Şimdi Ara

YKS 2025 için Günlük / Tavsiye İhtiyacı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
2
Favori
306
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dostlar herkese selamlar , ben yks öğrencisi olmanın stresini yeni yakalamış bir türk genciyim. Burada sınav hakkında yazılar/tavsiyeler okuyarak stresimi çok iyi yönettim o yüzden artık buranın bir parçası olmam gerektiğini düşünüyorum çünkü sizleri çok değerli insanlar olarak görüyorum. Neyse gelelim konumuza:

Hayatım boyunca sistematik olarak ders çalışma işini bir türlü başaramadım, ortaokulda hiç çalışmadan bütün dersleri geçiyordum denemelerde sınıf birinciliği bile geliyordu fakat lgs döneminde sınıfta sürekli geçtiğim arkadaşlarımın hepsi kafayı vurup çalıştı ve benden çok daha iyi bir sonuç aldı. Liseye geçerken bu beni yaralamıştı zaten. Lise hayatım arkadaş çevrem yüzünden biraz boktan geçti derse vs kafa yormadım fakat son gece çalışıp hocalarımı şaşırtıyordum hatta 2 hocam ciddi ciddi kopya çektiğimden şüphelenip beni azarlamıştı. Bunları “ ben şöyle zekiyim çalışsam yaparım “ amacı ile söylemiyorum sonuçta burada kimse kendisinin salak olduğunu düşünmüyor. Sadece beni biraz tanırsanız daha iyi tavsiyeler verip daha güzel sohbetler başlatabilirsiniz diye düşündüm. YKS sınavının hayatımda bir dönüm noktası başlatmasını istiyorum artık. Yani kısaca bu boktan hayatımda “ ulan şunu da başardım ya bana yeter “ demeden bu sınav döneminin geçip gitmesini istemiyorum. Biraz detaylara inersem belki gerçekten işin ehli insanlar kıyak öneriler verebilir.

- 48 net yaptım ilk denememde ; Türkçe 26,75 ( Yanlış hatırlamıyorsam 2 paragraf yanlışı gerisi dil bilgisi eksikliğinden ) - Sosyal 7,25 ( Hiç umursamıyorum şuanlık sosyali ) - Matematik 10,5 ( Dikkat hatası var ve geometri hiç yapmadım , problem alışkanlığım olmadığından dolayı baş ağrısı ile matematikteki soruları bıraktım) - Fen 3,5 ( Fenin ilk iki üç sorusunu yapıp bıraktım çünkü bütün derslerde bütün konularım eksikti devamını boşuna sallamadım)

Gerçekçi davranmak istiyorum bu sınavda iyi bir derece için benim konumumdaki insanın en az 6-8 saat çalışması gerekiyor biliyorum ve bunu başarabilmek için tavsiye istiyorum. İlk denememi yaptım çalışmaya başlamadan önce 48 net gelmişti yakın zamanda tekrar bir deneme yapıp sizlerle paylaşacağım.

Fene ve Türkçeye nasıl çalışacağımı bilmiyorum hatta ben genel olarak masanın başında nasıl 8 saatlere kadar çıkacağımı da bilmiyorum. Sizden istediğim tavsiyeler uyku düzeni ,çalışma alışkanlığı , verimli çalışmak için öneriler , kaynak önerileri vs Ben genel olarak kitaplardan çalışmayı ve yazarak çalışmayı daha çok seviyorum daha çok verim alıyorum , kitap okurken odaklanıp aynı zamanda düşündüğüm için hemen mantığını kavrıyorum.

Kısaca toparlayayım sizlerden de özür dileyerek ; YKS benim için sadece üni sınavı değil bir dönüm noktası yanı çok şey ifade ediyor , bu sınavda başarılı olmak için ne gerekiyorsa yapacağım. İlk netim 48 net geldi matematikten de 12 netim vardı çalışmaya başlamadan önce. ( TYT Tabii ki bu ) Sizden uyku düzeni , uzun süre ve verimli çalışmak için öneriler , kaynak önerileri , belki kendi başarı hikayeniz ( gerçekten çok kötü seviyede sınavda iyi başarı yapanlarınız var ise dinlemek isterim )

Buraya ise hergün neler yaptığımı ve kaç saat çalıştığımı yazmak istiyorum, inşallah yarından itibaren burada bol bol beni göreceksiniz. Okuduğunuz için çok teşekkür ederim , yorumlarınızı bekliyorum.

• Bugünü yaklaşık 5 saatlik bir çalışma ile kapatıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İstikrarını bozma. İyi çalışmalar.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.