Şimdi Ara

Yıllık araç kiralamak karlı bir iş midir? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
118
Cevap
4
Favori
86.207
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • quote:

Orijinalden alıntı: son_samuray

quote:

Orijinalden alıntı: dkerem2

çok karsız 1 iş benim aracıma göre hesaplama yaparsak aracım avensis elegant 2006 model

kasko:650 lira
    trafik sigortası:140 lira
    vergisi:470lira
    bakım:250 lira

toplam:1510 lira

aynı aracı senelik kiralasan dünyanın parasını isterler ha palio falan kiralayacaksan fazla tutmaz ama yinede bı fiyatı aşar diye düşünüyorum ayrıca bir kaza yaptın mı yandın.

Senede 1 defamı bakım yaptırıyorsunuz

ortalama olarak dedim 2de olabilir tabi ama fazla bir fark olacağını sanmıyorum zaten özel servis kullanıyorum

• Leasing denen olayla, şirketler için çok karlı bir durum. Aracın bakım masraflarıyla, alım satımıyla uğraşmıyorsunuz ve giderlerinizi vergiden düşebiliyorsunuz.

Ayrıca kurumsal olarak kiraladığınızda ve süreyi en az bir yıl tuttuğunuzda çok daha hesaplı.

Avrupa ülkelerinde, mesela Almayada bireysel kullanımlarda da artık kiralama yolunu seçiyorlar. Eğer kullanıcı isterse süre sonunda farkı ödeyip aracı satın da alabiliyor.

Türkiyede biraz daha zaman var sanırım. Şu an pahalı biraz.

Ancak ikinci ellerin daha da değer kaybetmesi ve muayene şartlarının çok zorlayıcı olması durumunda, bir de vergilerin düşürülüp araçların sıfırlarının maliyetlerinin de makul seviyelere inmesiyle kiralama bireysel olarak da düşünülebilir olacaktır.
  • Kurumlar için çok karlı bireysel olarak çok kazık bir sistemdir araç kiralama:)
    aman ha:D
  • satın al daha iyi en azından benim diyebildiğin bişeyin olur
  • Kesinlikle daha karlı .

Anlaşmana göre sadece yakıtını koyup gittigin bir araç nasıl karlı olmasın .

Yıllık bandrolunu yatırmıyorsun .
    Muayane ücreti yok
    Arabam 1 sene eskidi degeri düştü derdi yok .
    Bunun yanı sıra fatura kestirip şirketsen gider olarakda gösterebiliyorsun . Daha neolsun .

Her yıl farklı farklı arabaya binmende cabası
  • operasyonel kiralama leasingden farklıdır,
    leasing'de süre bitiminde mal sizin olur , diğerinde süre bitiminde aracı geri verirsiniz

kiralama iyi midir? şirketseniz evet ve tek sebebi var vergi avantajı,
    şirketler için karlı , bireysel kiralamalar ise saçmadır

şirket olarak araç satın aldığınızda aracın ötv'sini kkg(kanunen kabul edilmeyen gider) yazmak zorunda kalırsınız ve vergiden düşemezsiniz, kdv'si ise araç matrah fiyatına eklenir ve 5 yıllık amortisman süresinde gider yazılır.Yani kdv'sini de aldığınız ay düşemezsiniz. Devletin böyle yapmasının çeşitli sebepleri var ve çoğunda da haklılar.

şirket olarak kiralama yaptığınızda, kiralama şirketi size aylık fatura keser, bu faturaya istinaden fatura matrahını vergiden düşer , kdv'sini de ödenecek kdv'den indirebilirsiniz.

kısaca kar eden bir şirketiniz varsa vergi avantajını kullanabilirsiniz, ayrıca parayı araca değil işinize bağlamak çok daha karlıdır

• lüx bir araç alacaksanız şahıs içinde kiralama mantıklı mesela bir arkadaşımın babası 2005 de sıfır e200 aldı 145.000 liraya 3 ay evvel 75.000 e sattı. bakımı lastiği kaskosu vs hariç değer kaybı ortada. yıllık 20000 e bile kiralamış olsa bakım kasko vs den kar etmiş olurdu gibi.
  • Son 1-2 yıldır etraftaki focus ların, megane ların, corolla ların neredeyse yarısından fazlasının plakasında "intercity" yazısını görmeye başladım. Demekki sadece benzin parasını vermek ve başka hiçbir işiyle uğraşmamak insanlara karlı gelmeye başladı, tabi şirketler için her yıl bunu gider gösterip vergiden de düşmek çok büyük bir avantaj.
    Zaten şu sıralar ötv indiriminin de bitmesiyle araba fiyatları aşırı duruma geldi ve almak için çok kötü bir zaman.
    Eğer şirketiniz varsa ve 2-3 ten fazla aracınız varsa kiralama iyi fikirmiş gibi görünüyor.

Ancak benim şirketim yok ve bireysel olarak kar sağlayabilirmiyiz diye bu konuyu açmıştım, ama zannediyorum bireyselde böyle bir kar pek mümkün görünmüyor.
  • Arkadaşlarım, abilerim yine aynı hataya düşüyorsunuz.Bu sorununda kesin bir cevabı yok!

Bir şirket sahibisiniz ve işiniz gereği yollarda olacağınız için mercedes s320 cdi ye binmek istiyorsunuz.yılda da 100 bin km yapacaksınız.Eğer amacınız hem mercedese binip hemde ekonomi yapmaksa bence kiralamak daha mantıklı olur.
    -100 bin bakım
    -kasko
    -vergi
    vs vs

hadi bunları geçtim en önemlisi aracı alırsanız PARASINI PEŞİN vereceksiniz (kredi çekseniz yine nakit para çıkacak hemde faiz ödeyeceksiniz).Birde satarken zarar edeceksiniz.mercedes bile olsa lüks sınıfta zarar büyük oluyor.

ama kiralarsanız hem bi sorumluluğunuz olmayacak hemde taksit taksit ödeyeceksiniz.siz merak etmeyin kiralayacak adam bunun hesabını 50 defa yapıyordur.zaten bunu hesaplamak çok basit.ayrıca çoğunu vergiye sayıyorlar

hem mal sahibi hemde malı kiralayan kar etmese bu çark neden dönsün?

• ]Orijinalden alıntı: SchwarzMoto

lüx bir araç alacaksanız şahıs içinde kiralama mantıklı mesela bir arkadaşımın babası 2005 de sıfır e200 aldı 145.000 liraya 3 ay evvel 75.000 e sattı. bakımı lastiği kaskosu vs hariç değer kaybı ortada. yıllık 20000 e bile kiralamış olsa bakım kasko vs den kar etmiş olurdu gibi.

bahsettiğiniz gibi bir aracın kirası aylık 1500 euro + KDV
    yani yaklaşık yıllık 50.000 YTL
  • Sirketiniz varsa karli olur yoksa olmaz.
  • Buradan çıkan sonuç şu ki,
    Kiralama şirketleri için uygulanan özel vergi indirimleri yada istisnaları var.
    Benzer durum kiralayan şirketler açısından da sözkonusu.

Peki maliye neden bu teşviki yapıyor bilgisi olan var mı?
  • özellkle kamu kurumlarında araçlar şöförüyle beraber kiralanıyor.sözleşmede araba arıza yaparsa emsal bir araba,şöför gelemezse yedek şöför gelecek.genelde günde 100 km üstüne artı para veriliyor.bu şekilde olunca kazası,vergisi,bakımı,şöför maaşı,ssk. sı her şey kiralayana ait oluyor.kiraya verenin aldığı aylığa bakıyorum,tüm bu masrafları üstlendiği halde (araç yıpranması,değer kaybı hariç) bizim kadrolu şöförden az alıyor.bide bu kadrolu şöförün ikramiye,ssk,kıdem tazminatı,yemek vs. giderleri var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: marcopolo

Ben ipucunu verdim, anlayan da anladi :-)))

o dediğin sanırm normal vergiden düşme gibi olmuyor az düşülüyor vergiden
  • onu bunu bilmem de, Burdaki Türk Telekom Müdürü'nde 2008 Model Metalik Derin Siyah 1.6 FSI motor VW Jetta ComfortLine aracı var ve araç kiralık, kuşların söylediğine göre aylık 500€ kira bedeli varmış, benzin falan filan derken pahalıya gelebilir... Adam tepe tepe geziyo valla ne güzel seviniyodum Uşak'ta aynı renk ve donanımda tek bizim araç var diye
  • arkadaşlar şimdi çevremde görüyorum ilaç mümessileeri başta olmak üzere büyük şirketler araç almayıp kiralama yoluna gidiyorlar, aramızda muhasebeci arkadaşlar varsa size sorum yıllık kullanım bedelini direk vergiden düşüyor muyuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: son_samuray

quote:

Orijinalden alıntı: dkerem2

çok karsız 1 iş benim aracıma göre hesaplama yaparsak aracım avensis elegant 2006 model

kasko:650 lira
    trafik sigortası:140 lira
    vergisi:470lira
    bakım:250 lira

toplam:1510 lira

aynı aracı senelik kiralasan dünyanın parasını isterler ha palio falan kiralayacaksan fazla tutmaz ama yinede bı fiyatı aşar diye düşünüyorum ayrıca bir kaza yaptın mı yandın.

Senede 1 defamı bakım yaptırıyorsunuz

adam toyotam var diyo sen senede 1 mi bakıma gidiyosun diye soruyosun babam corollasını 3 senedir bakıma götürmüyo 1 sene önce corollaya 2 litre yağ ekledi tamam ;)
    seninde bir gün toyotan olursa sende anlarsın ne demek istediğimi ;)

• quote:

Orijinalden alıntı: engineer_06

arkadaşlar şimdi çevremde görüyorum ilaç mümessileeri başta olmak üzere büyük şirketler araç almayıp kiralama yoluna gidiyorlar, aramızda muhasebeci arkadaşlar varsa size sorum yıllık kullanım bedelini direk vergiden düşüyor muyuz?

Evet bende bu sorunun cevabini merak ediyorum,

mesela aylik 500 tl+ kdv 90 tl = 590 tl ye araci kiraliyorsun, buradaki odedigin 90 TL yi KDV den dusuyorsun her ay,
    peki 500 TL nin tamamini yil sonu bilanconda gider olarak yazabiliyor musun, yoksa bunun belli bir orani mi var, yuzde 30 gibi falan?

yani isletmenin yil sonu geliri100.000 TL diyelim kiralama gideri 500*12=6000 TL,

Bu 6000 TL nin tamami yil sonundaki gelirden dusup, yil sonu kari 94.000 lira yazilip, odeyecegin kurumlar vergisini vs ni, bu 94 bin uzerinden mi hesapliyorsun,

Bu sistemin karı, sene sonunda devlete odeyecegin vergiyi 100 bin uzerinden degil de 94 bin uzerinden hesaplayarak, daha az olarak odemek mi?

Sistem bu mudur?

• firman varsa ve masraf gosteriyorsan ,
    50.000 liraya kadar basa bas gibidir , 50.000-80.000 arasi karlidir,
    80.000 den pahali bir arabayi satin almak aptalliktir diyebiliriz.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.