Şimdi Ara

Yksde kulak tıkamak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.733
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yksde kulak tikamak konusu gordum benim dikkatim cok dagiliyor yapmak mantikli geldi evde de kulagimi tikayip cozuyorum yoksa odaklanamiyorum. sinavda da yapmayi dusunuyorum. Kıl birine denk gelirim de izin vermez diye korkuyorum bunu engelleyen bir madde yok ama izin vermezse vermez. (Verilen pecetelerden bahsediyorum bu arada) gozetmenler kendi aralarinda konusuyorlar yan sirada oturan kisi sen matematikteyken turkceyi sesli okuyor gibi gibi sorunlarla karsilastigimdan ve uyarilari dikkate almadiklarindan soruyorum. Sizce izin verilir mi sinav oncesi soylesem. Ya da aranizda bunu yapan var mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-A9C83B71D

Yaziyor mu bilmiyorum ama isitme cihazini bile cikarttiriyorlar sanirim. Ama verilen malzemeleri istedigim gibi kullanamaz miyim? Peceteyi sirasi sallanan biri sirasina sıkıstırıyorsa ben de ister burnumu silerim ister kulagima tikarim yani bu da yasak yazmiyor pecete ile de napacagimizi yazmamislar ya

Götüne bile sokarsım hocam
    Umarim ban yemem
    Yapay Zekanın Yanıtı

Kulağa Pamuk Tıkamak: Bilmeniz Gerekenler

Kulağa pamuk tıkamak, yaygın ancak bazı riskleri olan bir uygulamadır. Kulağa pamuk tıkamak, kulak kiri birikmesini önlemek veya sesi engellemek için yapılsa da, kulak kanalına zarar verebilir ve diğer sorunlara yol açabilir.

Kulak Kiri ve Pamuk Tıkaçları

Kulak kiri, kulak kanalını korumaya yardımcı olan doğal bir salgıdır. Kulağa pamuk tıkadığınızda, kulak kirini itebilir ve kulak kanalında sıkışmasına neden olabilirsiniz. Bu, kulak ağrısına, işitme sorunlarına ve hatta enfeksiyonlara yol açabilir.

Kulak Zarının Hasarı

Pamuk uçları, kulak zarına zarar verebilir. Kulağa pamuk tıkadığınızda, pamuk uçları kulak zarına baskı yapabilir ve yırtılmasına veya delinmesine neden olabilir. Bu hasar, işitme kaybına, baş dönmesine ve diğer ciddi sorunlara yol açabilir.

Kulak Enfeksiyonları

Pamuk tıkaçları, kulak kanalında bakterilerin ve mantarların büyümesine neden olabilir, bu da kulak enfeksiyonlarına yol açabilir. Enfeksiyonlar ağrı, şişme, işitme kaybı ve hatta ateş gibi semptomlara neden olabilir.

Ne Yapmalısın?

Kulağına pamuk tıkıyorsan, bu uygulamayı bırakmalısın. Kulak kirini çıkarmak için güvenli yöntemler şunlardır:

• Kulak temizleme damlaları: Reçetesiz satılan kulak temizleme damlaları, kulak kirini yumuşatmaya ve çıkarılmasını kolaylaştırmaya yardımcı olur.
    • Sıcak suyla yıkama: Kulak kanalını ılık suyla nazikçe yıkamak, kulak kirinin gevşemesine ve çıkarılmasına yardımcı olabilir.
    • Profesyonel kulak temizliği: Kulak kiri birikmesi veya diğer sorunlar yaşıyorsan, bir sağlık uzmanına kulak temizliği yaptırmayı düşünebilirsin.

Kulakların sağlığını korumak için kulak kanalına pamuk tıkmaktan kaçınmalı ve yukarıda belirtilen güvenli kulak temizliği yöntemlerini kullanmalısın. Kulak sorunları yaşıyorsan, mümkün olan en kısa sürede tıbbi yardım almalısın.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Ciddi misiniz ? Güvenliğin çok önemli olduğu bu sınavda kulağınızın tıkalı olarak görülmesi sonucunda gözetmen umursamadan yanınızdan geçer mi sizce ? Ya da böyle bir şeye izin verilir mi ?

• Silver Temren kullanıcısına yanıt

Ben zaten sinav baslamadan dikkatimin dagildigini ve verilen peceteleri kullanarak tikayacagimi soyleyecektim bunu sormustum siz ne anladiniz bilmiyorum ama bence bir gariplik yok tikac sokmayacaz tabi ki iceri gercekten zaten pandemide sinava giricez aksiran tiksiran sesli okuyan gozetmenlerin kural ihlalleri ya da trafik yogunlulugunun oldugu bir yer bir sinavda apartmanin yanindaydi okul teyzelerin bagira cagira konusmasini dinledik. Keske olmasa ama oluyor iste

Ayrica bunla ilgili konu acanlari da gordum yanliz degilmisim yani ama izin alip yaptilar mi orasini merak ediyorum

• eger onden soylersen izin vermez sınav basladıktan sonra tak gelip ugrasmaz.ama bunun yerine sesli ortama alisin yoksa peceteyle olacak is degil seker cignemeleri, ufleme pufleme, oksurme, bacak sallama hepsi olur siz kafaya takmayin.

• stevennpaulJobs kullanıcısına yanıt

Keske ama turkcede cok dikkatim dagiliyor gecen yil dedigim gibi yan siradaki aday sorulari sesli okuyordu uyarttirdim ama devam etti aliskanlik olmus hepsine tamam ama birinin pıspıs pıspıs sesli okumasina katlanamiyorum. Onceden soylemezsem de ne biliyim kopya sayar belki bence sinavlarda kulak tikaci dagitilmali isteyen kullansin isteyen kullanmasin pamuklu silikon yani ne zarar gelebilir anlamiyorum bence cok tuhaf bir istek degil cunku

• Bu arada yönetmelikte tıkaç yasak yazmiyo yasakmı ki

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    çene ve kulak ağrısı
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ucuzcufiko U kullanıcısına yanıt

Yaziyor mu bilmiyorum ama isitme cihazini bile cikarttiriyorlar sanirim. Ama verilen malzemeleri istedigim gibi kullanamaz miyim? Peceteyi sirasi sallanan biri sirasina sıkıstırıyorsa ben de ister burnumu silerim ister kulagima tikarim yani bu da yasak yazmiyor pecete ile de napacagimizi yazmamislar ya

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-A9C83B71D

Götüne bile sokarsım hocam
    Umarim ban yemem

• yksye ilk girenlerdenim her dakika düzenli olarak oksuren ve hapsiranlar vardi ama sınıfta da aynı olay olduğundan bir fark yaratmamıştı sınavda bunlardan daha çok kalan zaman ve kalan soru sayısına odaklanıp kalan soru / kalan zamandan dakika bası çözmen gereken soru sayısını hesaplarsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tatu_mehmet -- 3 Mayıs 2021; 2:51:20 >
  • Sınav anındaki heyecanla bir şey duymuyorsunuz sınav zaten 15dk gibi gelecek

• quote:

Orijinalden alıntı: tatu_mehmet

yksye ilk girenlerdenim her dakika düzenli olarak oksuren ve hapsiranlar vardi ama sınıfta da aynı olay olduğundan bir fark yaratmamıştı sınavda bunlardan daha çok kalan zaman ve kalan soru sayısına odaklanıp kalan soru / kalan zamandan dakika bası çözmen gereken soru sayısını hesaplarsin

Tesekkurler fikriniz icin ama dedigim oksurme trafik bunlari bir sure sonra duymam. Hatta oksurme yok iste burun cekme bunlari takmam bile ornek olarak yazmistim. Konusmadan rahatsiz oluyorum kafam oraya gidiyor. Gecen sene sorulari sesli okuyan cocuk susmadi adla susmadi hocaya dedim uyardi yine susmadi ben uyardim susmadi gozetmenlerin konusmasi da basima geldi ayt de olabiliyor yani engelleyemem ama ben bunu kendimce en aza indirmek istedim ve o yuzden bu konuyu actim merak ettim yapabilir miyim diye izin verirler mi bir engel yok ama o an gozetmene bagli bu durum gibime geliyor

• Ben sadece sordum hocam bana böyle bir durumda gözetmen huylanır ve müdahele eder gibi geldi. Salondaki adaylar da etkilenir size bir müdahelede. Ya da sessizce tutanak tutarlar ki büyük ihtimalle şüphelenirse yapacağı bu olur. Bilmiyorum hiç görülmeyebilir görülse bile bir şey denmeyedebilir. Tutanak sonucu ne olur orası merak konusu. Sizin mantığa göre bir sıkıntı çıkmaz. ÖSYM'yi arayıp sorun diyeceğim ama orası da hiçbir daha önce yazılı bildirilmemiş şeye net cevap vermiyormuş.

Sınav anında odaklanınca etrafı hiç duymam ben. Biraz da alışmayla alakalı ama kendinizi her şarta alıştırmalısınız.

Tabi ki sinavimi iptal etmek gozetmenin elinde izni olmadan yapamam ben de sinavdan once soylemeyi dusundum sinavda beni ve sinifi rahatsiz etmesini ben de istemem ama yine forumda iki uc baslik gorunce bir de guncel ben acayim sorayim dedim alismaya gelince kulagimi tikadigimda daha hizli cozuyorum daha iyi odaklaniyorum ama yanimda sesli sesli biri sosyal okurken ben turkce cozemem mesela gecen sene tyt de bu oldu ayt de ayni adayla karsilastim soyle bir okkali suratina tukursem dedim icimden hocam sinirimi bozdu zaten paragraflar agirdi ben yapamadim vallahi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A9C83B71D -- 3 Mayıs 2021; 3:20:54 >
  • Hocam sınavda pet şişeye tuvaletini yapanlar var. Kulak tıkacına bir şey diyeceklerini sanmıyorum.

• köprüden önce son çıkış kullanıcısına yanıt

• Hocam siz biraz kuruntu etmişsiniz gibi duruyor sanki aman ses olursa hiç yapamam şimdi gibi merak etmeyin hiçbir şey olmaz, onu düşünmeyin bile işinize bakın illa ki dağılır belki ama düşündüğünüz kadar olmaz yeter ki kuruntu yapmayın:)
  • totex58 kullanıcısına yanıt

Kuruntu yapmak degil basima geldi kuruntu durduk yerde olur(gercekten de gecen sene sinavda basima gelmeyen kalmadi ve gercekten yapamadim kotu tecrube diyorum ben buna) bu sene de pandemide herkes evde kutuphaneye falanda gidilmiyor ortam musait olmayinca kulagimi tikayip cozdum hep alistim gayet iyi oluyor aynisini sinavda da yapmak istedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A9C83B71D -- 3 Mayıs 2021; 8:47:49 >
  • Bir hatırlatma yapayım şayet kulağını tıkayabilirsen kaynağı sen olan sesleri de duyamayacağından sınav esnasında kalemin kutusu veya kendisiyle oynayıp ses çıkarmadığını da kontrol etmen gerek.

• Hocam ben de mezunum aynı fikir benim de aklıma geldi tekrar aynı olayı yaşamak istemiyorum siz naptınız girdiğinz sınavda ve gözetmenlerden sorun çıkaran oldu mu bir de diğer endişem hani dalıp gidersem sınavın bittiğini fark etmeden işaretleme yaparsam diye ama zannetmiyorum iniallah da başıma gelmez

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.