Şimdi Ara

YKS GENEL YORUM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
4
Favori
1.716
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet millet acısıyla tatlısıyla bir dönemi beraber geride bıraktık

TYT Türkçe
    ÖSYM Tarihinde hazırlanabilecek en terletici ve en yoğun paragraflardan oluşan sınavdı diyebilirim.Zorluk olarak 2019'un tanrılaştırılmış türkçesini bile çok rahat kenara itmiş gözüküyor.Soru dağılımını pek beğenmedim.Dil bilgisi kasan arkadaşlara biraz haksızlık olmuş.
    Zorluk sıralamam 2020>>>2019>2018.

TYT Matematik
    Gelelim sınavın ağır abisine...Soru kalitesi ve özgünlük bakımından boyama kitaplarını sınıfta bırakmasıyla bildiğimiz ÖSYM tıpkı MSÜ de olduğu gibi burada da maharetlerini açıkça göstermiş bence...Genel anlamda uğraştırıcı ve düşündürücü soruların ağırlıklı olduğu sınav, zorluk olarak 2019'u pataklayabilecek düzeyde değildi fakat işlemsel anlamda vakit kaybettiriyordu.
    Zorluk sıralamam 2019=2020>2018

TYT Geometri
    Her çözdüğüm zor kaynak aklıma geldiğinde duvara 1 yumruk attıracak düzeyde kolay ve beklediğimin çok altında kalan bir seviyeye sahip sorulardı maalesef.Amma ve lakin yiğidi öldür hakkını yeme.Bazı soruları özgündü.
    Zorluk Sıralamam 2019>2018>2020

TYT Sosyal
    MSÜ'nün zıt ikizi gibiydi "Bilen adama taparım"cılık oynamayan ve o anlık muhakeme yeteneğiyle tamamen örtüşen yorum ağırlıklı sorular silsilesiydi...Özellikle Dini ve felsefesinin full yorum olduğu gördüğüm tek deneme desem yanlış olmaz.Yorum soruları iyi bir muhakeme yeteneği gerektiren Türkçe paragraf sorularıydı bilgi soruları ise "çalışan yapar" diyeceğimiz detaysız ve mütevazi sorulardan oluşuyordu.
    Zorluk Sıralamam 2018=2019=2020

TYT Fizik
    ÖSYM'nin ezberci zihniyete vurduğu en sağlam darbe diyebilirim.Özellikle o balonlu soruyu hiçbir soru bankası/denemede göremezsiniz.Gerçekten özgün sorularıyla "Adamlar işini biliyor abi" dedirtmişler.
    Zorluk Sıralamam 2019=2020>2018

TYT Kimya
    Bilgi ağırlıklı olmasına karşın 1 tane soru bankası bitiren dikkatli bir adamın rahat yapacağı sorulardı.Her zamanki gibi ÖSYM'nin asıl eleme odağı olmadığı için zorluk açısından baltalamak çok yanlış olur.
    Zorluk Sıralamam 2018=2019=2020

TYT Biyoloji
    Konu dağılımı olarak hep standart kalıpların geleceğini,sadece o kalıpların farklı konularla doldurulacağını gösteren bir dersti...Her zaman o soy ağacı orada olacak arkadaş.Yapacak bir şey yok.Öte yandan daha yoruma dayalı olması hoşuma gitti fakat geçen seneninki bence zorluk olarak bi tık üstteydi

Zorluk Sıralamam 2019>2020=2018

AYT Matematik
    Tonca Orijinal,Apotemi vs. Denemesi tokatladım.Eğri oturup doğru konuşalım. Forumun %70'i zaten bunları tokatlayan öğrencilerden oluşuyor.Soruları görünce bizim içimiz tabiki de acıyacak fakat forumdaki üyelerin en büyük hatası şunu anlamamak: "Türkiyedeki tüm öğrenciler biz değiliz" Yani evet,geçen seneye göre bize kolay geldiği aşikar ama her soru kendine has bir mantık içeren,çözdüğümüz soru bankaları ve denemelere göre daha kolay sorulardı.Ben sizin aksinize apotemi veya orijinal ayarında bir zorluk beklemedim hiç.O yüzden her öğrenciyi düşünerek kolay-orta fakat ortaya daha yakın demek istiyorum.Trollere selamlar 👉
    Zorluk Sıralamam 2019>2020=2018

AYT Fizik
    2019'un müvelliti diyebilirim.İşlem/Yorum dengesi yine iyi işlenmiş ama geçen seneki modern fiziğin çerezliğini yaşatacağız diye kolay soruların büyük kısmının manyetizmadan gelmesi 2 kaynak bitirmiş beni baya bir derinden yaraladı diyebilirim.
    Zorluk Sıralamam 2019=2020>2018

AYT Kimya
    ÖSYM'nin yine bizi şaşırtmayacak derecede "Yorulduysanız açın bir kimya rahatlayın" deme huyu maalesef devam ediyor...Tıpkı geçen sene olduğu gibi bu senede maalesef eleyici bir kimya sorusu göremedik.Ben de "O kadar kastık Allah için biraz da buradan eleyin abi" diyenlerdenim maalesef.

Zorluk Sıralamam 2020=2019=2018

AYT Biyoloji
    Gelelim benim için maçın yıldızına.Ezberci kitleyi en iyi damarından tutan ÖSYM şov sizlerle...Bilgi sorularıyla yorumu iç içe katabilmeyi bu kez gerçekten de başarmışlar.Sorular gerçekten delikanlıydı ve nerede kıytı köşede "bu çıkmaz ya" denilen kısım varsa hepsini tutup güzel bir soru kalıbıyla sentezlemiş ÖSYM.Sana puanım 9 kanka

Zorluk Sıralamam 2020>2019=2018

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Superational273 -- 28 Haziran 2020; 20:23:40 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Dediğiniz gibiyse sıralamaların yükselmesi lazım. Umarım öyle olur.
  • 2019 daha zorsa niye sıralamalar geriledi. 2018de aynı puanı olsam 50k geliyordu 2019da 64k geldi. 2020de de aynı puan muhtemelen 110k falan gelir. Aşırı kolay

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Forumdaki en kaliteli analiz bu cidden. Teşekkürler hocam

• Hani 2018 mati zordu ???

• Biyoloji cidden sıkıntıydı bu sene

• kskwneıebwje K kullanıcısına yanıt
    Stres ve öğrencilerin ÖSYM'nin yeni tarzına tam alışkın olmaması yüzünden.Aynı şey lgs 2018 de oldu 500'lük kabataş 461'le kapattı öğrenciler o şokun yükünü kaldıramadı (LGS 2018 uzmanlara göre zorluk bakımından en kolay LGS)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Superational273 -- 28 Haziran 2020; 22:56:5 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    YKS 2019 SONUÇLARI [ANA KONU]
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Abi biyodan 2 soru bankası, apo sistemler bitirdim, limit el kitabı, ders kitabı, apodan defalarca tekrar ettim 6 yanlış geldi. Yemin ederim kafayı yiyeceğim. Fizik 1 kimya 1. Fizikten 6 gelse gocunmazdım.

• Einar Solberg kullanıcısına yanıt
    Valla hocam ben de apotemiden tutun orijinale kadar her türlü yayını taradım ayt 77+ yapmayan kimse yok acayip moralim bozuldu 3 yanlışım çıktı benim de ilk 2k hedefliyordum hayal oldu :(

• Hayatımda bu kadar güzel analiz görmedim

Hem üslup süper hem de içerik güzel. Tebrik ederim hocam müthiş yazı

İmzamı atarım

• 2019 biyoloji 2 daha zordu bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Khann10 -- 28 Haziran 2020; 23:4:8 >
  • Çok güzel bir analiz tebrik ederim.

Peki geçen seneye göre sıralamalar nasıl değişir sizce?

• Saolun hocam.Gördüğümüz kadarıyla bir şeyler yazıp çizmeye çalıştık.

• Funda1133 F kullanıcısına yanıt
    Net skalalarına göre değişir özellikle orta skala 20-50k arasında büyük bir yığılma tahmin ediyorum. 20k'nın altında da az çok yığılmalar olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Superational273 -- 28 Haziran 2020; 23:28:49 >
  • 2'sini de çözdüm 2019 biyoda nükleik asit sorusu hariç pek de bir numara yoktu bence hocam.

• 2020 ayt matematik=2018’den sonrasını okumadım.
    Kendinizi maksimum 30 gün daha kandırırsınız. Sıralamalar yükselecek. Bariz bu.

• Yanlış Hesap Y kullanıcısına yanıt
    Bu analizden sadece bunu okuyarak ayrıldıysanız asıl siz kendinizi kandırın.Ben 2020 kolay değil demedim 2018'den kolay değil dedim.Sıralamalarla alakalı da bir yorumda bulunmadım keza yazdıklarımın arasında bir defa bile "Sıralama" geçmiyordu.Her insan tipini tek bir cümleyi okuyarak aynı kalıba sokmaktan utanmıyorsunuz.Sizin gibileri Allaha havale ediyorum.Git bak bakalım forumda en çok kim bu sınavın matematiğini yerden yere vurmuş...Saçma önyargılarını da kendine sakla.

• Superational273 S kullanıcısına yanıt
    Sıralamalar “matematik” yüzünden yükselecek.
    2018 ayt olsaydı maksimum 2019 gibi gelirdi.
    Utanmıyorum. 1 ay sonra görüşürüz. Duygu mastürbasyonuna devam.

• Tmde ilk 10 k da ne kadar yigilma olur

• Yanlış Hesap Y kullanıcısına yanıt
    Saçma sapan konuşma ne duygu mastürbasyonu...Sizin gibi boş beleş tipler ne yazdığından haberi olsun diye konuya açıklık getiriyoruz.Ulan ne duygu mastürbasyonu 1 yanlışım çıktı diye kendimi kesiyorum diyorum hala aptal saptal butik laflarla beni bildiğini zannediyorsun.Senden çok üzülen benim 35'in altında netim yoktu 30'u zor geçen herifler benimle aynı seviyeye geldi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Superational273 -- 28 Haziran 2020; 23:50:25 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.