Şimdi Ara

Yoğun trafikte sürekli debriyaja basılı tutmak zararlı mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
3.582
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Mesai çıkışı sürekli dur,kalk şeklinde ilerleyen yoğun trafik aracınızı sürekli debriyaja basılı mı,kullanıyorsunuz ? Yoksa trafik durduğundan vitesi boşa atıp,ilerlediğinde tekrar vitese takıp mı,hareket ediyorsunuz ? Araç hareket etmiyorken debriyaja basılı tutmak zararlı değil,diye biliyorum.Ticari araç sürücüleri genelde trafik sıkışıklığında debriyaja basılı şekilde seyir ediyor.Trafik tıkandığın dur,vitesi boşa at aradan 4-5 sn geçtikten sonra debriyaja bas,vitesi tak aracı kaldır...1 saatlik yol işkence oluyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi flyer_mig -- 18 Mayıs 2014; 13:32:18 >

• bu kadar düşünmeye gerek yok hocam ikisi arasında çok fark yok... yani totalde 100-200 km fazla gitse az gitse ne yazar... bazen sizin gibi kullanıyorum bazende boşa atıyorum ruh halime göre
  • fazla tutmak debriyaj bilyasının ömrünü kısaltır o da baskı balata ile beraber değişiyo zaten belli bir süre sonra ses yapmaya başlıyo sadece.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozgur_gs_91

fazla tutmak debriyaj bilyasının ömrünü kısaltır o da baskı balata ile beraber değişiyo zaten belli bir süre sonra ses yapmaya başlıyo sadece.

Trafik sıkıştı ve durduk.Araç hareket etmiyor iken debriyaja trafik açılana kadar sürekli basılı tutmak zararlı ise vitesi boşa atıp,beklemek sağlıklı.Teşekkür ederim.
  • Ben basili tutuyorum.

Eve geldigimde de bacaklarim hamliyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O tafikte ne yapsan mubah. Bir an once bitsin de. :)

• O pek zararlı değil de hareket halindeyken sürekli debriyaj üzerinde ayağın durması daha zararlı

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Mantiken bosa atmak lazim

• önceki yorumda da yazılmış. baskı balatanın bitme süresi kısalır bildiğim kadarıyla.
  • Baskı balatanın bittiği nasıl anlaşılır?

• quote:

Orijinalden alıntı: zotacing

quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

Baskı balatanın bittiği nasıl anlaşılır?

Özellikle yokuşlarda daha zor kalkar araç, onun dışında debriyajın kavrama noktası değişir, aşağıdan kavrıyorsa yukarıdan kavramaya başlar veya tam tersi olur, vitesler daha zor geçer vs... vs...

1997 model Subaru arabamı özellikle 2. Viteste kazara gaza hafif dokunduğumda veya ayağımı aniden debriyajdan çektiğimde ileri geri arabayı sallıyor diye Bosch Car Servisine göstertim.
    Usta araba dururken el freni çekili halde Viteste kaldırmak için zorladı. O sırada ben açık kaputtan motoru gözlemliyorum duşarıdan. Motor stop etmeye yakın sanki kaportadan fırlayıp çıkacakmış gibi oldu.
    Usta aldı birkaç yüz metre sürdü ve "Baskı balata zamanı gelmiş" dedi.
    Arabanın hızlanma sorunu yok halbuki.

• bende trafikte debriyaja sürekli basarım
  • Debriyaja basili tuttuğunuz sürece bilyanin ömrünü yersiniz. Degisimi baskı balata degisimi ile aynı işçilik. Dolayısıyla bilya daha once degisim ister yok yere baskı balata isciligi verirsiniz. Baska da bir zararı olmaz. Baskı balataya zararı olmaz..

• TuVNeRa kullanıcısına yanıt
    3. Viteste en az 3bindevir kalkmaya çalış kalkarsa aşınmıştır ama bir süre idare ede
    4. Viteste kalkarsa değişmesi lazım
    5. Te kalkarsa acil değiştir yolda bırakır

• quote:

Orijinalden alıntı: elegance883

3. Viteste en az 3bindevir kalkmaya çalış kalkarsa aşınmıştır ama bir süre idare ede
    4. Viteste kalkarsa değişmesi lazım
    5. Te kalkarsa acil değiştir yolda bırakır

Teşekkürler, deneyeceğim
    Arabada devir saati yok ama...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.