Kardeşler askerlik kaçağı durumundaydım işlemleri hallettim e devlette durum belgesinde 01/02/2025 Tarihine kadar askerlikle ilişiği yok diyor. Yoklama kaçakları en yakın celp ve sevk tarihinde gönderilmiyormuydu ulan 2 aydır işten çıktım askere gidecem diye kaldık böyle en yakın tarihte gitmek istiyorum varmı bir çözümü olan askerlik şubesine gitsem yada arasam halledebilirmiyim. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
YOKLAMA KAÇAĞI NE ZAMAN ASKERE GİDER?
-
-
Askerlik şubesine git Sevkini yapsınlar
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Gitsem nasıl bir süreç olur biraz detay verirmisin dostum
Bide şehir dışındayım herhangi bir askerlik şubede halledebilrim demi acil dönermisin.
Herhangi bir şubeye gidebilirsin Önce form falan doldurtuyolar Sonra muayeneye yollarlar en son da sevkini yaparlar E devletten süreci takip edersin derler Büyük ihtimalle ilk celp dönemine başlar askerliğin
Renktaş Tamam da ben muayene oldum aile hekimimde
Yoklama işlemlerini bitirdim Sınıflandırma açıklanmadı
1 buçuk aydır sınıflandırmayı bekliyorum askerlik şubesine gidersem sınıflandırmam belli olurmu hemen
Onu diyorum.
Sınıflandırmalar toplu olarak açıklanıyor Şubeye gidip yine detaylı tarihler hakkında bilgi alabilirsin ama şuan onlar da senin sınıflandırman şuraya yapıldı vs. diyemez Ayrıca tecili bozdurup muayene olup askere gitmek istiyorum desen de bazen ilk celbte çağırmıyorlar Sonrakine kalabiliyorsun
Bir de sen 1.5 aydır bekliyorsan ağustos celbini kaçırdın, yetişemedin demektir Bundan kasım celbine kaldın Yani senin ilk celbin kasım celbi olacak O da bikaç haftaya açıklanır diye düşünüyorum ama dediğim gibi askerlik şubesine gitsen tarihler hakkında net bişey söylerler belki Birde kendi kütüğünün kayıtlı olduğu askerlik şubesinin numarasını internetten bulup arayabilirsin Ben 2017de kısa dönem olarak gittim O zamanlar böyle bilgi alabilmiştim bazı konularda (he telefon düşürmesi ve sağlıklı bilgi alması biraz zor olabiliyor Onu da söylim)
Anladım eyvallah renktaş
Hocam ben 2025 kasımda gitmek istiyorum. 2025 ocak ayı itibariyle yoklama kaçağı olacağım. Cezamı ödemeye razıyım. 2025 haziranda başvuru yapsam beni kasımda mı yollarlar yoksa yoklama kaçağı olarak başvuracağım için direk ağustos celbiyle mi yollayacaklar?
Hocam riske girmeye gerek yok ağustos gibi başvur Kasım olmasa şubatta gidersin kesin
Sağ olun hocam. 2025 ağustosta yoklamamı yaptırırsam eylülde yollamazlar değil mi? 2025 ağustosta yoklamamı yaptırıp 2025 eylülde yurt dışına gidebilir miyim peki?
Pandemiden beri askerlik konuları takip ediyorum askerlik durum belgesinde şubata kadar ilişiği yoktur yazıp kasım celbinde sınıflandırılana bu zamana kadar denk gelmedim. Konuyu açan forumdaş umarım 31 ekimde burayı günceller.
Hocam merhaba yoklama başvurum 1 ocak 2025'de bitecek. Askere kasım 2025'de gidebilirim. 2025 ağustosta kpssye gireceğim, 2025 eylülde yurt dışina gideceğim. 2025 ağustosta yoklamamı yaparsam 2025 eylülde yurt dışına çıkmamda sorun olur mu?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hazirandan beri yoklama kaçağıyım. Yurt dışında daimi ikametim var eğer iş sebebiyle tecil ettirirsem Hazirandan bu yana olan borcu sildirmek için bir mazeretim olabilir mi? Daha önce hiç yakalanmadım ve cezai işlem yapmadılar. Ne yapmam en doğrusu olur? 1 ay içinde mutlaka tecil ettireceğim şuan iş arıyorum.
-
@maxpayne455
Yoklama kaçağı ve bakaya cezaları, idari para cezası olarak geçiyor. Tıpkı trafik cezası gibi, Yurt dışı çıkış yasağı getirecek kadar değiller. Sorun olacağını sanmıyorum. Hava alanı polisi elinize tutanak verip bırakabilir.
@Stereo Palma
Askerlik işlemleri, yurt dışındaki vatandaşlar için konsolosluk üzerinden yapılıyor. En iyisi onlara sormak.
Haziran ve öncesi bir mazeret nedeniyle erteleme alamıyorsanız o ceza işlemeye devam eder, silinmez.
Hocam havaalanı polisi tutanak tutup bırakıyormuş ama mesai saatleri dışındaysa. Mesai saatleri içindeyse askerlik şubeye götürüyorlarmış sanırım.
Havalanında hiç bir sorun çıkmaz, rahatllikla Türkiye'ye gider gelirsiniz, bayadir bende yoklama kaçağıyim 5 yıl içinde 10 dan fazla gidişim olmuştur. Sadece otobüste ya da araba ile bazen kontrol yapıyorlar gtb mi ne ile, o zaman yoklama kaçağı oldunuz çıkıyo.4 kere başıma geldi , 5 dk lik 1 form dolduyorsunuz sonra çekip gidiyorsunuz. tabiki bir an önce halledilmesi gerekir ayrı konu.. artı olarak düzensiz astigmat var yani sol gözüm görmüyor diyebilirim, muaf im aslında ama işte tembelliimizden halletmedik :D
Yurdisinda iseniz ve işçi ve oturumunuz var tecil için oturum yeterli, konsoloslugun sitesinde gerekli belgeler var bakın. .artı olarak Hayır ceza da ödemezsiniz, çünkü 1 ay sonra tecil etmeye giderseniz ya da 2 , tecil işleminiz en son biten tarihten itibaren başlar süresi( Haziran ).
Evlilik üzerine edinilmiş daimi oturum kartım var. Resmi olarak çalışmadığım için sigortam yok ve tecil yapamıyorum sırf tecil için iş arıyorum sözleşme istediler. Tecilim Mayıs 31 de bitti. O dönemden beri yoklama kaçağıyim. Ben şimdi Kasımda işe başlayıp tecil edersem (Mayıstan Kasıma) ceza odemeyecekmiyim? Gönlüm dövizli yapmaktan yana ama 1095 gün sigorta şartı var. Kaç kere sordum evlilik uzerine olmazmı hayır diyorlar.
Umarım siz de en kısa sürede hallederdiniz. Şimdi ben yoklama kaçağı olarak yurt dışına çıkmak istersem sadece form mu doldururum yoksa havalimanından beni askerlik şubesine mi götürürler? Askerlik şubesine götürürlerse uçağı kaçırırım diye tedirgin oldum da.
Yoklama kaçağı düştüğümüz an mı iş yerine evrak yollanıyor? Yoksa biraz daha geç mi?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X