Yks de 50k yapıp Özel Tıpa gitmek mantıklı mı

-
-
Bölümü 5. yılında mı bırakacaksın?
Ben elektrik-elektronikciyim işletmeye geçmeyi düşünüyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Brotha -- 10 Ocak 2023; 19:14:59 > -
tıp insanı çok fazla yıpratan bir bölüm onun yerine kariyerinize odaklanırsanız daha iyi yere gelebilirsiniz
ama aklınızda tıp varsa ve sevecekseniz seçilebilir )
-
Hocam 5nci yılda bırakmak mantık olarak evet mantıksız git yurtdışında ylisans yap iyi firmalarda iş kovala kendin iş kurmaya çalış vs daha mantıklı ama olay sadece para değil para kazanmaksa mevzu zaten olay ticarete dönük işlerdequote:
Orijinalden alıntı: Ankaratıplıtıp insanı çok fazla yıpratan bir bölüm onun yerine kariyerinize odaklanırsanız daha iyi yere gelebilirsiniz
ama aklınızda tıp varsa ve sevecekseniz seçilebilir )
Doktorluk dediğin iyi maaşlı memur ama hangisini yaparken daha mutlu olursun diye bakarsak ben doktorlukta daha mutlu olurum zaten kafanda girişimler varsa bunun için makine diplomasına ihtiyacım yok iyi bir bölüm mü kesinliklle kötü değil iş bulursun parada kazanırsın ama sevmiyorum
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
bırak gitsin ama tıp kazanabileceğini veya okuyabileceğini düşünmüyorum.
-
hekimlikte de her gün okuma yapman gerek, tıp sürekli yenilenen bir dal ve artık eskisi gibi pratisyen olayım ve tüm hastalıklara bakma dönemi de bitti, herkesin bir alanda uzmanlaşması artık zorunlu gibi bir şey hatta o dalın da yan dalını yapmak artık zorunlu gibi bir şey olmaya başladı
sadece 6 yıl tıp değil 4-5 yıl arası değişen uzmanlık ihtisası sonrasında da 3 yıl yan dal ihtisası ve her eğitim sonrasında da zorunlu olarak mecburi görev var
tıp okudun 6 yıl sonra 2 yıl mecburi sonra 4-5 yıl asistanlık okudun (asistanlık maaşlar daha düşük) sonra üniversiteden mezunsan 2 yıl sağlık bakanlığı hastanesinden mezunsan ihtisas yaptığın süre boyunca (4-5 yıl) mecburi görev sonra yan dal yaptın (yine asistan olarak geçiyorsun ve maaşın yine düşüyor) sonra 3 yıl mecburi yapıyorsun sonra istediğin yerde çalışıyorsun
bol bol mecburi görevlerin ve eğitimin olduğu bir dönem ve
kısacası okumayı sevmek gerek ve iki de bir mecburi görev ve asistanlık kazandığın yere göre şehir değiştirmek zorundalar
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 10 Ocak 2023; 20:43:20 >
-
Aile hekimi olur üç yıl uzmanlığı atanır bir ilçeye neyin okumasını yapacak her gün
-
dogru uzmanlık yaparken de 30k alır en az 3 yıl sonra da uzman rahat temiz iş
-
doğru da ortalamada da puanları var ama ben şahsen istemiyorum bu kadar bu zamana kadar emek vermişim ileride kendimi geliştirmek istiyorum yoksa sonuna kadar haklısınız hem asistanlıkta çok rahat bölümlerin başında geliyor hem de uzmanlıkta diğer bölümlere göre rahatlar
ama mesleki tatmin olarak memnun eder mi onu bilemiyorum
ameliyat etmek istiyorum, akademik çalışmalar yapmak istiyorum, gece geç saatlere kadar vaka yapmak istiyorum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 10 Ocak 2023; 23:43:51 > -
Mesleki tatmin filan nereye kadar hocam akademik çalışma filan derken ömür gidiyor
Ha bölüme aşıksanız ne güzel tabii ona bir şey diyemem
-
Mantıklı plastik cerrah ol braziyalı poposu yap parayı kır
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
hocam hayat akıyor ve bir kere geliyoruz dünyaya, o zamanda da oturup monoton bir şekilde asmde sürekli hasta bakmak insanı bir noktadan sonra sıkar
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X