Şimdi Ara

YKS nasıl yetiştireceğimi bilmiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.462
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selamlar arkadaşlar 11.sınıfım ortalama bir anadolu lisesinde okuyorum. Aslında bulunduğum bölgede yüksek sayılır 87 not ortalaması ile ucundan girebilmiştim. Neyse 2022 de bir yks ye gireceğim ve aşırı fazla eksiğim var 9-10. sınıfta hiç bi dersi dinlemedim bile, sınıfta nasıl kalmadığımı bile bilmiyorum 55 le geçtim 2 senede. Şuan aşırı pişmanım ve nasıl yetiştireceğimi bilmiyorum kafam almıyor artık. Büyüklerim çok uzun süre hiç dersle alakan olmadığı için diyor. Lütfen yardımcı olun abilerim normalde zeki bir çocuktum zekam gerilemiş gibi hissediyorum bide üstüne yks ye çalışmam gerekiyor. Bir buçuk sene var yks ye ben bu sürede 9 10 konularını baştan bitirebilrmiyim eksiklerimi kapatabilrmiyim acaba? Görüşlerinizi önerilerinizi bekliyorum saygılarımla.

• 9 ve 10.sinif konularını bir yazda iki kere dönen var sosyal dahil cok rahat yetistirirsin
  • Ama şöyle mesela pazartesi mat sınavım var çalışıyorum şimdi mesela en basit şeyi bile bilmiyorum parantezden ayrıma karekök falan filan bunlar en en en temel diye biliyorum.

• ardagorkem34 A kullanıcısına yanıt
    bu dediklerin halledilemeyecek seyler değil,onunde uzun bir zaman var.Hic temelin yoksa YouTube da bir sürü hoca var bir sürü temel kitap var çok hızlı şekilde temel atabilirsin
  • o dediğin şeyler 2-3 haftanı alır merak etme

• yetişir dostum sıkıntı etme. bende 11.sınıfım 15 tatilde başladım hemen hemen aynı durumdaydım seninle.

çoğu şeyi hallettim, dinamik hariç, hocalara yetişmeye çalışıyorum. hayvan gibi ilerledikleri için hala yetişemedim tabii

• Sıkıntı etme ben işlem önceliğini 11. Sınıfın başında öğrenmiştim derslerle alakam yoktu 11 de adam akıllı bir çalışmayla toparladım.Konular hayli hayli biter önemli olan 11 konularını iyi bir şekilde öğrenmen. Tyt matematikten istersen tüm yıl boyunca tek bir kitap dönebilirsin. Konuları aylara bölüştürürsün böylece çok da ağır bir yükün olmamış olur. Geometriye de başlayabilirsin yavaş ilerlesen de bir 12 ye kadar önemli bir kısmı biter.
  • 1 ayda derece yapan birisi olarak soyluyorum yetisir
  • Çok rahat yetiştirirsin, öğretmen lisesinde okudum ben de senin gibi lise 1-2de olayın ciddiyetinin farkında değildim ama 3te kafama dank etti ve hızlı bir şekilde açıklarımı kapatmıştım.

• daha 11. sınıfsın yetişir
  • Peki arkadaşlar nasıl çalışmam gerekiyor eğitim hayatım boyunca toplasan 10 saat çalışmamışımdır. Çalışma alışkanlığım yok. Nasıl başlıyacağım bilmiyorum. Youtubeden ders videoları izledim izlerken yazdım yazmak pek işe yaramadı aklımda kalmadı gibi. Ne önerirsiniz dershaneye gidebilirim yararlı olur mu?

• MustafaTosun kullanıcısına yanıt
    Kaç yaptın hocam
  • hocam şaka yaptım ben daha bu yıl giricem

• kanka merak etme ben de aynı senin gibiydim, eğer endişe duyuyorsan başla şimdiden, büyük ihtimalle fen ve matematiğe yatkınsındır o yüzden temelinde sıkıntın yoktur diye düşünüyorum. halledersin. sen sadece başla, zamanla çalışmayı öğreneceksin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi air raid siren -- 6 Mart 2021; 18:53:57 >
  • Fizik ve kimyayı aşırı sevdiğim ve tek yapabildiğim 2 ders olduğu için sayısal seçmiştim onlarla sıkıntım yok lgs de fenden ful çekmiştim zaten. Ama matematikte aşırı sıkıntım var dediğim gibi sorunum onu nasıl kapatacağım. Biraz stres yapıyorum. Zaten şu durumda stres yapmamak elde değil.

• Ben eylülde 9. Sınıf konularından başladım günde her dersten ortalama 30dk çalışmayla ocağın başında bitti. 30dk çalıştığınla ne anladın diyecekseniz 1 gün o dersi çalışıp 2 gün çalışmadığım için ortalama dedim. Bugün çalışmaya başlasan ocakta 12. Sınıf konuların dahil her şeyi bitirirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ardagorkem34

Peki arkadaşlar nasıl çalışmam gerekiyor eğitim hayatım boyunca toplasan 10 saat çalışmamışımdır. Çalışma alışkanlığım yok. Nasıl başlıyacağım bilmiyorum. Youtubeden ders videoları izledim izlerken yazdım yazmak pek işe yaramadı aklımda kalmadı gibi. Ne önerirsiniz dershaneye gidebilirim yararlı olur mu?

Dershaneye bence gitme. Çalışmayı 1 2 ay içinde öğreneceksin. Ama 1 saat masada oturup 3 saat telefona bakarsan olmaz.

• bevatimo kullanıcısına yanıt
    Nasıl ya ? Ben 9. sınıf 2. dönemde dersleri dinlemedim ve 1. dönemi de pek hatırlamıyorum ama çalışmayla akla gelir. Yaz başlayana kadar 10. sınıf tastamam bitecek ( Okul + Konu Anlatım Videoları + Test şeklinde ). Her neyse, bu yaz 9'u bitirebilir miyim, böyle böyle diye konu açtım. Bitiremezsin, TYT Mat çalış dendi.

Edit: Konu Linkihttps://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/148195210

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kwanon -- 6 Mart 2021; 19:50:35 >
  • Hocam bilmiyorum ki valla anlayamadım.

• Kwanon K kullanıcısına yanıt
    Bitiremezsin dememişler unutursun demişler ki haklilar benim verdiğim örnek 12.sinifa gectigin yaz cok rahat tyt fen bitirebilirsin
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.