Şimdi Ara

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ 2013 GİRİŞLİLER (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.279
Cevap
20
Favori
42.739
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Pachenkov

Makine

beyler üçümüz aynı sınıftayız tanışalım şimiden :D
  • Arkadaşlar kayıtlar ne zaman başlıyor sitede bulamadım da.

Bir de sorum olacak ben %30 metalurji ve malzeme kazandım hazırlık var gözüküyor bu hazırlık da mı davutpaşa kampüsünde?
  • quote:

Orijinalden alıntı: MrSkimmer

quote:

Makine

Elektrik iö demişsin nasıl oluyoda aynı sınıfta oluyoruz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: FrozenFist

Arkadaşlar kayıtlar ne zaman başlıyor sitede bulamadım da.

Bir de sorum olacak ben %30 metalurji ve malzeme kazandım hazırlık var gözüküyor bu hazırlık da mı davutpaşa kampüsünde?

2-6 eylül arası kayıtlar . Hazırlık davutpaşada diye biliyorum ama emin değilim.
  • quote:

quote:

quote:

Makine

sizinki 1 öğrentim mi ? eğer öyleyse görememişim tam demekki

• quote:

quote:

quote:

quote:

Makine

sizinki 1 öğrentim mi ? eğer öyleyse görememişim tam demekki

1.ö ve makine bölümü

• quote:

Orijinalden alıntı: FrozenFist

Arkadaşlar kayıtlar ne zaman başlıyor sitede bulamadım da.

hazırlık da kimye metalurji fakültesi de davutpaşa'da. hazırlığı geçemezsen hazılrık okursun, geçtikten sonra da kredilerinin toplamına oranı olacak şekilde en az %30'unu ingilizce almalısın derslerin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sb_turan

Ne zannediyorsun ki sen YTÜ'yü? Çok üniversite gördüm. Anadolu, ege,çukurova(Boğaziçi,ODTÜ'yü saymıyorum bile).. Bunların hepsi YTÜ'den daha çok üniversiteye benzeyen okullar. YTÜ öğrencisi, üniversite öğrencisi değil, YTÜ hocası üniversite hocası değil. Sadece teknik olduğundan bi karizması var görünüyor. Yanlış anlamayın bi alıp veremediğim yok okulla. Gördüğümü söylüyorum
    not: YTÜ 3. sınıf öğrencisiyim

Birader ben de çok üniversite gördüm bu yaşıma kadar. Emin ol Odtü'den ve Boğaziçi'den başka diğer üniversiteler hep üç aşağı beş yukarı birbirine benziyor. Odtü'nün tarihi ve mizacı çekiyor, Boğaziçi'nin de kültürü, bunlardan gayri diğerleri hep nabza göre şerbet okullar. Yeni açılan saçma sapan üniversiteler hariç belli bir tarihi olan okulların hepsi dediğim gibi üç aşağı beş yukarı aynı. İtü örneği vermişsin de İtü öğrencisiyle Yıldız öğrencisi arasında emin ol fark yok. Evet, katılıyorum hala sığır gibi gezinen öğrenciler yok mu bizim okulda, çokça var ama emin ol ki İtü'de de var bunlardan bolca. Bizzat kız arkadaşım İtü'de ve ortamını iyi kötü biliyorum. Benim anlamadığım şey ise şu Beşiktaş meselesi. Okul yönetimini her yaptığı şeyden dolayı tasvip ettiğim anlaşılmasın ama fakülte taşırken kime soracak? Rektörü biz seçemiyorken rektör bize mi soracak ne yapacağını? Görüyoruz zaten her yıl sonunda aynı teraneyi. Aman Beşiktaş'tan taşınmasın, aman Davutpaşa'da ne işimiz var... Beşiktaş yetmiyor bu okula, alanı çok dar ve mühendislik ve fen bilimleri geniş alan (lab, atölye derslik vs) isteyen bölümler. Makine fakültesine yapabiliyorlar mı adam gibi lab? Bunu İtü ile kıyaslama. Adamların Makine fakültesi neredeyse bizim yıldız kampüsü kadar biz yıldız'da kaç fakülteyi sokuşturmuşuz. Bence İktisat gibi bölümelr hariç Davutpaşa'ya taşınmalı ki yapılıyor o da. Eğitim için iyi bu.

• İşletme kazanan yok mu yahu

• Hazırlığı geçmek için çalışacaklar aşağıdaki linki incelesin. Bu sene hazırlık sınavının nasıl olacağını göstermek için örnek hazırlamışlar.

http://www.ybd.yildiz.edu.tr/login/sys/admin/announcement/img/IYS%20HAKKINDA.docx
  • arkadaşlar şuanda yurt basşvurusundan başka yapılacak bir şey var mı kayıt tarihine kadar?
  • quote:

Orijinalden alıntı: nutella19

beyler yıldız elektrik okuyorum sormak davutpaşa yurt bölümle ilgili sormak istediğiniz bişeyler olursa cevaplayabilirim

hocam şimdi bu fsm yurdu devletin yurdu değil mi? Yani biz şimdi kykdan başvurunca bu yurda da başvurmuş oluyoruz heralde. okulun kendi yurdu felan var mı? Bide etrafta veya kolay ulaşılabilecek yerlerdeki yurtlar hakkında bilginiz var mı? (şu yurda bak iyiydir dediğiniz yurtlar)
  • quote:

Orijinalden alıntı: gozelle

quote:

Orijinalden alıntı: nutella19

beyler yıldız elektrik okuyorum sormak davutpaşa yurt bölümle ilgili sormak istediğiniz bişeyler olursa cevaplayabilirim

hocam şimdi bu fsm yurdu devletin yurdu değil mi? Yani biz şimdi kykdan başvurunca bu yurda da başvurmuş oluyoruz heralde. okulun kendi yurdu felan var mı? Bide etrafta veya kolay ulaşılabilecek yerlerdeki yurtlar hakkında bilginiz var mı? (şu yurda bak iyiydir dediğiniz yurtlar)

Aynen kyk yurdu ama başvururken yüksek ücretli yurt yurt diye basvyruyosun diğer sorun içinde okula yakın 2 tane cemaat yurdu var okulun yurdu maslak ta o da bildiğim kadarıyla yıkılacak bu ay. Güngören de falan apart tarzı yerler var arkadaşlar memnundular ama nasıl bilmiyorum tabi sirinevler tarafına gittikçe yurt sayıları artıyor tabi

• quote:

Ne zannediyorsun ki sen YTÜ'yü? Çok üniversite gördüm. Anadolu, ege,çukurova(Boğaziçi,ODTÜ'yü saymıyorum bile).. Bunların hepsi YTÜ'den daha çok üniversiteye benzeyen okullar. YTÜ öğrencisi, üniversite öğrencisi değil, YTÜ hocası üniversite hocası değil. Sadece teknik olduğundan bi karizması var görünüyor. Yanlış anlamayın bi alıp veremediğim yok okulla. Gördüğümü söylüyorum

Merhaba, birkeç sorum olucaktı cevaplarsanız sevinirim :
    -İstanbulda okumak istiyorum fakat puanım yetmediği için itü, boğaziçi yi tercih edemeyince tek yer kaldı ytü( diş hekimliği gelmesine rağmen yazmadım). Biraz araştırınca şirketlerde itü kadar olmasada bir itibarı olduğunu gördüm ve tercih ettim fakat şu yazdıklarınızı okuyunca yanlış mı yaptım diye düşünmemek elde değil eğer itü gelmiyorsa en az bir sene daha sınava hazırlanmak veya okumamaktan başka sonuç göremiyorum siz olsaydınız ne yapardınız onu merak ediyorum?

-Sonuçta sınava hazırlık öğrencisi olduğumuz için üniversite tercihimizde en önemli faktörleden birisi taban puanlarıdır. Çukurova, Anadolu, Ege dediğiniz okulların puanları Ytü den çok daha düşük ( eğitim kalitelerini bilmediğim için birşey söyleyemem ama eğer çok kaliteliyse neden puanları düşük?). Eğer ytüde liseden bir gömlek daha iyi bir okulsa türkiyedeki üniversitelerin %80-90 ı okul değildir mantığına geliyor.Ne yapalım peki siz benim\ bizim yerimizde olsaydınız ne yapardınız okumayalım mı itü ye odtüye gidemiyoruz diye?

Teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: volvo94

quote:

-İstanbulda okumak istiyorum fakat puanım yetmediği için itü, boğaziçi yi tercih edemeyince tek yer kaldı ytü( diş hekimliği gelmesine rağmen yazmadım). Biraz araştırınca şirketlerde itü kadar olmasada bir itibarı olduğunu gördüm ve tercih ettim fakat şu yazdıklarınızı okuyunca yanlış mı yaptım diye düşünmemek elde değil eğer itü gelmiyorsa en az bir sene daha sınava hazırlanmak veya okumamaktan başka sonuç göremiyorum siz olsaydınız ne yapardınız onu merak ediyorum?

-Sonuçta sınava hazırlık öğrencisi olduğumuz için üniversite tercihimizde en önemli faktörleden birisi taban puanlarıdır. Çukurova, Anadolu, Ege dediğiniz okulların puanları Ytü den çok daha düşük ( eğitim kalitelerini bilmediğim için birşey söyleyemem ama eğer çok kaliteliyse neden puanları düşük?). Eğer ytüde liseden bir gömlek daha iyi bir okulsa türkiyedeki üniversitelerin %80-90 ı okul değildir mantığına geliyor.Ne yapalım peki siz benim\ bizim yerimizde olsaydınız ne yapardınız okumayalım mı itü ye odtüye gidemiyoruz diye?

Teşekkürler

İstanbul piyasasında İTÜ kadar itibarı var merak etme.Eğitim de aynı şekilde. Arkadaş biraz fazla karamsar.

• yaz abi makine
    ya şaka maka ne çok makineci varmış burda
    bölümün yarısı dh den sanırım
  • hangi bölüm hocam
  • Yurtları araştırıyorum da başka araştıran arkadaşlarda bilgi paylaşırsa sevinirim :) mesela şu Güngören Konuş Yurdunu buldum hani burda kalan arkadaşları olan varsa filan nasıl bir yerdir kalınabilitesi var mı ? ekşi de falan bi kaç yorum gördüm de ordakilerin zaten olumlu bi şey yazıdğına şahit olamadım şimdiye kadar . Kısaca güzel bir yurt mudur sizce kalınır mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: volvo94

quote:

Teşekkürler

Bölümünüze bağlı. Makinecilerin,mimarların itibarı iyi diye biliyorum. Onun dışında artık bunu bir itibar olarak mı sayarsın bilmiyorum da şöyle bir şey var: Boğaziçinden İtü den mezun olan adama her işi yaptıramıyorlar. Buradan mezun olan adamlar genelde kurumsal, itibarlı işler yapmayı tercih ediyorlar. İş ararken de öyle her işe girmem, adam gibi şartları olmazı lazım mantığıyla iş arıyorlar. YTÜ mezunları ise ne iş olsa yaparım kafasıyla çalıştıkları için Boğaziçiliye ve itülüye iş beğendiremeyen iş verenler YTÜ'lüyü tercih ediyor. Bu durumu şu an staj yaptığım yerin patronundan bile duydum. Onun dışında Boğaziçili ve İTÜ lüler yurtdışına çıkmaya çok meraklı. Bu durum az da olsa piyasayı YTÜ'lülere bırakıyor. Bi de şunu da çok duydum: YTÜ'lüler birbirini çok kolluyor, birbirlerine sahip çıkıyorlarmış. Yani YTÜ mezunu şirket sahibi YTÜ'lülerle çalışmayı tercih ediyor.

Eğer bir dahaki seneye kazanabileceğine güveniyorsan Boğaziçine girmeyi kesinlikle dene. Üniversiteyi sadece derslerden ibaret düşünmemek lazım. Boğaziçi gibi bir okulun insanın karakterine bile büyük katkısı olabiliyor. 1 sene çok da büyük bir kayıp değil.

Edit: Hocam YTÜ nün puanlarının yüksek olmasının nedeni İstanbulda olması, teknik üniversite olması. çoğu bölümde eğitim kalitesi vs. Ege,Dokuz Eylül, Hacettepe ile yarışır anca. Hatta bazı bölümlerde bunlardan daha kötü olduğu söylenir. Ama işin sende bittiğini de unutmamak lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sb_turan -- 2 Ağustos 2013; 14:03:02 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Gravaze

quote:

Birader ben de çok üniversite gördüm bu yaşıma kadar. Emin ol Odtü'den ve Boğaziçi'den başka diğer üniversiteler hep üç aşağı beş yukarı birbirine benziyor. Odtü'nün tarihi ve mizacı çekiyor, Boğaziçi'nin de kültürü, bunlardan gayri diğerleri hep nabza göre şerbet okullar. Yeni açılan saçma sapan üniversiteler hariç belli bir tarihi olan okulların hepsi dediğim gibi üç aşağı beş yukarı aynı. İtü örneği vermişsin de İtü öğrencisiyle Yıldız öğrencisi arasında emin ol fark yok. Evet, katılıyorum hala sığır gibi gezinen öğrenciler yok mu bizim okulda, çokça var ama emin ol ki İtü'de de var bunlardan bolca. Bizzat kız arkadaşım İtü'de ve ortamını iyi kötü biliyorum. Benim anlamadığım şey ise şu Beşiktaş meselesi. Okul yönetimini her yaptığı şeyden dolayı tasvip ettiğim anlaşılmasın ama fakülte taşırken kime soracak? Rektörü biz seçemiyorken rektör bize mi soracak ne yapacağını? Görüyoruz zaten her yıl sonunda aynı teraneyi. Aman Beşiktaş'tan taşınmasın, aman Davutpaşa'da ne işimiz var... Beşiktaş yetmiyor bu okula, alanı çok dar ve mühendislik ve fen bilimleri geniş alan (lab, atölye derslik vs) isteyen bölümler. Makine fakültesine yapabiliyorlar mı adam gibi lab? Bunu İtü ile kıyaslama. Adamların Makine fakültesi neredeyse bizim yıldız kampüsü kadar biz yıldız'da kaç fakülteyi sokuşturmuşuz. Bence İktisat gibi bölümelr hariç Davutpaşa'ya taşınmalı ki yapılıyor o da. Eğitim için iyi bu.

Hocam makine fakültesini taşınabilirdi sadece. Yeterli olurdu. Ama ne oldu? Makine daha yıldızda, diğerlerini taşıyorlar davutpaşa. Makine de taşınacak zaten, ne anladık? koca kampüste 1 tane fakülte mi kalacak sadece? Ayrıca dediğim gibi öğrencisini adam yerine koyan rektör öğrenicinin istemediği bi işi yapmaz. Sorun orada zaten. Mesela kimse kampüsün neden taşındığıyla ilgili bir açıklama yaptı mı? Senin vardığın sonuç mantıklı(makine fakültesi çok kalabalık). Ama bu nedenden dolayı taşındığını da bilmiyoruz ki?

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.