Şimdi Ara

YILDIZ BİLGİSAYAR - İTÜ İNŞAAT İKİLEMİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
2
Favori
1.176
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bugün tercihin son günü biraz gec konu acmis olsamda okuyanlarin destegi sart
    Her meslege yatkinligim var ve su an inanilmaz bir ikilemdeyim ikisi alakasiz disiplinler ancak hangisini tercih etmeliyim bilgisayar donemin getirmis oldugu sartlardan dolayi en onemli mesleklerden ancak insaat da bitmeyecek islerden biri sizce hangisi yazilmali

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Raveeen -- 29 Temmuz 2019; 12:14:4 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Her isi yaparim demeyin abicim, emeklilik yasi 60 lara cikti, belki de olene kadar yapacaginiz meslegi seciyorsunuz, biraz gelecekte neler yapmak istiyorum diye dusunup karar verip oyle secmeniz lazim, cok alakasiz bolumler yazdiklarin.

Tip disinda garanti is bolumu yok zaten, sevdigin isi sececeksin ki basarili olup bir yerlere gelirsin. Suan forumda cok populer olan bilgisayarda bile istatistiklere gore ortalama is bulma suresi 7 ay civari, ortalama ise girme orani ise %50. Okuruz yapariz yhaaa seklinde girilecek bolumler degil bunlar, sonra 1-2 sene sonra birakip uzuluyorsunuz.
  • birbiriyle alakasız iki bölüm arasında kalmışsın. Ne istediğin önemli.
  • Her isi yaparim demeyin abicim, emeklilik yasi 60 lara cikti, belki de olene kadar yapacaginiz meslegi seciyorsunuz, biraz gelecekte neler yapmak istiyorum diye dusunup karar verip oyle secmeniz lazim, cok alakasiz bolumler yazdiklarin.

Tip disinda garanti is bolumu yok zaten, sevdigin isi sececeksin ki basarili olup bir yerlere gelirsin. Suan forumda cok populer olan bilgisayarda bile istatistiklere gore ortalama is bulma suresi 7 ay civari, ortalama ise girme orani ise %50. Okuruz yapariz yhaaa seklinde girilecek bolumler degil bunlar, sonra 1-2 sene sonra birakip uzuluyorsunuz.
  • İnşaat elma ise bilgisayar armut oluyor, nasıl bu kadar alakasız bölümler arasında kalabiliyorsunuz anlamıyorum. Bilgisayar arada kalınarak yazılacak bir bölüm hiç değildir. Okuması en zor mühendisliktir ve belli bir matematik zekası gerektirir, analitik düşünme yeteneğinin en fazla gerektiği bölümdür.
  • Sana başka konuda da yazmıştım ama orada yanlış anlaşılma oldu. Bilgisayar mühendisliği hakkında bilgi veremem ama inşaat Mühendisliği hakkında bilgi verebilirim bu arada zamanında ben de YTU bilgisayarı araştırmıştım ve yazmamaya karar vermiştim. Hatta Hacettepe bilgisayar mühendisliğini yazdım YTÜ yazmadim. Bölüm başkan yardımcısıyla konuşmuştum ve İTÜ - Boğaziçi - ODTÜ ile kıyaslanamayacaklarını belirtmişti. Tamam doğru diyor da bunu öyle bir anlatmıştı sanki okul olarak bir hedefleri yokmuş sadece geçmişinden dolayı iyi bir konumdaymis gibi konuşmuştu. İnşaat Mühendisliği hakkında zaten ben bir konu yazdım orada benim özellikle orada belirttiğim linklere bak. YouTube dan inşaat mühendisliğinin birçok alanına yönelmiş kişiler iş ile ilgili videolar yüklüyor. Lakin özellikle yabancı dildeki videolara bak. Çünkü büyük ölçekli projelerle ilgili video izlemelisin. Ayrıca kusura bakma fazla vakit olmadığından hızlı yazıyorum ve cümleler düşük oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Murat_Erman -- 29 Temmuz 2019; 12:55:14 >

• ceng dışında mühendislik okunmaz
  • EZİKMAN E kullanıcısına yanıt
    bu görüşün kalitesi yazanın isminden belli oluyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Murat_Erman

bu görüşün kalitesi yazanın isminden belli oluyor.
    Mezun olunca haber et kahvede bir el batak oynayalım
  • İtü inşaat bu sene 35k rez. Yerinde olsam itüden bir bölüm yazardım kontrol-elektrik-mat müh ilgine göre.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 16k siralamam yazdim kontrol otomasyon ve elektrik muh ancak 14k ile almis zor yani biraz

• Raveeen R kullanıcısına yanıt
    hocam %30 olanları da yaz bir farkı yok. Okuyacağın bölüm değişeceğine yüzdesi değişsin ki %30 vermen gereken en az kredi miktarı sen dersleri elinde geldiğince ingilizce seçip yüzdeyi arttırabilirsin.

• EZİKMAN E kullanıcısına yanıt
    kahveye gelemem işler yoğun olur ama ofise veya şantiyeye gelirsin, öğretirsen oynarız
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-2CBD65149

hocam %30 olanları da yaz bir farkı yok. Okuyacağın bölüm değişeceğine yüzdesi değişsin ki %30 vermen gereken en az kredi miktarı sen dersleri elinde geldiğince ingilizce seçip yüzdeyi arttırabilirsin.
    önemli olan hangisini istediğin %30-%100 diye bakma,örneğin en çok istediğin inşaatsa onu üste yaz kontrol ise onu.İngilizce oranı önemli değil hangisine ilgin varsa (ders planlarına bakabilirsin çok yardımcı olacağını düşünüyorum) onu üste yazmanı tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Murat_Erman -- 29 Temmuz 2019; 13:22:44 >
  • Raveeen R kullanıcısına yanıt
    Hocam 16k ya büyük ihtimalle ytü bilgisayar mühendisliği gelmez

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-2CBD65149

İtü inşaat bu sene 35k rez. Yerinde olsam itüden bir bölüm yazardım kontrol-elektrik-mat müh ilgine göre.
    Sıralamayla durumun ne ilgisi var anlayamadım. Sıralamalar öğrencilerin tercihlerine göre belirlenir. Yani %90 oranında bir şey bilmeyen rehberlikçiler, her duyduğunu, gördüğünü doğru sanan veliler, youtube'da televizyonda karşısına çıkan vasıfsız kişilere inanan öğrenciler ve kendi başarısızlığı yüzünden bir yere gelemeyip bölümüne söven öğrenciler bu sıralamaları belirliyor.
  • Eğer gerçekten bilgisayar istiyorsanız en başa Hacettepe Bilgisayar yazabilirsiniz.

• Murat_Erman kullanıcısına yanıt
    Tamam doğru diyor da bunu öyle bir anlatmıştı sanki okul olarak bir hedefleri yokmuş sadece geçmişinden dolayı iyi bir konumdaymis gibi konuşmuştu.

Şu cümlenin gerçek olduğuna inanıyorum ben, GTÜ trollerinden değilim zaten 2 yazdır bu forumda takılıyorum genel olarak da donanım haberde takıldığım oluyor, YTÜ kazansam oraya giderdim o ayrı ama bence cidden puanı kadar iyi bir okul değil

Konu sahibi arkadaşa ise şunu diyeceğim: ilgin hangisineyse onu oku herkes CS yazıyor övüyor diye aklını çeldiyse kesinlikle vazgeç, İnşaat son zamanlarda sıkıntıya düşmüş bir mühendislik ama bu gidişle arkasından hemen CS de gelecek çünkü yazan sayısı çok fazla ve millet bilmeden toplum baskısıyla yazıyor zamanında aynısı İnşaat'a olmuştu ve sıraları yükselip birden çökmüştü
  • FireSwords kullanıcısına yanıt
    Elektrik-Elektronik,inşaat,ve makineden sonra gelir bilgisayar zorluk açısından

• makesomenoise M kullanıcısına yanıt
    Okula bağlı, aldığın derslere bağlı. Her okul her bölümü aynı zorlukta işlemiyor. Ve zorluk farklı yönlerde buralarda. Her bölüm farklı anlamda zordur. Bilgisayarda çok iyi bir algoritma kurma becerinin olması gerek mesela.
  • gtü bilgisayar'a yardır bro

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.