Arkadaşlar sınavın süresinin arttırılması , barajın kalkması vs bunlar yığılma olacağının göstergesi değildir. Geçen sene de burada çok insan vardı yığılma kaçınılmaz diyen ama en sonunda sonuçlara onlar bile şaşırdılar. Adamların nasıl bir sınav hazırlayacağını bilmiyorsunuz. Belki öyle bir sınav yaparlar ki değil 165 dk 200 dk bile yetmez. O yüzden yığılma olacakmış , olmayacakmış bunları kafanıza takmayın. Strateji değişiklikleri yapılabilir. Çok takip etmediğim için bilmiyorum ama hocalar bu konuda birtakım şeyler söyler büyük ihtimalle. Demek istediğim , siz sadece dersinize çalışın. Arkanıza bakmayın. Her yaptığınız şey sizin yanınıza kar kalır. O sürece kadar kendinize kattığınız her şey bir avantaj. Sürece odaklanın , olaylara değil. Olayları bir süre düşünebilirsiniz ne yapılabilir, ne edilebilir gibisinden ama kendinizi kaptırmayın. Siz elinizden gelenin en iyisini yapın, sonrasını boşverin. Bazen boşvermek kolay olmuyor ama öyle yapmak zorundasınız. Ben burada sınav açıklanmadan önce konular açıyordum 2. mezunluk senesi için çünkü asla böyle iyi bir sonuç beklemiyordum. Daha kötüsü de gelse bir şekilde hayata devam etmek zorunda oldugumu dusunuyordum yani yapacak bir şey yoktu. Neyse demek istediğim o ki sonuç ne olursa olsun zaman bir şekilde akıp geçiyor, yaşam kaldığı yerden devam ediyor o yüzden biz sadece üstümüze düşeni yapalım ayrıntılara takılmayalım sonra da iyi sonuç gelmesini temenni edelim.Aksi olursa fırsatınız , motiveniz varsa ve psikolojiniz kaldırırsa aynı zamanda şartlar da el verirse bir kez daha deneyeblilirsiniz. Ama yine de ne olursa olsun hayat devam ediyor. Üzmeyin kendinizi. Kendinize iyi bakın. |
Yığılma meselesine dair
-
-
gerçekçi ve güzel bir bakış açısı saolun hocam
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Rica ederim
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bu sene üni kazandım. 75 kişilik inşaat mühendisliği nin 25 i 2003 lü 25 i 2002 li geri kalan 25 de dgs veya 2+3+ yıl mezuna kalanlar.
Yani üni için bir sene mezuna kalmak bile yetmiyor. Geçmiş olsun
Hele hele inşaat mühendisliği gibi Kürtlerin tercih ettiği bölümlere gelirseniz geçmiş olsun. Çünkü sirrtli arkadaş vardı. Dedi ki : knk bizim orda 2 sene mezuna kaldım diye adamlar bana senin bir senen daha varmış neden erkenden kaydoldun diyor dedi ".
Yanlış anlamadınız Doğulular 3 senen mezuna kalıyor. Lise 7 yıl oluyor.
Kaç tane böyle adam var.
Bu yüzden şehir takıntınız yoksa 12 de istediğiniz bölüm gelirse direk yazılın bir üniversiteye.
Üni de yks hazırlanır gibi ders çalışırsanız garanti bölüm birincisi olursunuz. Sonra da kurumlar arası yatay geçişle gidersiniz büyük şehre icabına.
Ben şehir takıntım olduğu için bir sene mezuna kalıp imü inşaat kazandım pişman değilim. Ama şehir takıntım olmasaydı sakarya inşaat yazardım 12 de. Hatta belki otomotiv veya makine de olabilirdi. Ve bu durumda mezuna kalsaydım kaybolan seneye pişman olurdum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Diktatör58 -- 13 Şubat 2022; 20:18:10 >
kimsenin bilmediği ünilerin kısaltmasını yazmayın imü ne la amq 😃
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Aynen doğru. İstanbul medeniyet üniversitesi
yolun açık olsun paşam...
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Ben bunu doğru bulmuyorum. Kimisinin hedefi başka oluyor veya potansiyelini ortaya koyamadığını düşünüyor vs. O yüzden bence net ilk sene neresi gelirse yazmak doğru değil bence. Başka şeyleri de düşünmek gerek bence
-
Hocam bu doğru. 370bin den 65 bin e çeken arkadaşım oldu. Ama gördüğüm çoğu kişi 90 60 veya 270 170 gibi değerler yaptı en fazla. Bi bu kadarda geri düşen kişi gördüm
Benim çevremdeki herkes one çekti. 60k-->8k 40k--->13k gibi 4k sıralamaya çeken arkadaşım da var. Yani bu değişebilen bir şey çeken de var çekemeyen de. O yüzden mezuna kalmak isteyen mentalitesi,azmi,inancı,yeterli psikolojisi,gücü vs varsa deneyebilir. Yoksa bu bir sınav geriye çekme ihtimali de var. Ama mezuna kalanlar boşuna mezuna kalmıyor. Bunu iyi ayırt etmek gerek
Bahsettiğiniz siralamalardan çok ileriye çekmek zaten kolay değil. Bunu değerlendirirken gerçekçi de olmak lazım. Haklisiniz
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X