Uzun süreli araç kiralamalarda (min. 1 yıl) bildiğim kadarıyla; - MTV - Kasko - Periyodik bakım - Muayene + Egzoz pulu - Kış lastiği - vs, vs... (bilmediklerim de olabilir) kiralayan şirkete ait, yani siz sadece kiralama parasını veriyorsunuz ve tepe tepe biniyorsunuz ve cebinizden başka para çıkmıyor. Bu durumda araba almaktansa bu şekilde uzun süreli kiralasak acaba karlı olurmuyuz?
NOT: Uzun süreli kiralama fiyatlarını bilmiyorum, bilen arkadaşlar paylaşırlarsa sevinirim.
günlüğü 50 tl olsa, yılda bayağı bir yetale yapar...
quote:
Orijinalden alıntı: hightech33
günlüğü 50 tl olsa, yılda bayağı bir yetale yapar...
Yıllık kiralamalarda fiyat "günlük fiyat * gün sayısı" yapılmıyor, yaklaşık 5.000~6.000TL arasına yıllık araç kiralanabiliyor zannediyorum.
geçenlerde bizim patron bmw 320d aldı kiralama yoluyla. aylık 1000 euro ödüyor 2 yıllık kiralandı.
quote:
Orijinalden alıntı: Platinium
geçenlerde bizim patron bmw 320d aldı kiralama yoluyla. aylık 1000 euro ödüyor 2 yıllık kiralandı.
iki yılda 24bin euro çok bence.
quote:
4-5 yılda sıfırının parasını çıkartıyor.Bence de hiç mantıklı değil.
quote:
Orijinalden alıntı: Mert
quote:
Alıntıları Göster
Kira ücretini Verdi dairesine masraf gösterip vergiden düsebiliyorsan cok karli bir istir
quote:
Orijinalden alıntı: Mert
quote:
Alıntıları Göster
çok karsız 1 iş benim aracıma göre hesaplama yaparsak aracım avensis elegant 2006 model
aynı aracı senelik kiralasan dünyanın parasını isterler ha palio falan kiralayacaksan fazla tutmaz ama yinede bı fiyatı aşar diye düşünüyorum ayrıca bir kaza yaptın mı yandın.
quote:
Orijinalden alıntı: dkerem2
çok karsız 1 iş benim aracıma göre hesaplama yaparsak aracım avensis elegant 2006 model
aynı aracı senelik kiralasan dünyanın parasını isterler ha palio falan kiralayacaksan fazla tutmaz ama yinede bı fiyatı aşar diye düşünüyorum ayrıca bir kaza yaptın mı yandın.
Alıntıları Göster
araba alıp binmek yerine kiralayıp binmek daha karlı olmuş olsa onca kiralama şirketi bu işten nasıl ekmek yerdi?
quote:
Orijinalden alıntı: kkma
araba alıp binmek yerine kiralayıp binmek daha karlı olmuş olsa onca kiralama şirketi bu işten nasıl ekmek yerdi?
Alıntıları Göster
Ben ipucunu verdim, anlayan da anladi :-)))
quote:
Orijinalden alıntı: marcopolo
Ben ipucunu verdim, anlayan da anladi :-)))
Alıntıları Göster
hesabını oturup iyi yapmak lazım. yüzlerce araç kullanan şirketler var bunların her şeyini tek tek takip etmek külfetli bir iştir. o yüzden kiralama yoluna gidiyorlar. daha önceden fiyatlar daha uygundu bizde kiralıyorduk, ama bu sene fiyatlar yükseldi bizde şirket bünyesine aldık.
quote:
Orijinalden alıntı: trojana
hesabını oturup iyi yapmak lazım. yüzlerce araç kullanan şirketler var bunların her şeyini tek tek takip etmek külfetli bir iştir. o yüzden kiralama yoluna gidiyorlar. daha önceden fiyatlar daha uygundu bizde kiralıyorduk, ama bu sene fiyatlar yükseldi bizde şirket bünyesine aldık.
Alıntıları Göster
sadece bakım kasko gibi konularda sen karlı oluyorsun geri kalan kısmında zararlı bile çıkabilirsin çünkü ortalama c sınıfı bir aracın 450 500 euro kirası var ve senede 13 bin tl yapıyor bu durumda iki see kiraladığını sayarsak 26 bin tl yapıyor ve bu parayada cok rahat 0 km bir araç alınır bu durumda en karlı kiralama şirketi oluyor hem senden 2 sene boyunca kira alıyor hemde sözleşmenin sonunda aracı satıyor yani %75lik bir kar söz konusu onun için eğer bir şirket değilseniz araç kiralamayın derim
quote:
Orijinalden alıntı: SAİM.
sadece bakım kasko gibi konularda sen karlı oluyorsun geri kalan kısmında zararlı bile çıkabilirsin çünkü ortalama c sınıfı bir aracın 450 500 euro kirası var ve senede 13 bin tl yapıyor bu durumda iki see kiraladığını sayarsak 26 bin tl yapıyor ve bu parayada cok rahat 0 km bir araç alınır bu durumda en karlı kiralama şirketi oluyor hem senden 2 sene boyunca kira alıyor hemde sözleşmenin sonunda aracı satıyor yani %75lik bir kar söz konusu onun için eğer bir şirket değilseniz araç kiralamayın derim
Alıntıları Göster
Bir kaç ay önce bir tanıdık üç yıllığına üç megane kiraladı, bildiğim kadarıyla araç başına aylık yaklaşık bin lira ödüyor. Amaç ise benzin hariç diğer giderlerindsen kurtulmak, kaza ve şirket içi kullanımda rahat olmak, daha önce çalışıtı şirkette araç lazım olduğun da kimi zaman kendi aracını kullandırıyordu ve sorun olduğu oluyordu. 4-5 senedir çalıştığı yerlerde hep kiralık araç kullandı, kendi değimiyle benzin haricinde ekstra bir masrafı olmuyor. Bir de kaza yaptığınızda yeni araç tahsis etme durumu var.
quote:
Senede 1 defamı bakım yaptırıyorsunuz
quote:
Orijinalden alıntı: son_samuray
quote:
Alıntıları Göster
Opel Corsa 1,3 disel Essentia donanımlı aylık 300 Euro gibi bir rakama kiralanıyor.Şirketler için çok cazip 2 yılda bir araçları yenileniyor.Kaza yapıldığı zaman hem arabasız kalmıyor hemde servisle uğraşılmıyor.Personelinin kötü kullanması gibi sıkıntı olmuyor.Şirketlerin mtv,kasko,bakım gibi dertleri olmuyor.Birde işin vergiden düşme olayı var.Yeni alınan araç sadece o senenin vergisinden düşülebilirken kiralamada kiraladığınız her sene vergiden düşme gibi bir avantajı oluyor.
quote:
Orijinalden alıntı: FauFau
Opel Corsa 1,3 disel Essentia donanımlı aylık 300 Euro gibi bir rakama kiralanıyor.Şirketler için çok cazip 2 yılda bir araçları yenileniyor.Kaza yapıldığı zaman hem arabasız kalmıyor hemde servisle uğraşılmıyor.Personelinin kötü kullanması gibi sıkıntı olmuyor.Şirketlerin mtv,kasko,bakım gibi dertleri olmuyor.Birde işin vergiden düşme olayı var.Yeni alınan araç sadece o senenin vergisinden düşülebilirken kiralamada kiraladığınız her sene vergiden düşme gibi bir avantajı oluyor.
Alıntıları Göster
arkadaşlar mantıksız olmadığına eminmisiniz? rakamları bilmiyorumda heralde çevremde gördüğüm 10 arabadan 1 i kiralık oldu artık hele intercity nin araçları... kaç bin araç var filoda merak ediyorum .. her dışarı çıktığımda 3-5 arabasını görüyorum nası iştir anlamadım
kiralık araç son yıllarda çok arttı özellikle...mantıksız olsa bu kadar inanılmaz çoğalıcaklarını sanmıyorum...
aracı al + bakım v.s. bir ton uğraş+ değer kaybetsin + aracı uğraş sat v.s. kiralamak rahatlıı açısından bile çok çekici...
quote:
Orijinalden alıntı: son_samuray
quote:
Alıntıları Göster
karlı,ama yukarda arkadaşın belirttiği gibi,şirketler için sadece.sizin kendi başına araç kiralamanız pek mantıklı olmuyor...
quote:
Orijinalden alıntı: Whisper911
arkadaşlar mantıksız olmadığına eminmisiniz? rakamları bilmiyorumda heralde çevremde gördüğüm 10 arabadan 1 i kiralık oldu artık hele intercity nin araçları... kaç bin araç var filoda merak ediyorum .. her dışarı çıktığımda 3-5 arabasını görüyorum nası iştir anlamadım
kiralık araç son yıllarda çok arttı özellikle...mantıksız olsa bu kadar inanılmaz çoğalıcaklarını sanmıyorum...
aracı al + bakım v.s. bir ton uğraş+ değer kaybetsin + aracı uğraş sat v.s. kiralamak rahatlıı açısından bile çok çekici...
Alıntıları Göster
eğer kendinize ait bir işyeriniz varsa, aracın kirasının ciddi bir bölümünü vergiden düşebiliyorsunuz. Bireyler için mantıksız ancak vergiye masraf gösterebilecek esnaf için mantıklı...
quote:
Orijinalden alıntı: ncrdbl
eğer kendinize ait bir işyeriniz varsa, aracın kirasının ciddi bir bölümünü vergiden düşebiliyorsunuz. Bireyler için mantıksız ancak vergiye masraf gösterebilecek esnaf için mantıklı...
Alıntıları Göster
sayın ncrdbl ve sayın marcopolo;
acaba aracın kirasının yüzde kaçlık bolumunu vergiden düşebiliyoruz ? babamın şirketi var ve bir süredir araç bakıyoruz. ancak araç fiyatlarının uçması sebebiyle bir süre için askıya aldık gibi. eğer yıllık kiralama mantıklı gelirse belki bir sene bu şekilde idare edebiliriz. mümkünse konu hakkında biraz daha detaylı bilgi verebilirmisiniz ?
quote:
Orijinalden alıntı: hakonek
sayın ncrdbl ve sayın marcopolo;
acaba aracın kirasının yüzde kaçlık bolumunu vergiden düşebiliyoruz ? babamın şirketi var ve bir süredir araç bakıyoruz. ancak araç fiyatlarının uçması sebebiyle bir süre için askıya aldık gibi. eğer yıllık kiralama mantıklı gelirse belki bir sene bu şekilde idare edebiliriz. mümkünse konu hakkında biraz daha detaylı bilgi verebilirmisiniz ?
Alıntıları Göster
aslında filosu olan için çok büyük bir nimet.
5 arabalık bir filonuz olduğunu düşünün. bu araçların bakımını takip edeceksin, kaza yaparsa servisini takip edeceksin, yerine araba bulmaya çalışacaksın, elemanlar hurda haşat kullanacak arızasına koşturacaksın, kaskosunu ayrı para, mtv sine ayrı para ödeyeceksin, yaz gelecek yazlık, kış gelecek kışlık lastik alacaksın bir sürü sıkıntı. en az 2 eleman verimen lazım bu 5 arabanına rkasını toparlamaya, vereceğin nakitte ayrı.
filo işinde kiralama çok cazip geliyor firmalara. parasını veriyorsun gerisini onlar hallediyor.
şahısların zaten kiralamayla işi olmuyor çünkü 1 aracı olan biri için ekonomik değil. zaten size fiyat uygun bile gelse çoğu kiralama firması şahısa tek araba satın alıp vermeğe pek sıcak bakmıyor, baksada sözleşme firmalara olduğu gibi yıllık yada iki yıllık yapılmayıp çoğu 3 yıldan başlıyor. zaten şirketlere uygun gelme sebeplerinden biri kiralama masrafını kdv den düşmeleri, diğeri filo olarak çok alınacaksa çok daha uygun fiyatlar vermeleri.
aslında patrona dedim ''bir tanede bana kiralayalım, bak yeni c kasa 220cdi nin kiralama fiyatı 320d ile aynı! insalık öldümü? ver altıma işe onla gidip geleyim dedim'', ''senin maaşını bi gözden geçirelim'' dedi, bende daha ses çıkarmadım.