Şimdi Ara

Yıllık Bakım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
501
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar yıllık 3500km yaptığımız Honda marka benzinli arabamı sizce bakıma götürmelimiyim. ? Km çok az olduğu için masraf yapmak istemiyorum, 1 yıl ertelesek sorun olur mu ?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Aracınız garanti dışı kalır. Bakım aralığı yıl yada km sınırından hangisi önce dolarsa şeklindedir.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • bir iki ay geç götürebilirsiniz belki en fazla.

ben arayıp sormuştum, iki ay ve 2bin km ye kadar gecikme sıkıntı olmaz demişlerdi.

şimdi aynı şekilde işliyor mu bilmem ama telefonla bilgi veriyor servisler. arayabilirsiniz.

• kerrmug K kullanıcısına yanıt
    2009 model☺️

• Yağ 1 senede özelliğini yitirirebilir. Ayrıca antifriz kontrolü yaptırmadıysanız ona da bakın.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Küçük masraflardan kaçmak büyük maarafları beraberinde getirebilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı şekildeki benzinli aracımı 1.5 yılda yaptım bakımını.
    3500 bisey değil ben olsam 6 ay erteledim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Leon bakım ücreti
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Gördüğünüz gibi 2.el araç alınmaz  

• Yağ, yağ filtresi ve hava filtresini değiştirip devam ediniz.

Şayet durumunuz çok sıkışık ise yağ ve yağ filtresini muhakkak değiştirecek bütçeyi bulmanızı tavsiye ederim.

• En azından sadece motor yağını değiştirin, aracı az kullansanız bile belli bir süre sonra yağ özelliğini yitirdiği için araca zarar verebilir.Ben de sizin gibi yılda en fazla 3.000km felan yapıyorum, iki yıl olmuştu en son yağı değiştireli ve aracı o kadar az kullanıyor olmama rağmen motor yağının rengi bayağı koyulaşmış ve akışkanlığı azalmıştı.Motor artık daha sarsıntılı ve sesli çalıştığını hissettiriyordu ve araç isteksiz devirleniyordu sanki.Aracın motor yağını değiştirdim hemen ve gözle görülür derecede motor sessizleşti ve titreşimleri neredeyse yok oldu.Uzun lafın kısası motor yağı önemli.Aracı azda kullansanız mutlaka her sene motor yağını değiştirin.Ben öyle yapıyorum, her yıl motor yağını değiştiriyorum.Ayrıca 10.000km de bir filtreleri, her 5 senede bir fren hidroliği ve antifrizi değiştirmek lazım.Bakımları aksatırsanız aracınız daha büyük masraflar açacaktır, tasarruf yaptığınızı sanarken zarar etmeyin.

• Bir kaç gecikebilir hatta bir yıla yakın ama sonrasında değişmeli ve aracı ara sıra kullanın yatmasın devamlı

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.