19 umdayken gelen ilk yoklamaya gitmiştim(eylül 2005) üniversite kazandığım için belge vs düzenlemeden otomatik tecil olacak diye yollamışlardı.12 haziran 2009 da 4 yıllık üni.den mezun oldum ve hiç askerlik şubeye herhangi bir işlem yaptırmaya gitmedim,2 yıllık ek tecil hakkını kullanabilmek için şubeye gitmek gerektiğini dün öğrendim,şimdi ne yapmam lazım,pazartesi şubeye gitsem işlemler nasıl sürecek,okuduğum konularda kimisi devre kaybı olarak direkt askere alırlar demiş kimisi celp döneminde gönderirler demiş,tabi para ve hatta hapis cezası da cabası,
şimdi devre kaybı olarak hemen pazartesi askere alınırsam kısa dönem yapabilme gibi bir imkanım olmazmı,ya da celp dönemini bekleyip(şubat 20011 diye biliyorum doğru mu) şubeye gitsem o zamanda da kaçaklık durumum yüzünden kısa dönem yapma imkanım olmaz mı, devre kaybının resmi olarak onbaşı çavuş olamama dışında ne gibi zararları var
bir diğer sorun işle ilgili,devlet memuru olmak için okudum,bakaya ve yoklama kaçaklarına para cezası, hapis ya da ağır hapis cezasından biri veriliyormuş ,ağır hapis alırsam hayat benim için biter ,memur vs olamam,bu ceza hangi duruma göre verilir,bu cezayı almamak için yapabileceğim birşey var mı
ayrıca 6 ay kısa dönem hala yürürlükte mi,devam ediyor mu?
bende 2009 mezunuyum 2010 da gittim askerllik şubesine dedim bana dedılerki sen okuyo olarak gözüküyosun okul benı hala okuyo olarak gösteriyomuş sonra 1 senedir neden gelmedın dıye mahkemeye verdiler yoklama kaçagı olarak bi cacık çıkmadı sadece 1 kere ifade vermeye gittim duruşmaya daha gitmedim para veya hapis cezası hiç bişey almadım ... okulun otomatık tecıl ettirigini sandıgım için askerlik şubesine gitmedim dedim hakime korkmana gerek yok ..senıde almazlar hemen 4 yıllık universite mezunu isen aralık celbinde