Şimdi Ara

Yoklama kaçağı ile ilgili yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
297
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Abiler öncelikle selamın aleyküm. 31.12.2024 tarihi ile tecilim bitmiş bende hiç bakmamıştım yoğun tempodan dolayı. 05.01.2025 tarhinde yoklama kaçağı olarak takibiniz yapılmaktadır diye bir mesaj geldi e devletden o günün akşamı rastlantı işte çevirmeye girdik hem egzozdan ceza yedik hemde üstüne kaçaksın diyip tutanak tuttu arkadaşlar. 15 gün içinde şubeye gitmen lazım diyip dosyanın fotoğrafını çektirip yolladılar. Şimdi ben şubeye gitsem beni hemen askere alırlar mı şu an gitme imkanım çok zor biraz okudum forumdaki yazıları ama net bir cevap bulamadım. Bilgili arkadaşlar abiler yardımcı olursa çok sevinirim. Eylülden sonra gitmek istiyorum. Borçlarım ve davalarım var şu an askere gitmek maddi manevi çok yorar beni. Sorum sizlere şunlar ;

- 15 gün içinde şubeye gidip yoklama yaptırırsam beni ne zaman alırlar seçim hakkım bulunuyor mu celp olarak ?

- Diyelim ilk sorunun cevabı seçim hakkımız yok en yakın dönemde alacaklar ben hiç şubeye gitmesem para cezasına razıyım bu arada 2. veya 3. gbtlerde tutanak tutulursa sorun olur mu ?

- Eylülden sonra gitmek için tahmini hangi ayda şubeye gitmem gerekiyor ?

- Askerliğimi takip edemediğimi söyleyesem dilekçe versem çok da gün olmadı aslında bana seçim hakkı verirler mi celp dönemi için ?

Şimdiden değerli cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Yardımcı okursanız çok sevinirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Günlüğü 46 TLden ceza yazıyorlar haberiniz olsun.

https://www.msb.gov.tr/Content/Upload/Docs/asal/2025%20Y%C4%B1l%C4%B1%20Faaliyet%20Takvimi.pdf
    2025 yılı takvimi mevcut. Tablonun altında ufak yazilarda yazıyor.

28 şubata kadar işlemlerini tamamlayan mayıs 2025 celbine;
    1 mart - 31 mayıs arası işlemlerini tamamlayan ağustos 2025 celbine;
    1 haziran - 31 ağustos arası işlemlerini tamamlayan kasım 2025 celbine
    Tabiidir diye yazıyor.
    Buna göre programınızı yaparsınız.

Celp dediğimiz olgu 3 aylık bir süreç. Her bir ay 1 grup alınacak tabloda görünüyor. 3te1 şansınız var hangisi çıkarsa.

En son hatırladığım yoklama kaçağı olanlara celp tercihi yaptırmıyorlar. Yoklama işlemlerinizi tamamladığınız tarihte, hangi celp başvuruları varsa o celple alıyorlar.

8-10 sene kaçan da var, adam normal hayatına devam ediyor.

• Çok teşekkür ederim hocam. Haziran 1e kadar böyle kaçak devam etmem daha iyi görünüyor. Bu süre zarfında herhangi bi kimlik kontrolünde tekrar tutanak tutulduğunda ceza harici bir yaptırımı oluyor mu ? Bide bi kaç kişiden duydum celp tarihi açıklandığında erteleme şansımız oluyormuş sanırım kısa bir süre bu doğru bir bilgi mi ?

• Artık yoklama kaçağına düştüğünüz için bundan sonra üniversiteye kayıt olsanız da (yaşınız tutsa da) tecil alamazsınız. Ya muayene sonrası kuruldan ertesi yıla bırakma kararı çıkarsa ya da sevke ilişkin mazeret hallerinden biri olursa geçici erteleme verebilirler. Sevke ilişkin mazeret de evlilik, çocuğunuzun doğumu, 1. derece yakının ölümü, istirahat gerektiren hastalık (kurul kararı olacak) vb sebepler var.

Para cezası dışında yaptırımı yok. Ama bir yerde sigortalı çalışıyorsanız patronunuzun tutumu ne olur onu bilemem.

• a-f-h A kullanıcısına yanıt

merhaba. yoklama kaçağı olarak bedelli askerliğe başvurduğumuzda bedelli+ek bedel ödemesini 2 ay içinde yapabiliyor muyuz ? yoksa başta direkt ödeme mi alıyorlar kayıt için. idari para cezasını sonrada ödeyebiliyoruz diye biliyorum.

• ayınelemanı A kullanıcısına yanıt

https://www.msb.gov.tr/Askeralma/icerik/bedelli-askerlik-islemleri

1. madde ç bendinde yazıyor, 2 ay içinde ödenmesi lazım. Ama 2 aylık süre, 30 haziran veya 31 aralığa denk geliyorsa sınır bu tarihler oluyor. Ödeyeceğiniz bedel artıyor, değişiyor çünkü.

Zaten ödeyeceğiniz bedeli şubede hesaplayacaklar. Sonra ilgili bankalardan birine peşin olarak bedeli yatırırsınız.

Yoklama kaçağı cezası, şubeye gittiğinizde de belirlenebilir. Ceza tahsilatını, vergi dairesine paslayacaklar. Edevlette vergi borcu sorgulamada görünecektir.

teşekkür ederim. birşey daha sorabilir miyim ? başvuru yaptıktan sonra askerlik ile ilgili bir sorun kalmıyor değil mi ? bedelli yapana kadar aynı işyerinde çalışmak istiyorum ama yokalma kaçağı sorun oldu. yani başvuru yaptıktan sonra mı yoklama kaçağı durumundan kurtulurum yoksa ödeme yaptıktan sonra mı ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ayınelemanı A kullanıcısına yanıt

Şubede cezanız belirlendiği an (veya yoklama işlemleri ve aile hekimi muayenesi tamamlandığında) gbt'den düşer. Olay, vergi dairesine paslandığında trafik cezası, vergi borcu gibi bir hal alıyor. Sizinle vergi dairesi arasında bir muhasebe oluyor.

cevapladığınız için çok teşekkür ederim

ben 31 Aralık'ta yoklama yaptım bugün aile hekimliği hastaneye sevk etti benim kaçak ve ceza durumu ne olur

• azap805 kullanıcısına yanıt

https://www.msb.gov.tr/Askeralma/icerik/yoklama-kacagi-sakli-ve-bakayalarin-takip-ve-cezalandirma-islemleri

Burada anlatıyor.

Günlüğü 46.32 TLden ceza hesaplanıyor. Ödemesini edevlet vergi borcu sorgulamada görebilirsiniz. İlk önce ceza tebligatını size gönderecekler ondan sonra vergi dairesine borç çıkaracaklar.

Tabi muafiyet çıkarsa cezayı siliyorlar mı bilmiyorum.

peki bu sevk ettiği hastaneye bir sonra ki pazartesi gidebilir miyim yani 21 Ocak ta 11 gün sonra çünkü bana uzak ve 17 ocakta başka hastane randevum var

• azap805 kullanıcısına yanıt

Gidebilirsiniz. Hala yoklama kaçağı olarak görünüyorsanız en yakın askerlik şubesinden cezanızı kestirin. Bir 10 gün daha üstüne yazmasın.

• gbtlerde tutanak tutulması çok sorun değil diye söylemişlerdi ama çalıştığınız yer nasıl bir yer patronunuz varsa o nasıl karşılar işten çıkarmak isteyebilir mi önce askerliğini yap diyebilir de.

şimdi aile hekimi.sevki ile araştırma hastanesinde bölüm bölüm geziyorum daha da sürecek gibi hastane dediki hepsine git sonra sana heyet tarihi vereceğim

askeriye diyor ki hastane işleminin sürdüğü kağıdı versin durduralım diyor hastanede ancak bölümler bittikten sonra heyet tarihi veririm diyor ne yapabilirim bu durumda

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.