Şimdi Ara

Yıllık araç kiralamak karlı bir iş midir? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
118
Cevap
4
Favori
86.206
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yapan tanıdıklarım var. Şahsen hesaplamasını kendim yaptım karlı bir iş.
  • bir ara hesaplamistim.araba 80 den pahali ise ve ticari isletme iseniz satin almak aptallik.
  • bayagi karli.
  • karlı ama nasıl karlı oluyor? onu açarsanız daha açıklayıcı olur üstadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: adminastor22

karlı ama nasıl karlı oluyor? onu açarsanız daha açıklayıcı olur üstadım.

simdi 80 lik arabayi 3 sene kullansan mesela 50'ye satarsin desek.
    30 ordan zarar.
    bakimi , kaskoyu , vergiyi , lastigi koy bayagi bi yekun cikiyor.
    kirada bunlarin hic birini vermiyorsun.ayrica tum verdigin parayi vergi matrahina masraf kalemi olarak yaziyorsun.
    yani normal arabada alirken verdigin otv yi , kdv yi masrafa yazamazsin.
    ama kiraladiginda bunlari yazabilmis gibi oluyorsun.
    bu yasal devletin izin verdigi bir durum.
    parayi arabaya baglamamis , isletmende kullanmis oluyorsun ki , inan 80.000 lirayi finansa koysan yillik %10 verir , aylik 666 lira verecegin kira parasinin bir kismi arabaya vermeyip finansa koydugun paranin getirisi.yani verecegin kiranin 666 lirasini sayma.
    e vergi filan derken , inan pahali arabayi alip kapinin onune baglamak sirketler icin karli degil , kimsede yapmiyor zaten.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: 26_bbz_26

quote:

30 ordan zarar.
    kirada bunlarin hic birini vermiyorsun.ayrica tum verdigin parayi vergi matrahina masraf kalemi olarak yaziyorsun.
    parayi arabaya baglamamis , isletmende kullanmis oluyorsun ki , inan 80.000 lirayi finansa koysan yillik %10 verir , aylik 666 lira verecegin kira parasinin bir kismi arabaya vermeyip finansa koydugun paranin getirisi.yani verecegin kiranin 666 lirasini sayma.
    e vergi filan derken , inan pahali arabayi alip kapinin onune baglamak sirketler icin karli degil , kimsede yapmiyor zaten.

cevabınız için çok teşekkür ederim, verdiğiniz bilgiler çok aydınlatıcı oldu yanlız birşey daha soracağım. Dediğiniz üzere kiralama için verdiğin tüm parayı vergi matarhına masraf kalemi olarak yazabiliyorsun yani aracı aylık 1800 TL'ye kiraladığımızı varsayarsak 1800 TL'yi masraf olarak gösterip tüm faturayı vergiden düşebiliyor muyuz?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: 26_bbz_26

quote:

30 ordan zarar.

cevabınız için çok teşekkür ederim, verdiğiniz bilgiler çok aydınlatıcı oldu yanlız birşey daha soracağım. Dediğiniz üzere kiralama için verdiğin tüm parayı vergi matarhına masraf kalemi olarak yazabiliyorsun yani aracı aylık 1800 TL'ye kiraladığımızı varsayarsak 1800 TL'yi masraf olarak gösterip tüm faturayı vergiden düşebiliyor muyuz?

evet hocam.1800+kdv lik benzin otel yemek faturasindan farki yok

• Çalıştığım şirkette araç satın almak yerine kiralıyor her yönden avantajlı.

-50 bin tl'lik 20 araç satın alsan şirketten bi anda 1 Milyon TL çıkacak. Yüklü miktarda nakit hiç bi şirket istemez.

-Kredili alsan 1 Milyon TL 4 yılda olur sana nerden baksan 1.3 milyon tl geri. Fazladan 300 bin TL zarardasın.

-50 bin tl'lik aracı(krediden dolayı) 60 bin e almış olacaksın. 4 yıl sonra 30 a satsan nerden baksan %50 zarar.

-Şirket araçları ortalık malı olduğu için her işi olan alan kullanır. Normalden daha fazla km yapar, daha çok arıza çıkartır.

-İnsanın şahsi aracı olsa özenerek bakar korur kollar ama şirket aracı öyle mi günde kaç kişi biniyor belli değil. Birde senin olmadığı için kimse el bebek gül bebek bakmaz normalden daha çok masraf çıkartır.

-Yaşanacak kazalarda falan şirketin cebinden para çıkmaz kiralayan firmanın sorumlulugundadır herşey.

vb. vb. bir çok kriter var. Onun için şirketler araçları kiralar.

Kiralama bedelleride kiralanan araca göre değişir. Linea'lar aylık 400-800 arası birşeye kiralanıyordu yanlış hatırlamıyorsam. Opel astralar 700 falan mı öyle birşeydi. Yarın sorarım işe gidersem :)

edit: Arkadaşların dediği gibi vergiden de düşebiliyoruz. Sonuçta şirket gideridir bu (: Vergi olarakda avantaj var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi netcore -- 8 Ocak 2012; 19:14:57 >

• Şuan şirketler için en avantajlısı araç kiralamak. Bu işin içindeyim şimdiye kadar bir çok şirkete uzun süreli kiralama yaptım. Herkes daha avantajlı olduğunu belirtti. Biraz zarar görünsede vergi vs. ile düşülünce çok sorunsuz bir iş oluyor. Araç kiralamayı düşünenler alttaki linkten ulaşabilirsiniz.

http://www.antalyarentacar.com.tr
  • SATIN ALINIRSA 1 YILLIK ARAÇ MASRAF
    LİNEA 2012 MODEL İÇİN KİRA BEDELİ KADV DAHİL 1050 TL YE KİRALADIM 50.000 KM SINIRLI

1 KASKO : 1.600 TL
    2 VERGİ : 750 TL
    3 SİGORTA : 750 TL
    4 2 YILLIK MUAYENE YARISI : 75 TL
    5 LASTİK 4 ADET : 750 TL
    6 BAKIM 5 ADET 50.000 KM : 200 * 5 : 1.000 TL

TOPLAM ARABA İÇİN MASRAFIN ORTALAMA : 4.950 TL

KİRALAMADAN GELEN DÖNÜŞÜM

1 1050 TL İÇİN AYLIK KDV VE GİDER DEN DOLAYI YAKLAŞIK 350 TL
    2 4950 TL LİK MASRAFIN AYA DÜŞENİ : 412 TL

TOPLAM 762 TL DİR 1050 TL ARAÇ KİRASINI CIKAR YAKLAŞIK ARABA KİRALAMA İÇİN CEPDEN CIKAR PARA 287 TL DİR ARABANIN DEĞERİ 35.000 TL OLDUGUNA GÖRE BU PARAYI BANKA FAİZİNE YATIRSANIZ O FARKIDA BANKA GELİRİNDEN ELDE EDEBİLİRSİNİZ. AYRICA ARABAYI 2 YILLIK KREDİ İLE ALMAYA KALKSANIZ YAKLAŞIK OLARAK 5000 TL CİVARI FAİZ ÖDEYECEKSİNİZ AYRICA ARABAYI 2 SENE SONRA SATMAYA KALKSANIZ YAKLAŞIK 5000 TL DEGER KAYBEDECEK

FARK ORTADA ....

• peki arkadaşlar şahıs olarak aşağıdaki kampanya ile kiralama konusunda fikirleriniz nelerdir?

http://www.celikmotorfilo.com/kampanyalar/celik-motor-filo-kiralama-audi-a4-kampanya.html

buarada şahıs olarak kiralayamazsınız diye cevap atacaklara şimdiden söyleyeyim, mesleğim icabı kiralama şirketi şahıs olarak da kiralama yapabileceğini söyledi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tektem05

SATIN ALINIRSA 1 YILLIK ARAÇ MASRAF
    LİNEA 2012 MODEL İÇİN KİRA BEDELİ KADV DAHİL 1050 TL YE KİRALADIM 50.000 KM SINIRLI

1 KASKO : 1.600 TL
    2 VERGİ : 750 TL
    3 SİGORTA : 750 TL
    4 2 YILLIK MUAYENE YARISI : 75 TL
    5 LASTİK 4 ADET : 750 TL
    6 BAKIM 5 ADET 50.000 KM : 200 * 5 : 1.000 TL

TOPLAM ARABA İÇİN MASRAFIN ORTALAMA : 4.950 TL

KİRALAMADAN GELEN DÖNÜŞÜM

1 1050 TL İÇİN AYLIK KDV VE GİDER DEN DOLAYI YAKLAŞIK 350 TL
    2 4950 TL LİK MASRAFIN AYA DÜŞENİ : 412 TL

TOPLAM 762 TL DİR 1050 TL ARAÇ KİRASINI CIKAR YAKLAŞIK ARABA KİRALAMA İÇİN CEPDEN CIKAR PARA 287 TL DİR ARABANIN DEĞERİ 35.000 TL OLDUGUNA GÖRE BU PARAYI BANKA FAİZİNE YATIRSANIZ O FARKIDA BANKA GELİRİNDEN ELDE EDEBİLİRSİNİZ. AYRICA ARABAYI 2 YILLIK KREDİ İLE ALMAYA KALKSANIZ YAKLAŞIK OLARAK 5000 TL CİVARI FAİZ ÖDEYECEKSİNİZ AYRICA ARABAYI 2 SENE SONRA SATMAYA KALKSANIZ YAKLAŞIK 5000 TL DEGER KAYBEDECEK

FARK ORTADA ....

Mantıklı.

• Bu ara benim 2012 model 3.20 d için aylık 2,750 TL ye kiralamak için mesajlar geliyor. Nedir bunun aslı bilen var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Metalurjist

quote:

Orijinalden alıntı: Platinium

geçenlerde bizim patron bmw 320d aldı kiralama yoluyla. aylık 1000 euro ödüyor 2 yıllık kiralandı.

iki yılda 24bin euro çok bence.

2 yılda 24.000 değer kaybı mümkün bir araba için aslına bakarsanız karlıdır
  • Mesela 50 bin tl lik arac alalim. 1.6 cc. 0km.
    Mtv yilda 800
    Kasko 1500
    Trafik 200
    Yillik bakim 500
    Araba 2000 deger kaybeder yilda.

Demek 5000 tl dolayli ve direkt zarari var arabanin. Bu civara yillik araba kiralamak daha mantikli.

• quote:

Orijinalden alıntı: zeytinpark

Bu ara benim 2012 model 3.20 d için aylık 2,750 TL ye kiralamak için mesajlar geliyor. Nedir bunun aslı bilen var mı?

Haci bende bir ara mercedesi satiyordum sahibindene koydum. Sonra vazgectim kaldirdim. Hala mesaj geliyor her gun birsuru firmadan. Hatti kapaticam nerdeyse. Sende sahibindene falan koyduysan ordan buluyolar

• quote:

Orijinalden alıntı: emr256

Devleti düşünen yok tabi hangimiz devletten büyüğüz değil mi?

@otomobilci-x arkadaşımız en iyi cevabı vermiş fakat 1-2 satırda ben ekleyeyim.

Devlet seni beni çok mu düşünüyorda devleti düşünelim elini vicdanına koy ve vatansevercilik oynama lütfen.

Asgari ücretler ile çalışan işçileri devlet çok mu önemsiyor 900 lira maaş vererek İstanbul gibi bir şehirde bu maaş ile yaşa diyor.

Zaten kira,elektrik,su,doğalgaz derken bu 900 lira uçup gidiyor bu adam ne yiyecek,ne içecek,üstüne başına ne giyecek,ev satın alabilecek mi,iyi kötü bir arabam var diyebilecek mi acaba diye elini vicdanına koyup düşünüyor mu bu devlet ?

Bizim ülkemizde üniversite rektörü 5.000 motor ve 500.000 liralık araca biner şoföre asgari ücret verilir böyle bir ülkede yaşıyoruz malesef.

• 3 ortak şirket adına 3 adet 3.20 bmw kiralayın, 2.500-3.000 tl kira bedelinin tamamını zaten aylık gelir vergisinden düşüyorsunuz. Araba bedava.
  • şirket olarak lüks araç dahi kiralasan karlı olabiliyor çünkü 3 araç alacağını düşün 600.000tl para gerek böyle bir parayı direk cepten çıkarman gerek hazırda böyle bir paran yoksa ki olsa bile araca bu parayı bağlamak yatırım yapmak varken çok mantıksız oluyor kredi alman gerekiyor krediyi ödemesi faizi derken araçların sana gelişi çok daha yüksek bir miktar oluyor ayrıca şirket olarak alsan bile vergiden düşemiyorsun.
    kiraladığın zaman ise araç başı 3bin lira gibi rakamları aylık ödeyerek üzerine cebinden 5 kuruş çıkmadan 0 lüks arabaya binmeye başlıyorsun ve masraf olarak gösteriyorsun kiraları ki bi dalavere dümen yok şirketin aracı olması gerek ve bu masraf.. ve kiralama sözleşmesi bitince olan eski aracı verip yeni 0 araç tekrar kiralayabiliyorsun..

sonuç olarak : sıcak toplu parası olmayan aylık geliri olan yatırım yapan şirketler için mantıklı ve karlı , bireysel kullanım için tamamen zarardır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kaygerya

Mesela 50 bin tl lik arac alalim. 1.6 cc. 0km.
    Mtv yilda 800
    Kasko 1500
    Trafik 200
    Yillik bakim 500
    Araba 2000 deger kaybeder yilda.

Demek 5000 tl dolayli ve direkt zarari var arabanin. Bu civara yillik araba kiralamak daha mantikli.

Yıllık 5000 liraya 0 araç kiralanabilir mi?
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.