yksde kulak tikamak konusu gordum benim dikkatim cok dagiliyor yapmak mantikli geldi evde de kulagimi tikayip cozuyorum yoksa odaklanamiyorum. sinavda da yapmayi dusunuyorum. Kıl birine denk gelirim de izin vermez diye korkuyorum bunu engelleyen bir madde yok ama izin vermezse vermez. (Verilen pecetelerden bahsediyorum bu arada) gozetmenler kendi aralarinda konusuyorlar yan sirada oturan kisi sen matematikteyken turkceyi sesli okuyor gibi gibi sorunlarla karsilastigimdan ve uyarilari dikkate almadiklarindan soruyorum. Sizce izin verilir mi sinav oncesi soylesem. Ya da aranizda bunu yapan var mi? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Kulağa Pamuk Tıkamak: Bilmeniz Gerekenler
Kulağa pamuk tıkamak, yaygın ancak bazı riskleri olan bir uygulamadır. Kulağa pamuk tıkamak, kulak kiri birikmesini önlemek veya sesi engellemek için yapılsa da, kulak kanalına zarar verebilir ve diğer sorunlara yol açabilir.
Kulak Kiri ve Pamuk Tıkaçları
Kulak kiri, kulak kanalını korumaya yardımcı olan doğal bir salgıdır. Kulağa pamuk tıkadığınızda, kulak kirini itebilir ve kulak kanalında sıkışmasına neden olabilirsiniz. Bu, kulak ağrısına, işitme sorunlarına ve hatta enfeksiyonlara yol açabilir.
Kulak Zarının Hasarı
Pamuk uçları, kulak zarına zarar verebilir. Kulağa pamuk tıkadığınızda, pamuk uçları kulak zarına baskı yapabilir ve yırtılmasına veya delinmesine neden olabilir. Bu hasar, işitme kaybına, baş dönmesine ve diğer ciddi sorunlara yol açabilir.
Kulak Enfeksiyonları
Pamuk tıkaçları, kulak kanalında bakterilerin ve mantarların büyümesine neden olabilir, bu da kulak enfeksiyonlarına yol açabilir. Enfeksiyonlar ağrı, şişme, işitme kaybı ve hatta ateş gibi semptomlara neden olabilir.
Ne Yapmalısın?
Kulağına pamuk tıkıyorsan, bu uygulamayı bırakmalısın. Kulak kirini çıkarmak için güvenli yöntemler şunlardır:
- Kulak temizleme damlaları: Reçetesiz satılan kulak temizleme damlaları, kulak kirini yumuşatmaya ve çıkarılmasını kolaylaştırmaya yardımcı olur.
- Sıcak suyla yıkama: Kulak kanalını ılık suyla nazikçe yıkamak, kulak kirinin gevşemesine ve çıkarılmasına yardımcı olabilir.
- Profesyonel kulak temizliği: Kulak kiri birikmesi veya diğer sorunlar yaşıyorsan, bir sağlık uzmanına kulak temizliği yaptırmayı düşünebilirsin.
Kulakların sağlığını korumak için kulak kanalına pamuk tıkmaktan kaçınmalı ve yukarıda belirtilen güvenli kulak temizliği yöntemlerini kullanmalısın. Kulak sorunları yaşıyorsan, mümkün olan en kısa sürede tıbbi yardım almalısın.