tercihim Bilkent olacak sanırım.Bu iki bölüm hakkında yorumlarınızı bekliyorum
    Ben fen bölümü öğrencisiydim, mezunum.Fakat mühendisliklerden kafama yatan bölüm yok.(İTÜ jeolojiyi de düşünüyorum Bilkent olmazsa.Sadece jeoloji ilgimi çekiyor.)
    Aklıma gelmişken bunu da sorayım. İBY ve YBS bölümlerinden mezun olursak yüksek memurluk kadrosunda çalışabilir miyiz.Yani devlete de girme imkanımız var mı?
    Şimdiden teşekkürler...

Sorularımı yanıtlayabilecek yok mu?

• Bildiğim kadarıyla devlet bu sene YBS için resmen memur kadrosu açmış, ama neden devleti düşündüğünü anlamadım. Özel sektörde YBS için çok güzel iş imkanları var, özel sektörü düşün derim .
  • quote:

Orijinalden alıntı: Josiah

Bildiğim kadarıyla devlet bu sene YBS için resmen memur kadrosu açmış, ama neden devleti düşündüğünü anlamadım. Özel sektörde YBS için çok güzel iş imkanları var, özel sektörü düşün derim .

Ben zaten özel sektör düşünüyorum ama devlette de iş imkanı olması daha iyi olur yine de.Ne olur ne olmaz.
    YBS için açılmış ama İşletme bilgi için açılmış mı kadro?
  • Onun hakkında bilgim yok malesef
  • Uluslararası Ticaret bölümü nasıl gidiyor. Yabancı dilleri öğrenmekte zorluk çıkıyor mu? :) 2012 Nisan ayında bi 350 puan alırsam YGS-6`dan direk oradayım bilmiş olun :)
  • arkadaşlar burdurda uygulamalı bilimlerdeki uluslararası ticaretle akdeniz üniversitesindeki uluslararasi ticaret arasındaki fark nedir? bölümü bitirince ikisi arasında fark olurmu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: alperaltay35

arkadaşlar burdurda uygulamalı bilimlerdeki uluslararası ticaretle akdeniz üniversitesindeki uluslararasi ticaret arasındaki fark nedir? bölümü bitirince ikisi arasında fark olurmu?

Akdeniz üniversitesi fakülte olarak geçiyor , Mehmet Akif Ersoy üniversitesi yüksekokul olarak geçiyor . Görülen dersler , faydalanılan imkanlar aynı fakat yüksekokullarda 3.sınıf ve 4.sınıf olmak üzere 2 kere staj yapıyorsun . Yüksekokullarda 2.staj işbaşında staj olarak geçiyor . 4.sınıfın 2.dönemi ful staj yapıyorsun . Aynı zamandada iş hayatına atılmış oluyorsun . Bu yüksekokulun avantajı ..
  • sagol hocam cevapladıgın icin
  • Merhaba arkadaşlar bende anadolu ticaret meslek lisesi bilişim tek. mezunuyum. Şuan sınava hazırlanıyorum. Seçebileceğim 2 bölüm var ya yönetim bilişm yda bilgisayar öğretmenlği aslında öğretmenlği çok istiyordm ama iş yok atanması zor vs diyolar bende vazgeçtm. Boğaziçi zaten imkansz burdur olabilir ama çok kararsıızm bölümde yazılım falan var beni zorlayacağnı düşünüyorm ne yapsam bilmyooorrmm ://
  • staj nasıl oluyor yani nerelerde yapılabiliyor? mühendislik ilk hedefim olmazsa uluslararası ticareti yazcam merak ediyorum
  • Öncelikle konuyu hortlattığımm için özür dilerim arkadaşlar , bu nisanda sınava gireceğim şayet Okul Öncesi olmazsa belki olsada Burdur'u düşünüyorum konuya girersek, meslek lisesi'nde okuyorum 200 erkek 10 kız işkence gibi bir 4 yılın sonuna geldim o kadar bahtsızdım ki 1.5 milyon nüfuslu Adana'da gittiğim lise dağ başındaydı, tek tük insan görürdünüz onlarda çevredeki villa sahipleri, ayrıca bilişim alanım, bilişim alanlı bir lisede oyun sevdalısı, bir elin parmağını bırakın 3 parmağı geçmez, adamlar motor mesleğe gidecekken buraya düşmüşler sanki dinleri imanları araba,ford vs. bir nevi hapishane gibi geldi bana ortaokuldaki ortamın 1/10'u bile yoktu, neyse efendim asıl konuya gelirsek bu üniversite baya bi hoşuma gitti, baya bi kafa dengi bulacağım gibime geliyor tek endişem inş. mühendislik fakültesi gibi değildir anlamışsınızdır demek istediğimi

Ayrıca @Timcatz, hocam çok sağol baya ayrıntılı bilgiler verdin, son olarak ; burdur yönetim bilişimi düşünen ve kazanacağına inanan arkadaşlar varsa pm atabilirler haberleşir hazırlıklı oluruz..

• quote:

Orijinalden alıntı: cyberstalker

Öncelikle konuyu hortlattığımm için özür dilerim arkadaşlar , bu nisanda sınava gireceğim şayet Okul Öncesi olmazsa belki olsada Burdur'u düşünüyorum konuya girersek, meslek lisesi'nde okuyorum 200 erkek 10 kız işkence gibi bir 4 yılın sonuna geldim o kadar bahtsızdım ki 1.5 milyon nüfuslu Adana'da gittiğim lise dağ başındaydı, tek tük insan görürdünüz onlarda çevredeki villa sahipleri, ayrıca bilişim alanım, bilişim alanlı bir lisede oyun sevdalısı, bir elin parmağını bırakın 3 parmağı geçmez, adamlar motor mesleğe gidecekken buraya düşmüşler sanki dinleri imanları araba,ford vs. bir nevi hapishane gibi geldi bana ortaokuldaki ortamın 1/10'u bile yoktu, neyse efendim asıl konuya gelirsek bu üniversite baya bi hoşuma gitti, baya bi kafa dengi bulacağım gibime geliyor tek endişem inş. mühendislik fakültesi gibi değildir anlamışsınızdır demek istediğimi

Ayrıca @Timcatz, hocam çok sağol baya ayrıntılı bilgiler verdin, son olarak ; burdur yönetim bilişimi düşünen ve kazanacağına inanan arkadaşlar varsa pm atabilirler haberleşir hazırlıklı oluruz..

Nisan ayı yaklaştıkça bu konu hortlar merak etme

• Arkadaşlar eskisi kadar sık donanımhaber de takılmıyorum,bu yüzden mesajları geç görüyorum.Tercih ve sınav döneminde üniversitemizin bölümleriyle ilgili soracağınız soruları elimden geldiği kadar yanıtlamaya çalışacağım.Ama acele etmeyin ve hedeflerinizi biraz daha yüksekde tutun ;)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Timecatz

Arkadaşlar eskisi kadar sık donanımhaber de takılmıyorum,bu yüzden mesajları geç görüyorum.Tercih ve sınav döneminde üniversitemizin bölümleriyle ilgili soracağınız soruları elimden geldiği kadar yanıtlamaya çalışacağım.Ama acele etmeyin ve hedeflerinizi biraz daha yüksekde tutun ;)

cümleten selamın aleyküm bende burdur uluslararası ticaret istiyorum yukarıdaki yorumlarınızı okudum ama bana aylık giderin ne kadar olduğu hakkında bilgi verebilecek var mı acaba şimdiden herkese teşekkürler
  • Merbehe ben meslek lisesinde okuyorum 1 nisanda ygs ye girdim 221 231 arasa bi ygs 6puanım var 52,5 55 de okulun verdiği + 20 puan kendi alanımı sectiğim için bu bölüme ğidebilirmiyim ? yardımcı olursanız sevinirim Paylaş:
  • Cümleten merhaba arkadaşlar, yeni ybs biri daha katılıcak galiba aranıza :) meslek lisesinden mezunum, ist yaşıyorum bu seneki zor ygsden burdur için yeterli puan aldığımı düşünüyorum.. oraya ayak uydurabilir miyim biliyorum.. önemde bi bilgisayar öğretmenliği bide bu bölüm var devletin 4+4+4 sisteminde öğretmene çok ihtiyac olucak diyorlar ama tam emin değilim.. bu ybs yö 4 yıllık lisans eğitimi oluyor dimi ? şimdiden teşekkürler...
  • quote:

Orijinalden alıntı: darkiso

Merbehe ben meslek lisesinde okuyorum 1 nisanda ygs ye girdim 221 231 arasa bi ygs 6puanım var 52,5 55 de okulun verdiği + 20 puan kendi alanımı sectiğim için bu bölüme ğidebilirmiyim ? yardımcı olursanız sevinirim Paylaş:

ortalama 300-310 arası puana denk geliyor sanırım sizinki , aslında puan değilde sıralama olarak olaya bakmak daha mantıklı .
    Uluslararası Ticaretmi yoksa Yönetim Bilişim Sistemleri nimi tercih edeceksiniz bilgilendirmemişsiniz fakat geçen sene baz alınırsa bu puanla gelmek biraz daha zor . Yönetim bilişim sistemlerine geçen sene 385 puan ile yerleştim . Daha sonra II.Öğretim açıldı 330 gibi taban puan belirlendi . Tabiki tercih ve sonuçları beklemek lazım :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ern94

Cümleten merhaba arkadaşlar, yeni ybs biri daha katılıcak galiba aranıza :) meslek lisesinden mezunum, ist yaşıyorum bu seneki zor ygsden burdur için yeterli puan aldığımı düşünüyorum.. oraya ayak uydurabilir miyim biliyorum.. önemde bi bilgisayar öğretmenliği bide bu bölüm var devletin 4+4+4 sisteminde öğretmene çok ihtiyac olucak diyorlar ama tam emin değilim.. bu ybs yö 4 yıllık lisans eğitimi oluyor dimi ? şimdiden teşekkürler...

Bu bölüm biraz daha öğretmenlik yapamayacak kişiler ve kpss gibi engelle uğraşmak istemeyenlerin toplandığı bir bölüm zaten :)
    Ayak uydurma konusunda net birşey söyleyemicem çünkü geldiğiniz yeri belirtmemişsiniz fakat arkadaş ortamı yaşanılan yeri pasif hala getiriyor zaten . Ben küçük yerden bucağa geldiğim için fazla sıkıntı çekmedim açıkcası . Son soruna cevap olarak evet Lisans Eğitimi görülüyor . Tercihler sonuçlandığında bu bölüme gelirsen yardımcı oluruz üstteki arkadaşlar ile birlikte :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Gamze*

Merhaba arkadaşlar bende anadolu ticaret meslek lisesi bilişim tek. mezunuyum. Şuan sınava hazırlanıyorum. Seçebileceğim 2 bölüm var ya yönetim bilişm yda bilgisayar öğretmenlği aslında öğretmenlği çok istiyordm ama iş yok atanması zor vs diyolar bende vazgeçtm. Boğaziçi zaten imkansz burdur olabilir ama çok kararsıızm bölümde yazılım falan var beni zorlayacağnı düşünüyorm ne yapsam bilmyooorrmm ://

Yazılımdan korkmaya pek gerek yok. Öğretmenlikte seçsen programlama görüceksin bariz olarak . Fakat yazılım zaten temelden başlanarak aşama aşama veriliyor . Çalıştıktan sonra sorun olcağını sanmıyorum . Bilgisayar öğretmenligine şu anda atanmak zor diye biliyorum . KPSS diye bir engel var zaten . Eğer bunlarla uğraşmak istemiyorsan mantıklı olarak tek kapı Yönetim Bilişim Sistemleri bölümü oluyor . Bildiğim kadarıyla artık YBS bölümü yüksekokul olarak değil fakülte olarak eğitim vericek . Bunlarıda göz önünde bulundurmak gerek :)

• 215 Puanım Gelmis 639000 Başarı Sırası Muhasebe Ve Finansal Yönetim Tutarmı ? Okul 75 80 Puan Arası Bisey Vericek
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.